Hirdetés

Hirdetés

  • Ezért működik ma csak Snapdragon X-en az Auto SR

    ph A Microsoft megoldása valóban AI felskálzást kínáló megoldás, így nagyon nehezen fut úgy GPU-n, hogy közben a hardver mást is számol.

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

  • 300 megapixelnyi kamera érkezett a Samsungtól

    ma Az ISOCELL HP9 fő- és zoomkameraként is helytáll, a JN5 és GNJ árérzékeny mobilokba kerülhet.

Aktív témák

  • Jim-Y

    veterán

    válasz Lazarus911 #36129 üzenetére

    Szia, photoshopra, és videóvágásra INTEL procikat szoktunk ajánlani, mert az ilyen programok általában jobban szeretik őket, mint a AMD-t, épp ezért én nem várnék a te helyzetedben sem a Bulldózerre, sem az LGA2011-re..

    Alaplap: az Asus nem nyújt annyival többet, mint amennyivel drágább, tehát ha Asus lapot veszel, akkor ott keményen megfizeted azt, hogy Asus. Mi itt a topicban leginkább ASRock lapokat szoktunk ajánlani, mert 1-2 kivétellel mind jól felszerelt, megbízható alkatrészeket tartalmaz, valamint eladási listákon is megelőzte már az MSI-t, és idővel akár a Gigabyte-ot is lefőzheti. Jó minőség megfizethető áron.

    RAM: ahogy mondtad te is, sok esetben nem kapsz annyi pluszt, mint amiért megérné plusz ezresek fizetni szebb, gyorsabb ramra, általánosságban elmondható, hogy ma játékra, és alapfelhasználásra nem érdemes 1333Mhz-nél gyorsabb ramot venni, hogy ki, milyen márkát preferál az máskérdés. Szerintem senki nem veszik össze velem ha azt mondom, hogy a Corsair, vagy a G.Skill jól néz ki, más kérdés, hogy nekem, vagy neked megéri e azért többet fizetni, hogy hűtőbordás ramjaid legyenek, holott a hatezres Kingmax/Kingston is ugyanazt a teljesítményt nyújtja, magyarán a drágább ramtól nem lesz semmi gyorsabb..

    Chipset: talán a legújabbnak nevezhető (INTEL) a Z68-as chipset, aminek elméleti előnye abban (is) rejlik, hogy alkalmad lesz vele kihasználni a VIRTU sziftvert, ami egyesíti a diszkrét és az integrált grafikus kártya előnyeit. Ha van diszkrét vga a rendszeredben, akkor a VIRTU megvalósítja azt, hogy ha játszol, akkor a grafikus kártya lesz aktív, ha nem játszol akkor a kevesebbet fogyasztó IGP. Sajnos még gyerek cipőben jár a dolog, nem kiforrott, de rajta vannak a fejlesztők, hogy használható technológia legyen a dologból.

    SSD: mozgó alkatrész nélküli Flash-adattár. Az oprendszert érdemes rátenni, ekkor a windowsban 5-10 szeres gyorsulás mérhető. Ezt úgy képzeld el, hogy a boot idő lerövidül, a programok gyorsabban töltődnek be, stb. Több FPS-ed nem lesz vele, max a min. FPS lesz több párral, ergo játék alatt nem lesz gyorsulás, de maga a géped szárnyakat kap tőle, ha van rá keret megéri egy 64 gigásra beruházni.

    Ezek alapján:

    LAP: ASUS P8Z68-V 41.121 Ft
    CPU: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX 48.161 Ft
    RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 12.425Ft
    VGA: MSI N570GTX Twin Frozr II/OC 1280MB GDDR5 PCIE 84.918 Ft
    CPU hűtő ArcticCooling Freezer 13 PRO 7.975 Ft

    Összesen: 194487 Ft
    + (opcionális) SSD: attól függ, hogy mennyit szánsz rá, ha 20K körül akkor A-DATA/Kingston, ha többet akkor pl INTEL (cca 40K - 80gb)

    Azért nVidia VGA-t ajánlok, mert a benne levő CUDA magokat bizonyos videóvágó programok, photoshop kihasználhatja. A GTX570 200-300W között eszik, az i5-2500k 95W-ot, a tápegységet kihajtja ezeket bőven. üdv

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák