Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Max. 150.000Ft-ot tudnék rászánni egy olyan gépre, ami:
-A FŐ szempont: Videószerkesztésre kellene (családi videók 1080p nyersanyag)
-Internetezés
-Multimédia (Tv-re lenne kötve a gép HDMI kábellel/legyen benne az össz.árban/, azaz mind kép és hang menne a Tv-re még hangrendszer nélkül) /hangkari nem kellene még
-Office
-MidTower-re gondoltam a kuckó tekintetében (nem kell drága, viszont könnyen szerelhető legyen)
-Vinyó minima 1TB-os kellene
-DvD író szinten sima mezei is elég lenne /csak OS telepítés miatt kellene/
-Natív USB 3.0 csati megléte kritérium
-(Esetleg firewire iEEE1394 csati /régi Hi8-as kamera anyagait is digitalizálnám)
-Minima 8GB Ram
-Játék egyáltalán nem játszik szerepet, csak zökkenőmentés 1080p filmezés a családdal a Tv-n
-Monitort nem tervezek venni, arra jó a "régi"
-Egér/Bill. : Vmi olcsó wirelessHA tudtok nekem ajánlani ezen kritériumoknak megfelelőt AMD ÉS INTEL fronton, akkor igen hálás lennék nektek!
Előre is köszönöm!!!
Üdv: N!
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
balpis
őstag
válasz TigerCat #41497 üzenetére
Ha úgyis bontod pár nap múlva, akkor valóban ráér addig. De a HDD-nek is jobb, ha mozog körülötte a levegő, sokáig ne halogasd...
A csere meg valóban csak pár perc, főleg, ha a gép már jól hozzáférhető.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
zoli03
őstag
i3-2100-zal mi történt? A héten akartam venni új gépet (bár nem sürgős, 1-2 hétig még ráér), erre hétvégén már több webshopban se volt, ahonnan szoktam rendelni. Gondoltam majd hétfőn lesz, akkor se lett. Most kedd van, most se látok iPonban.
-
horush
addikt
válasz TigerCat #41492 üzenetére
Hát akkor ne csodálkozz Nem véletlen írtuk (vagyis írta SK) a simát. Egyébként meg tudod oldani, vedd ki a hátsót, ami benne van alapból, azt rakd előre, az f12 pro-t meg hátra
Egyébként fasza gtx465 1gb vga érdekelne valakit? Halk, hőcsöves hűtéssel, gtx460 1gb körüli teljesítménnyel.. Sry, hogy itt reklámozok, de nagyon sürgős lenne [link]
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz TigerCat #41487 üzenetére
Mi az, hogy nem fér be a F12-es venti?
A gép elejére megy, a HDD-k elé. Le kell pattintani az előlapot, s odacsavarozni.
Itt a képen láthatod a helyét.(#41488) Murder3: kezd akkor a táppal, nehogy épp az új VGA-t vágja haza! Inkább legyen 5k-val olcsóbb VGA, 5-6K-ért már megbízható tápot kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Végre megkaptam a gépem! Nagyon jó lett, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki munkára használja a gépét! Bár szerintem játszogatni is lehet a VGA-val, bár nekem erre nem lesz használva.
Élményindex:
CPU: 7,6
RAM: 7,6
VGA: 7,2
3D VGA: 7,2
HDD: 5,9LAP Asus s1155 P8P67 LE R3.0 usb3 sata3 4xDDR3
CPU Intel s1155 Core i5-2500K 3,30GHz/6MB BOKSZ
COOLER Cooler Master Hyper 212 Plus 775/754/939/940/AM2
RAM KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz 2x4GB KIT
HDD Samsung SATA2 1TB 7200rpm/32MB F3 HD103SJ
VGA Gigabyte PCIe GV-N450-1GI - GTS450 1GB
TÁP Chieftec 400W CTG 40080P AktivPFC ErP 12cm BOKSZ
ODD ASUS DRW-24B3ST Fekete OEM
HÁZ Cooler Master RC-335-KKN1-GP Elite 335 Black
FAN Arctic Cooling F12 házventi
Összesen: 170.000 Ft bruttóSajnos az Arctic Cooling F12 házventi nem fért be, nem tudom hova szerelni, de így is szuper minden. Csendes, hűvös és nagyon hasít. Amint megjön az SSD-m is, az is belekerül, úgy meg aztán szerintem fel is fog szállni a sok erőtől!
Köszönöm szépen a fórumtársaknak, különösképpen ShellKretor mesternek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
veterán
válasz Murder3 #41485 üzenetére
Kompromisszumként egy GTS450-et ajánlanék akkor. Ennél gyengébb DX11-es nvidia karik rossz ár/érték arányúak.
20-25k között keress GTS450-est. Ha a monitor marad, akkor elég az 512 MB-os is. De ha alig van árkülönbség, akkor inkább az 1 GB-osat. Jó kis kártya, szeretni fogod.De ha decemberben lesz csak a vásárlás, akkor érdemes lesz majd előtte újra körbenézni a piacon. Ha nem márkás a tápod, vagy öreg már, akkor a vga-val együtt azt is be kéne szerezni.
solfilo
-
Murder3
addikt
válasz solfilo #41479 üzenetére
hát most ezt nem tudnám megmondani, de szivesen maradnék az nvdiánál az a lényeg h az újabb játékokat medium/high között lehetőleg elégséges fps számmal lehessen futtatni és h dx11-et támogassa.
december környékén tervezném a vételt, igaz kéne proci,hdd meg táp frissítés is a gépbe, de egyszerre drága lenne ez. -
Lori82
senior tag
Sziasztok,ezt a videókártyát [link] rendeltem a core 2 quad Q6600 procihoz,4 gb Ramhoz.Kitudja még hajtani a jó öreg Q6600 proci ezt a kártyát?A proci nem lett húzva 2,4 ghz-en üzemel.
-
Lazarus911
aktív tag
re!!
És mi a vélemények a biostar alaplapokról? -
veterán
válasz HeavyToys #41481 üzenetére
30k alatt kért, 1440*900-ra, X2 2,1 GHz mellé. Bőven sok a HD5670. Feleslegesen nem érdemes költeni a pénzt. Lap+cpu cserével ugyanúgy alkalmas lesz a vga játékra ezen a felbontáson. Emellett marad 13-14k-ja az új alkatrészekre.
De nincs értelme vitázni, valóban azok a legjobbak 30k-ig, amiket linkeltél.Nforce vs Radeon: pl, de több ilyen hozzászólás is van a topicban. Jobb biztosra menni szerintem, mint később meglepődni.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
lacika8006
tag
-
veterán
válasz Murder3 #41476 üzenetére
Én ehhez egy 512 Mb-os 5670-est vennék, mondjuk ezt. 1440*900-ra elég jó, nincs 16k az ára.
Nvidia oldalon GTS 450 játszik, az jóval erősebb lenne (és drágább), de szerintem ahhoz már kevés a cpu-d. Alaplap milyen chipsetes? VGA-s topikban olvasni, hogy az nforce-os alaplapok nem szeretik az 5xxx szériás Radeonokat.HeavyToys: szerintem erősen limitálná az 550Ti-t és a 6770-est is a processzora.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Krisztynlol #41475 üzenetére
Hűtőből én egy halkabbat vennék. AC Freezer 13 Pro-t vagy még inkább Xigmatek Gaia-t.
Tából inkább Chieftec CTG500-at, mert jobb minőségű és marha halk.
A többi az ok.#nincsbennetarcsi
-
Krisztynlol
csendes tag
Hello!
Már nem egyszer írtam le, hogy mit néztem ki, ezért bocsi A héten lesz megvéve a gép, és még egy utolsó "megerősítést" kérnék.
Így nézki:
LAP: MSI s1155 P67A-C45-B3 usb3 sata3
CPU: Intel s1155 Core i5-2500K 3,30GHz/6MB BOX
Hűtő: Cooler Master Hyper 212 Plus 775/754/939/940/AM2
RAM: Kingmax 4GB ddr3 1333Mhz
HDD: Samsung SATA2 1TB 7200rpm/32MB HD103SJ F3
VGA: MSI N560GTX-TI TWINFROZRII/OC 1GB DDR5
ODD: Asus SATA-24B3ST Fekete OEM
Táp: FSP Hexa 500W
Ház: Sharkoon T9 ValueAnnyi lenne csak a kérdésem, hogy ezzel így jól járok-e, nem fogom-e megbánni ha megveszem?
Előre is köszi
-
Murder3
addikt
hali lenne egy olyan kérdésem hogy a Asus ENGT440/DI/1GD3 1GB GDDR3 HDMI VGA kártya az mennyire jó?
Most egy Nvidia gt 130-van a gépbe elég réi és lehetőleg 30k alatt kéne egy új vga,hogy az új játékok is jobban fussanak.
ez a kártya megérné? -
-
Jim-Y
veterán
válasz kutkut #41468 üzenetére
Nem rossz a gyári, csak a legtöbb embernek hangos szokott lenni, ugye a gyári hűtőn nem 12cm-es venti van, hanem annál kisebb ami nagyobb 3000+ fordulaton pörög, és ez hangos szokott lenni. Persze egy AMD-s stock coolerhez képest az inteles egész jó, de ha érzékeny vagy a hangra akkor igenis ajánlott egy minimum 5-6000 forintos diszkrét hűtő vétele. Ha éppen nincs keret, akkor sincs gond, mert nem arról van szó, hogy a gyárival ne lehetne hasznélni, csak hang és hűtés szempontjából egy külön hűtő jobb. üdv
-
veterán
válasz Lazarus911 #41455 üzenetére
Ámen, vedd azt, amelyiket akarod. Egy biztos, egyik sem rossz kártya, az általad preferált játékban hibahatáron belül teljesítenek. A kártyák összesített teljesítménye BF2 alatt az általad linkelt oldalon, OC eredményeknél nyer a GTX.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kutkut
addikt
Szerintetek i5-2400 mellé kell külön hűtő?
Meizu MX3 32GB
-
balpis
őstag
válasz szasanyi #41461 üzenetére
ez így igaz. Én is vártam, míg konszolidálódott az ára, addig egy H61-esbe raktam a 2500K-t
Egyébként, így utólag, azt mondom, hogy nekem maradhatott volna nyugodtan az a lap, ma semmit nem használok ki a Z68 előnyeiből... Nem is tuningolom, mert nincs rá szükség...
Az USB3 meg etron - na meg nincs is USB3 kütyüm egyelőre. (de -3 hét múlva lesz,kíváncsi vagyok az új driverre. Nem olvastam még róla, hogy megjavult-e végre. De holnap este talán lesz mivel tesztelnem...)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Lazarus911
aktív tag
most mennem kell; majd re
köszi a hozzászólásokat! és a segítség szándékát; nem a lehurrogást..! -
Lazarus911
aktív tag
válasz balpis #41460 üzenetére
ASUS P8Z68-V Pro ~50 ezer
http://ipon.hu/webshop/product/_asus_p8p67_deluxe_rev_3.0/175124#reviewst..
ez 55 ezer..Amúgy a vásárlói vélemények között van egy érdekes vélemény:
Nem ajánlom senkinek mert hiányos se a p67 se a H67 csak és kizárolag a Z68 as lapot szabad megvenni hogy miért olvassátok el.Sokan nem értenek hozzá ezért mikor már megveszik és nem jó csak néznek itt a segitség.
http://prohardver.hu/teszt/az_elso_intel_z68-as_fecske_asus_p8z68-v_pro/p67_h67_z68.html
-
szasanyi
félisten
válasz balpis #41456 üzenetére
Szóval a Z68 jól hangzott, én is megettem a marketing dumát. Egy igazi előnye van: a tuning lehetőség mellett az IGP is használható. - mondjuk ez sokaknak elég érv, és én is emiatt gondolkodtam rajta. Csak akkor annyival került többe, hogy annyit nekem nem ért. De azért egy VGA csere során pár napra (vagy hétre akár) jól jön, jól jöhet az a funkció amivel kifogástalanul használható marad a gép. Én ha most választanék, azt nézném, hogy ugyanabban a kategóriában mennyivel lenne több, és ha elfogadható plusz...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Lazarus911 #41457 üzenetére
ugyanannyi pénzért "minőségibb" P67-est kapsz.
Ha nem akarod használni az IGP-t (pl. video kódolásra sem!), akkor választhatod azt.Persze semmi gond az olcsóbb Z68-al sem, szerintem legalábbis, de azok neked lehet, hogy Tesco-gazdaságosaknak tűnnek (pl. nem hűtőbordás tápellátás)
-
Qru
MODERÁTOR
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #41455 üzenetére
amúgy meg elég gáz hogy ahány teszt annyi eredmény..
viszont én az oc kártyákról beszélek.. a német teszt amit belinkeltem; ott több fps-t kap a nvidia 570gtxA prohardver igazán letesztelhetné a magasabb órajeles 570eket a 6970esekkel..
azt gondolom van aktualitása.. -
balpis
őstag
válasz Lazarus911 #41452 üzenetére
Én ezért vettem Z68-as lapot.
Tök feleslegesen, mint később kiderült. Az csak sok teszt után lett világos számomra, hogy amire használnám - több oprendszer párhuzamos támogatása - nem használható, mert nem igazán HW-es dolog, csak win7 alatti supporttal megy.
Ha meg egy oprendszer van, akkor egy 60GB-s SSD-re már minden felfér, ami kellhet, s jóval gyorsabb megoldás felrakni oda a file-okat. Nem is beszélve egy 96-osról. (sőt, arra már 3 is, nálam is ez lesz idővel, ha kicsit javul a Ft vagy szimplán esnek az árak....)Egy 30-assal (vagy 15-össel) jó lehet esetleg, de ma akinek Z68-ra futja, az inkább fizet egy nagyobb SSD-ért is kicsit többet, s élvezi a natív SSD használat plusz sebességét.
Főleg, ha P67-et választ, akkor az olcsóbb is pár ezressel.Szóval a Z68 jól hangzott, én is megettema marketing dumát. Egy igazi előnye van: a tuning lehetőség mellett az IGP is használható.
A Z68 - P67 tuning képességében szerintem inkább az alaplap tápellátása, egyedi gyártási szórások, stb. számítanak, nem a chipset. De ez is csak számomra extrém tuning szint esetében. Sokkal nagyobb különbség van a CPU-k között
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Lazarus911 #41451 üzenetére
Itt egy magyar nyelvű teszt: ph!
BFBC2-nél full HD-ban pariban van a két kártya, az felett a Radeon nyer. Tisztán látszik.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #41452 üzenetére
találtam egy tesztet ahol p67es chipsetes is van az ellenfelek között.. ugyan azon a cpu órajeleken jobban jeleskedik a z68...
[link] -
Lazarus911
aktív tag
nah találtam egy tesztet teszt
Mivel bf2-t nyomtam és bf3at is szeretnék tisztán látszik hogy a nvidia gtx570 jobb..
71 fps a 6970
87 fps a 570gtxMSI N570GTX Twin Frozr II 1280MB GDDR5 PCIE 92.238 Ft (73.790 Ft)90.393 Ft (72.314 Ft)
MSI R6970 Lightning 2GB GDDR5 PCIE 106.100 Ft (84.880 Ft)103.978 Ft (83.182 Ft)tehát 13 ezerrel olcsóbb az nvidia és 16fpsel jobb pl a bfbc2ben..
Ez miért nem lett volna jó ajánlat nekem pl?
-
Bandee2
tag
Sziasztok,
Egy asztali gépet vennék 130-140ezer ft körül. Amire kellene: ArchiCAD, Artlantis (render), SonyVegas videóvágáshoz, és Photoshop. A játék másodlagos.
Amennyire én tudom, fontos, hogy legalább 4 giga 1333mhz-s DDR3-mas RAM legyen benne. (És még laptopok esetében a dedikált videokártya, nem tudom ez van-e az asztali gépeknél is.)
Minden kellene, monitor is legalább 17"-os. Ami nem kell, az talán a winchester, mert van egy Samsung SpinPoint F3 500GB (HD502HJ) hdd-m, így csak akkor vennék másikat, ha jelentős gyorsulást hozna.
Köszönöm! -
C0d3r
addikt
válasz Lazarus911 #41448 üzenetére
"Csak" az USB3-ról tehetnek az alaplapgyártók, mert sokan még a ~30 ezres lapokra is a legolcsóbb Etron chipet rakták egy normális Renesas / NEC / ASMedia helyett.
Aki nem jár utána részletesen ezeknek a dolgoknak, eléggé rosszul járhat (garancia érvényesítés nem játszik).Szerk.: És ha már világmárka: Meg kell nézni a Giga LGA-1155-ös lapjait, gyászos a felszereltségük. AM3+ már ígéretesebb, de Intel-est nagyon elszúrták.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Lazarus911 #41446 üzenetére
Mert a Z chipset nem rendelkezik annyi előnnyel, sőt...
Chipsetek összehasonlítása
Az volna a lényege, hogy egyszerre használható a CPU-ba integrált grafikus chip és a dedikált videokártya. Üresjáraton lekapcsol a dedikált és az IGP adná a jelet, ezzel némi energiát megspórolva. Probléma ott kezdődik, hogy eddigi tapasztalatok alapján nem működik ez a funkció (se), és a legtöbb Z-s lapon szintén rossz Etron chip van.Összességében véve: Aki nem tervez tuningot, nem kell neki RAID támogatás és nem szeretne 8 GB-nál több RAM-ot, annak tökéletes a H61. H67-ben van RAID támogatás, illetve RAM is könnyebben bővíthető, már ha szükséges. P67 pedig tuningosoknak való, akik aligha fogják a szerény IGP teljesítményét használni.
Bivalyerős CPU + VGA páros mellett dönt a többség, 10-20 W üresjáratban tapasztalható plusz fogyasztáson meg aligha fog kiakadni bárki is, azaz a Z chipset mellett már nem is szól semmi.
Újabb? Ennyi erővel az LGA-2011-en kellene gondolkozni, LGA-1366 utódján amit szintén nem ajánlottunk mert nem érte meg sose.RAM: 1600 MHz indokolt, 1866-ért is komoly felárat kérnek el. Kétlem, hogy lassabb/olcsóbb típussal brutális teljesítményveszteség volna. De nem találgatunk, egyelőre 1333/1600 ami biztos (perpillanat Llano-nál van jelentősége az 1600-nak, annak is csupán akkor, ha IGP-vel játszik az ember).
-
Lazarus911
aktív tag
Itt nem fikázódásról van szó.. Csak egy szemléletről..
Nyilván azért jövök ide tanácsot kérni; mert elismerem; hogy mélyebb informatikai tudással rendelkeznek páran itt mint én..
De józan paraszti ésszel akkor is felmerülhet egy kérdés; hogy pl miért nem a legújabb chipsetes lapot ajánlják; és miért a lassan egy éveset?A ramnál ugyan ez a helyzet.. 1330es ramot kapok..
Miért ne válasszak egy olyan lapot; ami támogat 2000-es ramokat? Az ivy támogatni fogja..
Tehát ha lesz egy 2000es ramom, amit a lap támogat is.. Akkor eghy proci cserével máris kihasználom a előtte fél évvel befektetett lóvét..Ez nem következetes?
-
C0d3r
addikt
válasz spencer2011 #41443 üzenetére
Sajnálom, ha Ti sz@rnak ítélitek a jó ár/érték arányú cuccokat, meg TESCO gazdaságosnak.
Lényegében tökmindegy ki mit vesz meg, mert ajánlunk egy gépet, senki nem kötelez arra hogy csak és kizárólag azt vedd. Ha Te úgy gondolod, hogy megéri 5.000 Ft-ot kiadni "minőségibb" memóriára (ami még mindig nem igaz) és szerinted valaki csak azért fogja megvenni 2 év múlva, hát... oda bízom.
H67 + Core i5 2500K-t is lehet venni, annak sincs semmi értelme. Vagy most kell P-s lapot venni, vagy olcsóbb (de még mindig nem sz@rabb) K nélküli processzort.Mindenkinek szabad a döntés, elvégre saját pénzről van szó.
Szerk.: Sz@r a kodegány, hákácé tápnál kezdődik, itt meg soha nem ajánlunk ipari hulladékot. Akárcsak Etron chipes lapot se, stb. - Olcsó, de minőségi, létezik ilyen dolog (sok gyártónál javarészt a nevet fizeti meg az ember).
[ Szerkesztve ]
-
Lazarus911
aktív tag
válasz spencer2011 #41443 üzenetére
dejó!!
Akkor nem vagyok akkora hülye :-D -
spencer2011
csendes tag
válasz Lazarus911 #41442 üzenetére
No igen, én is azt nem értettem meg, hogy noneme 1333-as ramot ajánlottak HiperX1600 helyett, miközben az árkülönbség mondjuk 5000 Ft brutto, de akkor amikor eladom, nem az lesz hogy vidd innen azt a sz@rt. Meg aztán ha össze rakok egy 250 ezres gépet, nem az 5000 Ft-os ramon fogok spórolni.Ugyan az a proci.Most nem akarom tuningolni, de ha fél év mulva igen, akkor dobjam ki és vegyek másikat? Inkább most veszek 10 ezerrel drágábbat.És ez valóban nem fitogtatás, de 2 évente cserélek gépet, most a régit eladtam 100-ért, nehogy már az a 2 évente kiadandó 150 ne érje meg hogy erős vasam legyen? ( 6000 Ft havonta )
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Azt hiszem kicsit félre értettetek..
Igaz azt se várhatom el hogy 20 hszt vissza olvassatok..Amikor a konfigot összeraktam; csak úgy hasamra csaptam; a lényege az volt hogy abban az árban egy erősebb vga is belefért volna..A ramnál kétségtelen; hogy a 1330as is elég; de ha kijön az ivy akkor majd cserélhetek ramot is; meg procit is? És addig mennyit esik egy noname kingmax ram ára? Nagyon sokat.. AKkor inkább választok egy márkásabbat annak az ára nem fog olyan sokat esni..De fogalmazhatunk úgy is hogy jobban eladható lesz egy márkásabb ram később.. Nekem ez is szempont..
A processzor teljesen jó.. én is 2500k-ra gondoltam
Az a bosszantó; hogy nem találni értelmes vga tesztet sehol; ahol mondjuk egy oc 6970es vs gtx 570oc-t vetnek össze.. a két kari majdnem ugyan abban az árban van..
Az ssd-ről fogalmam nincs , hogy melyik a jó vétel..
Alaplapnál is inkább márkásabbat akarok venni; illetve minőségibbet, de nem egy majdnem egy éves alaplapot...
Tehát z68at.. ha jól tudom a p68; és a h68 összesítése a z68.. Ez a legfrissebb chipset nem?
Nem feltétlen a gazdaságosság érdekel; hanem az is hogy mikor esetleg cserélem; ne az legyen hogy semmit nem ér, mivel noname márka..
vga-ból is miért vegyek egy 6850et mikor igaz 20 ezerrel drágább; de frissebb oc kártyákat is lehet kapni?
És ez nem potencia fitogtatás, csak ha már összegyűjtöttem sok munkával a lóvét; akkor szeretnék egy jó gépet.. És nem feltétlen a tesco gazdaságos polcról..
ENnyi nem gizdáskodás.. -
kételkedem
addikt
válasz FaKing #41437 üzenetére
pl: HWiNFO32 v3.83
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
C0d3r
addikt
válasz FaKing #41437 üzenetére
Hali!
31-33.000 Ft között lehet kapni GeForce GTX550 Ti -t, ami átlagosan kb. 20%-kal erősebb a HD5750-nél (tesztben GTS450-et kell nézni, teljesítménye megegyezik az 5750-nel). Esetleg HD5770 / 6770.
Ami a programot illeti: Speccy, AIDA64
[ Szerkesztve ]
-
FaKing
csendes tag
Jó reggelt uraim !
Bedöglött a SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI PCIE
kártyám a bolt cseréli garanciálisan ,de ha lehet vennék valami erősebb modelt ráfizetéssel .
(kb 10 k szánok rá max )
Lenne egy full Hd monitorom és a proci AMD Athlon II X4 60 2.79Ghz AM3.
Vélemény ? Játékra kéne de főleg WoW-ozok.
ThxTudtok valaimi programot javasolni ahoz h megtudjam pontosan milyen harver van a gépemben ?
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz spencer2011 #41435 üzenetére
Inkább csússzon a beruházás de átgondolt, jó ár/érték arányú gép lesz, garantáltan jól fogsz ezekkel a módosításokkal is járni. Hiába pár ezres ide vagy oda, fölöslegesen adnád ki néhány alkatrészért (kivétel a memória, mert ugye az nincs olcsóbb).
-
spencer2011
csendes tag
válasz balpis #41434 üzenetére
Csapongtam, mert "tegnapra" kellene, de végül segítettek össze szedni
1333-as hyperx ahová én járok nincs, csak 1600-as.
A különbség pár ezres. Ezért nem fogok másfelé keresgélni.
SSD van, ezt írtam is.
Táp, lap. vga ügyben elfogadtam az ajánlatokat, azokat foglaltam le.
Azért köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz spencer2011 #41433 üzenetére
persze, e egy nagyon jó lap...
De ha nem akarsz tuningolni, akkor biztos, hogy kell egy komoly tuning-lap közel dupla áron?A Rev 3.0 egyébként minden H67, P67 lapra igaz, mert januárban visszahívta őket az intel, volt egy SATA vezérlő probléma. Azután mind rev 3.0, ami kijött....
Hogy HyperX memória kell, mert szép kék, OK, de ezzel van pár kisebb "baj":
- a magas bordáknak több a hátránya, mint előnye: sok CPU hűtőt ezek miatt kell majd kizárnod, ha szeretnél rá tenni
- ez 1600-on 1,65V-ra van tervezve. 1,5V-on 1333MHz a gyári frekije. Azaz ugyanott vagy pontosan, minth a1333-as HyperX-et vennél.... (ami eleve 1,5V-os.) A Sandynak meg 1.5V-ot illik adni, de semmi esetre sem (na jó, tuningnál van olyan helyzet, amikor mehet több) több, mint 1,57-et...Szóval így utólag olvasva az elmúlt pár óra hozzászólásait, úgy tűnik csak csapongsz az alkatrészek között...
Hidd el, jobban járnál egy jobb H67-es lappal, i5-2500 (vagy akár 2310) CPU-val, sima 1333-as RAM-mal (elég 4GB is, de ha van keret, lehet 8GB), meg egy SSD-vel...
De te tudod.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
C0d3r
addikt
válasz spencer2011 #41430 üzenetére
LAP és CPU páros még mindig nem jó. Ha tuningolni szeretnél, P67-es lapot kell választanod, K jelzésű CPU-val. Amúgy meg fölösleges venni K-s processzort, mert nem fogod tudni tuningolni ebben a H-s alaplapban.
-
spencer2011
csendes tag
Végül:
ASUS ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5 nVidia GDDR5 1GBB 256bit PCIe videokártya
52 930 HUFASUS P8H67 Intel H67 LGA1155 ATX alaplap
20 710 HUFChieftec CTG-500-80P 500W PFC 12 cm ventillátorral OEM tápegység
10 600 HUFLG SATA 10x BH10LS30RBB OEM fekete BluRay író
20 000 HUFKingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX T1 (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3T1K2/8GX) memória
11 790 HUFIntel Core i5 3,30GHz LGA1155 6MB (i5-2500K) box processzor
47 490 HUFÖsszesen 204.400 Brutto
KÖSZÖNÖM a segítséget mindenkinek, csak remélem ez jó lesz a 3D filmekhez
-
törölt tag
válasz spencer2011 #41417 üzenetére
Asus s1155 P8P67 LE R3.0 usb3 sata3 ATX, ~24k
Intel Core i5 3,30GHz LGA1155 6MB (i5-2500K) box, ~47k
Scythe Ninja 3 SCNJ-3000 CPU Hűtő, ~11k
Kingmax 8GB DDR3 KIT 1333Mhz, ~10kVGA pedig: a maradékból.
[ Szerkesztve ]
-
spencer2011
csendes tag
válasz FireKeeper #41423 üzenetére
Egyébként érdemes a VGA-n kívül egyáltalán frissítenem a gépem?
Mert ugye most azt írod hogy felesleges ez, felesleges az, de akkor van-e értelme a cserének? Mondjuk a 3D idegel a legjobban -
törölt tag
válasz spencer2011 #41420 üzenetére
"nem szeretnék fél év mulva elavult vason ülni"
Azért ne szálljunk el ennyire... a 2500K, 8GB RAM és GTX560 nem lesz elavult fél év múlva. Sokan örülnének, ha ilyent kapnának karácsonyra...
GribMate:
"remélem szoftveresen megoldják a problémát az Etronnál"
Szerintem nem tudják ezt a hibát megoldani, akkor már megtették volna.17k alatt 2db PCIe csatival:
XFX Core Edition 550w, ~16,5kSSD tálca szerintem nincs a T9-ben, maximum 5,25 colos elemek, 2,5 colhoz.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz spencer2011 #41421 üzenetére
kicsit modernebb a bele, jobb a hatásfoka, és nem feleslegesen erős. nem tudom pontosan, hogy mennyi a gtx560 fogyasztása, de kétlem hogy komplett gép teljes terhelésnél többet enne mint 250W.
GribMate: a videókártyához nem adnak egy molex->PCI-e tápátalakítót? mert akkor pont jó vagy, mivel a tápon is van egy, a karinak pedig kettő kell.
ShellKretor: ízlések és pofonok csak már meg van szokva, hogyha a fejhallgatós topikban előkerül a sokpontegy, meg a GAMER szó, akkor hőbörgés van (persze egyébként bizonyos szemszögből jogosan)
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
válasz FireKeeper #41416 üzenetére
Gamer 5.1-es, vagy 7.1-es headset-em nincs. Viszont a DG alapban 5.1-es és még virtuális 7.1 is van rajta, bár szerintem a kettő között már nem sok különbség lehet. Sztereóban szerintem abszolút jól szól és nem "vmivel" jobb az alaplapinál, hanem sokkal többel. Én már nagyon sokat hallgattam mp3, flac és játékok alatt is, 14 éves korom óta meghatározó szerepet tölt be a zene az életemben, nagyon sokat hallgatok és kényes vagyok a minőségre, ez a hangkártya viszont kielégít.
Az természetes, hogy nem gagyi 1980 FT-os műanyagdobozos vacakhoz ajánljuk, szerintem ez ránk nem is jellemző, mert a legtöbb esetben igényesebb fadobozos Genius szetteket tartalmaznak az ajánlatok, ezenkívül 15-25eFt-os gamer fülesek is szóba kerülnek.
Szerintem ez a kari megér 7eFt-ot. Én a (64GB-os SSD + Xonar DG) kombó és a 96GB SSD közül előbbit választanám, de ez már megint olyan kérdés, mint pl. DELL IPS, vagy Samsung TN és SSD
Rá kell bízni a vevőre és ilyen egyszerű.
-
spencer2011
csendes tag
válasz FireKeeper #41419 üzenetére
Ctg500 miért jobb amúgy? Azon felül hogy fele annyiba kerül
-
spencer2011
csendes tag
válasz FireKeeper #41419 üzenetére
Köszi
Nem szándékozom tuningolni, csak nem szeretnék fél év mulva elavult vason ülni
A tápot megnézem
Azus alaplapokban az utóbbi időben elvesztettem a bizalmam, de ha van valami jó?
Cpu-ban?
Köszi -
FireKeeper
nagyúr
válasz spencer2011 #41417 üzenetére
560- nekem drágának tűnik
BR író- ha kell hát kell
Chieftec táp- felesleges ekkora teljesítményű, és a modell sem épp a legjobb választás, jobban jársz egy FSP hexával, chieftec ctg500-zal vagy cooler master gx450-el.
ram: biztos kell neked 8GB? biztos kell neked 1600MHz? biztos kell neked hyperx? ha jobban belegondolsz, szerintem egyikre sem igen a válasz.
lapot majd a kollégák megmondják hogy ez is szenved-e az Etron USB3 vezérlő problémában, bár úgy sejtem igen, majd ajánlanak neked egy megfelelő asust vagy asrockot
cpu- csak akkor vedd meg ezt, ha szándékozod tuningolni is, bár szerintem azokra a feladatokra amiket írtál, egyszerűen pénzkidobás. viszont ha mindenképp maradsz a 2500k-nál akkor p67 vagy z68 lapot vegyél a tuningolhatóság végett.mod: 2500k felsőkat vga-kat hajt ki, nem hinném hogy egyhamar kevés lenne, de szerintem egy 2300/2400-as sandy is bőven elég lenne neked, főleg ha fontos az ár. és akkor a p67/z68 lap sem kell, mivel azt csak a tuning miatt írtam.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
GribMate
aktív tag
válasz #98593280 #41414 üzenetére
Az Etron chipes USB3 hibáról tudok, de egyelőre nincs olyan eszközöm ami kihasználná az USB3-at, csak "jövőállóság" címén lenne érdemes. Addigra remélem szoftveresen megoldják a problémát az Etronnál, tekintve, hogy elég régóta fennáll már...
A tápkérdésben szóba jött még a Cooler Master GX450, de ott átalakítózni kellene a HD6870-hez (még esetleg egy HD6850-hez is), és annyival többet azért nem szánnék a tápra mert 16-17ezren alul nem nagyon találtam alternatívát.
8GB azért kellene, mert jelenleg olcsó és belefér a keretbe, illetve a konfignak a lehető legtovább kéne húznia fejlesztés nélkül elegendő teljesítménnyel.
Én úgy tudom a T9-ben is van SSD beépítő tálca, mégpedig fezlergabor írása alapján:
Sharkoon T9 Value bemutatóA Xonar egyébként egy fejest fog meghajtani játékok alatt és egy Logitech 2.1-es hangrendszert zenehallgatáskor és filmnézéskor (műanyag dobozos, de én meg vagyok elégedve a teljesítményével). És a fórumbeli írások alapján úgy hallottam érezhető a különbség az alaplapihoz képest.
(#41415) C0d3r:
Mindeképp ATX lapot szeretnék, mert bár írtam, hogy fejlesztés nélkül szeretném, hogy a konfig minél tovább menjen, de elképzelhető, hogy kerül bele egy TV-tuner, esetleg egy bővítőkártya, nem lehet tudni előre
Az ASUS VS ASRock kérdésben pedig ASRock, mert szeretem a márkát és mert a ventivezérlése jobb az általam kinézett lapnak.
A memóriáról annyit, hogy eredetileg !P0N-ból rendeltem volna, de nincs raktáron Sharkoon T9 Value, amibe viszont beleszerettem, így kellett találnom egy boltot, ahol minden általam kinézett alkatrész megvan és emberi áron házhoz szállítanak. És az a plusz 1000 Ft kb. megérte volna a kék bordázást, ha már plexis ház, ám ebből az 1000Ft-ból itt kb. 2000Ft lett, de még bevállalom.[ Szerkesztve ]
-
spencer2011
csendes tag
3D ügyben összedobtam egy configot
Vélemények?Termékek
#41366 GIGABYTE N560OC-1GI nVidia GDDR5 1GBB 256bit PCIe videokártya 51 340 HUF x 1
#34499 LG SATA 10x BH10LS30RBB OEM fekete BluRay író 20 000 HUF x 1
#20214 Chieftec CFT-650-14CS 650W PFC 14 cm ventillátorral dobozos tápegység 19 980 HUF x 1
#43861 Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX T1 (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3T1K2/8GX) memória 11 790 HUF x 1
#44472 Gigabyte PH67-DS3-B3 Intel H67 LGA1155 ATX alaplap 18 970 HUF x 1
#41233 Intel Core i5 3,30GHz LGA1155 6MB (i5-2500K) box processzor 47 490 HUF x 1
Nettó: 169 571 HUFNem spórolás, hanem összetétel végett
Ház, perifériák, SSD, monitor az nem kell mert van[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz #98593280 #41414 üzenetére
én azt értem, csak ez így kb a két szék között seggreülés kateg ez a kártya, mert oké, jobb valamivel egy alaplapinál, de egy komolyabb sztereó (nem ilyenolyan GAMER) fejest már nem hajt ki rendesen, DAC-nak sem épp a legjobb mivel belső és nincs rajta EMI pajzs. átlagos játszadozásra, műanyagdobozos hangfalakat meghajtani meg az alaplapi is elég.
-a xonar ára, -egy olcsóbb ramkit, amit ti is írtatok, pont kiadná a difit amennyivel drágább mondjuk egy 96GB-os kingston SSD, aminek azért talán egy kicsit több értelme van. és akkor még nem is szólva a túlárazott vga-ról és az alaplapról amit szintén említettetek.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
C0d3r
addikt
válasz GribMate #41412 üzenetére
Ezen a lapon működést tekintve megkérdőjelezhető Etron USB3 chip található. Fontos a későbbi RAM bővíthetőség?
Amennyiben nem, akkor válaszd az ASRock H61M/U3S3 lapot. Ha meg igen, akkor ASUS P8H67 REV 3.0 az optimális választás, mindkettő jó ASMedia chippel.
HyperX RAM-ból nem fogsz profitálni, még ha 1600 MHz-en működne se volna értelme. 10k körül kapható a legolcsóbb 2x4 GB-os Kingmax / Kingston RAM, ami semmivel nem rosszabb.
Ha jól tudom, Sharkoon T9 Value házban nincs SSD-nek beépítő keret. SV100S2D/64G modell jelzésűt keress, ahhoz adnak. -
törölt tag
Az alaplapon nem működik az USB3. A táp szürke, a fekete házban. A 6870 szerintem nagyon drága, ennél olcsóbban is van. 8GB pedig nem tudom miért kell, játék nem igényel 4-nél többet. A Sharkoon T5-ben van SSD beépítő tálca is
(#41413) FireKeeper: Már egy Ericson telóhoz adott minőségi fülbedugós szetten vagy egy kb. 4-5eFT-os minőségibb fejhallgatón lehet hallani a különbséget, nem kell hozzá vájt-fülűnek lenni. Ha szükséges hangosabb erősített kimenet, hardveres equalizer, dinamikusabb zene és effektek játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
xonar mit fog meghajtani? ha nem elég jó ami utána van, akkor felesleges megvenni, viszont annyira meg nem jó, hogy komolyabb rendszereket kihajtson. sima zenélgetésre jó az alaplapi is. persze ha konkrét célod van vele ill. nem tudod kihagyni a konfigból akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.
-
GribMate
aktív tag
Üdv nektek ismét!
Egy picit (még egyszer) változott a keret és így a leendő konfigom is (amit valószínűleg holnap meg is rendelek).
Megtennétek, hogy ránéztek még egyszer és megasszondjátok, hogy jó-e
KonfigA keret hajszálpontosan annyi, amennyire ez kijött
-
C0d3r
addikt
válasz Gerasz #41410 üzenetére
Még annyit a géphez, hogy az eléggé fapados ASUS ház helyett választhatsz magasabb minőséget képviselő CoolerMaster Elite 341-et (ami amúgy kisebb, MicroATX méretű), gyárilag beépített 12 cm-es ventilátorral a jobb szellőzés érdekében.
Kb. 1 ezressel drágább, nem is tudom miért nem írtam egyből azt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FireKeeper #41406 üzenetére
1000 Ft-ért elég sok boltban van AC F12. Egyébként AC-t sem kötelező venni, van Coolink is, Englide is ami magyar, meg még biztosan van pár megfizethető minőségi venti. Én csak azért szóltam, hogy nem mind1 milyen, nem az árát kifogásoltam.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz #98593280 #41404 üzenetére
igaz, hogy nem mindegy milyet vesz az ember, de 1k-ért is kapni nomrális, használható ventit, aprón is, újan is.
mod: úristen, rosszat mondtam, újan 1,5k[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
válasz #98593280 #41404 üzenetére
Írtam, hogy ~1k-ért. Ti is ennyiért ajánlottatok, úgy gondoltam ebben az árban mindegy. De akkor majd visszakeresem a hsz-eket és pontosan olyat veszek, amit írtatok.
Szerk: Ezeket ajánlottátok még régebben:
"venti: AC F12 PWM ~1eFt"
"+1 házventi: Arctic Cooling F12 Pro PWM ~1k"A többiről vélemény?
Szerk2: Most nézem, ez a kettő ugyanaz.
Akkor ha ezt veszem, az jó?[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
C0d3r
addikt
válasz Gerasz #41399 üzenetére
Üdv!
Olcsóbb lappal és tápegységgel (de megbízható!) belefér erősebb Pentium G-s CPU:
Alaplap: ECS H61H2-M2 (V1.0) ~13k
Processzor: INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX ~18k
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~5k
Videokártya: CPU-ba integrálva
Merevlemez: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ ~10k
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B3ST Fekete OEM ~5k
Ház: ASUS TA-XX ~5k
Tápegység: CHICONY Hipro 430W ~6kÖsszesen: ~62.000 Ft
AMD változat, erős 4 magos CPU-val, ami későbbiekben cserélhető 6-8 magos Bulldozer-re (mondjuk irodai gépnél 4 mag is sok, de ha komolyabb munkára lenne befogva valamikor, jól jöhet ).
Alaplap: MSI 760GM-P23 (FX) ~12k
Processzor: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition ~26k
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~5k
Videokártya: Alaplapra integrálva
Merevlemez: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ ~10k
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B3ST Fekete OEM ~5k
Ház: ASUS TA-XX ~5k
Tápegység: CHICONY Hipro 430W ~6kÖsszesen: ~69.000 Ft
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Bár még nincs teljesen kész, de ezt dobtam össze:LAP: Asrock H61M/US3 ~16k
CPU: Intel Core i5 2400 BOX ~40k
RAM: DDR3 RAM Kingmax 4 GB/1333 x2 ~10k
VGA: Asus 6870 1 GB DC2 ~40k
HDD: Samsung SATA2 500GB 7200rpm/16MB HD502HJ F3 ~9k
Valamilyen házventi, gondolom, mindegy, milyen ~1k
ODD: Samsung SH-S222AB ~5k
TÁP: Chieftech CTG500 ~12k
Monitor: Dell U2311H ~51k
Össz: ~184kHázat, egeret, billt, hangfalat majd veszek valamit, ami tetszik. SSD kimaradt ugyan, de ez nekem így is nagy ugrás lesz a mostani gépemhez képest. Így max egy picivel lógok túl a régi 200k-s kereten. (Az árak apróról vannak... )
Szóljatok, ha nem stimmel, nem passzol, esetleg hiányzik valami...
Meizu MX3 32GB
Aktív témák
Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest