Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imi3est
csendes tag
Vettem nemrég egy Redragon manyu-t nyunyu javaslatára (koncentrálnom kellett hogy ne keverjem a nickneved a billentyűzettel
) Blue switch-el vettem, mert a szuper tervemet ezzel lehet meg lehet valósítani, vagyis hogy lehalkítani a billentyűleütéseket gumigyűrűvel (jailhouse blue). Első tapasztalatok (bár ezekkel szerintem semmi újat nem mondok)
- billentyűk nagyon hangosak alapból (amit ezek a vékony kupakok kimemelnek) - Ha valaki nem akar modolni akkor inkább a brown vagy red switch-et javaslom.
- pengő rugóhang megvan amit többen írtak (majd bekenem őket)
- felső 5 makrógomb nem mindig érzékel, de ez nem zavar, mert úgy is az a terv hogy ezt a fölső részt egyszerűen le fogom vágni valami kisflexxel
- szoftver alapból nincs, de a K580-as típus szoftverét felraktam és egész jól működik vele (az í, ű betűk háttérvilágítása ebből a programból nem állítható, és a makró gombokat se sikerült programoznom vele)
- Háttérvilágítás amúgy egész tűrhető, nem villog, állítható a fényerő a jobb felső kis tekerentyűvel vagy fn+fel/le gombokkal)
A switch-eket annyira nem könnyű kiszedni, figyelni kell hogy a kiszedő kampója a switch alsó feléhez kapcsolódó kis fül alatt legyen, és elég nehéz kihúzni, de megoldható. (még csak párat szedtem ki)
A célom amúgy az lenne hogy legyen egy kis kattanás hangja a billentyűknek, de ne túl zavaró, és lehetőleg más hangja ne legyen. Próbáltam ezeket a blue kapcsolókat szétszedni, és a mozgó kis fehér pöcök alá raktam egy 1mm-es gumigyűrűt, de úgy teljesen hangtalan lett, ezért berendeltem végonyabb gumigyűrűket kínából. Annyira amúgy nem lett rosz így az 1mm-es gyűrűvel sem, olyasmi mint a brown, csak jóval magasabban van a "pukli", nincs felül holtjátéka. A biztonság kedvéért azért rendeltem silent gray-eket is, mert abban meg az a szimpatikus hogy felengedésnél sincs elvileg hangja.
Ja és közben egy másik negatív mellékhatásra is rájöttem ami főleg a blue switch-ekre jellemző: Gyors ismétléseknél előfordul hogy ha nem nyomom le teljesen akkor kattan, de nem érzékel. De olyan is volt hogy érzékelt kétszer, de nem kattant csak egyszer. Ez gondolom az összes blue/brown kapcsolóra jellemző, mert az érzékelés 1-2 mm-el lentebb van mint a kattanás/pukli. Nem is értem miért nem adnak ki egy olyan billentyűzetet, ahol egy kis hangszóró adná ki a leütés hangját, ami kikapcsolható és akár állítható a hangereje. Így megoldható lenne hogy ha érzékel akkor mindig lenne hang visszajelzés. Múltkor találtam egy programot ami szoftverből megcsinálja ezt, de nagyon gagyi volt, lassan reagált, jobb lenne ha közvetlen a billentyűzet IC vezérelné a hangot. Youtube-on amúgy láttam nemrég egy videót amin már nem tudom milyen billentyűzet márka volt, de minden billentyű leütésnél villant egyet egy led. Arra rá lehetne kötni egy arduino-t ami minden leütésnél lejátszana egy kattanó hangot. Nem tudjátok melyik típus ez (már nem találom a videót)?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Keychron PBT Dye-sub Cherry Profile Keycap Full Set MX-style - Iceberg
- Outemu Silent Peach V3 Switch Lubed Mute - 100 db
- Cooler Master Quick Fire TK MX-Blue ANSI Billentyűzet
- Logitech G915 LIGHTSPEED Vezeték Nélküli Mechanikus Gaming Billentyűzet
- YMDK GH60 halkított, angol feliratozású PBT kupakos, programozható, hot swap mechanikus billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest