Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
válasz
prannk #115898 üzenetére
LG 22MP58VQ-P ~ 38k,de ASUS VX229H is jó ~ 39k.
Ezek a belépő szintek.Dragovich
5-6500 ~ 60k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ~ 13k
WD blue ezex 1TB ~14k
120GB kingston fury ssd ~13k
gtx 960 4GB, gtx 1060 3BGB ~ 65-70k,de az ideális az lenne, ha egy gtx 1060 wf2-es giga beleférne ~ 85k
fsp hexa+ 500W ~15k
cm n300 ~13k
Ha csendesebbet akarsz: deepcool gamamxx 300 ~ 6k[ Szerkesztve ]
-
Dragovich
csendes tag
Szevasztok haverom új gépet akar venni és a ti segítségetek kéne abba hogy milyen gépet vegyen?
1. Mire fogod használni a gépet?
Csak mai új játékokra3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Egy komplett új gépre4. Mennyi a kereted rá?
200k +/-10k5. Milyen felbontáson játszol?
1920*1080 -
deja vu
addikt
válasz
prannk #115895 üzenetére
MSI B150 Mortar 24k
I5-6500 60k
2x4gb Kingston Fury 2133MHz 13k
120gb Kingston Fury SSD 13k
1TB WD Blue 14k
GIGABYTE GTX1060 Windforce2 OC 6gb 82k
FSP Hexa+ 400W 14k
CM N300 13kMonitor: DELL P2317H 50k
Össz: 283 ezerLG, Samsung monitorral nem szívatjuk magunkat. A monitoros topicban sem fognak neked Samsungot ajánlani. Nyáron még volt Samsung monitorom, a fényes Samsung korszakból(2010 előtti), igazi 8 Bites panel volt benne nem az a szar mint a 150 ezer forintig terjedő Dell-ekben. Most viszont nem tudnak monitort gyártani, elfelejtették hogy kell, tehát a Samsung kb tiltólistás lett.
[ Szerkesztve ]
-
prannk
őstag
Üdv!
Játékra kellene komplett gép monitorral.
260-280k a keretem.
Ha lehet samsung monitorral. -
membrandj
nagyúr
asrock h81m-hds ~ 13k
g1840 ~ 10k
ram van
120GB kingston fury ssd ~ 13k
~ 36k.
A verzió
cm n200, n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
ezzel később bővíthető marad a géped.B:
fsp 350 60 apn ~ 10k
noname felső tápos ház ~ 6k
Ez elegendő ide, de később ha játékra akarnád bővíteni stb, akkor ezek kevesek lesznek.
dvd: a legolcsóbbat, amit taláslz kb. samsung bebe .50k-t mindenképpen meg fogod haladni és ez alá nem lehet menni.
-
MaNR
tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy gépet összeállítani.
A maximális keret 50 ezer forint.
Kritériumok:
- Integrált videokártya
- SSDA jelenleg használt monitor felbontása 1600x900
Ami kell:
- Processzor
- Alaplap
- Táp
- SSD
- Ház
- DVD meghajtó
RAM-om van: 2x2 GB Kingston 1333MHzFelhasználása: gyakorlatilag csak internet, esetleg egyszerűbb játékok (pl.: Plants vs Zombies) futtatása
Előre is köszönöm a segítséget!
-
deja vu
addikt
ASUS VX229H 39 ezer, és ez nem ipari hulladék mint az LG, kalibrálva 60 ezres Dell-t hozza.
-
membrandj
nagyúr
válasz
propaganda78 #115890 üzenetére
A codogen táp veszélyes kategória, a mercury ház pedig már 10 éve is gagyi volt.
hdd ha satás, akkor maradhat.
i3-6100 vagy i5-6500 ~ 35-60k, attól függően,hogy később mekkora esélyt látsz vga fejlesztésre és mennyire komolyan. Ha 1-2-3 év múlva lenne ez a fejlesztés, akkor i5-6500-at vennék. Ha úgy látod,hogy majd csak 4-5-6 év múlva jutnátok el oda,hogy komolyabb vga teljesítmény kell, akkor mehet az i3 is.
asrock b150m pro4, msi b150m mortar ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ram egyelőre elég, később bővíthető. ~13k
120 vagy 240GB kingston fury ssd ~13-23k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
cpu hűtő gyári megteszi, ha csendesebbet akarsz: deepcool gammaxx 300 ~ 6k
vga: Wot azért full hd-nál, jó beállítosáknál képed vga-t enni. A cad-nél pedig az igp-nél valamivel erősebb vga nem árt.
legolcsóbban: gtx 750 ti 2GB ~ 35k, rx 460 2GB ~ 35k.
Monitor full hd? Ha nem, akkor én azt cserélném : LG 22MP58VQ-P ~ 38k, legolcsóbb ips.Ha ezeken felül még mindig van kereted ,akkor persze vga-ból mehet jobb is.
-
propaganda78
csendes tag
Sziasztok!
Van egy öreg masinám amiből még kinyerhetem (ha áldásotokat adjátok rájuk) egy 1 terrás Samsung vinyó, egy Mercury ház és egy 400wattos Codegen 300xx típusú táp.
Egyenlőre komolyabb játékok futtatása nincs tervben, csak a Wot, ami még a régi masinán is futott, (illetve el kellene kicsit mélyednem ArchiCadban)azonban a fiaim nőnek, úgyhogy gondolom azért pár év múlva lehet, hogy kell a fejlesztés. Emiatt s1151-ben gondolkodom.
I3 6100 vagy I5 6500
Ramból 8 giga ddr4-ben gondolkodtam
Alaplap ddr4 támogatású de közelebbi tipp nincs(gondolom elég a 110 chipkészlet)
Ssd 120 vagy 240 gigás legyen?
A fő kérdésem, hogy a táp ház páros közül maradjon/maradhat-e valami.
Procihűtésre elég-e a gyári, ha nem akor melyik procira milyen jöhet szóba.
Videókártyát a fentiek alapján szükségesnek tartotok-e?
Köszönettel várom a javaslatokat. -
membrandj
nagyúr
válasz
petata #115888 üzenetére
hdd,,ház,táp pontos típusa?
i3-6100 ~ 35k
asrock b150m pro4, msi b150m mortar ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~13k
120 vagy 240GB kingston fury ssd ~13-13k
hdd ha satás, akkor ok, ssd mellett lényegtelen kb,hogy milyen gyors.
Ház ha noname: cm n300, corsair 200R.
Táp ha noname, vagy már 7-8 éves: fsp hexa+ 400W, 500W ~13-15kHa futja:i5-6500-al . Ram is mehet persze 2x8GB ddr4, de ez a legutolsó kb, mert ez bármikor bővíthető.
-
petata
őstag
Sziasztok!
Családtag szeretné újítani a PC-jét, ebben kérem a segítségeteket. Játékokra használja, nemrég elromlott a régi VGA-ja, akkor egy Radeon R7 370-et szerzett be, az maradna. Amire szükség lenne, az egy lap + CPU + RAM trió (a jelenlegi proci egy első generációs i3-as, talán 540, mellette van 4 GB RAM). A felső határ 150k, ha belefér, esetleg egy SSD-t is csempészhetnétek az összeállításba.
Előre is ezer köszönet és hála!
üdv.
Peti -
membrandj
nagyúr
válasz
Atomgeszi #115886 üzenetére
i3-at ír minimumnak.
asrock h110m-hds ~18k
i3-6100 ~ 35k
gtx 750 ti 2GB,rx 460 2GB ~ 35k, ez a min szintén kb.
ssd ugye a 120-as fury, amit írtál.
ram 2x4GB ddr4 kingston fury
fsp hexa+ 400W ~13k
ház ha noname : cm n300.
Ettől drágábban is lehet persze.
Az optimális az :
i5-6500
msi b150m mortar, asrock b150m pro4
gtx 960 4GB, rx 470 4GB.
hexa+ 500W
2x8GB ddr4 ram -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #115795 üzenetére
Nah befutott az asszony részéről az igény, hogy lehessen már pár FPS-t játszani.
Hogyan változna a képlet, ha szeretnénk az új cod4 remasterrel és a Titanfall 2 - vel is játszani FHD felbontasban, grafikailag kicsit jobban nézzen ki, mint one-on?
Alaplap, proci, ram, vga, táp kell. Minden más van.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
-
Kassh
csendes tag
válasz
Kassh #115875 üzenetére
Na, úgy tűnik sikerült szerezni monitort meg hazat szoval mar csak a belsosegeknek kene kijonnie 100k-bol.
Így már több eselyt lattok rá hogy ossze lehet rakni egy beleposzintu gepet?
A monitor upgradelve lesz amint lesz penz, atmenetileg egy regi 16"os 4:3as oskovulet lesz, de ne ezzel szamoljatok ha szamít[ Szerkesztve ]
-
robertvadasz
csendes tag
válasz
Emperor_ #115876 üzenetére
Csak vertex volt otthon
; a hibájáról nem tudtam, jó hogy mondod.
ms sql 2000: ezt használja a program
közben kiderült, hogy támogatja már az ms sql 2008-at is csak át kellene állítani/állíttatni.
Az 1 TB SSD az szép is lenne
csak akkor kicsúszunk a keretből; szóval szerintem nem éri meg.
Köszönöm, hogy írtál.
Az alapján amiket írtatok és közben rájöttem, szerintem neki csak 1 gyors netes gép kell! A képek nem lassítják a programot, az adatbázistól függetlenek, nem szerkeszti őket, szóval elég neki külön egy sima HDD, az adatbázis kezelő program meg szerintem alapból lassú, elavult (ms sql 2000
) és ami azt illeti én akármikor próbáltam nála, nekem nem tűnt úgy, hogy fogná a gépet, sőt szerintem tűrhetően működöt, maga a gép viszont elégé döcögöt. Sokat segítettetek, már tisztábban látok.
-
pc360
addikt
válasz
robertvadasz #115874 üzenetére
A WD Black mellé én vennék egy akármilyen másik HDD-t is ugyanakkora vagy nagyobb méretben (akár egy külső USB 3-as tokban), hogy azon naponta (vagy szükség szerint sűrűbben) lefuthasson egy szinkronizáló program (pl. SyncBack széria), ami átszipkázza rá a különbségeket biztonsági mentés gyanánt az SSD-ről és a Black-ről is. Úgy már nyugodtság lenne.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz
deny330 #115879 üzenetére
Ha havonta vennéd alkatrészenként, akkor ne vedd. Értelmetlen. Megveszed az alaplapot és nézed? majd 3 hónap múlva a procit? Gari pörög, kipróbálni nem tudod.
csak a lap,proci,ram hármas 100k körül lenne.i5-6500 ~ 60k
msi b150m mortar, asrock b150m pro4 ~ 25k
2x4GB ddr4 kingston fury ~ 13k
hdd van
120GB kingston fury ssd ~13k
vga maradhat ideiglenesen
táp maradhat ideiglenesen
cm n300 ~13kEzt az összeget spórold össze legalább. Utána táp csere fsp hexa+ 500W ~15k és vga, amekkora kereted lesz még rá. Hűtő: deepcool gammaxx 300, cm hyper 212 evo.
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
Sziasztok!
Egyszer már jártam itt, azóta azonban változott a helyzet, és ismét segítséget kérnék. Baromi tanácstalan vagyok.
1. Játékra (BF4, BF1, FC4, NFS 2015, GTA V, The Forest.. pár hasonló cím), film nézésre, böngészésre, videó / kép szerkesztésre (Adobe After Effects CS6, Photoshop CS6, Sony Vegas 11) kellene.
2. Jelenlegi konfigom így nézne ki: Gigabyte B75M-D2V, I3-3220 (+gyári hűtő), 1x2gb + 1x4gb Elixír 1600MHz CL10 ram, Sapphire R7 260X 1GB OC, WD Blue 500GB SATA2, CoolerMaster RS600W (ha jól tudom 404W-ot ad le), illetve van egy nehezen szerelhető, viszont jól szellőző és elég nagy gépházam, amiről nem tudok semmit (nincs semmi felirat, csak egy inteles matrica rajta). A HDD biztosan maradna háttértárnak, esetleg ideiglenesen a gépház. Alaplap mindenképp cserés (baromi gyenge Integrált hangkártya, előlapi Jack-ek nem működnek, hátlapi PS2-es portok sem).
3. Csak a gépházon belüli dolgok kellenek. Monitorom van , perifériám viszonylag újak.
4. Havi szinten 17.000 - 22.000 forintot tudok szánni a gépre. Ha a mostani gépemet sikerül legalább 50.000 forint körül eladni, akkor 250.000 forintig belefér a dolog +/- 10k.
5. Monitoromat feljebb belinkeltem, HDMI csatlakozót tervezek venni (jelenleg DVI-t használok).
6. Legyen halk és hűvös! Ha pár ezressel mélyebbre kell nyúlnom emiatt egy-egy alkatrész miatt, az még nem probléma! -
-
Emperor_
addikt
válasz
robertvadasz #115870 üzenetére
A vertex 3 rendkívül rossz ötlet volt. Egyik napról a másikra pukkannak el.
Ssd: raid 0 nem kell, rossz irány. Ssd-nek egy Adata SX930-at tennék és erre tenném magát az adatbázist. (Az ms sql 2000-nek a supportja évek óta lejárt
. ) A képeket meg egy wd black-re.
A profi megoldás pedig egy 1 TB-os SSD lenne, ezen lenne minden, akkor biztos repülne a rendszer...
[ Szerkesztve ]
-
robertvadasz
csendes tag
válasz
pc360 #115871 üzenetére
pc360
A WD Black-nek az árát sokkalom, de ezzel egy olyan pontra mutattál rá, amire én egyáltalán nem gondoltam, tényleg nem mindegy milyen vinyón lesznek azok az adatok, pláne hogy szerintem még csak biztonsági mentés sincs róluk...Jó hogy mondod...
Úgy néztem én is, hogy a topik-októl talán ha okosabb leszek, de Ti már leírtátok a lényeget. Bár ha van még pár tanács, jöhet...
asphalt
Jogos!Nem periféria.
Thunderzolee
Igen, közben ezt olvastam az SSD-s topikban is. Meggyőztél, megfogadom; nem RAID-ezek inkább. Köszönöm.
És azt is köszönöm, hogy utána néztél a számoknak és a prociknak; igazad van. Ezt a PassMark-os dolgot igencsak megfogadom, elég meggyőző.Még 1x köszönöm a válaszokat.
-
válasz
SSD-t nem kell RAID-be tenni, nem lesz tőle értékelhetően gyorsabb, felesleges pénzkidobás. (volt erről már teszt régebben, többször is)
1. a RAID0 nem gyorsít annyit, amennyi vele a szívás (illetve jelen esetben azt is mondhatnám, h nem gyorsít annyit, amennyi a plusz többletköltség)
2. az SSD önmagában már olyan gyors eszköz, h azért mert RAID0-ba kötjük, nem lesz érdemben sebességnövekedés, (gyakorlatilag már nincs hová gyorsulnia)A másik.
Az az illető akinek a gép lesz, egy E8400/E8500 processzort tett volna abba a gépbe amivel most szüttyög (az E2180 helyére), már óriási számítási kapacitás növekedést realizált volna.
Viszont ha most egy E2180-at használ, ahhoz képest már a kinézett i3 6100 is fényévekkel jobb.Esetleg mutasd meg neki mondjuk a PassMark értékeket, ha grafikonon látja, akkor megérti, mennyivel lesz gyorsabb az új gépe a réginél:
E2180 1086
E8500 2308
i3-6100 5363
i5-6500 7031Én is benchmarklistákkal szoktam előadást tartani, ha valakinél el kell magyarázni, h mivel tud az új gép többet a réginél. (igen, persze tudom, h ezek nem pontos listák, de hozzávetőlegesen adnak némi támpontot)
[ Szerkesztve ]
-
asphalt
csendes tag
válasz
A táp az tudtommal nem periféria.
Béke
-
pc360
addikt
válasz
Pont jó dolgokat néztél, az alapján már csutkára ki volt facsarva az a gép.
HDD-ből nem adnám a WD Black alá. A többit összeszedtük nagyjából.
Igen, érdemes azokat a topikokat is meglátogatni. Igaz, a pénztárcán nem fog segíteni a dolog, ellenben tartósabb alkatrészekkel lesztek gazdagabbak.
[ Szerkesztve ]
-
robertvadasz
csendes tag
válasz
pc360 #115867 üzenetére
pc360
- Az emberem, sajnos nem látta a gépet, ő csak összeállított egy jobb konfigot a jelenleginél. Én láttam, de fogalmam sincs, nem tudom hogy derítsem ki, próbáltam a Feladatkezelő/Teljesítmények ablakot, de a proci is 90-100%-on húzott, a ram 80%-a foglalt volt + az Erőforrások-nál a lemezhasználat is magasnak tünt. Legutóbb tettem bele egy OCZ Vertex 3-at (használt), az dobot rajta valamennyit.
- Az SSD RAID az én ötletem...
- Sajnos marad a HDD, kell az az 1-2 TB, SDD-ben még drága játék és gyors alatt inkább azt gondoltam, hogy Toshiba vagy Hitachi vagy stb.,nem kell nekem 10.000 fordulatos, az túlzás,a megbízhatóság fontosabb!Ami a DVD-t illett: Még floppy lemezei is vannak, rajtuk régi adatokkal és nem hajlandó megválni tőlük, mert még kelhet
, úgyhogy kell az az ODD.
1/3 hossz: Vettem!
Igyekszem.
membrandj
Az SQL-t úgy értettem, hogy a program amit a munkája közben használ MS SQL 2000-es szervert használ, ami a háttérben fut. Ha jól emlékszem 300-500 MB-nál többet nem foglal a memóriából. Szerintem nála a Mozilla fogja a gépet (10-20 lap egyszere, 1-2-3 GB foglalás a memóriában) + a rendszer vinyó az ami lassú volt; attól tartok, hogy kiadunk egy rakás pénzt egy sima netes gépre.Köszönöm, hogy szóltál a win 7-ről, -1 pont neki
Ha minden igaz még lehet frissíteni, van egy kiskapu; egy próbát megér.
http://pcforum.hu/hirek/18587/tovabbra-is-lehet-ingyen-frissiteni-a-windows-10-reAmiket írtatok azokat felírom; még egyszer köszönöm, és időközben rájöttem, hogy király kis összefoglalók vannak külön a perifériáknál (pl.: a tápos), úgyhogy igyekszem mindent átolvasni.
-
membrandj
nagyúr
válasz
robertvadasz #115864 üzenetére
i5 kell sql-nél.
16GB ram szintén kell az sql-nél, ha ez a munkája.
ssd raidről nem sokat tudok.
vga nem kell,ha nincs játék.i5-6500 ~ 60k
asrock b150m pro4, msi b150m mortar ~ 25k, ha kell raid, akkor h170 lap kell. ~30k
2x8GB ddr4 corsair lpx ram ~ 25k
gyári hűtőt nem erőltetném ez esetben. deepcool gammaxx 300, cm hyper 212 evo ~ 10k
WD black 1TB ~ 20k
Kingston fury 120 vagy 240GB ~13-23k, drágábban samsung 850 evo .
cm n300,de inkább corsair 200R,300R.
fsp hexa+ 400W ~13kA black hdd gyors, viszont hangos. Ha raid lesz, akkor h170 lap kell ugye és én inkább valamilyen lassú ,de biztonságosabb hdd-t néznék. WD red pl.
Oprendszer: win7-nél pár embernek már voltak problémái 1151-es chipsetes procikkal, lapokkal.
2016-ban én már nem telepítenék win 7-et. júl 29-ig ingyen frissíthetett volna amúgy.Doky1988
Na, enne örülök. Az szerintem egy ár/érték arány bajnok gép.DrojDtroll
ASUS X99-DELUXE/U3.1 ~125k
i7-6900k ~ 330k
hűtő: milyen cpu hűtőt vegyek topicba kérdezd, ide nem merek ajánlani.
ram: szerintem corsair lpx,de ebbe a kategóriába már inkább a laphoz választanám a ramot.
hdd,ssd: szintén szaktopicba kérdeznék, mert mi itt inkább a "középkategóriát" ismerjük. Amit te keresel az viszont az abszolút felső kategória.
ház: corsair 300R,de itt persze lehet feljebb is menni jóval árban. Ez úgymond a minimum szerintem.
Táp: itt is tudnék írni egy párat,de szintén a szaktopicjába kérdezném inkább.
Jó minőségű seasonic, fsp,evga,corsair,cooler master ( itt utóbbinál a v700 pl., a cm gyárt nagyon gagyit és csúcs minőséget is ) vonalon mozognék. -
pc360
addikt
válasz
pc360 #115867 üzenetére
+ Ha folyamatosan menne a gép, akkor lehet, érdemes lenne még a tápra költeni. Nézz be a tápos topikba!
1. -
2. i5: Valószínűleg megéri, ha eddig is a sebesség volt a probléma. A 4 mag sokat jelent.
3. + memó: Már ne ezen spóroljatok, nem olyan nagy összeg a 16 GB sem.
4. SSD RAID: Hogy ha az embered nem tudja megmondani, hogy pontosan mi fogja vissza a folyamatokat, akkor hogy is fogalmazzam... biztos a megfelelő embert választották a munkára?
5. Gyors HDD = SSD. Asszem, ezzel megválaszoltam. Ma már nincs értelme a 10 ezer fordulatos HDD-knek, mert még azok is csigák (és jóval megbízhatatlanabbak) az SSD-hez képest
6. Amelyik megfelel a munkájának. Talán érdemes már váltani egy ilyen új gépnél.
7. Videokártya: ha nem foglalkozik grafikával, akkor nem (az integrált meg ugye adott). Obvious.A hozzásólás összecsukásáról: itt ugyan olyan nincs, de szerintem az egész hsz-t meg lehetett volna írni egyhamarada hosszan is. Frászt sem érdekel pl., hogy tudod-e, hogy mi a foglalkozása stb. Szóval, kicsit sok volt a rizsa.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz
robertvadasz #115864 üzenetére
Ha attól tartotok, hogy lassú lesz a szett, akkor valóban vegyetek inkább egy középkategóriás i5-ös procit! Ezt az embered tudja, hogy mennyire terheli a procit az adatbázis, és hogy mennyire kezeli jól a több szálat. És még pár gondolat:
- A memória-terhelést is ő tudja megmondani... Ha nincs kihasználva a 8 se, akkor fölös a 16. A típus amúgy jó (Fury).
- Alaplapból én ezt venném: ASRock H110M-HDV (a vrm részét jónak mondják az alaplapos topikban).
- Annál a tápegységnél vannak jobbak ugyanazon áron (pl. FSP Hexa+ 400), az a CM egy elég hülye ajánlás volt.
- HDD-ből ne ilyen szutyok szart vegyetek intenzív / fontos használatra! Egy WD Black ajánlott. Az ára dupla, viszont hatszor megbízhatóbb cucc.
- DVD-írót ki a fene használ manapság? Az jó eséllyel kihúzható a sorból. A rendszer telepítése is sokkal kényelmesebb és gyorsabb pendrive-ról.
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
1. Mire fogod használni a gépet?
3D animálás, tervezés, videószerkesztés(4K)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
GTX 780 VGA akár másodlagosnak is ha érdemes3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Lap(esetleg több cpu-s), CPU, SSD, HDD, ház, táp, ram4. Mennyi a kereted rá?
900K5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Display port 2K -
robertvadasz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy konfiguráció összeállításához.
Egy ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki egy új gépet vásárolni a munkájához és személyes használatra, mert a mostani [Jelenlegi PC:Intel Pentium Dual E2180 2.0 GHz 64bit | 4 db - 1 GB DDR2 333 MHz | Win 7 64 bit ] túl lassú. Egy "szakember" sózta rá 1-2 éve...és most fél újat venni, mert mivan, ha az is lassú lesz.
A Jelenlegi használata a gépnek: Adatbázis kezelés (SQL; maga az adatbázis elfér tömörítve 2-3 GB-ot foglalhat, sok-sok bejegyzés + internetről is szed adatokat, ha jól sejtem) és közben masszív internet használat (értsd, masszív: akár 10-20 lap is nyitva van egyszerre a Firefoxban és nem tudom leszoktatni róla!). A gép minden nap megy, napi 16-18 órát, főleg a délelőtti órákban van túlterhelve.
Megkerestem egy számtech boltos ismerősömet aki a következő konfigot állította össze:
- Intel Core i3-6100 3700MHz 3MB LGA1151 Box (2 magos)
- GIGABYTE GA-H''§M-S2H
- Kingston 8GB DDR4 2133MHz
- ATX ház
- CoolerMaster Elite Power 500W OEM
- Kingston 120GB 2.5" SATA3 UV400 SUV400S37/120G
- LG DVD író
- 1 TB Toshiba 32 MB SATA-III (ez azért fontos mert az adatbázishoz még kapcsolódik több mint 500 GB külső csatolmány, ami nagy felbontású képekből áll és folyamatosan növekszik a mérete, de alapból nem töltődik be az adatbázisba, ha jól tudom, tehát nem ez lassítja a gépet)
- 8cm Rendszerhűtő129.000 - bruttó
Szerintem ez egy tökéletes összeállítás, de mikor megmutattam ismerősömnek (aki természetesen semmit! nem tud a számítógépekről), továbbra is attól tart, hogy még mindig a számítógép fogja majd vissza a munkájában, ahogy eddig is; és nála minden perc számít (ezt mondjuk aláírom).
Ezért szeretném a segítségeteket kérni!
Én arra jutottam, hogy a következő változtatásokkal tudok még több teljesítményt kicsalni a fenti gépből:
- A processzort lecserélném egy 6. generációs i5-ösre ami 4 magos, mondjuk erre: INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
- A memóriát 1 db Kingston 16GB DDR4 2133MHz-esre
- SSD-ből kettőt tennék bele RAID 0-ba kötve, pl a fenti típusból (minden reggel vagy este meg futtatnék egy növekményes lemezkép mentést a HDD-re [csak a változásokat menti el v. adja hozzá az eredetihez] a biztonság kedvéért | a TRIM-elést ha minden igaz már támogatják a mai RAID-ek)
- A HDD-t meg lecserélném egy 2 TB-os gyorsabb típusra (azért kell a nagyobb mert jelenleg van egy 1 TB-osa, amit lehet, hogy át tettem volna az új gépbe, de a 2 SSD miatt sok lesz az oda)Így az ár olyan ~190.000-re jött ki bruttó
Ami még fontos lehet:
- A gép két asztal közzé van beszorítva (0.01 mm szabad hely sincs egyik oldalról sem, teljes hosszában) és a tetejére is van pakolva; elmozdítása nem megoldható. Csoda, hogy eddig nem sült meg vagy ha belassulVagyis nem mindegy a ház és a perifériák melegedése! Csak elől-hátúl lélegzik a ház
- A NET-je nem "városi"olyan 10-20 Mbit/s-os lehet. Hiába a drágább gép, ha a sávszélesség a szük keresztmetszet!
- Az Intelt jobban ismerem, így ahhoz ragaszkodnék inkább, de nem vettem meg az AMD sem.
- Windows 7 64bit-ese van legálisan, elméletileg át lehet vinni másik gépre.
- A munkáját inkább nem említeném.Az összeghatár: 150-200e Ft. + a windows ára (ha kell)
A cél: Egy olyan gépet összeállítani amely a lehető leggyorsabb a fenti igények szempontjából, de amellett az elérhető legolcsóbb is (200-ról indulnék és szeretném minél kevesebből kihozni, vagyis csak olyan proci, annyi ram és olyan vinyó van benne ami valóban gyorsabbá teszi a gépet és még megéri az árát; nem 1-2 %-ot hanem 10-20% tesz hozzá!)A kérdéseim a következők lennének hozzátok:
1. Ti milyen gépet állítanátok össze?
2. Megéri-e az i5-ös proci vagy kell-e egyáltalán az SQL-hez és a NET-hez a 4 mag? Vagy inkább legyen nagyobb az órajel? Vagy AMD? (Nem szándékozom vitát nyitni arról melyik a jobb, csak az ár/teljesítmény mutató számít és hogy passzoljon a többi perifériához és az igényekhez)
3. Kell-e a 16 GB ram vagy elég a 8-is? Számít, hogy milyen ram (MHz, márka, stb.)? (Win 7 vagy Win 8.1/10)
4. Megéri-e az SSD RAID 0 és ha igen szerintetek mennyit gyorsít a gépen, hány %-ot? Melyik vagy milyen SSD-t?
5. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy gyors HDD vagy melyik a leggyorsabb? (VelociRaptor csak akkor érdekel, ha kijön 20e-ből
)
6. Melyik Windowst ajánlanátok? Melyikkel lesz gyorsabb, megbízhatóbb a gépe? (Én a Windows 10-et mondanám ismerősömnek, mert tapasztalatom szerint: gyorsabb, be/ki kapcsolás, meg amúgy is; stabilabb; úgy is váltani kell rá; jobban kezeli a memóriát; szívesen kipróbálnám az UEFI-t bár lehet, hogy a 7-is tudja + lehet hogy nem sokat jelent; ismerősöm viszont meg ragaszkonda inkább a Win 7-hez) (Windows-nál kérlek csak a sebességet, stabilitást nézzétek, más nem érdekel; tudom, hogy a Windows XP-nél már csak a Linux jobb
stb. stb stb. ez a téma nem erről szól és nem is érdekel!)
+7. Kell a gépbe videókártya?
A válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm. Kérem inkább olyanok válaszoljanak akik tapasztaltabbak a témában vagy több gépet is összeraktak már és közel minden kérdésemre válaszolnak; nem szeretném ha miattam teli lenne a topic 1-2 soros beírásokkal vagy ha vita alakulna ki bármelyik kérdésről, ez nem az a topic!!! Csak gépajánlatokat kérnék szépen és pár soros válaszokat/magyarázatokat. Még 1x köszönöm.
További szép napot.
Üdvözlettel:
robertvadasz+8. Hogyan tudnám összecsukni a hozzászólásomat, hogy ne lógjon ki annyira a sorból?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Miroku1986 #115861 üzenetére
(#115858) Miroku1986
Szia!Ok. Gondolom a lap+ram+proci használtan menne.
Házat nem ismerem, de nem írnak róla rosszakat, szóval nekem ok. -
Miroku1986
csendes tag
Egy dolog lemaradt: 2500K majd cserélendő 3770K-ra ha lemegy az ára, meg ha nem elég az 1070-nek a 2500K.
-
Miroku1986
csendes tag
Tisztelt fórumtársak!
IDŐKÖZBEN beszéltem egy kollégámmal, és így változtattam meg:
Segítséget, véleményt kérnék tőletek késő nyári vagy kora őszi gépújításhoz (újra).
A gép főleg játékra lesz pl: GTA, Far Cry, Crysis, Metro, Doom 4, Bioshock, GRID, Fallout 4, Saints Row, Splinter Cell - Amihez nem írtam hogy hanyadik résszel játszok, azt úgy kell érteni, hogy az utoljára megjelenttel meg esetleg az az előttivel.
De konvertálgatni is fogok kicsit videókat, meg Photoshop használat is lesz.
Monitor, hangfal, egér, billentyűzet van, nem kell.
A pénzkeretet fölös írnom, mert mindegyik benne van a keretben
Egy kicsit benne van futureproof-ságEgy esztétikusan kinéző, szép gép építése a célom, ami belül nagyon jól hűt. Tuning lesz, tesztben az alaplapon 4.7et vitt a proci.
Jelenlegi config:
Asus P5Q3 Deluxe Wifi
Q6600 + Zalman CNPS 9500 (X5470-re lecserélem csak hogy egy kicsit kipörgessem a gépet)
2*4 DDR3-1333@1066 (FSB miatt, X5470-nél már alap 1333 lesz)
Asus 780 DCIIOC
WD 1TB, 500GB, 320GB
Samsung SSDNow v300 120G
Corsair 750W 80+ Bronze
Asus BD író
Gagyi, noname ház szétflexelt oldallalTervezett config:
Pl.: AsrocK Z77 Extreme 4 vagy valami nem túl drága de tuningos lapocska
2500K + Cooler Master 212 Evo 2 gyári ventivel + Thermal Grizzly Hydronaut TG-H-001-RS 1g hővezető paszta hogy még hűsebb legyen
2*8GB DDR3-2400 vagy 2200 vagy 2133 ameddig bírja a cpu.
Asus 780 DCIIOC
WD 1TB, 500GB, 320GB
Samsung SSDNow v300 120G
Corsair 750W 80+ Bronze
Asus BD író
Thermaltake Core X9 Black
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 14cm kivezetés + Akasa AK-MX003 szilikon ventilátor rögzítő hogy halk legyen minden
Cooler Master R4-LUS-07AB-GP 20cm beszívás + winyóhűtés + Akasa AK-MX003 szilikon ventilátor rögzítő hogy halk legyen mindenTávlati terv: GTX780 ->GTX1070
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
PitkyePadvan
tag
válasz
dannyl #115835 üzenetére
teljesen igazad van, nyilván jobb mindenből az újat és a jobbat venni, mert arra fognak kijönni később a fejlesztések.
de most ha belegondolsz hiába jobb a skylake a haswell-nél , egyenlő arányosan drágább is.
a ddr3 vs ddr4 ram között alig van különbség. az egyetlen hátrány amit én most látok az a proci ,de előbb utóbb abból is jön valami újabb ami már nem fogja támogatni az 1151-es chipset-et és akkor váltani kell. -
válasz
AkosAkos #115847 üzenetére
(#115847) AkosAkos
Szia!Kb. ennyibe:
Alaplap: MicroATX: Asrock B150M Pro4/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Asrock H170A-X1/H170A-X1-3.1 ~22-25k
CPU: Core i5-6500 ~60k
Ram: 2*4Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Patriot Viper 4, Avexir Core Series ~12-14k
VGA: RX 470 4Gb ~71-75k (Pl.: Gigabyte G1. Gaming (3 év gari), MSI Gaming/Gaming X (3 év gari),Sapphire Nitro(+) (3 év gari)
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX) ~14k
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP900/SP920/SX930, Intel Series 535 (5 év gari) ~15k
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm)/Z9 Neo (160mm), Cooler Master N300 (164mm), NZXT S340 (161mm), Aerocool Aero-800 (155mm), Fractal Design Core 2500 (160mm) ~13-20k (Zárójelben a beépíthető hűtők maximum magassága található)
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 400W (BN222)/Pure Power 9 400W (BN266), XFX TS 430W, Super Flower Amazon Bronze (SF-450P14HE) 450W, Cooler Master G450M-->(FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 400|500W/Hyper S 500W/Hyper M 500W-->(FÉLmoduláris) ~14-19k
Össz: 221-242kÍgy ezzel máér FHD-ban szinte maxon lehet játszani a mai játékokkal. Itt-ott még lehet spórolni (pl. SSD/HDD-t kihagyni, olcsóbb, fapadosabb H110 lap), de szerintem nem éri meg.
Ha nem kell max. beállítás, hanem olyan ~medium környéke, akkor ~170-180k körül is megáll
(#115848) MuNy3Z
Szia!Monitor FHD?
400k-ból:
Alaplap: MicroATX: Asrock B150M Pro4/H170M Pro4 | MSI B150M Bazooka Plus/B150M Mortar/B150M Mortar Arctic/B150M Night Elf/B150M Gaming Pro | Gigabyte B150M-D3H ||| ATX: Gigabyte B150-HD3P | Asrock B150 Pro4/B150 Pro4 3.1/Fatal1ty B150 Gaming K4/H170A-X1/H170A-X1-3.1 | MSI B150 Gaming M3/B150A Gaming Pro ~22-30k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Core i7-6700 ~92k
+Hűtő: Alpenföhn Sella (129mm)/Ben Nevis (140mm), Deepcool Gammaxx 300 (136mm)/Gammaxx 200 (143mm)/Gammaxx 200T (131mm)/Gammaxx S40 (143mm)/Ice Wind Pro (157mm), Cooler Master Hyper 212 Evo (159mm), Be Quiet! Pure Rock (155mm), Raijintek Themis (158mm), Zalman CNPS10X Optima (152mm)/CNPS10X Performa Plus (151mm) ~5-10k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury/HyperX Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4 ~23-26k
VGA: GTX 1070 8Gb ~133-146k (Pl.: Gigabyte WF2OC/G1. Gaming, Evga ACX 3.0, Zotac AMP Edition/AMP Extreme
HDD: WD Red 2Tb (WD20EFRX) ~26k
SSD: 240/250Gb Samsung 850 Evo (5 év gari, de nem mindenhol adják meg!), Intel Series 535 (5 év gari), Kingston HyperX Fury/HyperX Savage, Adata SP900/SP920/SX930 ~22-27k
Ház: Corsair Carbide 200R (165mm)/Carbide 300R (170mm), NZXT S340 (161mm), Aerocool Aero-1000 (170mm), Zalman Z11 Neo (175mm), InWin Mana 136 (160mm)/Dragon Slayer (155mm) (mATX), ~20-25k (Zárójelben a beépíthető hűtők maximum magassága található)
Táp: XFX XTR 550W, Seasonic M12 II Evo 520/620W, EVGA SuperNOVA GS 550W/G2 550W, Corsair RM550x, Super Flower Leadex Gold/Platinum 550/650W ~24-36k
Össz: 378-418k
(#115849) Teaway
Belefér felezés nélkül is[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gamer pc
- Egy szálon csúcs: új Intel i3 4,4 GHz 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- GAMER PC Eladó ! I5-12400F 1TB SSD 16GB DDR4 RTX4060 8GB!
- DELL Precision WorkStation T3500 Intel Xeon W3505 2.53GHz HDD és RAM nélkül!!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest