Hirdetés

Aktív témák

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz zoo8800 #35702 üzenetére

    Etanol evek ota van a 95-s benzinben, ha jartal mar valaha OMV kuton, akkor ott rajta is van a sima blokkon is, hogy 4.x% a bioetanol tartalma.

    Etanol as fuel

    A RON az az US szabvany szerinti oktanszam, itt az E85 az 105

    Oldalt van egy tablazaticsku is, abban ott az energiatartalma, lathato hogy kb -30% a benzinhez kepest. Aki tudja nezni a lambda jelet, vagy AFR-t, az lathatja mi tortenik amikor beer a rail-be az E85 akar meg alapjaraton is, azonnal beszegenyedik az AFR, az ECU persze egybol nekiall korrigalni ezt es radusitani, de nyilvan csak egy bizonyos szintig mehet el %-ban, utana hibakodot köp, akar mar alapjaraton is. Terhelesen meg siman csutkara jarathatja a benzinnel csucsra sosem kijarathato injektorokat, mert a duty cycle kitoltesi ido x<85% lehet -es nyilvan a fordulattal csokken ez az idoablak-, nyilvan ha ennel a 85%-nal kell tobb a megfelelo AFR-hez 30%-l, akkor siman tul fog csordulni. Ekkor eltompul az auto menetdinamikaja, szelsosegesebb esetben a dugok azt is mondhatjak jonapokkivanok, mert az injektoroknal is kell egy kis piheno ido, ez lenne az a 15% a 85% felett

    Szoval esszel az E85-l 50% hasznalat felett, en nem mondom, hogy nem lehet hasznalni, mert en is probalgatom, meg tobbeket is ismerek akik szinten, van aki 90-10 E85-95 aránnyal jar gyari ECU-val, de o 40%-l nagyobb injektorokkal megy a gyarinal, meg a benzinhid nyomasa se a gyari 3bar, hanem 3.5bar.
    Injektort siman lehet venni nagyobbakat, azt kell tudni mekkora gyari es nyilvan aranyosan nagyobb kell hozza. A benzinnyomas-szabalyzo is lehet megoldja ezt, hiszen nagyobb railnyomason egysegnyi nyitasi idore tobb anyag fog bekerulni az egesterbe, de akarmeddig ezt se lehet emelni, mert visszaterheli a szivattyut, meg romlik a porlasztasi kep is, 0.5bar nyomasemeles csak kb 10% pluszt er, szoval...na most az altalaban alap 3bar-s nyomast lehet nem kene ezert felturni 4.5bar-ra, mert... khm...ize

    Az injektor nyitasi idok amugy baromi rovidek, a minap pont neztem a notebook-n, alapjaraton 1.238msec-t jelzett ki (azaz 0.001238sec volt)

    hobizoli

    több drón kell ;P

Aktív témák