-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Egy Gigabyte GA-Z270M-D3H + 7700K kombót cseréltem egy Gigabyte Z390 GAMING X + 9700K-ra.
Látszólag minden tökéletes és zökkenőmentes. Ennek fényében kérdezem, van értelme újratelepíteni a Windowst? -
NY_A
őstag
A már említett Gigabyte Z390 GAMING X + 9700K esetében azt vettem észre, hogy alapból folyamatosan 4.7ghzen üzemel. Nyugalmi állapotban is ennyit mutat a hwmonitor minden magra. Folyamatos terhelés alatt (1-1.5 óra battleield) felmelegszik akár 85 fokig is egy Be quiet Shadow Rock 2-vel. Úgy nézem alapból húz a lap, mivel én nem nyúltam semmihez.
Miként lehet ezt beállítani? Még csak ismerkedem a konfiggal, szeretném alap órajeleken futtatni. -
NY_A
őstag
válasz palfitom #92933 üzenetére
Köszönöm.
Valóban az energiagazdálkodás volt a ludas. Nem is értem, eddig nem volt gond.
Most már visszaveszi az órajelet ha nincs művelet, viszont terhelve ugyan úgy 4.7-ig húz. Ez gondolom már bios. Csak nem találom mit kell állítsak.
Sőt most nézem, hogy 4,8-ig belehúzott már 5 magnál is. Ez valami automata funkció lehet.[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Tanácsot kérnék. 10900K, vagy 10850K alá szeretnék lapot 50-60 ezer körül. Ha kell tudok feljebb menni, de nem szeretnék 80-100-ezerért lapot venni.
RTX 3070 menne bele, 1 db NVMe SSD, és 2x16GB 3200-as G.Skill ram.
Tuning max egy kis tesztelgetés erejéig.
Összefoglaló alapján a GIGABYTE Z490 GAMING X jó választás lehet nekem? -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Gigabyte Z390 Gaming X-em van egy 9700K-val amit most lecserélek egy 9900KF-re. Ezt egy D14-es Noctuaval hűteném, és húzva nem lesz.
Ez a lap az összefoglalóban korlátozottan ajánlott 9900k-hoz. Merjem vele használni?
A VRM ezen a lapon 9700K alatt 65 fokig melegszik maximum. Ez jó, vagy sok? Nem tudom a VRM-nek mi az optimális hőmérséklet. -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Egy Gigabyte Z690 UD DDR4 alaplapot használok. Van rajta 3db M.2 fogalalt amiből egyet használok. Szeretnék beletenni még egyet. A manualt böngészve nem találok semmi sebességet korlátozó tényezőt több M.2 SSD használata esetén. Létezhet, hogy akár mindhárom fogalalt használható egyszerre teljes sebességgel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.