Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz potyi23 #44097 üzenetére
A korábban linkelt anandteches oldalon összevetheted. Az i5-2400-at tudod kiválasztani, az csak 100MHz-ben (3%) erősebb a 2320-nál.
A legtöbb alkalmazásban kb. kétszer gyorsabb a mai procidnál.
De sajnos az árát is megkérik(#44098) szasanyi: de te most pótoltad!
(#44099) potyi23: nem lenne egyszerűbb, ha megfogalmaznád a kérdést egyben, s kapnál ajánlatot a keret és elvárások ismeretében...
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz potyi23 #44092 üzenetére
i3-2100 2 mag + HT, azaz virtuálisan 4 mag. Játékokban átlagosan 11%-kal gyorsabb a Phenom II 955-nél. Másban sem sokkal marad alatta.
i5-2300/2400/2500 fizikai 4 mag. A korábbi i7-tel van kb. egy szinten, sok esetben veri is azt.(#44094) potyi23: igen, az fizikai 4 magos, s erős proci.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
potyi23
senior tag
hát,mar nezegetem ,kemenyen, PL: INTEL Core i5-2320
Procesor Quad-Core, 3.00GHz (95W), TurboBoost 3.30GHz, Intel HD Graphics 2000 (850/1100MHz), 6MB L3 cache, socket 1155 Ez !! mit szolsz ehhez ? ez 4 magos ugye? Quad core..sajna lemaradtam az utobbi idoben,ehhez milyen alaplapot vegyek,mert van tobbfajta chipsetes Z68, H61, p67, H67, Q67
[ Szerkesztve ]
-
-
potyi23
senior tag
Hellotok! surgos problemaval fordulnek hozzatok.Egyik jo ismerosomnek kellene gepet osszeraknom,azt mondta hasonlo gyorsasagu legyen mint az enyem,egy kicsit lehetne gyorsabb a processora,mint az enyemnek.A kerdesem az volna hogy melyik az a Processor Az AMD kozul ami jobb egy kicsit jobb mint egy E8400 az.Gondoltam teszek oneki is bele 8400 ast,meghajtom egy kicsit de nagyon draga meg most is ,145 EUR csak a proci.mig az Amd kozul talan megtudnam olcsobban uszni. Gondoltam erre : AMD Athlon II X3 420e Procesor Triple-Core (45W), 2600MHz, BOX, socket AM3 !!
I5 processor hozna azt a szintet amit egy 8400 ?Vagy az emlitett AMD ?
[ Szerkesztve ]
-
Big M
tag
Már tudom, hiba volt, de kiszámoltam, 11 ezer forinttal olcsóbban vehettem volna meg ugyanazt a configot, amiért a jövő héten 180 répát fizetek ki. Csak a HDD 34%-ot drágult.
-
Paul119
addikt
válasz foglaltnev #44084 üzenetére
itt meg tudod lesni a kát kártya közötti különbséget [link]
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
balpis
őstag
válasz userxy #44082 üzenetére
egyetértek. Csak nehéz ilyenkor meghúzni a határt. Picit jobb, picit drágább, még sokkal jobb, picit drágább, stb...
Sajnos magamon látom, hogy ez nagyon el tud szaladni.
Egy éve kezdtem el gondolkozni, hogy fejleszteni kellene a gépemet. 20-30k-ban gondolkoztam.
Rájöttem, nagyon kevés. Lett olyan 60k az elképzelésem.
A végén lett komplett gépcsere, több lépésben, aktuális konfig a profilomon
Az egész bennevolt kb. 145-150k-ban (egy HDD jött a régi gépből, kettőt meg eladtam)
Szerencsére megengedhettem magamnak, s nem is egyszerre léptem meg, így nem nagyon fájt. S nem is bántam meg (max. a video kártyát).notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
userxy
őstag
válasz balpis #44081 üzenetére
nagyon offf amit írok de szerintem már más is elgondolkodott rajta ..
Egy gépet összerakásnál nem lehet kicentizni árban, hogy pont 180k vagy akármi x összegből kijöjjön.
Nem hiszem el ha már vkinek van 180 k-ja gépre akkor ne tudna még hozzá dobni pár ezrest, ha pont úgy jön ki. 1 2-3 ezer ft plusz inkább most mint egy gagyibb tápot belerakni.
-
balpis
őstag
Ha még mindig tervezőprogramok használata az elsődleges cél, akkor tartanám magam a 4 fizikai maghoz.
Szerintem jobb választás lenne egy inteles konfig, minimálisan drágábban - sajnos nem olcsóbban -, mint kérted:alaplap: Asrock H61M/U3S3
CPU: i5-2400
RAM: Kingston 2*4GB 1333MHz
CPU hűtő: gyári
táp: FSP 400 Hexa
ház: COOLERMASTER RC-342-KKN1-GP Elite 342 (Ha lenne 341, az mégjobb lenne a 12 centis ventihely miatt...)Ez az adott oldal áraival nézve 1-1,5eFt-tal drágább, de minden szempontból erősebb.
Lehet esetleg a tápon fogni még egy kicsit, Chicony Hipro 430W, még 2eFt.
Vagy i5-2310-zel tudsz még 1500Ft-ot faragni. De számításoknál jól jöhet az a plusz 200MHz...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
HollyBoni
veterán
Üdv!
Szeretnék valami komolyabb gépet. A lényeg az lenne,hogy a BF: BC2 1280x720-ban elfutna maximumon. Persze nem csak ezzel játszanék,de ez lenne a fő. Most egy 775-ös gépem van,azt szeretném kukázni,talán el is tudnék belőle adni pár dolgot.Ha a mostani tápom(Chieftec GPS-450A)elég lenne a jövőbeli konfighoz azt megtartanám. Egér,billentyűzet,ház van. Keret még nem tudom mennyi lenne rá,először össze kéne rakni elméletben egy gépet amin elfut,aztán meglátom jó e.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SchumiBácsi #44013 üzenetére
Bőven elég lesz a 625-ös Enermax táp. Erősebb felesleges lenne, minőségben meg ők képviselik a csúcsot (ebben a kategóriában).
#nincsbennetarcsi
-
őstag
válasz SchumiBácsi #44013 üzenetére
Esetleges átsiklás miatt újra előtérbe hozom a dilemmát.
Lásd a hsz-ben.üdv!
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
szasanyi
félisten
A 3. kérdésre adott válasz a lényeg, az mindent elmond: nem. A hűtő sem kell mert adnak hozzá, de melegebb lesz a CPU vele, és bírd elviselni a hangját. A táp is sok, de hosszabb távra jó befektetés, mert nem sokat tudsz spórolni egy másik választásával. Olcsóbb ház is van, de ezt látod a gépedből! Aztán egy olcsóba venned kell külön 12cm venti is ami ebben benne van, stb., stb.
-
petyus_
senior tag
ASROCK H61M/U3S3 - 18K
Intel Core i3-2100 - 29K2-3K-val olcsóbb, és játékokban kicsit gyorsabb is, emellett kevesebbet fogyaszt. És szerintem nem is muszáj hozzá hűtőt venni, nekem ilyen van, terheletlenül nem nagyon van hangja, terhelve meg eddig csak játék közben volt, olyankor meg a VGA-hűtője mindent elnyom . Ja és 60 fok fölé még nem ment a CPU.
És egy 400w-os Hexa is elég szerintem, ott megint tudsz spórolni 2-3K-t.
[ Szerkesztve ]
-
Big M
tag
Uraim!
Összepakoltam a véglegesnek tűnő configot, sok-sok fórumozás, és utánajárás után. 180 volt a keret, egy használható és időtálló gépre.
Ez sikerült ennyiből:Kérdéseim:
1. Kell e a hűtő?
2. Olcsóbb táp/ház nem e lenne jobb?
3. Lehet e még valahogy ésszerűsíteni (költséget csökkenteni) anélkül, hogy az a minőség rovására menne?KÖSZÖNÖM!
-
balpis
őstag
válasz #54630400 #44056 üzenetére
sokan mondtak már véleményt a konfigoddal kapcsolatban.
Tőlem csak egy megjegyzés: egy olcsóbb, kisebb Enermax táppal se járnál rosszul - ha számít bármit is 10eFt. 850W-ra nem lesz szükséged.
A szünetmentes a játékok miatt kell? Keményen nyomhatod, vagy nagyon gyakori az áramszünet, ha megér 100k-t, hogy ne álljon le soha...És egy másik, talán fontosabb:
Bár az SSD-vel kapcsolatban ShellKretor már szólt, hogy felesleges ISRT-nek használni, jobb, ha rendszert raksz rá. Ezt csak kiegészíteném:
"First and most important, the maximum cache size is 64 GB." Azaz vehetsz 120-as SSD-t cache-nek, annak a felét nem fogja használni a gép.
Ha már ennyire szeretnéd ezt is, akkor egy 60-asra rárakod a rendszert, egy másikat meg beteszel ISRT-nek.Ja, most látom, hogy a HDD-ket is raidbe akarod tenni. Az ISRT is egyfajta raid megoldás. Még nem próbáltam, de van egy érzésem, hogy raidbe tett HDD-k mellett nem fogsz tudni ISRT-nek SSD-t betenni. De ez csak egy rossz érzés, ki lehet majd próbálni a gépeden.
Kérlek, jelezz majd vissza - esetleg egy logout blogban is részletesen -, hogy mire jutottál!
Sokat segítenél sokunknak! Előre is köszi!notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
userxy
őstag
válasz #98593280 #44064 üzenetére
Nagy valószínűséggel a magas hangfalak műanyagok. De nem feltétlen fogadnám fenntartásokkal mert a JBL-nek is ami van pc mellé hangfala műanyag az egész de hangzásba az általad favorizált geniust oda veri legalábbis az én fülem szerint. De ez is embere válogatja ki mit hall meg.
-
vond
MODERÁTOR
Én visszakerestem... De csak mert (viszonylag) jó napom van...
Egyébként tényleg lehetett volna egy kicsit több türelmet, és tiszteletet tanúsítani... Nem célravezető és jogos az ilyen hangnem... Főleg, hogy - ahogy többen is írták - itt mindenki szívességből, puszta jóindulatból ajánlgat, segít, válaszol... Általában minden szir-szar kérdésre is jön válasz, amik egyáltalán nem tartoznak ide...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
StLui
veterán
válasz kételkedem #44068 üzenetére
és még most se linkelte be az elsikkadt hsz-t, hanem keresgélje aki akarja :S
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kételkedem
addikt
válasz peter889 #44060 üzenetére
Ne téveszd össze ezt a topikot egy cég hivatalos supportjával! Ide mindenki a saját szabadidejében ír, csupán azért, mert valamennyire járatos a hardverek világában. Amit leírnak/leírunk az nem szentírás, inkább csak baráti tanács! A kérdező agyával nem tudunk gondolkodni. Mindenkinek más az értékrendje és az anyagi lehetősége. Itt ugyanúgy kezelünk egy 80 ezres minimál konfigot, mint egy félmilliós "csodamasinát"! A kérések döntő többsége egyébként 100 és 200 ezer közötti sávból kerül ki.
2011-10-25 21:29:12-kor feltettél egy viszonylag speciális kérdést, aztán másnap hajnal 04:47:58-kor megsértődtél, hogy még mindig nem kaptál választ!
Nem azért nem válaszolunk valakinek, mert levegőnek nézzük, hanem azért, mert olykor elsiklunk néhány hozzászólás felett. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy megsértődsz, hanem az, hogy mondjuk másnap berakod újra!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
cenzor
tag
válasz balpis #43947 üzenetére
DjDanee87, ShellKretor, balpis, köszönöm szépen a segítséget!
A monitorom viszonylag régi, 19"-es, 1280x1024-es felbontással, akkor ez valamennyit segít a helyzeten
A táp egy FSP Saga 400W, nemtom ez a mai igények mellett jónak számít-e.
Mindenesetre tényleg köszönöm a válaszokat. A ShellKreator által összeírt egységek irányadónak tökéletesek, valamint a balpis által megadott fokozatos upgrade is segít, pontosan erre gondoltam, mikor a kérdésemet írtam.
-
törölt tag
válasz peter889 #44012 üzenetére
Nem fogom bogarászni neked az apróhirdetéseket az alábbiak szerint:
"Alaplapnál fontos: ne legyen nVidia chipsettel, legyen legalább 2 db. hagyományos PCI busz, és PATA+floppy csatlakozó, párhuzamos port header legyen az alaplapon (nyomtatónak)."
Amit ajánlani tudok:
AM3-as használt alaplap DDR3 memóriás. ~8-10k
Athlon X2 CPU, ~8-10k
HD4850, HD4830-as VGA, ~10k
4GB DDR3 1333Mhz (újonnan), ~6kTápod mivel nem tudjuk milyen, elfelejtetted közölni..., amennyiben vmi hulladék, akkor:
Chicony Hipro 350 watt, ~5ktotal: ~40k
Egyébként meg le lehetett volna értelmesen is, nyugodt hangnemben írni a kérésedet, akár másodszor is megismételve... Amennyiben nem érünk rá éppen többen ajánlatokat adni (én még hajnali fél1kor is adtam egyet), akkor előfordul, hogy "átsiklunk" egy-két kérésen, de az még nem jelenti azt ,hogy sz@runk rád vagy akárkire is.
(#44065) Feanor1031: A Dual-Channel kb. 1%-ot gyorsít, nem nagyon érdemes foglalkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Nemreg epitettem uj gepet, i5-2400 mellett dontottem. Egy ismerosom mondta, hogy ezek a procik szeretik, ha tobbutas memoriat valaszt az ember. A mostani konfigban 1x4 gb 1333mhz ram van, erdemes venni meg egy ilyet bele? Erezheto kulonbseget okoz? -
törölt tag
válasz #54630400 #44053 üzenetére
Amit én írtam UPS-t (FSP 1000VA EP1000), az is szimulált szinuszhullámot tud. Én mondjuk 100k-t nem hiszem hogy költenék UPS-re...
A 100k-s Logitech hangcucc egyébként műanyag dobozos?
Blu-Ray írót nem kértél. Az 1millás keretben kicsit alulértékeltnek érzem a 4k-s egeret és billentyűzetet. Az X-Fi Titanium hangkari, szerintem egy Xonar-hoz képest feleslegesen túl van árazva. Az ASUS VE247H monitor pedig sima TN Paneles, egy millás konfigba illene komolyabb minőségű IPS monitort venni, legalább egy Dell 23' U2311H -t, ami ugyanennyibe kerül kb.
Továbbá én USB 3.0-ás pen drive-ot vennék.
Az Intel Smart Response szerintem annyi, hogy HDD-re telepíted a windows-t, aztán a mellé rakott SSD-re elkezdi pakolni a használt file-okat, kövképpen idővel minden az SSD-ről indul már, kvázi tükrözve lesz. Szerintem ennek csak akkor van értelme, ha van egy működő windows-od a jelenlegi merevlemezeden és nem akarod újra telepíteni, át image kopizni egy SSD-re. Új gép esetén szvsz nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz #54630400 #44056 üzenetére
De azért tudjad, hogy ez égy értelmetlen, és nem azért mert sok pénz, hanem azért mert olyan mintha egy ház fűtéséhez egy hőerőművet rendelnél egy kazán helyett. 500-ért és tökéletes gépet lehet összerakni, és a maradéknak szinte a kamatából fejleszthetnéd úgy a gépet, hogy 6 év múlva sokkal jobb lenne a géped, és megmaradna még mindíg az 500-ad, míg így 6 év múlva egy középszerű géped marad
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
vond
MODERÁTOR
Bocs, természetesen 2 giga memória kerül kb. 3 ezerbe, nem 4...
Ha belegondolok, akkor erre a felbontásra akár egy Intel SB IGP is elég lehet... Na az aztán tényleg keveset fogyasztana... Csak 1155-ös alaplapot nem nagyon találni a Te feltételeiddel (egyelőre nem is találok)... Az ASUS P8H61 pl. majdnem jó lenne, csak azon meg IDE nincs... Nagyon fontos a PATA/IDE? Mert - ahogy nézem - minden más van rajta, ami Neked kell...
Alaplap nélkül:
CPU: Intel Pentium G620 (új) ~17k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 2GB (új) ~3k
VGA: (CPU-ban)
HDD: SAMSUNG 1000GB HD103SJ (használt) ~12k
Össz.: ~32kVOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz peter889 #44060 üzenetére
Félig használtan ki lehet hozni, még perifériákkal együtt is... Persze az más kérdés, hogy ezzel a konfiggal hol lesz 3 év múlva... Jjjja, tudom: a szobában...
Neked is valami ilyesmi irányba kellene mozdulnod... Pár változtatással:
LAP: Nézz valami igényeidnek megfelelőt...
CPU: AMD Athlon II X2 255 (használt) ~10k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 4GB (új) ~3k
VGA: HD 5670 (használt) ~14k
HDD: SAMSUNG 1000GB HD103SJ (használt) ~12kEz így alaplap nélkül 39 ezer... A videókártya 1024x768-ra tökéletesen megfelel, s nem is fogyaszt sokat... a vinyó gyors és megbízható... ha marad egy kis pénzed, akkor vehetsz akár 4 giga RAM-ot is...
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz GaborGh #44059 üzenetére
Akkor a szakértő urak értelmesen elmagyarázhatnák, hogy annyi pénzből nem lehet kihozni olyan gépet és tehetnének javaslatot. De ehelyett mit csinálnak?
Az én bejegyzésemet pl. levegőnek vették.
A minap az egyik topikban azt beszélték, hogy többen csak kamuból érdeklődnek csodamasinák után. Azokat persze kivétel nélkül megválaszolják. -
GaborGh
őstag
válasz #54630400 #44057 üzenetére
Imádom ezeket a végleteket, néhány hozzászólással ezelőtt még valaki 80.000ft-ért szeretett volna összeállítani egy új komplett konfigurációt, perifériákkal, monitorral és külön kérése volt, hogy legalább 3 évig elég erős legyen, ne kelljen fejlesztenie, ekkor egy kissé eltolódott az egyensúly negatív irányba...
Erre jössz Te a szerény 1 millás minimál konfigoddal és újra egyensúlyt teremtesz az univerzumban...
Köszönjük
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
A szakik nem válaszoltak a korábbi kérdésemre. Úgyhogy eldöntöttem, én is egy csodaszámítógépet veszek!
Olyan gépet akarok, ami repülni is tud, de csak 100 millióm van rá.
Elvárások:
- Tripla hangsebességes kell minimum!
- Legyen benne utánégető és biztosítéknak rakétahajtómű is!
- 100 colos virtuális holografikus kijelző kell.Mit felejtettem ki?
Mi kéne még bele?
100 milla elég vagy legyen több? -
Karajev7
tag
Hello!
MSI P45 Neo2-FR alaplapot és
Intel Core2 Duo E7200 procit szeretném lecserélni vlmire, ami
kihajtja a lelkét a HD6970es graf. kártyámnak.
1280x1024ben játszok és kezd gyengélkedni. Konkrétan a Witcher 2-t tolom fullon, és néha elég szépen le esik a FPS 10re.
A proci 3.5GHz-en fut, de ide ez már kevés.Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
törölt tag
válasz mdraco #44039 üzenetére
A Raidmax-ot szerintem felejtsd el, nagyon gagyi. Alaplapon spórolnék, fizikai 4 magos Phenom maradhat a CAD miatt, 8GB RAM jobb lenne a CAD miatt, amúgy is az még nem drágult. nVidia VGA pedig jobb lenne a CAD miatt, a CUDA magok miatt. Minőségi jól szellőztethető Bitfenix ház, minőségi Hipro táp, fekete:
LAP: MSI sAM3+ 760GM-P23 (FX) ~ 12k
CPU: AMD AM3 Phenom™ II X4 955 BOX Black Edition ~ 29k
Hűtő: ARCTIC COOLING Alpine 64 Pro Rev. 2 ~ 3k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 8GB KIT ~ 12k
HDD: Samsung SATA2 1TB 7200rpm/32MB F3 HD103SJ ~ 16k
VGA: Gigabyte GV-N450D3-1GI-GTS450 1GB-NVIDIA CUDA~23k
ODD:
TÁP: CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2 BOX ~ 7k
HÁZ: Bitfenix Merc Alpha ~ 11k
OTH: Arctic Cooling F12 házventik (1k/db) ~ 2k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 115k+4 pines táphosszabbító, ~300 FT.
Mondjuk a CAD miatt, a 16GB-ra történő könnyű bővíthetőség miatt, lehet jobb lenne 4 db RAM slotos alaplap, de nem tudom mennyi a kereted.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Puma K #44041 üzenetére
A kolléga kérdésein kívül: mATX vagy ATX ház kell?
LAP: ASROCK s1155 H61M-U3S3-B3 HDMI USB3 ~ 16k
CPU: Intel s1155 Core i3-2100 3,10GHz/3MB BOX ~ 29k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 4GB ~ 6k
TÁP: FSP HEXA 400W Active PFC 80+ 12cm ~ 10k
HÁZ: Aerocool PGS Qs-202 mATX ~ 15k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 77kAlsó tápos házba max. egy 300 Ft-os 4 pines tápkábel hosszabbító kell és odaér bárhova. A fenti mATX-es házba 6 db HDD rakható, egy 2-es HDD tartó kivehető és akkor belefér nagyobb VGA kari is. Egy SSD tartó is van benne, elvileg egész jól szellőzik, hátul 12-es venti, elöl 14-es gyárilag. Fentre 14-es rakható, oldalra is egy 14-es: link
(#44045) Big M : Eszeveszetten. 16eFt egy 500GB-os. 1 hónapja 9k volt...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Puma K #44041 üzenetére
- miért is kikötés az i3-as, nem tuningolható proci mellé egy tuningra való lap, amiben az i3 beépített IGP-je egyáltalán nem használható ki, ha kell, akkor sem?
- Milyen VGA-t akarsz mellé tenni? milyen felbontáshoz?
- SATA HDD és ODD vannak?
- mihez képest legyenek megfelelő hosszúságúak a táp kábelei? Felső vagy alsó tápos házhoz? (ami felsőhöz kényelmes, az alsóban jó eséllyel kevés, ami alsóban kényelmes, azt már nehezebb elpakolni egy felsőtáposban...
- egyáltalán mihez kell a gép? Játékra?
- van-e extra elvárás? Pl. USB3, firewire, stb...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
C0d3r
addikt
Elnézve a jelenlegi gazdasági eseményeket (csúcstalálkozó, ugye), kizárt hogy itt 2 héten belül legyen valami. Esetleg rosszabb még jöhet... Merevlemez árára is rátesz még egy lapáttal a thaiföldi gyárleállások.
Sajnos ez a vonat elment, már ami a legjobb vételt jelenti. Memória még mindig jó áron kapható, bevált alaplapok (ASRock U3S3) se drágultak annyit.[ Szerkesztve ]
-
Big M
tag
Van arra reális esély, hogy a közeljövőben olcsóbbak lesznek a gépek? A karácsonyt már kérdeztem, de azt kizártátok. 2 hét múlva szeretnék gépet venni, bár tudom, nem a legjobb időben :/
-
Puma K
nagyúr
Hali!
A következő kikötésekkel kéne gép:
-Intel i3-mas proci
-P67-es Intel chipset
-4 GB RAM
-megbízható 400W-os táp (a kábelei megfelelő hosszúságúak legyenek, szerelésénél fontos)
-viszonylag kicsi ház DE ha kell akkor férjen el benne 4db vinyó és akár egy GTX590 hosszúságú VGAVGA, ODD és HDD nem kell.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
törölt tag
válasz #54630400 #44014 üzenetére
Ilyen összegű gép esetében én 2 év garos alaplapot nem vennék. A 110k-s 5.1-es hangfalszettet sem értem, ennyiért szerintem már házimozi erősítőt lehet venni, komoly hangfalszettel. Az ultimate win7 is felesleges szerintem, egyébként teljesen jó userxy ajánlata is. Én ezt raktam össze, a teljes összeget nem tudtam elkölteni, el lehet, de nem biztos hogy muszáj:
LAP: Asus s1155 P8Z68 Deluxe R3.0 ATX SATA3 USB3 3év ~ 62k
CPU: Intel s1155 Core i7-2600K 3,40GHz/8MB BOX ~ 79k
Hűtő: Alpenfohn K2 CPU-Cooler - 120/140mm ~ 26k
RAM: Corsair - XMS3 DDR3 1600MHz / 8GB KIT (2x4GB) ~ 16k
RAM: Corsair - XMS3 DDR3 1600MHz / 8GB KIT (2x4GB) ~ 16k
HDD: Samsung SATA2 1TB 5400rpm/32MB Green HD103SI (2db) ~ 28k
SSD: Corsair 2.5" SATA3 120GB - Force GT ~ 51k
VGA: GAINWARD nVidia GTX590 3072Mb 3év gar ~ 179k
ODD: Asus SATA-24B3ST Fekete OEM ~ 6k
TÁP: Cooler Master 700W - Silent Pro Modular ~ 30k
HÁZ: COOLER MASTER CM Storm Series Trooper usb3 ~ 45k
TFT: DELL ULTRASHARP U2711 27" fullHD+ (WQHD) 2560x1440 ~ 175k
OTH: UPS FSP 1000VA EP1000 ~ 22k
Hang: ASUS PCI XONAR D1 hangkártya PCI ~ 15k
OTH: Speaker Genius 5.1 SW-HF5.1 5050 fadobozos ~ 26k
BILL: Gigabyte GK-K8100-HUN Aivia fekete Worlds 1st Gaming ~ 19k
Egér: Roccat Kone V2 Gaming Mouse ~ 21k
Egérpad: Steelseries QcK Mass Pro Gaming egérpad 285 x 320 ~ 4k
OTH: SW MS Windows 7 Professional 64bit HU OEM DVD ~ 35k
Gar: 3-5év, Készítette ShellK. / össz: ~ 776kA TechSpot szerint a legjobb ház, 94 ponttal: link USB3 van rajta. Ezenkívül még szemeztem egy 240GB-os SSD-vel, de hát dupla áron lenne sajni: Corsair 2.5" SATA3 240GB - Force ~ 98k
[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
válasz #98593280 #44032 üzenetére
1.Általános felhasználásra, munkára, photoshop, autocad,dreamweaver stb és játszani néha, szóval nem fontos a full HD.
3. Akkor legyen i3-2100, de milyen lapot alá? ez jó?
4. Azért választottam ezt, hogy legyen több kimenete, mivel több monitor lesz rá kötve, játékra bőven elég.
5. Akkor Raidmax Hurricane
6. Marad a Hexa.
Köszönöm -
vond
MODERÁTOR
válasz userxy #44036 üzenetére
Viccűtem ám... Ki nem sz@rja le azt a SATA kábel egy 1 millás konfignál... Max. az egyik vinyót nem köti be, míg elugrik egy plusz kábelért...
Egyébként meg nem sok esélyt látok rá, hogy valaha el lesz költve az a milla erre a gépre... Szvsz nem is lenne sok értelme...
-
szasanyi
félisten
válasz #98593280 #44030 üzenetére
A Genius tartalmaz DD és DTS dekódereket? Hangzástartományban, dinamikában eléri azt? Csak mert a Logitech olyat gyártott ami kisebb térben teljes értékű házimozihoz alkalmaz, persze az sem a high-end kategóriában, de azért na....
Csak azért kérdezem, hogy korrekt-e az összehasonlítás, mert gyanítom nem azonos kategória. -
-
törölt tag
válasz mdraco #44028 üzenetére
1: Mire lesz a gép? Játékra, milyen felbontáson?
2: Az alaplap nem AM3+ -os, bár talán már mind1 is, mert a BUlldozer sem jó játékra.
3: Az i3-2100 kb. 11%-al erősebb játékban, mint a Phenom 955, mindamellett kevesebbet is fogyaszt, én azt venném.
4: A 6770-es VGA kb. 1680x1050-re jó, ful HD-re kevés.
5: Az Asus ház fapados, valszeg 8 centis ventikkel, rossz szellőzéssel.
6: A Sirtec táp ha jól tudom nem ajánlott. HEXA biztos hogy rendben van. -
mdraco
őstag
Sziasztok!
A gép holnap lesz rendelve!
Cpu:Amd Phenom II x4 955
Lap: MSI 870-C45
Ram: Kingston 4GB ddr3
Hdd: WDIGITAL 750/SATA/32M WD7501AALS ( majdnem Samsung 500 F3 árában)
VGA: HIS HD6770
Ház: Asus Ta-861
Táp: Sirtec HPC-400-H12S Vagy FSP HEXA 400
Jó az összeállitás? kompatibilitási problémák vannak?
Előre köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez megér 100k-t? Logitech Z-5500
-
userxy
őstag
LAP: ASROCK Fatal1ty Z68 Professional Gen3 69.088 Ft
CPU: INTEL Core i7-2600K 3.40GHz 1155 BOX 77.970 Ft
CPU COOLER : NOCTUA NH-D14 22.475 Ft
RAM: CORSAIR 8192MB XMS3 DDR3 1333MHz CL9 KIT CMX8GX3M4A1333C9 x2 24.101 Ft
VGA: ASUS ENGTX590/3DIS/3GD5 PCIE 204.805 Ft
HDD: SAMSUNG 1000GB F3 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD105SI x2 31.850 Ft
SSD SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EU 54.914 Ft
ODD: ASUS DRW-24B3LT Fekete OEM 6.175 Ft
Billentyűzet LOGITECH Wireless Illuminated Keyboard K800 Magyar 26.438 Ft
EGÉR: LOGITECH Wireless Gaming Mouse G700 24.188 Ft
HÁZ: CORSAIR Obsidian Series 650D CC650DW 53.050 Ft
TÁP: CORSAIR Professional Series HX650W 33.910 Ft
Szoftver MICROSOFT Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Magyar OEM 49.429 Ft
MONITOR: DELL U2711 172.916 Ft
Hangfal: LOGITECH Z-5500 107.663 FtSzünetmentes tápokhoz nem konyítok
Összesen: 958.972 Ft + szünetmentes táp
-
törölt tag
válasz Tomessz85 #44006 üzenetére
USB3-as és Firewire alaplap: MSI 880GMA-E55, 21k
HDMI is van rajta. 880G alaplapi IGP. 6db SATA.[ Szerkesztve ]
-
kanu83
csendes tag
válasz aAron_ #44022 üzenetére
Értem akor módosítom a konfigot:
Alaplap ASROCK H61M/U3S3 18.131 Ft
Processzor INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX 1 db 45.750 Ft
Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 1 db 10.838 Ft
Videókártya ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 PCIE 1 db 69.841 Ft
Merevlemez SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ 1 db 17.243 Ft
SSD SAMSUNG 64GB SATA2 SSD 2,5" MZ-5PA064/EU 1 db 28.437 Ft
Optikai egység ASUS DRW-24B3LT Fekete OEM 1 db 6.175 Ft
Billentyűzet LOGITECH Compact Keyboard K300 1 db 4.437 Ft
Ház SHARKOON T9 Value 1 db 15.238 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 1 db 13.624 Ft
Monitor LG W2453V-PF 1 db 49.168 Ft
Joystick THRUSTMASTER RGT FFB CLUTCH 1 db 25.850 Ft -
Isual
veterán
válasz aAron_ #44022 üzenetére
Nem ismerek mindenkit, aki látta mindkettőt, de pár (fontosabb) személyt igen, s nekem ennyi elég is. S igazából a tftcentral cikkben benne van minden, az az igazság, jó dolog ez a LED én már régóta ezt hírdetem... Egyébként nincs nagy baj vele... (Egy LG W2453V-PF sokkal jobb )
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
aAron_
őstag
válasz kanu83 #44020 üzenetére
Inkább így :
Intel Core i5 2400 Boxed 3,1 Ghz ~45e Ft
Asus ENGTX560 Ti DCII/2DI 1024MB PCIe ~65e FtAmit te kinéztél az kisebb órajelen megy, takarékos.
(#44019) Isual: Látom , egyébként mindenki szerint rosszabb aki már látta mindkettőt?
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
kanu83
csendes tag
Köszi, akkor lehet INTEL Core i5-2405S 2.50GHz jobb lenne MSI N560GTX Twin Frozr II/OC 1GB GDDR5 PCIE -vel? Árban ugyanannyira jönnék ki.
-
kanu83
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kértem egy kis segítséget, amit mégegyszer köszönök. Ezek alapján ezt szeretném megrendelni:
Alaplap ASROCK H61M/U3S3 18.131 Ft
Processzor INTEL Core i7-2600 3.40GHz 1155 BOX 71.810 Ft
Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 10.838 Ft
Videókártya MSI N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE 47.665 Ft
Merevlemez SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103S 17.243 Ft
SSD SAMSUNG 64GB SATA2 SSD 2,5" MZ-5PA064/EU 28.437 Ft
Optikai egység ASUS DRW-24B3LT Fekete OEM 6.175 Ft
Billentyűzet LOGITECH Compact Keyboard K300 4.437 Ft
Ház SHARKOON T9 Value 15.238 Ft
Táp CHIEFTEC GPS-400A 400W 10.624 Ft
Monitor LG W2453V-PF 49.168 FtEz jóval több mint amit szántam rá de pár évig szerintem megvan oldva. Változtatnátok rajta valamit?
-
őstag
Én is így vagyok a monitorral. Valahogy a 22" megfelel, úgy érzem ha mennék 24"-re akkor lehet távolabb raknám, meg egyébként is kicsesztem magammal, mert tele maketteztem az asztalt, és belógnának a képbe ha nagyobb monitort veszek. Így a tökéletes, meg ha sokat homokórázik a mellékes látvány intenzív
-
őstag
Hali újra.
Nemrégiben állítottuk össze a következő masinát.
LAP: Asus P8P67 LE ~27eFt
CPU: Intel I5-2500K BOX ~52eFt
CLR: Arctic Cooling Freezer 13 PRO ~8eFt
RAM: CORSAIR 8192MB CMX8GX3M4A1333C9 ~12eFt
HDD: Van
ODD: ASUS DRW-24B3ST ~6eft
VGA: MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC 1280MB ~91eFt
TÁP: =n.bek.=
HÁZ: Bitfenix Shinobi Window ~16,5eFt
CLR: SHARKOON Silent 14cm ~2eFt
CLR: Arctic Cooling F12 ~1,5eFt
Összesen: ~210eFt (odd-vel 216).Úgy határoztam hogy a régi gépet nem bontom meg táp szintjén, csak a HDD-ket veszem ki, régebbi kifogástalan állapotú kinőtt HDD-t bele rakom, és akármi másra alkalmas másodlagos gépem lesz.
Na szóval az új gépben a felsoroltakon kívül lesz, 3db HDD.
Apró változtatás még hogy ASUS kivitelű vga lesz, a számozása (570) azonos, de ár/teljesítmény szempontjából még ezt újravizsgálom 560Ti/570...
Tápnak a következőt néztem ki: Enermax Optimális választás lesz?A ház: a Bitfenix Shinobi Window nagyon tetszik, de a tetején elhelyezett USB/gombok valahogy porgyűjtő érzést keltenek bennem... a másik probléma hogy nem tudom milyen módszerrel/hatásfokkal hűti a merevlemezeket, mert elől ha van is benne ventilátor nincs kivágás, csak a két vonal szélen.
Az Enermax amit néztem annak ellenére hogy nem plexi nagyon megtetszett.
Kép 01
Kép 02Ebbe a házba bele lehet kényelmesen rakodni ezeket a cuccokat ha erről lenne szó?
Elsősorban ShellKretortól és fezlergabortól várom a választüdv addigis!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Alaplapot+procit (és hűtőjét)+memóriát+winchestert+videokarit akarok venni használtan (az ár miatt).
Főleg játékokhoz és egyszerűbb programokhoz.
1024*768-as felbontásnál való használatra. A meglévő táp 380 wattos. Meglévő ház normál ATX-es lapok fogadására is alkalmas.Fontos, hogy
- a 2-3 éve kiadott játékok (pl. autós) jól fussanak rajta, jó részletességgel (1024-es felbontásnál.).
- keveset fogyasszon (villanyszámla miatt)
- a videokártya is a lehető legkevesebbet fogyassza, viszont legyen jó teljesítménye
- olyan alkatrészek érdekelnének, amik viszonylag megbízhatóak és elterjedtek, tehát könnyen be tudom szerezni.Winchester legyen 750 GB-1024 GB körüli és elsősorban megbízható, másodsorban gyors.
Memóriánál nem tudom, hogy a 2 GB elég lenne-e, vagy szükséges-e a 4 GB?
Alaplapnál fontos: ne legyen nVidia chipsettel, legyen legalább 2 db. hagyományos PCI busz, és PATA+floppy csatlakozó, párhuzamos port header legyen az alaplapon (nyomtatónak).
Jó volna, ha a lapot később tudnám bővíteni.Keret:
Úgy kb. max.: 47-50-ezret kívánok erre a célra áldozni. Persze, ha olcsóbban ki lehet hozni, az jó volna.Tehát használt és nem új árakban gondolkodom!
Várom a véleményeket és
kérdésem lenne, hogy Amd legyen vagy Intel, milyen gépet és konkrétan milyen alkatrészeket tudnátok ajánlani?Segítséget előre is köszönöm.
-
userxy
őstag
Battlefield 3 1680-as felbontásba 6850-es vgaval ultra grafon 30- 40 fps között vígan fut.
-
törölt tag
válasz Tomessz85 #44006 üzenetére
LAP: MSI sAM3+ 760GM-P23 (FX) ~ 12k
CPU: AMD AM3 Phenom™ II X4 955 BOX Black Edition ~ 29k
VGA: Integrált HD3000 Radeon
ODD: SONY SATA AD-7283S-0B OEM LabelFlash Fekete ~ 6k
ODD: Asus SATA-24B3ST Fekete OEM ~ 6k
TÁP: CHICONY Hipro 350 watt ~ 5k
HÁZ: Sharkoon Vaya Value Fekete usb3 ~ 11k
OTH: Arctic Cooling F12 házventik (1k/db) ~ 1k
OTH: BestConnection FireWire PCI VIA 3+1 Port ~ 2k
OTH: Transcend USB3.0 bõvítõ kártya PCI, 3k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 97kAdobe Premier-hez, videószerkesztés gyorsításához CUDA magos diszkrét VGA kari
VGA: Gigabyte PCIe GV-N440D3-1GI - GT440 1GB - CUDA ~ 17k500GB-os HDD-k is igen drágák most, elfekvőben lehet talász olcsóbban is.
A Hipro 350-es tápon csak 2 db SATA táp csati van, de a 3 MOLEX-re tehetsz átalakítót, mivel 5-6 eszközt is be kell kötnöd:
DeLock Cable Power SATA HDD > 4pin male, 200Ft
Ebből amúgy dupla is van, ami 1 molex-ból 2db SATA tápot ad.Elvileg ebben az alaplapban elfér a PCI-os Firewire kari és egy USB3-as PCIex kari. Lehet van másik alaplap is, melyen megvan mindkettő gyárilag, HF vkinek utána nézni.
-
Tomessz85
tag
Szervusztok !
Már írtam egy párszor és mindig nagy segítséget kaptam és ezt új fent köszönöm !
Lenne egy újabb gép aminek a következő kritériumoknak kellene megfelelnie :Adobe premier
HD videók lejátszása ,vágása
firewire kártya vagy alaplapi csatlakozás + kivezetés
előlapi usb2 usb3
5 sata meghajtó ,csatlakoztathatása az alaplaphoz /2DVD és 3winyó/
egy új winyó kellene a gépbe legalább egy 500as
ddr3 min 1333mhz
2 DVD meghajtó/író amiből legalább az egyik tudja a LightScribe vagy LabelFlash amelyik jobban elterjedtebb
esetlegesen négy magos proci a videovágás miatt
csak gép kell perifériák megvannak ,monitor isa keret max 90 ezer és 110000 között de jobb lenne a 90-hez közelebb maradni
-
törölt tag
válasz jani32 #44003 üzenetére
A "K"-s Sandy Bridge prociknál más a helyzet. Csak a CPU szorzóját kell emelni, a RAM maradhat 1333Mhz-en, nem jelent sebességnövekedést az 1600-ra emelés.
Azért ajánlottam 2600K-t, mert azt írtad minél több szálra van szükséged. Amennyiben az alkalmazásod ezt nem használja ki, akkor természetesen felesleges.
-
jani32
tag
válasz #98593280 #44000 üzenetére
Köszi a választ!
Az 1600-ast azért gondoltam mert szinte mindenki aki tuningol 1600-as memóriát vesz (ez a kép alakult ki bennem) és azt gondoltam, hogy ez előfeltétel a 2500K processzor 4 fölé húzásának... (meg hogy érezhetően gyorsabb is lesz, mert munka során kb 13 giga biztosan tele lesz töltve hangokkal s kritikus hogy gyors legyen a dolog)
Sokáig i7 2600K-t akartam venni, de kiderült hogy a Cubase nem támogatja a HT-t. A hivatalos ajánlás szerint ki kell kapcsolni a HT-t.. ezért gondoltam hogy jobban megéri akkor már az i5 2500K. (gondolom HT nélkül az i7 2600K nem sokkal jobb mint az i5 2500K)
-
törölt tag
válasz petyus_ #43991 üzenetére
Mivel elsődleges a játék, a VGA kari fontos. Mostanság Full HD-ban a GTX560 ajánlott pl. a Battlefield 3-hoz, a Ti igazából. A 6950 is jó lenne, de a videószerkesztés miatt, én az nVidia mellett maradnék, mert az Adobe Premier Pro pl. ki tudja használni a CUDA magokat. A CPU pedig fizikai 4 magos, szintén a vid. szerkesztéshez erősebb, mint a 2 magos i3. Szóval amennyiben SSD nem kell, akkor ez:
CPU: Intel s1155 Core i5-2310 2,90GHz/6MB BOX ~ 43k
VGA: ZOTAC PCIe GTX560 1GB DDR5 Ti OC - NVIDIA ~ 56k
ODD:
TÁP: CHICONY Hipro 520W HP-D5201AWR2 BOX ~ 13k
HÁZ: Bitfenix Merc Alpha ~ 10k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 161kSSD-vel GTX460-at ajánlanék, amely ugyan nem olyan erős, mint a GTX560 Ti, de Full HD-ra megfelelő. Vastag betűs változott:
LAP: ASROCK s1155 H61M-VS-B3 ~ 12k
CPU: Intel s1155 Core i5-2310 2,90GHz/6MB BOX ~ 43k
SSD: Kingston SATA2 2.5" 64GB SSDNow V100 ~ 24k
VGA: MSI PCIe N460GTX HAWK - 1GB GDDR5 - NVIDIA CUDA ~ 41k
ODD:
TÁP: CHICONY Hipro 380W HP-D4302RWB2 OEM ~ 7k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 161k[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Draken #43999 üzenetére
Az i5 nem fog beleférni, de én annyira nem aggódnék emiatt. Egy 6850-hez az i3-2100 igen jó párosítás, mint tudjuk 11%-al erősebb a fizikai 4 magos Phenom 955-nél, játékok alatt.
CPU: Intel s1155 Core i3-2100 3,10GHz/3MB BOX ~ 29k
VGA: Gigabyte PCIe GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB ~ 39k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: CHICONY Hipro 380W HP-D4302RWB2 OEM ~ 7k
OTH: Arctic Cooling F12 házventik (1k/db) ~ 2k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 130kA HDD árak tényleg piszkosul megdrágultak:
kb. 16k az első 500GB-os:
WD SATA3 WD5000AAKX 500GB 7200rpm / 16MB Caviar Blue
A HD103SJ 1TB-os Samu még éppen kapható 16 körül, de nem tudom meddig...
Elfekvőben még lehet h találni olcsóbban is, de az új árak már a fentiekre hasonlítanak.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest