Hirdetés
- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
nünüke1975
aktív tag
válasz dannyl #162798 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet?Elsősorban tanulásra.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Számítógép ház,250gb hdd,egér,billenyűzet.Monitor
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? A 2. pontban szereplőkön kivül mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?100 ezer.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? full hd 1920x1680,hdmi
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?Nincs ilyen az a lényeg hogy lehessen tanulni rajta office és full hd videók használata,lejátszása. -
robotzombie
csendes tag
sziasztok
Egy kérdésem volna a T. Nagyérdeműhöz:
Ha jól veszem ki az itteni hozzászólásokból:
- a B450, B460, B550 intel alaplapok i5 10400F procival a RAM -okat max. 2666 MHz -ig tudják kezelni
- Z490 alaplapok tudják kezelni a nagyobb frekiket, bios beállítás szükséges, nincs felső korlát
- B450 AMD alaplapoknál nincs felső korlát -
dannyl
addikt
válasz nünüke1975 #162797 üzenetére
Nálad is egyszerűbb lenne a helyzet, ha kitöltötted volna a kérdéssort. Ha az megvan, akkor lesz gép is
1. Mire fogod használni a gépet?
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
4. Mennyi a kereted rá?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? -
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Digitális oktatáshoz szeretnék gépet venni.full hd videók office használata akár videókártya nélkül is.Az ssd se lényeg
Tudtok ajánlani valamit? -
maxika2004
őstag
válasz rasotamas #162792 üzenetére
igen- igen .... és a másik oldalon szintén ugy...
alaplap hátlapját mikor berakom akkor látom hogy kb 1 usb -nyivel elvan csuszva minden....
de a gépösszerakás hevében nem szerettem volna heteket várni mire kicserélik....
még jo hogy vettem hozzá csere-háztól házig-szállitási, mindenféle + garanciátdugo_ :
..... hát ott már nagyon péntek volt, inkább szombat ![ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
szk5Szia,
Példa konfig:
Lap: pl. Asrock H410M-HDV / MSI H410M Pro
CPU: i3-10100F (4 mag, 8 szál, mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál)
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl. Aegis 3000
VGA: használt GTX 1060-3GB
SSD: Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial BX500 / MX500 / WD Blue 3D
HDD (ha kell): HDWD110UZSVA vagy WD10EZEX
Ház: ízlés szerint, pl. Deepcool Matrexx 30 / Cooler Master Q300L / NR400 / MB311L / MB320L / Kolink Citadel / Kolink Citadel Mesh / Zalman M3 / M3 Plus
Táp: pl. BQ System Power 400W / FSP Hexa 85+ 350-450W / Hexa 400W, olcsóbban Gigabyte P450B
Milyen monitort vegyek?, vagy válogass kedvedre innen, vagy az apróról.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
szk5
újonc
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok és szeretném a tanácsotok kérni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Belépő gép játékhoz, inkább single player (minecraft, roblox, GTA V, Civilization 6)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
SSD
Teljes gép + Monitor
4. Mennyi a kereted rá?
Br. 250ezer (Monitorral együtt)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nincs monitor
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
IntelKöszönöm!
-
veterán
válasz maxika2004 #162791 üzenetére
De mi volt a gond? Bocsi, nem látom, de okulásnak elmondhatnád.
Jaa hogy a proci alatt az alaplaptartó lemez nem volt lefogatva hanem ferdén lifegett, miközben bent volt a pop szegecs a hátlapi furatban?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz maxika2004 #162789 üzenetére
Jól van, gratula!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz mantequilla #162783 üzenetére
mantequillaNagyon el vagy tévedve.
Az Összefoglaló kérdéssorában kért infók nélkül nem lehet normálisan ajánlani!#162780 mantequilla
"Meg soha az eletben nem toltottem ki itt a kerdessort es mindig tudtak segiteni." - Igen, aztán találgathattunk, és vissza kellett kérdeznünk... (például) Hát köszi.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dannyl
addikt
-
VGNGR
senior tag
Lassan zárható ez a topik is. Annyi az "önérzetes" látogató, hogy hihetetlen.
162783 mantequilla
Nehogy leessen a karikagyűrű az ujjadról ha megválaszolod azt a pár nyomorult kérdést. Amennyit reszelted itt hozzászólásokon keresztül a fingot a semmiről, már rég túl lennénk ezen. Azért nem mindegy, hogy mire használod a gépet, mert nem mindegy, hogy játék, ha igen milyen tipusú, esetleg alkalamazás, virtuál gépet futtatsz, media szerver megy 0-24-ben, fontos-e a fogyasztás stb. A monitor felbontása, frekvenciája sem mindegy. Koca single player vagy 60 Hz-en, vagy csak a 144 fps elfogadható, mert világbajnok esportoló vagy, ez is rohadul nem mindegy! De ha nem, hát nem, akkor vegyed amelyik tetszik, utána ha mégsem azt kapod amire számítottál, majd bukóval cseréled.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz mantequilla #162783 üzenetére
Rendben, szia Nehogy azt hidd már, hogy te teszel szivességet, hogy ajánlhatunk neked configot Azt nem fogod fel, hogy nem adtál meg semmi adatot, amire ajánlani lehet. Kínai fórumon is vissza fognak kérdezni.
-
-
dannyl
addikt
válasz mantequilla #162780 üzenetére
Például ha nincs VGA-d akkor hiába a 10100F, mert nem lesz kép. De mindegy, én nem győzködlek. Ha segítség kell majd betartod a topicgazdák kérését. Senki nem segít, amíg nem tudja, hogy miben. Szóval ha vagy olyan pökhendi, hogy teszel a kérésre, akkor ne várj segítséget. Várunk vissza a válaszokkal.
Arra meg, hogy soha nem tölötted ki, ne legyél büszke szerintem.
[De ez egy ilyen nap úgy látszik.]
A második fele teljesen ide vág.
[ Szerkesztve ]
-
mantequilla
aktív tag
válasz dannyl #162778 üzenetére
Egy 6 eves lapot es processzort akarok ujabbra cserelni jelenleg minel olcsobban de szem elott tartva a kesobbi fejlesztesi lehetosegeket.
Hogy jon neked ebbol hogy milyen vga-m van meg milyen felbontasom? Teljesen irrelevans.
Meg soha az eletben nem toltottem ki itt a kerdessort es mindig tudtak segiteni.
-
dannyl
addikt
válasz mantequilla #162776 üzenetére
Sajnos azért nem tudok mit mondani, mert nem töltötted ki az összefoglaló kérdéssorát. A nem nagyon játszok, az nem tudom, hogy azt jelenti-e, hogy nem játszol, vagy azt, hogy alkalmanként. Ha igen, akkor mivel, milyen felbontáson, van-e egyáltalán VGA-d... De nem is sorolom. Ott vannak a kérdések.
-
cettlee
őstag
Üdv!
van most valami best buy olcso komplett irodai gép?
i3-ra gondoltam valami sima integrált kártyával.
i3 9100-hoz jo a 3200-as memoria?
Van valami olcso jo minöségü táp+ház kombo? köszi -
mantequilla
aktív tag
Van egy 6 eves szamitogepem es fejlesztenem kene alaplapot procit es ramot viszont nem tudom eldonteni hogy milyen uton induljak el.
A legolcsobban szeretnem megoldani mert igazabol nem nagyon jatszok.
I3-10100f van is nagyon jo aron mondjuk 35-37 de egy ehhez illo lap is van 35-37 ami egy ev mulva mar nem veszi be az uj procikat. Szoval 70-75 fele a vegosszeg.
Ezzel szemben meg a ryzen processzorok most nagyon felmentek, 45-50 korul kezdodnek viszont ehhez van mar 25 ert elfogadhato lap es az AM4 foglalatot ha le is cserelik iden mar most annyi es olyan durva processzorok vannak hozza hogy kesobb ha hasznaltan veszek egyet meg evekig kiszolgal.
Egyszeruen nem tudom eldonteni melyik iranyba lenne erdemes elindulni.
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz BDave #162767 üzenetére
BDavePersze, ezek jók, de csak 8GB, viszont közel 20k.
Egyrészt a grafikai munkához (főleg 3D-hez) édeskevés lesz, másrészt ár-érték arányban sokkal-sokkal jobb a már ajánlott 16GB 26k-ért.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz BDave #162765 üzenetére
BDaveSzívesen.
KIT-ben vásárlás a javasolt. Ha 2 külön modult veszel, akkor van némi kockázata a dual-ban futásuknak, még akkor is, ha pont ugyanaz a modulok elnevezése.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz BDave #162763 üzenetére
BDaveSzia,
Igen, LGA1200-ban érdemes gondolkodni, nem 1151-ben.
Lap: pl. Gigabyte B460 HD3 / MSI B460 Torpedo / Asus TUF Gaming B460-Plus / Asrock B560 Pro4 / MSI Z490-A Pro / Gigabyte Z490 Gaming X (B460-as lapokban i3 és i5 mellett csak max. 2666 MHz-en futhatnak a ramok)
CPU: i3-10100 (4 mag, 8 szál mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál) vagy i5-10400 (6 mag, 12 szál)
Hűtő (opcionális): pl. ID-Cooling SE-224-XT Basic
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl, pl, plLegolcsóbb, de azért erős konfig, ami alkalmas a leírt feladatokra:
Gigabyte H410M S2H (28k) + i3-10100 (44k) + 16GB (26k), viszont ebbe az alaplapba nem javaslok erősebb procit, tehát nem igazán fejleszthető.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Lecserélném a 10 éves gépemet, mert valszeg haldoklik benne a vga. Igazából amire kell arra teljesen jó, csak ha már kezd meghalni benne a vga, akkor cserélném az egészet. A cél, hogy egy később fejleszthető gépet rakjak össze, nem kell most bele a legújabb és legjobb. Akár most a vga-t ki is hagynám belőle és integrált vga-s procit vennék, max később ha kell veszek bele egy jót. Ebben kérném a segítségeteket!
1. Mire fogod használni a gépet?
Kisebb grafikai munkák: Photoshop, Illustrator, esetleg később majd egy kis 3D
BITFENIX Merc Alpha ház (ATX), HDD (sata3), FSP Hexa 400W
Alaplap, CPU, RAM
4. Mennyi a kereted rá?
Amennyi muszáj, lehető legkevesebb
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Dell U2414H, miniDisplay-jel használom, 1080, 60 Hz
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem. Eddig AMD-t használtam, most kipróbálnám az Intelt, max ennyi. Nem tudom hosszabb távon érdemes-e LGA-1200-as CPU-t/lapot venni vagy teljesen jó a 1151-es is.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz gabber01 #162760 üzenetére
Ez sem igaz így ebben a formában a lapokkal kapcsolatban. Pl. én is Z490 lapot vettem pont egy 10400 alá, mert a RAM-ok tudnak menni magasabb órajelen. Játéka válogatja, de ~5-10%-ot tud hozni ez is. Így én a Z490-A PRO-t ajánlottam volna, amivel átlépjük egy jó 35k-val a 100k-s ingerküszöböt.
Illetve nem turkálunk senki zsebében, de időmilliomosok se vagyunk. Kicsit lehangoló, amikor kér valaki ajánlást, de annyi erőt nem tesz bele, hogy alap infókat leírjon. Sóhajtva írok egy configot 300k-ért, aztán jön a válasz, hogy 200 van rá max. Vagy ajánlok ATX lapot, de kiderül később, hogy mATX háza van. Azért "idegesítő" csak, mert én több időt és munkát rakok az ajánlásba, mint a kérdező a kérdésbe (pl. nem tölti ki, vagy hiányosan tölti ki a kéréseket). Aztán egy elhallgatott infók miatt kezdhetem elölről. Na ez is a tiszteletlenség alapiskolája. -
gabber01
addikt
válasz dannyl #162759 üzenetére
A beszólogatást, kekeckedést ugyebár nem én kezdtem, és igen, elolvastam az Összefoglalót, mint ahogy minden esetben el szoktam. Elnézést, hogy a prekoncepcióim alapján úgy véltem, hogy nincs szükség keret megadásra, már csak azért sem, mert direkt nem akartam behatárolni, hogy ne ez szabjon gátat egy valóban összeillő páros ajánlásnak, mert én defaultból az ár/érték arányt veszem alapul. Tehát pl egy i3 procihoz gondolom nem csúcs lapot ajánlanátok, és fordítva, csúcs procihoz sem egy olcsó, szar alaplapot. Egy ilyen i5höz pedig talán nem kell nagy bátorság feltételezni, hogy egy közepes, arany középút lap illik. Lehet persze 200ezres lapot is venni, csak minek.
Szóval még egyszer elnézést, hogy úgy ítéltem meg hogy nincs szükség plusz infora az általam először közölteken kívül.A segítséget köszönöm.
A véleményemet pedig továbbra is fenntartom. Senki, főleg egy topikgazda ne engedjen meg magának személyeskedést. Pont.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
dannyl
addikt
válasz gabber01 #162756 üzenetére
Aért neked is van képed... Segítségért jössz úgy, hogy beszólogatsz a topikgazdának... Majd ha az ilyen félrevezető semmilyen válaszok miatt, mint amit kaptál, veszel egy nem passzoló lapot, vagy majd teljesítmény alatt drop-ol, mint a szemét, akkor ne háborodj fel majd
De témánál maradva:
LAP: GIGABYTE B460M AORUS PRO 39k
CPU: 10400F 45k
RAM: G.Skill Aegis 2x8GB 26kÖssz.: 110k
Ha 100k a keret, akkor menjen a 10100F 35k-ért, és akkor megvan a 100k pont. 4 magos 8 szálas ez is, mint i7-7700 pl.
-
palfitom
félisten
gabber01Intel:
Lap: pl. Gigabyte B460 HD3 / MSI B460 Torpedo / Asus TUF Gaming B460-Plus / Asrock B560 Pro4 / MSI Z490-A Pro / Gigabyte Z490 Gaming X (B460-as lapokban i5 mellett csak max. 2666 MHz-en futhatnak a ramok)
CPU: i5-10400F
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl, pl, plAMD:
Lap: MSI B450-A Pro MAX / MSI B450 Gaming Plus MAX / Asrock B550 Phantom Gaming
CPU: R5 3600
Proci hűtő (opcionális, de ajánlott): pl. Alpenföhn Brocken ECO Advanced / Arctic Freezer 34 eSports / Scythe Mugen MAX / FSP Windale 6 / SilentiumPC Fortis 3 / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Dark Rock Slim
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 3000(+) MHz, pl, pl, pl#162756
Szerintem a bunkózás ott kezdődik, ha az Összefoglalót és az ott kérteket figyelmen kívül hagyod.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
Szerintem arra gondolt, hogy aki idejár 15 éve attól elvárható lenne, hogy esetleg felül ezt meglásd, kinyisd
Majd a benne leírtak szerint válaszolj az alap kérdésekre:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
4. Mennyi a kereted rá?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?https://tinyurl.com/rasoapro
-
gabber01
addikt
válasz dannyl #162750 üzenetére
Ja igen, jogos. Csak gondoltam ha a proci ok, akkor ahhoz passzoló lap kellene, felesleges vmi hiperszuper, csúcs lap.
Ebből adódik is a kérdés, hogy amit kinéztem, az ár értékben jó e most? Mert ha igen, akkor ugye lenne ez az i5 10400 vagy inkább 10400F, mert felesleges az iGPU. Ez kb 45-50e. Akkor kell ram, 2x8GB meg a lap, és így együtt jó lenne 100 körül megúszni.
A ház egy Zalman Z9 Neo#palfitom: én mondjuk azt várnám, pláne egy Topikgazdától, hogy felesleges bunkózást, személyeskedést ne engedjen meg magának...
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
palfitom
félisten
-
maxika2004
őstag
válasz maxika2004 #162753 üzenetére
közben megoldottam köszi !
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci :
egy Signum SG1X EVO TG ARGB ház rgb-s led csatijait kellene összehoznom egy
ASUS PRIME Z490-P alaplappal!
vagyis nem tudom hogy a nano reset controllert kell e egyáltalán használni, vagy egyből az alaplapra dughatom a csatikat ?
az alábbi csatlakozók vannak :
[kép]
[kép]
[kép] -
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Lassan cserélni kéne a régi platformom, mit tudjátok ajánlani?
Szóval jelenleg egy i7 2600-as cpu van egy GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 Rev.1.0.és 2x8GB ram társaságában. Lényegében az egész konfig látszik a profilomon, de csak ezeket cserélném, minden más maradna. Gpu egy 2060S, úgyhogy egyelőre i5 10400, esetleg Ryzen 3600ban gondolkozom, de a Ryzen egyrészről drágább, másrészről hiánycikk is ahogy hallom.
Alaplapban viszont nincs ötletem mi lenne megfelelő.
Előre is köszi a tippeket, javaslatokat!Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
palfitom
félisten
válasz vaakuum #162746 üzenetére
Ryzen:
Lap: Asus TUF Gaming B550M-Plus / MSI B550M Mortar
CPU: R5 5600X vagy 5800X + érdemes egy jó hűtőt tenni rá a gyári helyett (de ajánlani nem tudok, hisz nem tudom mi fér be a házadba)
SSD: pl. Samsung 970 EVO Plus (drágább nem kell, még ezt sem tudod kihasználni)Ugyanakkor megfontolandó lenne az Intel is:
Lap: Asus TUF Gaming B460M-Plus / MSI B460M Mortar / Gigabyte Z490M Gaming X / Asus TUF Gaming B560M-Plus
CPU: i7-10700F + érdemes egy normális hűtőt tenni rá a gyári helyett (de ajánlani nem tudok, hisz nem tudom mi fér be a házadba) vagy i9-10850K + hűtőLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vaakuum
addikt
Az aláírásomban szereplő 1)-es konfigot mire lenne érdemes ryzen vonalon upgradelni? Mindenes gép, játék is megy rajta, perifériák nem kellenek, csak a gép.
A Tarkov szereti a gyors háttértárat, tehát nvme ssd kellene, és akkor azt már a legújabb amd pciE szabvánnyal. Más háttértárra nincs szükség.
Majd monitor is fog kelleni, a cél a jelenlegi 7 éves 60 Hz 2560*1440-es Dell után a 4k és 144 Hz (azt majd a céltopikban megérdeklődöm).
Árat nem írok, mert az úgyis annyi lesz, amit az alkatrészek kiadnak. Lényeg, hogy a mostani gépnél újabb, gyorsabb legyen ITX vagy mikroATX alapon, ami szintén kihúzza 4-5 évig hozzápiszkálás nélkül."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vj0c1
aktív tag
válasz palfitom #162735 üzenetére
A Gigabyte B460M D3H ssd kompatibilitási listáján nem találtam azt az ssd-t, ami jelenleg van: "Kingston A400 2.5 480GB SATA3 SA400S37480G"
Szerinted működne vele így is?
[kép a listáról]"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
KROK640
nagyúr
Sziasztok!
Melyik alaplapot javasoljátok inkább I5-10400F és G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS memória mellé?
GIGABYTE H470M DS3H (rev. 1.0) (41 ezer ft) vagy ASROCK H470M Pro4 (37 ezer ft).
Ahogy elnéztem a két lap kb ugyanazt tudja (Asrockon nincs dual bios, legalábbis nem említik) meg kettő helyett egy M2 csatoló van rajta, cserébe van két USB 3.1-es portja. Viszont nagyon komoly hűtésnek látszó design elem van az Asrcokon a VRM-ek környékén.
Szóval tanácstalan vagyok, melyik a jobb?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
palfitom
félisten
válasz vj0c1 #162738 üzenetére
vj0c1Szívesen.
A méretnek ehhez semmi köze nincs, ITX méretű gép is lehet erős...
A válasz: egyértelműen IGEN.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vj0c1
aktív tag
-
palfitom
félisten
válasz dosaa #162734 üzenetére
dosaaLap: pl. Gigabyte B460 HD3 / MSI B460 Torpedo / Asus TUF Gaming B460-Plus / Asrock B560 Pro4 / MSI Z490-A Pro / Gigabyte Z490 Gaming X (B460-as lapokban i5 mellett csak max. 2666 MHz-en futhatnak a ramok, i7 mellett pedig 2933-on)
CPU: i5-10400F (6 mag, 12 szál), vagy i7-10700F (8 mag, 16 szál)
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl, pl, pl, vagy 32GB (2x16-os KIT), pl, pl
SSD: Kingston A2000 / Samsung 970 EVO Plus
Ház: ízlés szerint, SilentiumPC Signum SG1 TG / Signum SG1V EVO TG ARGB / Fractal Design Focus G / Thermaltake Versa J21 / V200 TG / View 27 / Versa H27 TG / Deepcool Macube 310 / Macube 310P / Zalman Z7 NEO / Cooler Master NR600 / NZXT H510 / H510i, stb. (érdemes 2 + 1 ventit használni a normális hűtés érdekében)
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 450W / Hydro Pro 500W / be Quiet System Power 400W / be Quiet Pure Power 400W / Seasonic Core GC 500Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Tothv #162731 üzenetére
TothvSzia,
"ASUS 1070GT VGA-m" - remélem ez GTX 1070 akar lenni.
Ram: kb. hasonló tudásúak. Ha hasonló áron vannak, akkor a 3600CL18-ast venném.
Ház: mehet a Q300L, bár ha RTX 3070, 970 EVO, és drága lap + proci kombó kerül bele, akkor megérdemelnének minőségibb házat! (egyáltalán nem rossz a Q300L, de nem illik egy 6-800k-s konfigot egy 14k-s házba tenni...) Az mATX mérettel amúgy nincs probléma, jól szellőző házba nyugodtan mehet ilyen kaliberű konfig, de akár válthatsz ATX-re is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz vj0c1 #162730 üzenetére
vj0c1Szia,
Ryzent most nem tudok jó szívvel ajánlani, mivel az R5 2600 most 55k körül kapható, az R5 3600 pedig 67k körül.
Lap: pl. Gigabyte B460M D3H / Asrock B460M Pro4 / Gigabyte B460M Aorus Pro / Asus TUF Gaming B460M-Plus / Asrock B560M Pro4
CPU: i5-10400F (6 mag, 12 szál)
Hűtő (opcionális): pl. Deepcool Gammaxx 400S / Cooler Master Hyper 212 / ID-Cooling SE-224-XT Basic
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl, pl, pl
Ház: pl. Zalman M3 Plus
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 450-550W / Hydro Pro 500W / be Quiet System Power 500W / be Quiet Pure Power 500W / Seasonic Core GC 500 / Super Flower Leadex III 550W / FSP Hydro GD 550W
VGA: használt GTX 1060-6GB / 1070, olcsóbban RX 470 / 570. Újat én nem vennék a jelenlegi árakon, 100k alatt csak GTX 1650 lenne (pl, pl), de sokkal gyengébb a hasonló áron kapható használt 1060-tól.
Bármelyiket is választjátok, 400-450W-os táp elég hozzájuk.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dosaa
csendes tag
A jelenlegi gép (i5-3550, 16gb ram ) halódik, lehet, hogy egy tápcsere elég lenne, de mivel nem mai darab, inkább legyen teljes csere.
Photoshop, Lightroom, Sony Vegas, Office, némi játék (Fortnite, Rage2, COD)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor: DELL S2717H (marad)
SSD: Crucial MX 500 (e helyett kellene egy 1TB M2, vagy Sata)
HDD: 3db Toshiba 2.5 3TB (marad)
Külső HDD: 2 db Seagate 4 TB (marad)
videokátya: Gigabyte GeForce GTX 1650 GAMING OC 4G, 4GB GDDR5, DP, 3xHDMI (marad)
Ház, táp, alaplap, processzor, memória, SSD 1TB, ventillátor, ha a gyári semmiképp sem jó
4. Mennyi a kereted rá?
200k körül
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920*1080Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz devilzero #162726 üzenetére
devilzeroSzia,
Példa konfig:
1 x ASROCK B560M Pro440 190 Ft
1 x INTEL Core i5-10400 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral56 490 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB26 590 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA12 189 Ft
x KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G23 590 Ft
x THERMALTAKE S100 TG fehér19 489 Ft
1 x FSP Hydro PRO 500W20 890 Ft
1 x ID-COOLING SE-224-XT Basic7 990 Ft
Összesen: 207 418 FtA ház elejébe ajánlott lenne tenni legalább 1, de inkább 2 ventit (pl. P12 PWM PST vagy P14 PWM PST)!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Tothv
újonc
Kedves Szakértők,
Van egy régi konfigból egy ASUS 1070GT VGA-m, VR-hoz (MSFS, DCS repszimek) használom.
Amit meg szeretnék vásárolni most:
Alaplap: ASUS TUF Gaming B550M-PLUS, AMD B550, socketAM4 mATXProc:Ryzen 7 3700X vagy XT (amelyik ár/érték arányban kedvezőbb)
Memória: KINGSTON DDR4 KIT 2x16384MB 3200Mhz 32GB HX432C16PB3K2/32 HyperX Predator vagy CORSAIR DDR4 KIT 2x16384MB 3600MHz 32GB Vengeance RGB CMH32GX4M2D3600C18 (melyik lesz gyorsabb?)
ház: COOLER MASTER MasterBox Q300L MCB-Q300L-KANN-S00 USB3.0 ablakos fekete mATX
hűtő: COOLER MASTER MasterLiquid Lite 240 MLW-D24M-A20PW-R1 2x12cm PWM max15dBA
meghajtó: SAMSUNG 1TB 970series EVO MZ-V7E1T0BW M.2 2280 PCI-E3.0 NVMe
táp:COOLER MASTER 750W MWE Gold v2 MPE-7501-AFAAG-EU 80Plus
- Mindenképp porszűrős házat szeretnék , nem tudom, a kiválasztott típus az e? Szükséges e további házhűtés?
- A fenti házba belefér e a jövőben egy RTX3070 a mostani VGA helyett?- Kérdéses, megvan e a megfelelő távolság a táp és a VGA között hűtés szempontjából, vagy gondolkozzam e normál méretű ATX házban inkább?
- a gépbe menne még a fentieken kívül ey HDD és egy plusz SSD is.nagyon köszönöm a segítséget!
V. -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon kedves hölgy barátom a közeljövőben szeretne PC-t vásárolni. Noha jómagam is kinéztem alkatrészeket (vga kivételével, ez kemény diónak tűnik), bármilyen egyéb tippet szívesen fogadok. Mindennemű segítséget előre is köszönök szépen!
Játékra, filmnézésre. Leginkább multiplayer (elsődlegesen PUBG lenne a cél, akár minimum graffal is), de single is egyaránt.
Monitor: Samsung S24B300HL
SSD: Kingston A400 2.5 480GB SATA3 SA400S37480G
HDD: Toshiba 2.5 1TB 5400rpm 8MB SATA3 PX1829E-1HJ0 MQ01ABD100
Ház, táp, alaplap, processzor, memória, videokártya.
4. Mennyi a kereted rá?
300k, ettől feljebb nemigen tud menni.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920*1080@60Hz
Ház: Mindegy a márka, elsősorban valamilyen ablakos, ledes (fehér, vagy kék) ventilátoros megoldás lenne preferált, én spec a Zalman i3 Edge-dzsel szemeztem.
Táp: Szintén mindegy a márka, inkább a megbízhatóság/garancia lenne a lényeg.
Alaplap: Én ASUS párti vagyok, a saját példámból indultam ki (B450-F Gaming).
Processzor: Mindenképpen AMD lenne a cél, nekem egy Ryzen 5 2600-as vált be.
Memória: Mindegy a márka, 2x8 Gb DDR4 a cél.
Videokártya: Mivel ez a legdrágább komponens, ezért ezt a témát járnám körül a leginkább. Érdekelne az is, hogy újonnan mit lehet kapni 100-110k-ért - úgy számoltam, kb ennyi jutna rá, ill ezzel egyáltalán játszható volna-e a PUBG - (a garancia miatt örülnénk, ha újat kapnánk, használtért nem szívesen adnánk ki ennyit), ugyanakkor mivel elég magasan vannak az árak, kénytelenek vagyunk a használtakat is számításba venni (PUBG miatt főleg), így erről is szívesen fogadom a tippeket.[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
dannyl
addikt
válasz Pancsermeste #162727 üzenetére
Igen, van rajta M.2 foglalat.
Azért egy ASRock B450M PRO4-et ne hasonlíts mondjuk egy GIGABYTE B460M AORUS PRO-hoz. Messze nincs ott pl. VRM-ben. Én nem hittérítő vagyok, teljesen pártatlanul mondom, hogy ezt a ryzen 3100-at még egy i3 10100 is leköröz, ami 10k-val olcsóbb.
-
Pancsermeste
őstag
válasz dannyl #162721 üzenetére
Alaplapot is figyelembe véve nem drágább (és a jóval gyengébb is erős túlzás), később pedig olcsóbban lehet majd benne procit upgrade-delni.
Táp ajánlásokat köszönöm, megnézegetem.
Ez az SSD: 500GB Kingston SSD M.2 NVMe A2000 meghajtó (SA2000M8/500G) jó lesz a ASRock B450M PRO4 laphoz?-= Pancsermeste® =-
-
devilzero
tag
Sziasztok! Gépet szeretnék vásárolni, kérlek segítsetek.
Prio1: szoftverfejlesztés Prio2: CSGO és GTA5 (két hőn áhított játékom amivel játszanék, viszont ez a rész a jelenlegi VGA piac miatt jegelném) Prio3: videóvágás nagyon minimális szinten
DELL P2419H monitor, billentyűzet és egér.
VGA-t és a 2-es pontot leszámítva minden, ami kell, hogy bekapcsoljon a masina.
4. Mennyi a kereted rá?
200ezer +/- 20ezer
1920x1080@60Hz
Igen, kettő. Intel processzort és egy jól szellőző fehér számítógépházat szeretnék (mindegy hogy világít vagy sem, de fehérnek kell lennie, mert az asztal és a perifériák is azok).+2. Saját megjegyzéseim
Egy tervem volt: egy i5-10400 köré építeném a gépet és egyenlőre annak az integrált videokártyáját használnám. -
dannyl
addikt
Nagyon OFF, de mégis ide illik azért. Nem tudjátok, hogy Gianni27-tel mi lett? Bezárta a bazárját.
-
dannyl
addikt
válasz valintisti #162718 üzenetére
LAP: MSI Z490-A PRO 54k vagy MSI Z590-A PRO 68k (új chipset) alaplap Z490 Tomahawk 70k ASUS PRIME Z590-P (új chipset) 70k
RAM: Crucial Ballistix 2x8 3200 28k vagy G.Skill Aegis 2x8 3000 vagy 3200 28k
TÁP: Corsair 550W TX550M 30k, Be quiet! Pure Power 11 500W 30k, Seasonic Focus plus platinum 650W 45k vagy EVGA Supernova G3 650 43k
CPU: 10400F 45k, vagy 10600KF 68k
HÁZ: pl.: Phanteks Eclipse P400 26k, Fractal Design Define R5 42k (rengeteg a választék, ez csak 2 jó példa)
SSD: Kingston A2000 1TB 45k
CLR: Alpenföhn Ben Nevis Advanced Black 12k (szintén óriási választék, ha nem tetszik, dobd be ide, hogy mi az ami tetszik, és segítünk)Össz.: 240-310k
El kell dönteni, hogy kell-e a 10600KF, mert legtöbb esetben nem szükésges, sőt. 1080p-re még a 10400 is "sok". Persze az időtállóság miatt érdemes, mert árban nem sok a különbség a 10100F-hez képest.
Illetve mindenben lehet följebb lépni még, attól függ, hogy mire van szükséged.
-
dannyl
addikt
válasz Pancsermeste #162720 üzenetére
Mi alapján dőlt el a platform? Drágább, és jóval gyengébb CPU, mint egy 10400F. De te tudod, persze.
Azt a tápot nem erőltetném annyira. Bár megbízható, de elég fapad.
Symbiote (topikgazda) válogatása:
Táp: Seasonic Core GC / GM / Focus GX 500W-650W (80+ Gold, 7 év garancia, GX->full moduláris), FSP Hydro GE-GD 550W (80+ Gold, 5 év garancia, GE->full moduláris), SilentiumPC Supremo L2 Gold 550W-650W (80+ Gold, 5 év garancia) / M2 Gold 550W (80+ Gold, félmoduláris) / FM2 Gold 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Be Quiet Pure Power 11 (CM) 500W (80+ Gold, 5 év garancia, CM-> félmoduláris), Corsair TX550M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris) ~22-33k
Valamint inkább vennék előbb egy SSD-t, aztán egy HDD-t. Pláne, hogy "csak" 1 GB-os HDD-t vennél.SSD: Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial BX500 / MX500 / WD Blue 3D
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Mivel már eldőlt, hogy milyen platformot szeretnénk, inkább csak véleményezést kérnék szépen, hogy a kiválasztott komponensek rendben lesznek-e, vagy esetleg cserélni kellene valamit másra.
Alaplap: ASRock B450M PRO4 alaplap (90-MXB8F0-A0UAYZ)
CPU : AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz Socket AM4 dobozos (100-100000284BOX)
RAM : 16GB 3000MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3000C16D-16GISB)
PSU: FSP 450W SP500-A
HDD: 1TB WD 3.5' Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
SSD: később
VGA: később, ideiglenesen HD-7770Köszi!
-= Pancsermeste® =-
-
charg
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy mini pc-re. Csak alkalmanként használnám általános irodai dolgokra.
Nézegettem a pc stick-eket is de ezeket mostanában nem igazán lehet már kapni. Eltűnőben van ez a kategória?
Mit ajánlotok? Szeretném olcsón megúszni. -
valintisti
csendes tag
Sziasztok
A Számítógépem elöregedése miatt szeretném újra építeni és ehhez kérnék tanácsot.
1080p játékra(föleg single player action RPG-k) és filmnézés
VGA: ASUS ROG-STRIX-GTX1660TI-A6G-GAMING GeForce GTX 1660 TI Advanced Edition 6GB GDDR6 PCIE
Ház: SilentiumPC Signum SG1 (de lehet ezt cserélném) Artic p12 házventilátorokkal (4 db)
HDD: SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
Alaplap, CPU(AMD Ryzen 5 3600),Ram (16-32GB, DDR4, CL 16) ,SDD(m.2),HDD ,Táp (500-600w, fél vagy teljesen moduláris, min 80+ silver)
4. Mennyi a kereted rá?
Maximum 320 ezer forint.
Szeretnék megbízható és jó ár érték arányú alkatrészeket használni és esetleg lecserélném a gyári CPU hűtőt valamilyen csendesebb és erősebb léghűtő(de ezt nem tudom mennyire szükséges manapság)
A válaszokat előre is köszönöm. -
Ármester
válasz kdavid86 #162713 üzenetére
Itt a bökkenő ott lesz, hogy az IX Apex lapba 6-7. generációs proci megy, a 8-9. generációt nem támogatja. Inkább a B460 és a 10. generáció irányába kellene nézegetni.
6-7. generáció továbbra is olyan áron megy, ami egyszerűen nem éri meg.Ha mostani Alzás akcióban vetted, akkor szerintem jobban jársz ha visszaküldöd, és
B460 lapot veszel helyette:Alaplap: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-42k
CPU: Core i5-10400 / 10400F ~48-55k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Sőt, neked szerintem még egy Core i3-10100 / 10100F ~38-45k (4 mag / 8 szál, „F” jelzésűben nincs IGP) is bőven elég lenne.
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~25-28k (Hűtő választásnál ram magasságára figyelj!)
VGA: A jelenlegi árakat tekintve én használtan néznék valamit, pl GTX 750Ti, 760, 770, 950, 960, R7 260X, R9 270/370/280. ~15-30k És ezek bőségesen jók régebbi játékokra.
SSD: Van, OK!
Ház: ATX: SilentiumPC Signum SG1-SG1 TG (161mm / 325mm) / Regnum RG4T TG (159mm / 380mm) , Zalman i3 Simple (156mm / 360mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), Cooler Master NR600 (166mm / 410mm) / MB511 (165mm / 410mm), Thermaltake Versa H26 (160mm / 310mm), Bitfenix Nova Mesh (160mm / 340mm) ||| MicroATX: Thermaltake Versa H18 (155mm / 350mm), Kolink Citadel Mesh (190mm / 345mm), Cooler Master Q300L (159mm / 360mm) / NR400 (166mm / 346mm), Fractal Design Focus G Mini (165mm / 380mm), Zalman M3 Plus (165mm / 330mm) ~15-21k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: FSP Hexa+ Pro 400W-500W / Hydro Pro 500W (80+ Bronze), EVGA BR 450W (80+ Bronze), Gigabyte P450B-P550B (80+ Bronze), Chieftec GPE-400S (80+ Bronze, nincs PCI-e csatlakozó VGA-hoz!!), Be Quiet System Power 9 400W-500W (80+ Bronze), SilentiumPC Vero L2 500W (80+ Bronze), Segotep 500W GP600G (80+ Gold) ~14-21k
Össz: 140-197k
i3 mellé, ha nem lesz később komolyabb proci, egy H410 lap is megteszi: Asrock H410M-HDV, Gigabyte H410M-S2H, MSI H410M PRO ~22-24k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
Alaplap: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-42k
CPU: Core i7-10700 / 10700F ~115-120k (8 mag / 16 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
+Hűtő: Alpenföhn Sella (129mm) / Ben Nevis (140mm) / Ben Nevis Advanced RGB (159mm) / Brocken 3 (165mm) / Deepcool Gammaxx 300 (136mm) / Gammaxx 300R (136mm), Gammaxx 400S (155mm), Gammaxx GTE (157,4mm, RGB) / Be Quiet! Pure Rock 2(155mm) / Pure Rock Slim (125mm), Raijintek Themis Evo (165mm) / Arctic Freezer 34 eSports Duo (157mm), Thermaltake Riing Silent 12 RGB (159mm), / Riing Silent 12 Pro (160mm), FSP Windale 4 (158mm) / Windale 6 (165mm), ID-Cooling SE-224-RGB (156mm), SilentiumPC Fortis 3 (158mm) / Fera 3 (155mm) / Spartan 4 (134mm) / Spartan 4 MAX (143mm), Cryorig M9a / M9i (a: AMD-re, i: Intelre, 125mm), Scythe Katana 5 (135mm), Kotetsu Mark II (154mm), Mugen 5 Rev. B (155mm) / Mugen 5 PCGH (155mm) ~7-20k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8GB / 2*16GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~25-55k (Hűtő választásnál ram magasságára figyelj!)
VGA: A jelenlegi árakat tekintve én használtan néznék valamit, pl GTX 750Ti, 760, 770, 950, 960, R7 260X, R9 270/370/280. ~15-30k Vagy sima i7-10700-at venni, abban van IGP. Amatrőr képszerkesztéshez szerintem nem kell komoly VGA.
HDD: WD Blue 1TB (WD10EZEX), Toshiba P300 1TB (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 500-512GB Kingston A2000, HP EX900, Adata SX6000 Pro / SX8200 Pro / Gammix S5 / Gammix S11 Pro, Samsung 970 Evo ~25-30k (5 év garancia mindegyikre, kivéve HP EX900)
Ház: ATX: SilentiumPC Signum SG1-SG1 TG (161mm / 325mm) / Regnum RG4T TG (159mm / 380mm) , Zalman i3 Simple (156mm / 360mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), Cooler Master NR600 (166mm / 410mm) / MB511 (165mm / 410mm), Thermaltake Versa H26 (160mm / 310mm), Bitfenix Nova Mesh (160mm / 340mm) ||| MicroATX: Thermaltake Versa H18 (155mm / 350mm), Kolink Citadel Mesh (190mm / 345mm), Cooler Master Q300L (159mm / 360mm) / NR400 (166mm / 346mm), Fractal Design Focus G Mini (165mm / 380mm), Zalman M3 Plus (165mm / 330mm) ~15-21k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Seasonic Core GC / GM / Focus GX 500W-650W (80+ Gold, 7 év garancia, GX->full moduláris), FSP Hydro GE-GD 550W (80+ Gold, 5 év garancia, GE->full moduláris), SilentiumPC Supremo L2 Gold 550W-650W (80+ Gold, 5 év garancia) / M2 Gold 550W (80+ Gold, félmoduláris) / FM2 Gold 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Be Quiet Pure Power 11 (CM) 500W (80+ Gold, 5 év garancia, CM-> félmoduláris), Corsair TX550M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris) ~22-33k
Össz: 270-335kRamból lehet most 2x8GB-ot venni, és ha szükségessé válik, akkor bővíteni.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz atesz00 #162705 üzenetére
Alaplap: Asrock H410M-HDV, Gigabyte H410M-S2H, MSI H410M PRO ~22-24k
CPU: Pentium Gold G6400 ~21k (2 mag/4 szál)
Ram: 2*4GB DDR4 2666-3000MHz+ Kingston HyperX Fury, Patriot Viper 4 / Viper Elite / Blackout / Signature Line Premium, G.Skill Ripjaws V, Corsair Vengeance LPX ~15-17k (Hűtő választásnál ram magasságára figyelj!)
SSD: 250-256GB Kingston A2000, Adata SX6000 Pro / SX8200 Pro / Gammix S5 / Gammix S11 Pro ~14-18k (5 év garancia mindegyikre)
Ház: Logic M4, Deepcool Wave V2 (145mm / 320mm) / Deepcool Matrexx 30 (151mm / 250mm) / Smarter (166mm / 320mm), Zalman S2 (156mm / 330mm) ~7-10k <
Táp: FSP Hexa+ Pro 400W-500W / Hydro Pro 500W (80+ Bronze), EVGA BR 450W (80+ Bronze), Gigabyte P450B-P550B (80+ Bronze), Chieftec GPE-400S (80+ Bronze, nincs PCI-e csatlakozó VGA-hoz!!), Be Quiet System Power 9 400W-500W (80+ Bronze), SilentiumPC Vero L2 500W (80+ Bronze), Segotep 500W GP600G (80+ Gold) ~14-21k
Össz: 93-111k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
kdavid86
tag
Sziasztok!
Most lenne aktualis egy olyat osszepakolni, ami a jovoben (ha esetleg vege lesz vagy talan valamennyire lecseng a bitcoin orulet) bovitheto lesz. Mostani helyzetben VGA nelkulit szeretnek osszerakni, igy sem VGA, sem tapot nem szeretnek olyan eroset venni. Ez a ket dolog ugy erzem raer majd kesobb is (nyugodtan cafoljatok meg, ha ezt maskepp gondoljatok).
Eleinte inkabb regebbi jatekok, amik elfutnak egy UHD 630-on, de a jovoben se tervezem, hogy aktualis AAA jatekokkal UHD-n toljam. Eleg, ha nehany eves jatekok elfutnak akadozas nelkul akar mid grafikaval.
- ASUS ROG MAXIMUS IX APEX
- SSD (1tb Samsung 860 EVO)
- Monitor egy atlagos 24" FHD
- CPU: Eleg limitalt, hogy mi kerulhet bele, de vacillalok az i5-9400 es az i7-9700 kozott (illetve ezen belul is, hogy megeri-e az a nehany +100MHz az egyeb valtozatoknal). Gondolom a jovobeni upgrade miatt jobban megerne egy i7.
- Tap: Teljesen tanacstalan vagyok, de eleinte szerintem valami 350-400W-os eleg lehetne
- Haz: Nincsenek nagy igenyeim, valami alap 10-15k-s teljesen jo lenne. Esetleg, ha van olyan, amin be/ki lehet kapcsolni a vegtelen ventillatort (mivel eleinte nem lesz VGA, amin huteni kell) es akkor utana nem kell ujat venni, ha lesz grafikai upgrade
- RAM: En itt 16GB(2x8GB)-ra gondoltam. Ezen belul szerintem igazabol mindegy lehet, mert ugy is csak 2133Mhz-eseket kezel a lap.
4. Mennyi a kereted rá?
Elsokorben 125k+-25k (elsosorban nyilvan 100k-rol indulnek, de indokolt esetben szivesen raszanok tobbet is)
- NemElore is koszi annak, aki veszi a faradtsagot es probal segiteni, minden velemenyre es javaslatra kivancsi es vevo vagyok!
-
johny81
tag
Sziasztok! Még csak érdeklődök, nyárra szeretnék egy új gépet.Inkább single player játékra használnám,(GTA V,Fifa.) meg nettre(linkább letöltésre).Azt nem tudom,hogy érdemes e venni kompletten?. Meg milyen?, Pl PCX oldalról rendelnék egy újat,vagy a Hardverapróról egy használtat..Kertet 200-250e.(ha tudtok ebből az összegből egy megbízható gépet összerakni azt megköszönöm.Monitort is ajánlotok hozzá,vagy azt egy másik Topikba kérdezzem meg?Köszönöm!
-
szabeska
addikt
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Egy barátom gépének van a következő hibája:
Van egy ASUS Rog Strix B550-F Gaming alaplaphoz Kingston HyperX DDR4 3600 MHz
CL17 memória,és nem akar menni 3600 MHz-en stabilan,hanem csak 3000 MHz CL 15-ön
megy stabilan.A processzor Ryzen 9 3900.
Mi lehet az oka?
Lehetséges,hogy ez egy esetleges rossz BIOS hiba(rossz a szoftver)?
Előre is köszönöm szíves segítségeteket! -
majd
friss újonc
Sziasztok!
Új gépet kellene összerakni.
Játék, OC nem, csak amit a konfig enged....
Amatőr otthoni képfeldolgozás, dia és negatív szkennelés, 1080/50p video szerkesztés (5 éven belül biztosan váltás 4k-ra...), filmnézés, általános irodai és netes dolgok.
ATX ház, monitor
Alaplap, proc, hűtés, memória, ssd, video kártya-csak ha induláshoz is kell
4. Mennyi a kereted rá?
Nincs határ, de feleslegesen nem akarok költeni, ha lehet többlépcsős a beruházás (ha van értelme pl. a 4k miatt....), akkor most csak a szükséges minimum kell
Van egy jól működő, még csak 13 éves EIZO S1931, analóg, DVI-D, 1280x1024, jelenleg HDMI átalakítókábellel másodkijelző egy laptopon. Indulásnak megtartanám.
Gigabyte, ASUS, Intel chipset, semmi extra csicsa, csak ha anélkül már nincs találat. Garancia minél hosszabb,megbízhatóság, tápegységben főleg.
Sok fórumot elolvastam a témában, gyártói oldalakat, de nem szeretnék ágyúval verébre, fogalmam sincs, milyen erőforrás igénye van a leírtaknak, melyik chipsettel megy el garantáltan, mennyi RAM kell, kell-e M.2 slot, vagy nem kell, de ez a jövő, jó, ha van, meg úgyis rajta van...
Első körben csak képszerkesztés szkennelés lenne, ha pl. ez elmegy integrált VGA megoldással és csak később kell VGA kártyát vennem, vagy RAM-ot bővíteni, akkor azt választanám. 10 évig nem fogom lecserélni, a feladata sem fog változni, ez az előző géppel is így volt, az alaplap-proc-hűtés-táp részt nem piszkálnám...legyen benne valamennyi tartalék (ez gondolom vicces volt...)Köszönöm
-
atesz00
csendes tag
Sziasztok,
A szüleimnek szeretnék összeállítani egy netezős/emailes/youtubos es film nezős alap gépet. Ami fontos, hogy mindekeppen SSD legyen benne illetve, hogy egy regebbi gépből szarmazó HDD-t (3.5 SATA3) is bele lehessen rakni. Monitor es periferia van, csak gép kell. A keret kb 120 de ha kevesebből is megvan akkor az csak előny.
Köszönöm
-
Ármester
válasz maxika2004 #162700 üzenetére
-
Ármester
válasz daave77 #162699 üzenetére
Kb jó amit összeírtál, de ha nem tuningolsz, akkor elég egy B460-as lap + i5-10400F esetlek 10700F. Vagy Ryzen oldalról R5 3600.
Alaplap: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-42k
CPU: Core i5-10400F ~54-60k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP) Esetleg: Core i7-10700 / 10700F ~115-120k (8 mag / 16 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: OK.
SSD: OK.
Ház: OK.AMD oldal:
Alaplap: MicroATX: Gigabyte B550M Aorus Elite / B550M Aorus Pro, Asrock B550M Pro4 / B550M Steel Legend, MSI B550M Bazooka / B550M Mortar ||| ATX: Asrock B550 Pro4, MSI B550 Gaming Plus / B550-A Pro / B550 Tomahawk / B550 Gaming Edge, Asus TUF Gaming B550-Plus, Gigabyte B440 Aorus Elite Rev1.0 / B550 Aorus Pro ~35-50k
CPU: Ryzen 5 3600 ~70k (6 mag/12 szál, nincs IGP)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest