Hirdetés
Aktív témák
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Próbáltam utána nézni hogy hogyan áll a hardver helyzet de kicsit bozontos mivel régen jobbak követtem mint manapság, kicsit értetlenül állok a dolgok előtt, de gépet szeretnék cserélni.
A probléma először hogy intel vs amd?
Az alap kérdést tudom.. Mennyi pénzem van. Igazság szerint úgy gondlkoztam mindig is hogy értelmes beruházásra hajlandó vagyok költeni. Hogy világos legyen: Azt olvastam (már nem is tudom hol) hogy egy sandy bridge i5 2500k 10 %al lassabb mint a 2600, és mégis olcsóbb.. Nyilván akkor hajlandó vagyok megvenni a 2500k-t és inkább egy prémium lapot.
Azzal sem vagyok tisztában igazán minek ez a grafikus mag a processzorba.. Támogatja, illetve hozzátesz a vga- számításaihoz? Ha nem akkor minek?
A rammal elboldogulok, még az alaplap amivel gondba vagyok. Eddig csak asus lapjaim voltak, nem volt velük soha hiba.. Mit tanácsoltok?
Előre is köszönöm a segítséget.. -
Lazarus911
aktív tag
válasz horush #35751 üzenetére
azért írtam hogy az ár annyira nem fontos..
olyan 200-230ig el lehet menni igazából.. Ebbe kell az alaplap + cpu+ram+cpu hűtőMost egy 1280*1024es nativ felbontású monitorom van.. (fujitsu siemens p19-2p)...
Mire használom a gépet? Hát sokmindenre.. Photoshoppolok, és játszom.. A battlefield 3at várom.. -
Lazarus911
aktív tag
válasz horush #35753 üzenetére
Elnézést, a vga-t kifelejtettem.. De akkor már belinkelem a mostani konfigom..
CPU típusa QuadCore AMD Phenom Black Edition 9950, 2866 MHz (13 x 220)
Alaplap neve Asus M2N32-SLI Deluxe
Modul neve 2* Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
Videokártya ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)Ezeket most el akarom adni és cserélni szeretném..
3 hdd-m vanLemezes meghajtó Maxtor 6 B200M0 SCSI Disk Device (200 GB, 7200 RPM, SATA)
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD403LJ SCSI Disk Device (400 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP0812C SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, SATA)
Jah és egy corsair hx 520as táp
[ Szerkesztve ]
-
Lazarus911
aktív tag
üdv!
Mit tanácsoltok? Várjam meg az új amd procikat, vagy cseréljek most gépet? Lentebb már írtam, hogy gépet akarok cserélni.
Csak cpu+cooler, alaplap, ram, vga-t cserélném le...
A tápom szerintem elég erős lesz (corsair 520hx)
Olvastam hogy év végén jönnek ki a LGa-2011-es foglalatok, tehát lehet azt is érdemes lenne megvárni..
Olyan 200-230 ezrem van a dologra..
Hogy mire kell?
Játék, néha egy kis photoshopp, de csak amatőr szinten.. Szoktam használni néha vegas-t is, de azt is csak magamnak amatőr szinten..
Azért van fogalmam a dologról, igazság szerint abban a mélységben vagyok tanácstalan, hogy érdemes várni az új foglalatra, illetve az amd processzorokra, vagy a másik dolog a gyártók cuccai...
Eddig kedveltem az asus lapokat, mivel az "minőségi" na most kérdés hogy mennyire engedheti meg a többi gyártó hogy "gagyibb" legyen.. Másrészt előfordulhat a versenyhelyzet miatt hogy a kisebb gyártók jobbat is gyártanak ár érték arányban, hogy több lapot adjanak el..
A ramoknál is hasonló gondolataim vannak.. Eddig corsair ramokat vettem, viszont ott is találhatok ugyan olyan minőséget, kevesebb áron.. Nyilván egy kingston 2000mhz-es ram is számol annyit mint egy corsair ram is..A chipset fontos.. Azzal nem igazán tennék kompromisszumot.. Igaz nem tudom pontosan melyik a legújabb, de szeretném abból a legújabb chipsetet..
Tehát én is fel tudok menni egy oldalra, és összeválogatni, mi mihez jó, de abba nem vagyok biztos, hogy "okosan " is döntök..Gondolok itt arra hogy kiadok egy ramra +10000 forintot, mikor egy ugyan olyan teljesítményűt, csak más márkával is választhatnék olcsóbban..
Ebben az aspektusban mit tanácsoltok? -
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #36129 üzenetére
Közben nézegettem a z68as chipseteket.. ez a legújabb most nem ?
ASROCK Z68 Extreme4
ez a lap állítólag a legjobb vételre mondják..
Illetve van még egy kérdésem.. Ez a ssd kártya.. Érdemes ilyet venni pl egy 64 gigásat, ami 22 rugó, és arrra tenni az oprendszert? ezzel gyorsabb lenne a win, mint a hdd-n?
-
Lazarus911
aktív tag
Szia!
Először is köszönöm a kielégítő válaszod...A játék teljesítmény előtérbe van, mint a photoshopp; mivel az csak amatőr szintű tudással működik.. A vegas-t is csak az otthoni felvételeket csinálgatom, azt gondolom, ha az kicsit lassabb, de a bf3 gyorsabb, akkor inkább olyan vga-t tennék bele ami jól fogja vinni..
Ahogy nézem a teszteket, az 570 kb annyit hoz mint egy 6970... ez valós?
Ha mégis ati akkor melyik márka?Ha ssd között nincs különbség gyorsaságilag akkor elég a 20 ezres a 40 ezres helyett nyilván.. Én úgy terveztem hogy csak a win menne ssd-re a többi hdd-re..
Tehát olyan 210?
-
Lazarus911
aktív tag
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #36167 üzenetére
még egy hülye kérdés.. Már nem tudtam szerkeszteni az előzőt..
Nézem itt a két lapot:
ASUS P8Z68-V ASUS P8Z68 DELUXEsemmi különbség, csak az olcsóbban van integrált vga, ami végül is minek, az én esetemben, a másik meg hogy ps2es csatlakozó van benne amire nem hiszem hogy szükségem lenne, illetve usb portbol egyel több van a drágábba.. nem értem ebbe mi a logika..
:-D -
Lazarus911
aktív tag
És akkor azt hogy? Két kábel jön ki a gépből? Egy az alaplapról a monitorba, a másik meg a vga-ból a monitorba? És akkor az alaplap változtatgatja az éppen használatos hardvert?
Igazából nem hülyeség ha ott van az integrált vga; másrészt amúgy is azt az alaplapot választanám, mivel a deluxe alig felszereltebb.. tehát az olcsóbba van egy integrált vga, míg a másikban nincs, de 2 csatlakozóval több van.. Azt gondolom hogy a vga többet ér benne mint a csatlakozó.. Nem is értem az asus-t neki ez miért jobb...
A vga topickba kérdeztem, ott a ati 6850et ajánják, mivel az erősebb, a 6970et nem ajánják, mivel 10%al gyorsabb de sokkal drágább.. tesztekben viszont kb ugyan olyan gyors az nvidia kari mint az ati.. megint agyalhatok..
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!!
MIlyen gépet vegyek?
Olyan 200; 220 ezrem van rá..Van 3 HDD-m; Házam; TÁpom (corsair 520 hx) és monitorom
Mire használom?
Hát majd bf3; kis photoshopp; és kis vegas néha..
Annyira hülye nem vok a géphez; csak érdekelnek a szakavatottabbak véleménye..
Ivy bridge-re majd váltani akarok.. Meguntam a bulldózerra való várást.. októberig nem fogok rohadni gép nélkül.. Ivy meg tuti jobb lesz mint a bulldozer..Előre is köszönöm a segítséget..
-
Lazarus911
aktív tag
válasz #98593280 #41344 üzenetére
ezzel vitatkoznék...
nekem egy chiftek toronyházam van.. soha nincs fent az oldala; és mindig jobb értékeket kaptam úgy ha nem volt fent az oldala..Régen egy sima pentiumot 3.4 gigára húztam zalman hűtővel; és alapjáraton átlagos szobahőmérsékleten 36 fokos volt..
Én azt gondolom hogy minőségi hűtőt kell venni; és nem rátenni a gép oldalát.. ennyi az egész.. -
Lazarus911
aktív tag
jah.. engem is érdekel egy normális config..
Ami nem kell::Monitor; táp; hdd; dvd író; ház; egér; billentyűzet..
CSAK: alaplap; processzor + hűtő + ssd+vga+ram
200-220 ezrem van rá
bf3; kicsi photoshopp; néha vegas.. :-D
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #41365 üzenetére
inkább legyen 230 a limit..
-
Lazarus911
aktív tag
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
menny: 1 db +
egységár: 50.764 Ft
MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC 1280MB GDDR5 PCIE
egységár: 87.258 Ft
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9B
egységár: 19.500 Ft
ASUS P8H67-I REV 3.0
egységár: 25.838 Ft
CORSAIR Force 3 60GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F60GB3-BK
egységár: 32.917 Ft
Kosárban: 5 tétel
Összesen: 216.277 FtIPON.hu
-
Lazarus911
aktív tag
válasz FireKeeper #41371 üzenetére
na látod.. ezért szeretem megkérdezni másoktól a dolgokat..
tesztekben jól szerepel.. Egy bf3.nál azt gondolom kell a vga ereje nem?
-
Lazarus911
aktív tag
válasz FireKeeper #41374 üzenetére
és az ivy bridge.. ?
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Azt hiszem kicsit félre értettetek..
Igaz azt se várhatom el hogy 20 hszt vissza olvassatok..Amikor a konfigot összeraktam; csak úgy hasamra csaptam; a lényege az volt hogy abban az árban egy erősebb vga is belefért volna..A ramnál kétségtelen; hogy a 1330as is elég; de ha kijön az ivy akkor majd cserélhetek ramot is; meg procit is? És addig mennyit esik egy noname kingmax ram ára? Nagyon sokat.. AKkor inkább választok egy márkásabbat annak az ára nem fog olyan sokat esni..De fogalmazhatunk úgy is hogy jobban eladható lesz egy márkásabb ram később.. Nekem ez is szempont..
A processzor teljesen jó.. én is 2500k-ra gondoltam
Az a bosszantó; hogy nem találni értelmes vga tesztet sehol; ahol mondjuk egy oc 6970es vs gtx 570oc-t vetnek össze.. a két kari majdnem ugyan abban az árban van..
Az ssd-ről fogalmam nincs , hogy melyik a jó vétel..
Alaplapnál is inkább márkásabbat akarok venni; illetve minőségibbet, de nem egy majdnem egy éves alaplapot...
Tehát z68at.. ha jól tudom a p68; és a h68 összesítése a z68.. Ez a legfrissebb chipset nem?
Nem feltétlen a gazdaságosság érdekel; hanem az is hogy mikor esetleg cserélem; ne az legyen hogy semmit nem ér, mivel noname márka..
vga-ból is miért vegyek egy 6850et mikor igaz 20 ezerrel drágább; de frissebb oc kártyákat is lehet kapni?
És ez nem potencia fitogtatás, csak ha már összegyűjtöttem sok munkával a lóvét; akkor szeretnék egy jó gépet.. És nem feltétlen a tesco gazdaságos polcról..
ENnyi nem gizdáskodás.. -
Lazarus911
aktív tag
válasz spencer2011 #41443 üzenetére
dejó!!
Akkor nem vagyok akkora hülye :-D -
Lazarus911
aktív tag
Itt nem fikázódásról van szó.. Csak egy szemléletről..
Nyilván azért jövök ide tanácsot kérni; mert elismerem; hogy mélyebb informatikai tudással rendelkeznek páran itt mint én..
De józan paraszti ésszel akkor is felmerülhet egy kérdés; hogy pl miért nem a legújabb chipsetes lapot ajánlják; és miért a lassan egy éveset?A ramnál ugyan ez a helyzet.. 1330es ramot kapok..
Miért ne válasszak egy olyan lapot; ami támogat 2000-es ramokat? Az ivy támogatni fogja..
Tehát ha lesz egy 2000es ramom, amit a lap támogat is.. Akkor eghy proci cserével máris kihasználom a előtte fél évvel befektetett lóvét..Ez nem következetes?
-
Lazarus911
aktív tag
nah találtam egy tesztet teszt
Mivel bf2-t nyomtam és bf3at is szeretnék tisztán látszik hogy a nvidia gtx570 jobb..
71 fps a 6970
87 fps a 570gtxMSI N570GTX Twin Frozr II 1280MB GDDR5 PCIE 92.238 Ft (73.790 Ft)90.393 Ft (72.314 Ft)
MSI R6970 Lightning 2GB GDDR5 PCIE 106.100 Ft (84.880 Ft)103.978 Ft (83.182 Ft)tehát 13 ezerrel olcsóbb az nvidia és 16fpsel jobb pl a bfbc2ben..
Ez miért nem lett volna jó ajánlat nekem pl?
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #41452 üzenetére
találtam egy tesztet ahol p67es chipsetes is van az ellenfelek között.. ugyan azon a cpu órajeleken jobban jeleskedik a z68...
[link] -
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #41455 üzenetére
amúgy meg elég gáz hogy ahány teszt annyi eredmény..
viszont én az oc kártyákról beszélek.. a német teszt amit belinkeltem; ott több fps-t kap a nvidia 570gtxA prohardver igazán letesztelhetné a magasabb órajeles 570eket a 6970esekkel..
azt gondolom van aktualitása.. -
Lazarus911
aktív tag
válasz balpis #41460 üzenetére
ASUS P8Z68-V Pro ~50 ezer
http://ipon.hu/webshop/product/_asus_p8p67_deluxe_rev_3.0/175124#reviewst..
ez 55 ezer..Amúgy a vásárlói vélemények között van egy érdekes vélemény:
Nem ajánlom senkinek mert hiányos se a p67 se a H67 csak és kizárolag a Z68 as lapot szabad megvenni hogy miért olvassátok el.Sokan nem értenek hozzá ezért mikor már megveszik és nem jó csak néznek itt a segitség.
http://prohardver.hu/teszt/az_elso_intel_z68-as_fecske_asus_p8z68-v_pro/p67_h67_z68.html
-
Lazarus911
aktív tag
most mennem kell; majd re
köszi a hozzászólásokat! és a segítség szándékát; nem a lehurrogást..! -
Lazarus911
aktív tag
re!!
És mi a vélemények a biostar alaplapokról? -
Lazarus911
aktív tag
válasz DjDanee87 #41934 üzenetére
én BF3-ra erősebb videókártyát ajánlok; ezen ne spórolj.. Nem tudom itt ki hogy és mennyire játszik; de egyáltalán nem mindegy hogy éppen elfut rajta; vagy a határait feszegeti; vagy simán bírja a kártya!
Most elég sok gyárilag emelt órajeles videókártyát lehet kapni.. A külföldi tesztek alapján az nvidia gyorsabb is mint az ati.. Sajnos a prohardver nem tesztelt oc-s kártyákat; de ez nyilván az ő negatívumuk.. Nézz utána az oc-s kártyáknak; én azt ajánlom; és ne vegyél 6950-et.. -
Lazarus911
aktív tag
üdv!!
Hogy a francba lehet hogy néztem a hardver teszt oldalát; és a thermaltake frio lett a tesztgyőztes a noctuaával szemben is; egyetlen hátránya az hogy hangos..
A külföldi oldalakon a noctua az első..
Na most akkor ki hazudik?
:-D -
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Melyik videó kártyát ajánljátok?6970, vagy 570gtx?
Tudom ez egy nehéz kérdés, de választ szeretnék kérni.. Azt gondolom hogy 100 ezrees témánál ez logikus..
proci elvben egy 2500k, asrock intel z68 extreme 4gen3 lap
8 giga 1600-as ramKb ennyi
Bf3- al szeretnék majd játszani, néha photoshop.
Asus direct cu, vagy msi twinforz?
Előre is köszi a segítséget! -
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Összeraktam egy Configot...Corsair Hydro H60 Liquid CPU Cooling System
1 db 19.074 FtASRock Z68 Extreme 4
1 db 46.775 FtIntel L1155 Core i5-2500K 3.30GHz BOX
1 db 54.424 FtMSI HD6970 2GB DDR5 Lightning
1 db 102.209 FtCorsair Vengeance KIT 8GB 1600MHz (2x4GB)
1 db 16.399 FtÖsszesen: 238.881 Ft
A h60-at kiegészítem két folyadékcsapágyas ventivel, hogy halkabb legyen..
Esetleg valaki jobb ötletet?
240 a keret, és csak ezek a perifériák kellenek.Az ssd-n gondolkoztam, de van egy haverom aki szervizben dolgozott, és azt mondta 10 darabból 7-.et visszavittek..
Ő szavaival élve nem elég kiforrott..
Igazából így csak egy sata 2es vinyóm marad ami a leggyorsabb adattárolóm, de azért annyira az sem vészes..KB ennyit tudtam önerőből..
Jah és corsair hx520-as tápom van a témához..
-
Lazarus911
aktív tag
Ráadásul a garancia.. A corsair h60-ra 5 év garancia van.. Elmentem egy üzletbe és csakegy év garanciát vállaltak rá, a többiért plusz fizetni kellett..:-D
Az ipon se vállal annyi garanciát amit gyártó, a szóban forgó termékről.. A fórumon van egy srác nála olvastam hogy hogyan oldotta meg, és ajánlott egy másik boltot, ahol még olcsóbb is egy kicsit:-D -
Lazarus911
aktív tag
Üdv!! Mi a véleményetek arról hogy nvidia+intel, és amd+ati?
Állítólag tesztek bizonyítják a teljesítmény különbségeket..
-
Lazarus911
aktív tag
üdv!!
Miért van az hogy az asrock két évet vállal a lapokra, és az asus 3-at?
Igazából most, hogy kijött az asus gen3aslapjai. értelmesebb akkor azt választani nem?
Amúgy egy asrock z68 extreme4gen3 lapot néztem ki magamnak..
Egyébként szánalmas hogy a boltok nem tartják a rendes garanciát.. Na meg az is szánalmas, hogy nincs semmi raktáron. Effektív egy felesleges szereplő a piacon, mert csak berendel elad haszonnal, a vevő meg cumizik.. na de ez már off..
Bocs. -
Lazarus911
aktív tag
üdv!!
segítséget szeretnék kérni!Az asrock extreme4 gen3-b3-as lapot választottam.
Azt az infót kaptam, hogy az etron chip nem jó benne, viszont biosz frissítéssel az usb kódot lehet frissíteni..Ez valós infó?
Valaki tesztelte már?
Illetve más alaplap alternatíva ebben a kategóriában, ami ugyan ezzel a paraméterekkel bír..
Előre is köszi a segítséget! -
Lazarus911
aktív tag
üdv!!
Ez most lehet hogy egy low kérdés lesz, de megmondom őszintén nem vágom:-DMost érkezik az asus p8z68-v pro gen3 alaplapom..
Ebbe nincs ilyen előlapi kivezetés ami usb 3.0..Nos nekem egy Chieftec BA-02B-B házam van amiben van előlapi kivezetés..
Maga a technológia, mármint az usb3 az alaplapból jön, tehát független a kivezetéstől, vagy attól is függ, tehát a csatoló is más?
Ergo a kivezetés mind1,az a fontos hogy az alaplapba hova tudom vagy vásárolnom kell egy külön kivezetést hozzá?Ha kell akkor milyet kell?
Előre is köszi a válaszokat! -
Lazarus911
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- Új Gamer PC Ryzen 5 5600/MSI RX 6600 XT 8Gb/2x8Gb Fury DDR4/500Gb NVME M2/650W 2Év gari
- Játszós PC v2 , R5 5600X , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC Intel I7 12700KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB SSD / Beszámítás / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest