- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
zmilaner
tag
válasz Ezustroka #180942 üzenetére
A profilomon látható konfighoz nekem simán elég a Phanteks Amp 650W de nem vagyok szakértője a tápoknak, meghagyom a választ az okosabbaknak.
Hűtővel kapcsolatban pedig a hűtős topicban biztosan találsz korábbi választ vagy kapsz segítséget
Én azt vallom hogy a monitor köre érdemes építeni a gépet, de ez csak én vagyok
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
válasz Ezustroka #180940 üzenetére
5700x van nálam jelenleg, egy RX 6800 mellett. 1440p-ben, 165Hz-en PUBG-ben az átlag fps-sel nincs probléma (szinte minden low beállítás mellett alapból 200 körüli fps) viszont népesebb helyeken, illetve squadban endgameben gyakori az fps drop akár 60-70ig is beesik és jelentős szaggatás van, az utóbbi patchek óta. Sajnos elég sz.rul optimalizált játék, AMD oldalon a X3D verziójú processzorokról olvastam azt, hogy jelentős javulás érhető el PUBG-ban, de a játék/patchek miatt nehéz biztosat mondani, hogy mi az amivel tuti nincs drop (pl. Intel 13600 sőt 14. gen-en is olvastam rossz tapasztalatokat a játékkal)
ui: Ha teheted akkor bár túl lóg a kereten, de 5800x3D-vel kimaxolnád játék terén az AM4 platformot és szerintem az 5 éves időtáv reális vele.
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Sziasztok! Egy ismerős az alábbi igényekkel/paraméterekkel szeretne segítséget kérni új gép vásárlásához.
1. Multi és új single player játékok egyaránt (legtöbbet mondjuk LOL megy multiból, de Alan Wake, Hogwarts Legacy és hasonló játékok is gyakoriak)+ office programok
2. Csak monitor + periféria marad
3. Alaplap, RAM, CPU+hűtő, SSD (1TB), HDD (2TB), VGA, Táp, Gépház
4. Eddig úgy számolt, hogy kb. 300-320k + VGA
5. FullHD 144Hz és egyelőre marad is, (1db DP 1.2, 2db HDMI 1.4)
Elsősorban új alkatrészek érdeklik, ha a bolt összerakja még jobb.
Eddig önállóan ezeket nézte ki (több helyen nem értek egyet, de ti jobban képben vagytok és ígértem, hogy adok neki visszajelzést )
- CPU: Ryzen 7500F
- CPU hűtő: DEEPCOOL AK500 WH
- Alaplap: ASUS TUF GAMING B650-PLUS
- RAM: KINGSTON FURY 16GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT
- VGA: ASROCK Radeon RX 6800 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC PCIE
- HDD: WD Blue 2TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA WD20EZBX
- SSD: SILICON POWER 1TB A60 M.2 PCIe M.2 2280 SP001TBP34A60M28
- Ház: DEEPCOOL CC560 V2 LIMITED fehér
- Táp: DeepCool PM850D 850 W
Köszi előre is4 -
zmilaner
tag
Sziasztok!
Gamer konfig upgradeből megmaradt pár alkatrészem és gondoltam ezekből összeraknék egy gépet munkához.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Weboldal üzelmeltetés, Wordpress munkák, grafikai szoftverek (Illustrator elsősorban) esetenként programozás. Sokszor rengeteg böngészőablak egyidejűleg nyitva Játék egyáltalán nem.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Alaplap: Gigabyte AB350M Gaming 3
Processzor: Ryzen 5 1600
Ház: Cooler Master N300
Táp: FSP Hexa+ 400W
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
RAM, VGA, SSD (rendszernek), HDD (1TB)
4. Mennyi a kereted rá?
Igazából minél olcsóbban próbálnám megúszni, ugyanezt a munkát jelenleg laptopról csinálom, így nem gondolom, hogy hatalmas gépigénye lenne a dolgoknak.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Dell U2417H 1920x1080, (HDMI, DP) későbbiekben valószínűleg +1 monitor beszerzésre kerül, hasonló méretben.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nope.
Köszi! -
zmilaner
tag
válasz palfitom #156754 üzenetére
Köszönöm!
Úgy néz ki, hogy ismerőstől olcsón át tudom venni a feleslegessé vált prociját (Ryzen 3600 - 35ezerért) így az ezen spórolt összeget a többi alkatrészre el tudom költeni. Esetleg még az SSD-n tudok fogni talán, ha azt egy pár héttel később venném, így mondjuk 150-155 ezer jutna VGA, hűtő, táp trióra és/vagy alaplapcserére:
VGA - 1660S ~90k
procihűtő ~ 10-12k
táp: Be quiet! 500W System Power 9 / FSP Hydro Pro 500W ~ 20k
Ha jól számolom akkor 28-33k maradna ebben a formában amiből tudnék alaplapot venni. Pl aprón van most Asrock B450M Pro4 - 20k vagy az MSI B450M Pro-VDH Max ~27k ipon, esetleg hasonló ár/értékű van ATX-ből?
Köszönöm még egyszer, remélem így logikusabb lenne elkölteni a pénzt -
zmilaner
tag
Sziasztok!
Eljött az időszakos upgrade ideje, hogy viszonylag olcsón nagyjából up-to-date gépre fejlesszek.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Online multi-fps: Overwatch, CS:GO, COD:MW, Valorant, FIFA talán valami új single player cím a későbbiekben de nem jellemző
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ami maradna:
Ház: Cooler Master N300 (NSE-300-KKN1)
Táp: FPS 400W Hexa+
RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
HDD: WD10EZEX 1TB (adott esetben 500GB SSD kiválthatja, csak jobban szeretem ha van egy külön rendszer és egy mindenmás tároló)Ami megy:
CPU: Ryzen 1600
Alaplap: Gigabyte AB350M Gaming 3
VGA: Gainward 1060 6GB3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
MOBO, CPU, VGA, SSD (rendszernek vagy nagyobb, kiváltani a HDD-t) esetleg proci hűtő
4. Mennyi a kereted rá?
~190k (mivel általában az FPS többet számít nekem mint a grafika így a legjobb ár/érték arányt keresem, nem baj ha ennél is olcsóbb )
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
24" 1920*1080 144Hz (Acer Predator)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Szívesen maradok a Ryzennél de nincs márkafétis.Alapvetően a sokak által ajánlott és vásárolt Ryzen 3600 + 1660S/Ti kombóban gondolkozom, de pl. alaplapról nincs igazán ötletem. Szívesen vadászom apróról, szerelést megoldom, boltok közül sincs preferenciám.
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
válasz SyMbioTe #156009 üzenetére
Végül egyeztetve haverral akié a gép lesz, ez lett a végeredmény:
Asrock B450M Pro4
Ryzen 5 3600 Box
ID-Cooling SE-214X
G.skill Aegis 3000Mhz (2x8GB)
Gainward Ghost 1660Super
Toshiba P300
Crucial BX500
Kolink Citadel (ez tetszett neki )
Be Quiet SP 9 500W (későbbi kártya/CPU upgrade miatt lett 500W-os)
+Asus VP249QGR 24" FullHD IPS 144hz 1ms
~308.000Ft
Köszi ismét a segítséget, remélem nem lesz gond a konfiggal. -
zmilaner
tag
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Havernak szerelnék össze gépet az alábbiak szerint:
1. Mire fogod használni a gépet?
CS:GO, PUBG, Apex, COD MW stb. kompetitív FPS játékokra 90%-ban, 10% AutoCAD, Office
Csak periféria, billentyű, egér, füles
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? (Zárójelbe beírtam az én ötletemet)
- alaplap (MSI B450M PRO-VDH MAX)
- processzor (Ryzen 5 3600)
- RAM
- VGA (1660 Super/Ti)
- SSD (rendszer SSD elég, ha belefér a keretbe lehet nagyobb is persze)
- HDD 1TB bőségesen elég
- Táp + Ház
4. Mennyi a kereted rá?
250K maximum, hardverapróról szívesen szemezek csak gari legyen
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
1920x1080, 144Hz a cél (a monitorra szánt keret leginkább a gépalkatrészek árának alakulásától függ)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
Ár/érték arányban én a R5 3600-at néztem, Intelt szerintem ekkora keretből nem lehet kihozni azonos teljesítmény mellett. Prociból inkább AMD kártyából inkább Nvidia.
Köszi a segítséget! -
zmilaner
tag
válasz palfitom #150674 üzenetére
Két éves a Hexa+ 400 ami jelenleg a gépben zakatol. Akkor egyelőre elengedem a lap+táp cserét aztán egy fél éven belül visszatérek rá szerintem.
A ramok után lassan jön az R5 3600 is (bár az ára miatt vonzó kicsit a 2600 is ) akkor megy a bios update, kártyából pedig a legvalószínűbb, hogy 1660Ti v. Super lesz, 1-2 hónapon belül, árak függvényében. -
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
FullHD gamingre érdemes-e fejleszteni a következő konfigot és ha igen akkor hogyan?
Elsősorban online multiplayer játékokat futtatok mint Overwatch, R6, CS:GO, COD MW, Fifa20. 144Hz Acer Predator a megjelenítő.
Alaplap: Gigabyte AB350M-GAMING3
Proci: Ryzen 5 1600
Memória: G.Skill Aegis 2x4GB 2400MHz DDR4 F4-2400C15D-8GIS
VGA: GAINWARD GTX 1060 6GB GDDR5
Táp: FSP 400W HEXA+
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KKN1
Első körben a piacról szemezgetnék, használtan, a fenti konfig + max 100.000Ft a keret nagyjából.
Köszönöm! -
zmilaner
tag
válasz palfitom #143498 üzenetére
Nagyszerű, köszi a segítséget!
Ezek alapján ami módosult:
Táp: Pure Power 11 500W
Alaplap: MSI B540M Mortar
Ram: Corsair Vengeance 2x8GB 3000Mhz
Hűtő: BeQ! Pure Rock Bk009illetve a vízhűtésen megspórolt pénzt hozzádobtam a VGA-hoz így sima 1660 helyett beleférhet egy Asus GTX1660 Ti OC 6GB GDDR6 DUAL-GTX1660TI-O6G. (mindenképp újnál maradnánk)
Ez így kb. 279.000Ft. Rendben van?
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Havernak szeretnénk összerakni egy játszós gépet a következő néhány évre, a cél, hogy upgradelhető legyen idővel és megfeleljen a PUBG, Rainbow6, Division és hasonló játékok követelményeinek. Mindenképp újonnan, PCX-nél összerakott konfig lesz. Mit változtatnátok rajta 270-280ezres keretből? Monitor van, 2560x1080, 21:9.
Ház: Cooler Master MasterBox MB520 RGB MCB-B520-KGNN-RGB 22.731Ft
Táp: be quiet! BN298 Pure Power 11 600W 80+ Gold tápegység 27.169Ft
Proci: AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX processzor 45.166Ft
Hűtő: NZXT Kraken M22 RL-KRM22-01 vízhűtés 23.683Ft
Alaplap: MSI B450M BAZOOKA PLUS 28.004Ft
Memória: Kingston 8GB DDR4 3200MHz HyperX Fury Black HX432C18FB2/8 14.795Ft
VGA: Gigabyte GTX1660 6GB GDDR5 GV-N1660GAMING OC-6GD 80.731Ft
SSD: Kingston 240GB SSDNow UV500 SATA3 SUV500/240G 11.130Ft
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX 11.571FtÖssz: 269.979Ft
Köszi!
-
zmilaner
tag
Ha még nem volt: Emagéknál akció van 15.-ig. Gondolom PC alkatrészek terén nem verhetetlenek árban, de hátha talál valaki olyan hardwaret (akár monitort) ami máshol épp nincs készleten vagy kifejezetten jó árban van Emag Akció
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Némi kutakodás után a következő konfig állt össze a fejemben, új és használt alkatrészek vegyesen:
AB350M Pro4
Ryzen 5 1600
KINGSTON 8GB DDR4 2400MHZ (KVR24N17S8/8)
KINGSTON V300 120GB (régi konfigból költözik ebbe ideiglenesen)
WD 1TB WD10EZEX
FSP Hexa+ 400W(most ~120K-ból megvan)
+ VGA-t kap majd néhány héten belül, először valszeg használt 950/960 majd idővel 1060.
+ Ház - itt még nem döntöttem, a kinézet nem is igazán izgat, inkább csak a szellőzés.Eleinte HD majd monitor és VGA vásárlás után FullHD online multira (CS, Overwatch, R6Siege..) életképes lehet? Köszi.
-
zmilaner
tag
Sziasztok! Valószínűleg néhány héten belül esedékes lesz egy PC vásárlás/építés ebben kérném a segítségeteket. Bár biztos sokan nem értenek velem egyet, de én elsősorban használt alkatrészekre támaszkodnék, ugyanakkor nem zárkózok el semmitől.
1. Mire fogod használni a gépet? Casual gaming - CS:GO, Overwatch, Rainbow Six, Fifa aktuálX és tsi.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Maximum a 128GB Kingston SSD-t, de idővel ezt is cserélném.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Minden alkatrészre.(kivéve perifériák)
4. Mennyi a kereted rá? Max. 160K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Jelenleg 1680x1050, később FullHD.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nem, nincs.köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Most még csak tervezési fázisban van a dolog, de az érdekelne, hogy elsősorban használtan mennyiből lehetne egy ehhez megfelelő konfigot összehozni?1. Overwatch és épp aktuális FIFA/PES, heti max. 4-5 órát játszanék, egyáltalán nem kell max grafikán futnia egyiknek sem, ezen kívül böngészés, office.
2. Tulajdonképpen a gépház az egyetlen ami marad(hat)na.
3. Teljes konfig, perifériák nélkül, mínusz gépház.
4. Egyelőre nem határoznék meg keretet, a legolcsóbb/legjobb ár-érték arányú megoldás érdekelne, ezért is gondolkodom használt cuccokban.
5. Natív felbontás: 1650x1050, régi Syncmaster 22"-os monitor, asszem csak VGA csatival.Köszi!
-
zmilaner
tag
válasz SyMbioTe #113289 üzenetére
RAM-ból mindenképp új kell, ddr2-es van 2GB. A HDD Satás (ha jól rémlik 500Gb-os seagate barracuda), a házat most fejből nem tudom de holnap ránézek.
(egyébként a jelenleg laptopban üzemelő ssd-t meg egy használaton kívüli 2,5"-os 1TB-s HGST vinyót bele lehet operálni az asztali konfigba vagy ekkora baromságot ne kérdezzek? )
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Utoljára akkor pakoltam össze gépet mikor a GTX 460 volt a bestbuy, most olyan merényletre készülök, hogy első körben vennék:
- alaplap
- proci
- memória
- táp... és egy darabig maradna a GTX 460 pár hónap múlva esetleg egy 950. Lehet használt alkatrészekből is a cél a lehető legjobb ár/érték arány, felhasználás szempontjából pedig: Overwatch (nekem low settingsen is oké), Rocket League (ez megy a mostani phenom II X2 555-ös, GTX 460-as konfigon is simán) és hasonlók (esetenként CS:GO).
Mit ajánlotok?
Keret: a lehető legminimálisabb.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Mac Mini M2 - 16GB RAM - 256GB SSD - Apple Care: 2026.09.26.
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig
- Csere-Beszámítás! Omen Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra. I7 9700 / RTX 2070S / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD