- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
[link] Itt van egy nagyon jó minőségű videó ugyanerről a tollházról. Itt nagyon jól látszik, milyen szép munka.
-
Zozo0525
őstag
legyen úgy :-)
-
Zozo0525
őstag
ezzel vitatkoznék veled..... Szerintem egy sima lakkozás és nem sok köze van az urushi technikához Urushi japán technika. a kínai hamisítás olyan mint az itthon készített szamurájkardok :-) már bocsi..... http://animeweb.hu/japan-write.php?tevekenyseg=megjelenites&japan_id=59
-
schawo
titán
válasz
Zozo0525
üzenetére
Maga a művelet nem olyan nagy szám. Pár perc kézimunka egy toll, 2-3 naponta, 10-40x egymás után. Összesen 1-2 óra. Kis szériában drága, de sorozatban 10-50 dollár az urushi munkára eső meló kínai, vidéki munkaerővel. Kínaiak mindig costplusban gondolkodnak, a tollházért 122 dollárt fizettem. Igen, egyébként tényleg urushi, van egy csomó japó urushim, tapintásra is pont olyan. (Gondolom a kínainál merült fel a kérdés, a Wancherek természetesen azok).
-
Zozo0525
őstag
Szépek. Az biztos hogy Urushi? mostanában mindenre rámondják.... Úgy tudom az nagyon megdobja a toll árát....( párszáz dodo+)
-
schawo
titán
Érdekességek:
A 10. Platinum 3776 Century egy új, kínai házat kapott. Nagyon szép Urushi és Raden munka. A fogó, a hegy, az adagoló és a konverter eredeti Platinum.
A 9. Wancher Sekai egy másik Platinum 3776 Century hegyét kapta meg, az adagoló maradt Wancher/Jowo. Érdekesség, hogy a hegy jobban működik a Jowo adagolóval, mint Platinummal.
A 6. Wing Sung egy 80-as évekbeli Montblanc 149 hegyét kapta, az adagoló maradt Wing Sung. Nagyon puha, lágy a Montblac stub hegy.
Az 5. Aurora 88 egy limitált kiadás, 45/288 sorszámmal
A 4. Montegrappa tömör ezüst házas, aranyozott ezüst (vermeil), a 90-es évek elején a Bugatti felélesztésekor az EB110-hez készült, a régi Bugatti Type 101 sziluettjét idézi, és csak a Bugattitól lehetett megvásárolni.
A 3. Wancher Dream Pen Celluloid egy különleges szín (Momiji), mindössze 4db készült belőle, és nem is lesz többet a Wancher kínálatában.
A 2. Wancher Sekai egy Michel Perchin 18k hegyet és Michel Perchin ebonit adagolót kapott. Ez egy aranyműves ékszerész által készített különleges tollhegy, valamikor a 2000-es évek elején készülhetett, mert a márka (Michel Perchin) 2008-ban ment tönkre, épp most próbálják feléleszteni.
Az 1. Leonardo MZG2 vörösarany díszítéssel és a Leonardo új, saját gyártású 'La Fenice', 8mm-es méretezésű hegyével készült, ami vörösarany színben csak különleges kiadásként létezik. Ez a példány 31/55-ös sorszámú. -
schawo
titán
2025-ben beszerzett top 10 tollam (itt fordított sorrendben, de a képen 1->10 sorrendben, a 2025 előtt szerzett tollak nélküli lista):
10. Platinum 3776 Century cserélt Raden/Urushi házzal és kupakkal, 14k Soft Fine heggyel
9. Wancher Sekai Saihi Urushi Murasakiage Raden, cserélt Platinum 14k Soft Fine heggyel
8. Wancher Dream Pen Ebonite Bokashi Urushi Lunar Eclipse, acél Fine heggyel
7. Asvine C2000 Ebonite Green, acél 1,1mm heggyel
6. Wing Sung 630 Flat Top Transparent Red, cserélt Montblanc 149 14k 1,5mm heggyel
5. Aurora 88 Ebonite Blu, limitált 288 db, 18k fehérarany Fine heggyel
4. Montegrappa Ettore Bugatti EB110 (~1990, ritkaság) 925 ezüst, 18k Medium heggyel
3. Wancher Dream Pen Celluloid Mojimi 925 Silver Trim, limitált 4 db, 18k Broad heggyel
2. Wancher Sekai Saihi Urushi Kuroage Raden, cserélt Michel Perchin 18k Broad heggyel
1. Leonardo Momento Zero Grande 2.0 Golden Abalone, lim. 55 db, 14k Medium heggyel
-
Zozo0525
őstag
Az igen, szép tollak! Gratulálok hozzá
-
schawo
titán
A Leonardo limitált modell, a teljes sorozatból (acél hegyes, arany hegyes, és arany oversize) 55 db készült, ez a 31-es sorszámú. Az oversizeból pedig csak 6db készült.
-
schawo
titán
Az olasz szépségeim:
1. Montegrappa Ettore Bugatti Sterling Silver 18k M
2. Delta Dolcevita Federico Stantuffo White 14k F
és a legújabb szerzemény
3. Leonardo Officina Italiana Momento Zero Grande 2.0 Oversize Golden Abalone 14k MÉs érkezőben van egy Aurora 88 Ebonite, jövő héten
-
Zozo0525
őstag
Nálam most elég, tollból.... lamy2000 hegyet cserélek és egy darabig nyugi lesz.... nincs most olyan ami nagyon kellene :-)
-
-
Ubulhun
tag
A vonalvastagságuk, ahogy nézem, inkább az európai tollakénak felelnek meg?
-
Zozo0525
őstag
Kanwrite márkát elkezdik forgalmazni a müvészekboltja, igaz még nemlátom a webshopban
-
Ubulhun
tag
Platinum mindkettő.
A fehér: Procyon, M hegy;
a fekete: Riviere, F hegy.
Procyon van már M-es, és F-es, más-más színben.
A Riviere régi, NOS darab. Hetvenes években (talán '77-ben?) kezdték gyártani, nyolcvanas években is ment még.
Képek alapján az volt a meggyőződésem, hogy szinte teljesen megegyezik a Balance PTL-5000A-val, kivéve az acél hegyet és a réz testet/kupakot (PTL-5000-nek 14K hegye van, de műanyag teste.) Be is jött az elképzelés.
Cél a kettő kombinálása volt, arany hegy, réz test. De most még kipróbálom eredeti formájában. -
Ubulhun
tag
Más ligában játszanak ugyan, mint egy Wancher, de ezek a legújabb szerzeményeim.
Ahhoz képest, hogy azt mondtam, új toll beszerzését nem tervezem... 😆

-
schawo
titán
válasz
Zozo0525
üzenetére
A feketén az aranylemez rétegek sokkal prominensebbek, a piroson messzeből egyáltalán nem feltűnő az arany mintázat, viszont közelről nagyon szépen látszik. Egyénként a másik érdekessége ennek a tollnak, hogy nem ebonit alapra készül, hanem szantálfa az alap, ezért nem büdös gumi szagú, hanem nagyon kellemes illata van.
-
Zozo0525
őstag
erre gyűjtök
-
schawo
titán
Mgjött a Kanwrite Divine Ganapati tollam Ultraflex heggyel. Meglepően jó a toll. Az ebonit adagoló szárazabb, mint a Fountain Pen Revolution adagoló (teljesen ugyanaz az adagoló, csak az FPR-en szélesebb a csatorna, jobban folyik a tinta). A ház nagyon szép véset sokkal szebb kidolgozású, mint amire számítottam. És a végén kapott egy kellemes lakkozást, így nem éles a minta vésése, kellemes kézbe fogni. A hegy is nagyon jó, nagyon szépen ír, és UEF (0,12mm) vastagságú.

-
Zozo0525
őstag
Ja értem köszönöm szépen
Akkor lehet en is berendelek egyet? -
schawo
titán
Egy csomót az alap sorozatból és kettőt a virágosból. Szerencsére olyanokat, ami nincs még.

Közben nem bírtam a hegy-cserebere véremmel, és a piros Wancherhez rendeltem egy JOWO tokos Kanwrite Titanium Ultraflexet ebonit adagolóval. Meg hamár a Kanwrite-tól (Indiából) rendeltem lecsaptam egy tollra is tőlük.
-
schawo
titán
Születésnapomra 16 üveg Diamine tintát kaptam
-
schawo
titán
Egyelőre örülj neki
Lenyúlt már csomó tollamat. Végig szokta bogarászni, és ha lát valamit, ami tetszik neki, lenyúlja. Rejtegetnem kell előle a legszebbeket, mert különben csak sóvárogva figyelhetem, ahogy távozik vele a szobámból
A piros Wancheremet is nagyon féltem, egyelőre a doboz mélyén biztonságban van
A feketét párszor már kézbe fogta...Az ecsettoll csak grafikai feladatokra jó, én meg botkezű vagyok. Egyáltalán nem hoz lázba, még kipróbálni sem volt kedvem.
-
schawo
titán
Én nem ecsetként használom, hanem a Wancher csere töltőtoll heggyel. Lányomnak is vettem egyet Sakura ág mintával, mert Sakura mániás. De azt csak érettségire fogja megkapni, akkor tudom meg, hogy milyen az ecset része
Ha akarja cserélgethet a töltőtoll és az ecset között. -
schawo
titán
Kuretake 物語 (Monogatari) ecset toll és hozzá való kiegészítő Wancher fogó és hegy.
A toll egy olcsított Maki-e megoldás művészi festés helyett stencil sorozatgyártásban, urushi fedőlakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Milyen típusok?

A piros Wancheremet is nagyon féltem, egyelőre a doboz mélyén biztonságban van