Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #177749 üzenetére
hajnioooSzívesen!
OK értem, akkor nyugodtabban mondom, hogy maradhat a B450.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #177715 üzenetére
hajnioooSzia,
A házak általában nem szoktak sárgulni (de pl. a fehér tápkábelek sokszor).
Így van, viszont pl. a Montech Air 100 hasonlóan olcsó, de egész jó ventik vannak benne (bár csak DC-sek), s ráadásul ARGB-sek. Számodra ideális, van belőle fekete és fehér is, és belefér a keretedbe.
Rendben van a konfig.
A Renegade kicsit (alig mérhetően) gyorsabb, és kicsit komolyabb hűtőbordát kapott.
Táp: nem lesz a közeljövőben vga-fejlesztés? Ha lesz, akkor inkább erősebb tápot vegyél!
Én inkább B550-es lapot vennék, de 1050Ti alá mindegy.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #177605 üzenetére
hajnioooÉn most sem látom, hogy hol írtál ilyet, de mindegy, mert ezzel a névvel sem megyünk sokra.
Ha ilyen régi, akkor a szellőzése sem lehet valami jó, én inkább javaslok egy új ház vásárlást is, pl. FSP CST130 / Aerocool Trinity Mini / Cooler Master MasterBox Q300L / Kolink Citadel / Deepcool Matrexx 40 3FS / Kolink Citadel Mesh RGB / Deepcool CC360 / Cooler Master MasterBox MB311L / Montech Air 100 / Fractal Design Pop Mini / Deepcool CH370 / SilverStone Fara H1M / Lian Li Lancool 205M.
Hűtő: pl. Thermalright Burst Assassin 120 / Arctic Freezer A35 / be quiet! Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT Slim / ID-Cooling SE-207-XT.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ármester
válasz hajniooo #177521 üzenetére
#177521 hajniooo
Ehh igen, elfelejtettem odaírni, hogy ehhez kell a TV irányából screen mirror támogatás. Az ilyen külön kiegészítőket passzolom milyenek lehetnek.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz hajniooo #177500 üzenetére
Nem, ezek sima wifi/BT adapterek, de ha ugyanazon hálózaton van a TV, akkor arra rá tudsz kapcsolódni vezeték nélkül, de inkább javasolt a kábeles megoldás.
Egy jó BT adapter esetén nem lesz gond, nekem is van (Asus USB BT500), eddig nem volt vele gond. (bár füles az pont csak párszor volt hozzákapcsolva, de nem szakadozott)
Lapon vannak ezek a funkciók.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #177484 üzenetére
hajnioooSzia,
Ha nem adsz infót a házról, akkor nem tudjuk, hogy mik férnek bele, ezért nem tudunk alaplapot és hűtőt ajánlani!
Alaplap egyébként nem muszáj cserélned, a Wifi + bluetooth megoldható bővítővel is (pl. TP-Link Nano / TP-LINK Archer T3U Plus AC1300). Frissítsd az alaplapod BIOS-át és cserélj procit (R5 5600 / R7 5700X), valamint cseréld a ramjaidat 2x16-os KIT-re (pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600)!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #168048 üzenetére
hajnioooFontos megjegyezni, hogy nincs jósgömböm, nem tudom megjósolni milyen árak lesznek holnap, vagy a jövő héten!
Ahogy írtam, "az árak napról-napra változnak", ezért minden nap (akár naponta többször is) érdemes csekkolni őket. A döntés a te kezedben van, ne hallgass senkire, amikor úgy érzed, akkor vásárolj!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #168045 üzenetére
hajnioooSzívesen.
Bőven 80k fölött már nem igazán ajánlom, akkor már inkább ezt venném, igaz drágább, de modernebb és érezhetően erősebb.
Sajnos az árak napról-napra változnak. Viszont most lefelé menő tendencia van, szóval elég valószínű, hogy pár napon belül ismét jobb áron lesz valamilyen kártya!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #168011 üzenetére
hajnioooJól gondolod, sajnos.
Ha új, bolti kell, akkor 72.000-ért GTX 1050 Ti-t (pl, pl) vennék. (ez egyébként sokkal erősebb, mint az RX 460-ad)[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #167778 üzenetére
hajnioooSzia,
Példa konfig:
1 x ASUS PRIME B560M-K32 690 Ft
1 x INTEL Core i3-10105 3.70GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral41 690 Ft
x KOLINK Citadel15 591 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS22 290 Ft
x FSP Hexa+ Pro 400W14 990 Ft
1 x WD 1TB Blue SN550 NVMe M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T2B0C34 790 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
Összesen: 166 031 FtTöbb boltban is kérhetsz összeszerelést (illetve érdemes csekkolni a készletet/árakat), pl. Alza, Aqua, Ipon, PCX, Zóna Computers, stb.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz hajniooo #142096 üzenetére
amúgy, én bemennék a boltba, s megmutatnám nekik a BQ kalkulátorát, azzal a fapofa magyarázattal, hogy "ez egy tápegységeket gyártó cég online kalkulátora, amikről tudni kell, hogy túlbecsülik a valós értékeket, mert a gyártó minél nagyobb teljesítményű tápot akar rásózni a vevőre. És még a kalkulátor szerint is 180-185 watton áll meg a rendszer maximális terhelés alatt, pedig, kicsit felülbecsli a tényleges-valós életbeli adatokat. Szóval teljesen "hihető", hogy a 400w mellett nem indult el a gép s minimum kell a félK-s"
Olyan indifferens, visszafogott hangon, arcmimika nélkül. Kíváncsi lennék a reakcióikra.
[ Szerkesztve ]
-
shapphire
aktív tag
Több, mint fél éve bújom ezt a topikot, napi rendszerességgel, számtalan alkalommal.
Nyilván azzal kezdődött, hogy javasoltak egy-kettő-három... alternatívát a topikgazdák, amiből aztán összeállt az új családi gép, ami tökéletesen működik.
Ha Ők meg még néhány aktív fórumtárs (úgyis látni kik azok), akik konkrétan itt töltik fél napjukat, azt mondják, hogy elég az a táp, akkor az biztos, hogy elég.
Nem mintha pont az én szavam döntene, de az ilyen "vásárlóbarát" pc boltokkal nagyon vigyázni kell, én is ráfáztam már velük régebben. -
palfitom
félisten
Azt ne felejtsd el, hogy nekünk nincs érdekeltségünk, mi nem akarunk semmit sem eladni neked!
Viszont, ha bármelyik boltba bemész, akkor ott így vagy úgy, de vannak bizonyos érdekek, tehát nem objektív az ajánlásuk...
Ahol pedig ilyen no-name vackokat akarnak rádmelegíteni, azt a helyet nagyon messzire kerüld el!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ármester
(#142096) hajniooo
És van képük az arcába hazudni egy vásrálónak, aki pont azért megy oda, mert esetleg nincs képben a dolgokkal. Gusztustalan egy ember az ilyenMindenesetre inkább nem akarták beindítani a 400-assal, hogy aztán rádsózzanak egy sz*rt. Viss szépen vissza, és mondd meg, hogy tökéletesen üzemel a 400-as minőségi táppal, ennek pedig adják vissza szépen az árát. Utána pedig jó messzire kerüld el ezt a "szaküzletet" A vásárló szándékos megtévesztése pedig nem éppen egy teljesen legális dolog...
Amúgy meg nincs ezzel probléma, nem értesz hozzá, így érthető, hogy hittél nekik (alapvetően ilyen az ember), azt pedig nagyon jól tetted, hogy visszanéztél ide és kérdeztél.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
DonMaster
addikt
válasz hajniooo #142085 üzenetére
fogad gratulációmat, egy megbízható kipróbált minőségi táphelyet egy noname tápot kaptál, aztán nehogy 1hét múlva kihulljon a gép a táp miatt.
de ahogy előttem írták, 300-is bőven elég.
nekem 550w van 1080ti 7700k 2*ddr4 ram 3 hdd 1 ssd +1 m2 ssd és vagy 8 venti
abba a gépbe még vga sincs csak igp .ezt tényleg rád sózták.-
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
palfitom
félisten
válasz hajniooo #142085 üzenetére
Jézusom, még 300 is elég lenne!
Küld el őket a fenébe, sózzák rá másra a sz*rjukat!
Azt a tápegységet NE rakd a gépbe, az max. macskát hajigálni való![ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz hajniooo #141754 üzenetére
(#141754) hajniooo
Ramot ~8-10k között szerintem, a proci az nem ér túl sokat, majdhogynem sör/csoki árban van.
Max pár ezres.2200G i3-8100-val kb. pariban van, viszont olcsóbb, és van benne egy erősebb IGP (mondjuk ez számodra kevésbé releváns)
-
Ármester
válasz hajniooo #141729 üzenetére
(#141729) hajniooo
Szia!A ramokat én elpasaszolnám inkább, új alaplapokba DDR4 megy már csak.
Sajnos Edigital nem a legjobb ebből a szempontból, mert kicsi a kínálat, és drágább is, mint a többi bolt. :/AMD:
Alaplap: Gigabyte B450 Aorus M ~28k
CPU: Ryzen 2200G ~31k
Ram: 2x4Gb Kingston HyperX Predator 3200Mhz@CL16 ~23k
Táp: FSP Hexa+ 400W ~14k
Össz: 96kSzvsz. ebben az árban inkább a 2200G a nyerő, egy jó 10k-val olcsóbb. Sokkal olcsóbban viszont nem nagyon lehet kihozni, esetleg A320-as lappal, de én nem adnám B450 alá.
VGA-HDD-SSD: Van, OK.
Ház: Van?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
dugo_
veterán
válasz hajniooo #128954 üzenetére
Asus H110M-A M.2
Pentium G4400
HyperX Fury, Corsair LPX, GSkill Aegis DDR4 2x4GB 2133-2400MHz KIT (jó lenne a két darabos kit, de edigitalon most nem látok semmit)
Toshiba P300 1TB, WD10EZEX és/vagy Adata SU800, HyperX Fury, Adata SP920 ~120GB
Deepcool Smarter mATX ház
FSP FSP250-60HHN vagy FSP 350-60APN (csak felsőtáposhoz)Ez kb. 90k bruttó. minden megtalálható az Edigitalnál. Ennél olcsóbban nem nagyon lehet gépet összerakni. Max 4GB RAM-mal, de az eléggé limites ma már, pláne a sokat fogyasztó weboldalakhoz.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
-
dugo_
veterán
válasz hajniooo #117280 üzenetére
Kell egy aktív DVI-D - D-sub átalakító, mivel digitális jelet kell analóggá konvertálni.
https://www.bestmarkt.hu/delock-atalakito-dvi-d-241-male-to-vga-female-fekete-p300902Ami annyiba kerül, hogy a monitorfejlesztést is érdemes megfontolni.
-
Ármester
válasz hajniooo #116972 üzenetére
(#116972) hajnioooHa típusra ugyanaz, csak piros, akkor nem lesz gond.
Nincsenek valami jó RX 460-ak. Akkor inkább legyen Asus Strix GTX 950 2Gb, ez ~52k.
(#116973) agemate
Szia!Alaplap: Asrock H110M-HDS/H110M-HDV, Gigabyte H110M-S2H/H110M-S2HP, MSI H110M Pro-VH ~17-18k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Pentium G4400 ~16k
Ram: 1*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX ~16k
VGA: Van, ok.
HDD: Van? Vagy kell?
SSD: Van, ok.
Ház: Van valamilyen.
Táp: Van, ok.
Össz: 49-50k
(#116974) MATEO6600
Szia!1) Az új VGA-k árai már beálltak a normális szintre, de ram pl. drágább lett kicsit.
2) Szvsz. nem, mert akkor meg kell várni amig lemegy az áruk értelmes szintre, de akkor meg már megéri megvárni a köv. generációt, és íghy sose lesz gép
3) Ha HD Sentinel szerint 100/100 körüli, hibás szektor nincs, akkor szerintem maradhat. Feltéve ha satás.
(#116975) Rido
Szia!Nem ismerem a játékot, ~150k-ból egy i3 + GTX 950/RX 460-as gép jön ki, 8Gb ram-al. Én először rákédeznék a topikjában, hogy egy ilyen gép kaliberű elég-e ennek a játéknak ultrán.
WoW topik: WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
(#116977) rokafiu77
Szia!Ha játékra egyátalán nem lesz használva, akkor nézz át a VGA-s topikban, mert ebben az esetben lehet megéri egy munka vga (Quadro/Firepro)
"Milyen videókártyát?"Ház: NZXT S340, Zalman Z9 Neo, Aerocool Aero 800/Aero 1000 ~15-20k
Ram: Ha belefér, akkor 2*8Gb.
Többi ok.
(#116978) Burt1793
Szia!Jó lesz.
HDD/SSD milyen lesz?
(#116981) B-Eazy
Szia!Házra válaszolva: Nagyon új még a ház, szinte meg sem jelent, így nem tudom milyen lehet. Rosszul nem néz ki, de semmi tapasztalat nincs még vele.
(#116990) Sztenly
Szia!Nem. Szerintem nem lehetne normálisan lehűteni, dekvő ház nem gamer pc-nek való.
(#116991) olahmate1991
Szia!Alaplap: MicroATX: Asrock B150M Pro4/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Mortar Arctic/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Gigabyte B150-HD3P | Asrock B150 Pro4/B150 Pro4 3.1/Fatal1ty B150 Gaming K4/H170A-X1/H170A-X1-3.1 | MSI B150 Gaming M3/B150A Gaming Pro ~22-30k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Core i7-6700 ~92k
+Hűtő: Alpenföhn Sella (129mm)/Ben Nevis (140mm), Deepcool Gammaxx 300 (136mm)/Gammaxx 200 (143mm)/Gammaxx 200T (131mm)/Gammaxx S40 (143mm)/Ice Wind Pro (157mm), Cooler Master Hyper 212 Evo (159mm), Be Quiet! Pure Rock (155mm), Raijintek Themis (158mm), Zalman CNPS10X Optima (152mm)/CNPS10X Performa Plus (151mm) ~5-10k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis ~30-33k
VGA: GTX 1060 6Gb ~85-95k (Pl.:Gigabyte WF2OC (3 év gari)/G1. Gaming (3 év gari), Palit JetStream (2 év gari), Zotac AMP! Edition (3 év gari) )
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX) ~14k
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930, Intel Series 535 (5 év gari) ~15k
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm)/Z9 Neo (160mm), Cooler Master N300 (164mm)/590 III (159mm), NZXT S340 (161mm), Aerocool Aero-800 (155mm), Fractal Design Core 2500 (160mm) ~13-20k (Zárójelben a beépíthető hűtők maximum magassága található)
Táp: Super Flower Amazon Bronze (SF-450P14HE) 450W, Cooler Master G450M/G550M --> (FÉLmoduláris), FSP Hyper S 500W/Hyper M 500W/600W -> (FÉLmoduláris)/Hydro X 450W/550W, Seasonic S12II 520|620W/, XFX TS 550W, Corsair CX550M-->(FÉLmoduláris), Be Quiet! Pure Power 9 500W CM BN267 ~14-23k
Össz: 290-332ki7-et a későbbi 4K miatt írtam, mert oda kelleni fog egy 1080 szintű kártya. (később a köv. generácó csúcsmodellje)
(#116992) Dave Crank
Szia!1050Ti rossz választás árához képest, eléggé gyenge. RX 470 hasonló árban, ~30-40%-al erősebb.
AMD olalról: RX 470 4Gb ~67-72k (Pl.: Gigabyte G1. Gaming (3 év gari), MSI Gaming 4G/Gaming X 4G (3 év gari),Sapphire Nitro(+) (3 év gari)
Nvidia: GTX 1060 3Gb ~70-75k (Pl.: Gigabyte WF2OC/G1. Gaming)
(#116993) heitech
Szia!Ha tuningolsz, akkor hűtőre kérdezz rá a topikjában, hogy megfelelő-e erre a célra. Szvsz. ok, de jobb megkérdezni.
Ill. házból néznék egy fokkal jobbat: NZXT S340, Zalman Z9 Neo, Aerocool Aero 800/Aero 1000 ~15-20k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz hajniooo #112747 üzenetére
Pár hónapja kapott egy nagyobb frissítést a játék, azóta jelentősen javultak a minimum fps értékek is. Vegyél egy GTX 950-et és maxon fog futni 60 fps felett. Jelenlegi procid és a mostani 4Gb ram is elég lesz. /De játék közben ne futtass háttérben 100 torrentet és böngészőt 50 lappal./
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz hajniooo #112747 üzenetére
(#112747) hajniooo
Szia!Én első körben vennék még egy ugyanilyen 4Gb-os Ram modult. (Ezt újonnan)
És egy VGA-t. Utóbbit akár használtan is:
Újonnan: GTX 750Ti 2Gb, GTX 950 2Gb 38-48k Vagy várd meg az új AMD kártyákat, az RX 460/470-et, Augusztus 4 ill. 8.-án startolnak.Használtan: GTX 760 2Gb, R9 270(X) 2Gb, HD 7870 2Gb ~35-40k
Olcsóbban: GTX 750Ti 2Gb, GTX 660Ti 2Gb ~30kElőször így próbáld meg. Ha ezek után kevés lesz a proci a játéknak, azt még mindig cserélheted, ha szükséges.
VGA tuira kelleni fog, ram jól jön, mert ~7k-ért megkapod, CPU-t meg csak akkor, ha kevés lesz a játékoknak, de szerintem elég neki a Pentium.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz hajniooo #112718 üzenetére
ház,táp,hdd,ssd,vga típusát is írd le. Ha valami nincs, akkor odaírod,hogy nem rendelkezel vele.
Max-ra már most biztos,hogy procit is kellene cserélned és ha csak új jó neked, akkor alaplapot, ramot is stb.Illetve azt is,hogy kb mennyid lenne rá és mennyit tudnál rá max áldozni. Felbontás is fog kelleni.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
core2trio
tag
válasz hajniooo #93228 üzenetére
Akkor kiderült mi történt? Villámkár, tápmegszaladás, vagy a már klasszikus Athlon hűtőbaleset?
Amúgy winyókhoz nem rossz ez a floppy beépítő keret, de SSD-hez elég az egyik oldalt rögzíteni, nem esik le vagy szakad ki semmi mert az egész pár gramm.
Itt külön venti van a meghajtóknak, de ha ott rossz a légáramlás a gépben akkor talán 1-2 C°-ot számít hogy rögzítve van az SSD másik oldalról is, a hővezetés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz hajniooo #93228 üzenetére
Igen valami ilyesmi kéne.
Nyugi mindenki óckodik valamelyik márkáról. Én az Asus lapokkal nem vagyok kibékülve, nem egy ment tönkre a családban, ellentétbe az Asrock-al. Ezzel mindenki máshogy van.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz hajniooo #93226 üzenetére
Szia!
"kell-e valami beépítő cucc az ssd-hez?"
Mivel a régi házad megmaradt, szerintem egy SSD beépítő keret fog kelleni.
A 2 lap közül teljesen mindegy melyiket veszed. Mindegyik ugyanolyan jó, amelyik jobban tetszik„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz hajniooo #93112 üzenetére
Lusták...
Legrosszabb esetbe utólag visszaviszed és lefrissítik. 90% esély van rá, hogy friss BIOS-os, 10% hogy nem lesz jó. Ha nincs messze Edidital tőled akkor egy próbát megér G3250-el.
Amúgy csak a dobozt kéne megnézniük, mert ott rajta van...(#93113) dannyl
Edigi-nél nincsen G3220-as proci.
Elvileg már nem forgalmazzák.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Ármester
válasz hajniooo #93094 üzenetére
Szia!
Árak edigital.hu-ról
Alaplap: Asrock H81M-HDS (15.690Ft), Gigabyte H81M-D2V (16.390Ft)
CPU: G1820 (10.690Ft), G3250 (19.990Ft)
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury White (9.290Ft)
HDD: Van, megnéztem SATÁS a tiéd, az maradhat.
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury (21.990Ft) Nehogy V300-as SSD-t vegyél
Ház: Cooler Master N200 (11.190Ft)
Táp: Chieftec CTG-450-80P (15.990Ft)
Össz:85.540-94.840Ft
2 lehetőséged van: Vagy veszed Celeron G1820-al és azzal tutira menni fog, ám ez azért érezhetően gyengébb
vagy veszed G3250-el, DE akkor megkérdezed őket, hogy a lap BIOS-a firss-e. Ha igen örülsz, ha nem kérd meg, hogy frissítsék le. Edigital amúgy elég drága bolt... sajnos csak így jön ki . Ha nagyon nem tudod összespórolni ezt a 85-95k-t akkor SSD-t kiveheted, és majd később veszel bele.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz hajniooo #93057 üzenetére
Ez satás hdd, maradhat.
Amiket írtunk, az miért nem jó? Ha nem értesz hozzá, akkor miért variálod? Ha kérdezel és a véleményünkre vagy kíváncsi, akkor utána miért írsz teljesen mást?
Asrock h81m-hds~13k
g3220~15k
4GB ddr3 kingston fury ~ 10k
V300-as ssd nem ajánlott. Kingston fury 120GB ~ 18k
Tápot már írtam. Új korában se volt jó táp, ennyi idősen csere. Fsp hexa+ 400W ~ 13kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz hajniooo #93080 üzenetére
A G3250 az már Refresh, vagyis ha a lap biosa nincs frissítve, nem fogja felismerni. A HDD pedig nem SATÁS, tehát vagy átalakító kell vagy új HDD.Illetve az új V300-as SSD nem ajánlott, helyette Kingston Fury SSD/Samsung 850 Evo.+Alaplapnak inkább egy Asrock H81m-HDS-t vennék.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz hajniooo #93051 üzenetére
7 éves minőségi táp is cserés lenne,ez a xilence abszolút cserés.
Asrock h81mhds ~ 13k
g3220 ~ 15k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 10k
kingston fury 120GB ssd ~ 18k
ház van
hdd van
fsp 350 60 apn, fsp hexa +400W ~ 9-13kWOt ezzel már menne, Fifára kellene legalább még 100k.
Alapvetően az ssd-től lesznek gyorsan az alap feladatok. Nem az ssd nem bírja az áramkimaradást, hanem komplette a gép.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
dannyl
addikt
válasz hajniooo #93048 üzenetére
Asrock H81M-HDS alaplap 13 070 Ft (LeC: 12k)
Intel Pentium G3220 processzor 16 001 Ft (Lec: 14,5k)
Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160BJ memória 7 233 Ft
Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó 20 143 Ft
FSP 400W HEXA+ tápegység 12 772 Ft
CM N200 11 151 Ft (iPon)Ahol nem jeleztem, ott PCX árakat néztem, ahol kettő van, ott nyilván az egyik PCX, a másik egyértelmű.
A régi vinyódat berakod, ahogy a kolléga is mondta. Ez kb. 80k-ra jött igy ki. LeC-től a lapot, meg a CPU-t beszerezve kb. 3E-t tudsz fogni. Ráadásul én amondó vagyok, hogy a házat is megtarthatod ehhez a confighoz nyugodtan. Azon is lehet fogni jócskán. Akkor már 65 köré is be tudsz nézni.
Minden PCX-től (ház iPON, mert nincs PCX-nél): ~80k házzal, ~68k ház nélkül.
Összeválogatva: ~77k házzal, ~65k nélküle.Ami meg megmaradt, áraztasd be, vagy a szomszéd kisfiúnak egy tízesért passzold el
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz hajniooo #93044 üzenetére
A PS és Videószerkesztés mennyire gyakori? Mert ha csak hobbi szinten akkor elég egy G3220, de ha gyakran oda kell i5.
Keret? 60-70k?
Alaplap: Asrock H81M-HDS, Gigabyte H81M-D2V ~13-14k
CPU: G3220 ~16k
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Curcial Ballistix Sport ~9k
HDD: WD 1TB Blue (WD10EZEX) ~16k
vagy SSD: Kingston HyperX Fury, 3K, Samsung 850 Evo ~18-20k
Ház: CM N200 ~10k
Táp: FSP Hexa+ 400, TT Münich 430, Be Quiet System Power S7 300W ~11-13k
Össz: HDD-vel: 75-78k
SSD-vel: 77-82k
Ennél lejjeb nem érdemes menni. WoT szerintem elmegy IGP-vel, de ne full ultra high-ra gondolj.
"Hitachi 500GB merevlemez" SATÁS? Ha igen akkor azt rakd át ebbe a gépbe és vegyel egy SSD-t bele. Ha nem satás akkor: ha elég a 120Gb hely SSD-vel vedd, ha nem akkor 1TB HDD.
Videóvágáshoz és PS-hez ha gyakori ahhoz nem árt egy GTX 750."Ezt a gépet kb. 100-120k között ki lehet hozni, de lehet hogy olcsóbban is."Bocs ezt az előbb elírtam, rossz árat néztem. Árba nincs gond a géppel, csak a minőségével.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz hajniooo #93038 üzenetére
Szia!
Tápot és alaplapot le se írják, hogy milyen... Ez sejtet valamit...
Ahogyan előttem a kolléga írta: Töltsd ki az 1.Hsz kérdéseit és segítünk. Előre összerakott gépek lutrik (pl ez is. lehet kapod egy kodegány táppal, aztán 2 hónap múlva eldurran a gép, arra meg nincsen gari gondolom.) Ezt a gépet kb. 100-120k között ki lehet hozni, de lehet hogy olcsóbban is.(#93040) Ragacska
Én még arra se venném meg. Drága, és kitudja milyen táp van benne?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest