Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
Sziasztok!
Alaplap vadászatba vagyok, néztem a használt piacot is de eléggé gyér az am4 felhozatal. Mivel hozzájutottam egy jó áru r5 1600AF hez. Neki keresnék egy olyan lapot ami később ha rám jönne az 5 perc és procit cserélnék akkor ne kelljen lapot cserélnem. Ahogy néztem mivel ez Zen+-os (r5 2600) menne B550-be is. (de ebbe már annyi félét olvasok pl függ a biostól is stb. jó lenne egy megerősítés) Segítséget köszi előre is
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
- munka néha régi játékok max fullHD felbontásba
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
- használtan 20-30K, újonnan 40-45k ( de ha 50k ért van valami nagyon jó akkor belefér)
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
- AMD R5 1600AF + RAM valószínűleg 2x16GB lesz de az a lap függvényében venném.
RAM talán ez lenne :G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming Series Aegis
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
- mindegy
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
-m2
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
- DVGA
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
- Nem ,de alulfeszelni igen
8. Használt, vagy új alaplap?
-Mind kettő játszhat
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
-semmi csicsa nem érdekel
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
-igen pár év múlva majd talán 5000-res széria ha kevés lenneEzt néztem ki új lapnak : ASUS TUF Gaming B450-Plus II
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresnék alaplapot (korábbi garancia alatt van és ki tudja mi lesz belőle...) . Szóval nagy elvárás nincs de ezeknek a feltételeknek kéne megfelelni:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
20-25K
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
CPU : NTEL Pentium G4400 3.30GHz 1151
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
120 GB SSD+ 1 db HDD
Talán majd később kap valami egyszerűbb VGA-t+meg jobb procit
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
USB 4 már elég bőven, SATA 4db ,
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Mindegy de inkább újIgazából néztem hogy az MSI-nek elég jó árazású lapjai vannak de nincsenek jó tapasztalataim velük régről. Illetve nem is ismerem őket annyira.Nagyon régóta az Asrock lapokat favorizálom/használom nagy elégedettséggel . Igaz most pont az szart be egy gyári BIOS up-datenél ( ASROCK H110M-HDS)
Ezt néztem hogy igazából bőven elég lenne az igényeimnek.
MSI B150M GAMING PRO alaplap
[link]
MSI B150M BAZOOKA alaplapKöszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz bluyoo #37114 üzenetére
Köszönöm a válaszod kicsit most tanácstalan vagyok mi lehet a nyerőbb megoldás Asrock nagyon szimpi Viszont régen anno asus lapom volt avval se volt semmi baj...nem tudom most agyalok hogy mi legyen igazából azt szeretném a h a procim szépen muzsikálna benne gond nélkül legalább úgy mint a régi giga lapomba
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz tranceplanet #37067 üzenetére
Hát én maradok a Asrock vagy gigánál nem győzött meg hogy ez annyival jobb lenne
-
tresh
veterán
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy szeretném leváltani a "régi" AM3/AM2+/AM2 támogató lapom (többi infó az adatlapomon).. mivel a procim nekem tökéletes (1,22v-n 3,1Ghz en megy) csak lapot cserélnék egy kicsit komolyabbra +ddr3 váltanék a több ram végett kérdésem milyne alaplapot ajánlanátok fontos a magfeloldhatóság
-
tresh
veterán
válasz elfelejtette #19663 üzenetére
Köszi szépen
-
tresh
veterán
Hali [evvel] a lappal ugye lehet a core unlock beállítani?
-
tresh
veterán
Hello mindenki
Nekem is valami jó lap kéne AMD Phenom alá 2magost szeretnék majd unlockolni.Néztem amit írt vki asrock-ot de valahogy az a márka nálam kétségekbe ütközik. Viszont gigabyte,asus érdekelne max 25K [link] ez megfelelne hozzá? bár ha meg tudsz győzni hogy asrockból ennyiért van jobb lap akkor lehet arra hajlok[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz Sweet Lou 6 #7281 üzenetére
köszi szépen meg lesem
-
tresh
veterán
hello mindeki
Abba kérném a segítséget h most készülök gépet összerakni egy AMD X2 6400+ Black E. lenne a lelke és mellé 2x1GB 800MHz Geil Ultra DDr2 es ramok vga pegi egy 8800GT lenne
nah most ehhez kéne nekem egy megbíható jó alaplap ami elbírja ezeket,SLI ilyesmi nem fontos nekem és olyan 20-25k közöt kéne lennie én ezt néztem ki : Asus M2N-SLI Deluxe
Vélemény megfelel hozzá?
válaszotokat előre is köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest