- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Először egy kicsit írok a Ventaris K600-ról, aféle tartós használat tapasztalat (#86776 -ban írtam róla anno). Nos, nagyjából egy év után lecserélésre került. A probléma az, hogy (ahogy az várható volt) az olcsó keykap-ról lekopott az E és az N felirat...
Kérdés, hogy megérte-e? Hát, végül is aki RGB mechanikus billentyűzetet akarna relatíve kevés pénzért, annak jó választás lehet, én merem ajánlani.
Itt a szokásos mechanikus vs. membrános vita érkezik, mert nincs tartós RGB keykap, és nincs csendes mechanikus billentyűzet, mindez magyar kiosztással végképpen nem létezik, de összességében azt mondom, hogy a Ventaris K600 egész vállalható, aki elfogadja, hogy lekopni úgy is lefog a keykap teteje (mivel szabvány cherry, így cserélhető - ja, de megint szembejön, hogy mire, mivel alig van magyar csere opció, ami RGB-re való).
De akkor nézzünk már egy rendes mechanikusat, mielőtt végképpen hátat fordítok a technológiának, mert ugye én is megkaptam, hogy megint egy olcsójános megoldást próbáltam ki. Mivel az US kiosztás egy kabaré meglátásom szerint aki magyarul gépel (nem, nem fogok kódokat képelni a hosszú í helyett, és számomra az sem elfogadható, hogy majd arra hivatkozva nem fogok ékezetet használni, hogy nekem tök jó billentyűzetem van, csak ékezet nélkül, szóval innentől ékezet nélkül gépelek), így rögtön egy meglehetősen szerény választási lehetősége van az átlag embernek. Az RGB nem volt kötelező, bluetooth nem kell, viszont teljes méretű, numerikus paddal bíró megoldást kerestem. De ahogy próbálgattam a lehetőségeket azt látom, hogy a méregdrága nem RGB megoldások sem tökéletesek. Akkor már legalább nézzen ki jól és lehessen normálisan gépelni rajta. A bolti próbálkozások alapján végül egy ASUS ROG Strix Scope II HU NX Snow lett a választott (itt-ott azt írták, hogy az NX Snow halk(abb))...
Viszont ennyi pénzért én azért kicsivel többet vártam. Félre értés ne essék, igényes, jól néz ki, sok szempontból nagyon korrekt billentyűzet, de hangos és a gépelési érzet huzamosan használva már úgy érzem, hogy alig nyújt többet, mint egy töredékbe kerülő Ventaris K600...
Pozitívumok:
-Nagyon szép és igényes kivitelezés
-Cserélhető Type-C-s kábel
-Szépen konfigurálható RGB fények (persze a teljes érzéshez kell az ASUS saját programja... )
-Igényes csomagolás (apróság, de azért hogy nem nejlonzsackóba van a billentyűzet, hanem szövetzsákban, adja azért az igényes légkört)
-Mágneses csuklótámasz
-Magyar kiosztás és numerikus padNegatívumok:
-Hangos, MONDOM HANGOS
-A gépelési érzet nem tükrözi a vételár magasságait, jónak jó, de egy töredékbe kerülő billentyűzethez képest alig nyújt többet.
-Néha egyes billentyűk duplán érzékelnek, pl. "r" karakterből észre vettem, hogy többször kettőt sikerült gépelnem, pedig korábban nem történt ilyen.Próbálkoztam gyűrűzéssel, talán egy picivel változott a zaj tónusa (nem "pendül" annyira a space például), de hogy jóval csendes lenne tőle, azt nem mondanám. Itt hozzá kell tenni, hogy vidéken, kertes házban lakom, csendes környéken, a számítógép is lefolytott ventikkel működik, stb., tehát amíg a boltban, a zajos utca mellett még nem tűnt olyan vészesnek, itthon már az első billentyűzet leütéskor elfintorodtam.
Hogy megéri-e, az ezek után nézőpont kérdése. Az vitathatatlan, hogy megkapja az ember a prémium érzést, a lecsatolható kábel, a rengeteg finomhangolási lehetőség, jó anyaghasználat, igényes csomagolás, a kupakok talán egy nagyságrenddel igényesebbek, így nem 10-12 hónapot, hanem talán 2-3 évet is kihúznak.
Viszont senki se dőljön be a "csendes" jelzőnek, ha ezzel kapcsolatban olvassa, nem, nem az. Aki viszont RGB-s, magyar kiosztású, igényesebb billentyűzetet keres, és nem bánja az extra felárat a logóért, annak merem ajánlani.Esti használatra viszont nálam marad továbbra is a Lenovo Essential SK-8023 lapos, RGB nélküli, olcsó, és gépelési érzetre azért visszalépést jelentő, viszont síri csendben dolgozó billentyűzet...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Gitáros topic
- Mikrotik routerek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok