Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Mian
aktív tag
válasz
Sas madár #8865 üzenetére
Értem, köszi. Hát akkor nem biztos hogy lesz nálam tv adás, meg hát a pénz se mindegy, mert invitv-nél pl van az alapár a digitális tv adásra, és abban pl csak 1 tv ára van benne, szóval ha plusz fönt is még két tvn akarjuk nézni a műsorokat akkor azt hiszem még 2x990huf havonta, szóval elég nagy szívás, mondjuk azt hiszem t-nél már három tv van benne az alapárban, nah mind1 ezt majd úgyis megérdeklődöm t-nél..
még 1x köfi -
Mian
aktív tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni, (nem nagyon vagyok jártas a tv-tuneres monitotok világában)
hogy a tv-tuneres monitorok hogyan veszik az adást. Elsőre biztos hülyén hangzott, de szóval hogy gondolom ugyanolyanok mint a rendes tvk kell hozzá ezer zsineg meg ezaz, mert testvérem azt állítja, hogy a tuner gondolja ő, szóval hogy az egy vevő és hogy már nem kell külön a tv zsinegjét az én szombámba is bevezetni ez télleg így van? mert földszinten van nappaliban a "rendes tvnk", meg most szüleim szobájában van még az emeleten, "elől" (utcafront felől), én szobám meg hátul van a kert felé, és hogy ha én vennék egy ilyen tuneres monitort akkor át kéne vezetgetni előről a tv adás zsinegjeit vagy nem?
Amúgy most valamilyen kábel-tvnk van, szóval ha jól gondolom ez nem digitális, amugy a hetekben lesz bevezetve ha minden igaz a t jóvoltából egy digitális féle adás, szóval már nem kábel tv lesz ha ez számít vagy nem tudom mi a külömség, nem tudom hogy melyiknél van kábel melyiknél nincs, gom a digitálisnál is van kábelezés azért, csak a műholdasnál nincs vagy nemtudom, lényeg, nagyon macerás lenne szerintetek hogy ha én most szeretnék tv adást egy ilyen monitorral a szobámba?
bocsi a regényért, köszi aki végigolvassa és annak meg mégjobban aki segít is nekem ebben a témában eloszlatni a homályt.Üdv.
-
Mian
aktív tag
Hello!
A "TCO"-nál melyik a jobb érték, az alacsonyabb vagy a magasabb?
Nem nagyon tiszta nekem.Üdv, Mian.
-
Mian
aktív tag
válasz
old_artist #8508 üzenetére
Hello!
A monitor kimenetei között láttam őket. (- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet, audio kimenet (3,5 mm), videó kimenet, videó bemenet, DVI-D, HDMI bemenet, fejhallgató, RGB)
A videó bemenet, kimenet...szóval először az jutott eszembe, hogy tv tuneres a monitor, de nem nagyon volt ilyesmi róla írva (bár nekem nem kell, hogy tv tuneres legyen), csak nem tudom, hogy ezek a csatlakozók mire jók...és rgb csatlakozóról se hallottam nagyon még -
Mian
aktív tag
szerintetek ez a monitor játékokban illetve filmekhez milyen lenne: [link]
igaz pont most írtam, hogy nem akarok drága monitort mert felesleges szerintem, de ezt most láttam meg és eléggé felkaptam a fejemet...eléggé jó ár/érték aránnyal rendelkezik, és mégiscsak ips, ha nem is oled
...mondjuk úgy tünik inkább grafikusoknak ajánlott, de játék, film szerintetek?
videó kimenet, bemenet mit takar, és az rbg? több kérdésem nincs -
Mian
aktív tag
tegnap gondolkoztam egy kicsit... és rájöttem, hogy ma még teljesen felesleges a hd felbontás...inkább veszek egy egyszerűbb, olcsóbb monitort most, aztán majd ha bejönnek az oledek és elérhető áron is lesznek úgy 2-3-4 év múlva, majd akkor kéne beruházni egy olyanra...levezettem magamban tegnap ezt a hds dolgot...arra jutottam hogy, 1. veszek egy full hd monitort, szuppi , 2. full hd filmet akarok nézni, vegyek bluray filmet és még hozzá meghatót is amiről a filmet be tudom másolni a gépbe ami 30nál kezdődik (kicsit off, még az is lehet, hogy valaki tölt filmeket és nem veszi, de akkor is kiírni még mindig nem tudom ha szeretném de nem baj tegyük fel nem akarom kiírni
), aztán hozzá kártyát, ez szerencsére megvan de ha nem lenne még ez is (egyénként ha játszani akarok full hdben akkor már nem elég a mostani kártyám se, kéne új, egyenlőre filmekre még oké ...szóval rádöbbentem, hogy ez nem csak egy monitorból áll, és napjainkban még szerintem senki sem használja ki a full hd előnyeit vagy nagyon kevesen... mire ezek a hatalmas felbontások és bluray meghajtók általánossá válnak és az oledek is esetleg elterjednek, addig még eltelik 4-5év is, szóval szerintem manapság még teljesen felesleges ez a full-hds dolog (csak a reklámok súlykolják az emberbe...), habár pár napja még én is ilyen monitort akartam
, de meggondoltam magam.. (ismerősöm jutott még eszembe őt nem is említettem...vett egy százhuszonakárhány colos plazma tv-t a nappalijukba...aztán mondta hogy teljesen felesleges mert alig van full hd adás és csak elnyújtja meg pixelesíti a képet...hát én is láttam de ezt ő mondta...)
Nah mindegy, csak ezt meg akartam osztani veletek, de ha valaki nem így gondolja megoszthatja velem nyugodtan.Üdv.
-
Mian
aktív tag
hmmm, ez a "BenQ G920WL" sem rossz kis monitor, eddig ilyen méretben nem gondolkodtam de nem rossz. Mondjuk ez a monitor már nem ennek a topicnak a témája.. na majd egyszer csak eldöntöm, és abbahagyom az irogatást, mindenesetre köszönöm az eddigi segítségeteket, sokat segítettetek.
-
Mian
aktív tag
AOC-okkal mi a helyzet? Szervíz terén ilyesmi, pesten van nekik szakszervizük?
AOC 2434Pw, ezt a típust nézegettem pontosabban.lol
: [link]
-
Mian
aktív tag
válasz
Mangerd #8469 üzenetére
és már megint nem tudok szerkeszteni
no mind1
...hát eggyel kevesebből kell már csak választanom, most örüljek vagy sírjak nem tudom.....most nézem, hogy az LG E2250V az átlagnál egy kicsit nagyobb 21.6"os képernyővel rendelkezik, és a kerete sem kicsi, így már nem fér be nekem [link] itt írják a méreteit:
"Méret: 204x434x56 mm"....43,4 az már túl magas nekemszerk: Lehet egyszerűbb lenne lepakolni a sz.gép asztalról a polcot
, de úgy meg olyan mély az asztal, hogy az már fura
, kisebbségi érzetem lesz
-
Mian
aktív tag
itt találtam rá amúgy az "E2250V"-re: [link]
[link]
<--- Ez sem rossz, bár ez már árban inkább 65-70 körül mozog szóval kiesik.
Bár nekem egy kicsit túl csicsás, de a válaszideje nem rossz..
Nagyon belemerültem a témába.
Már kicsit sok is....túl nagy a kínálat nehéz választani
Lenne egy amit lehet választani mint a szocializmusban, de az korrekt lenne, azt jó.szerk: 8469: Homogenitás?
-
Mian
aktív tag
válasz
Mangerd #8466 üzenetére
ez a benq monitor mondjuk pont azért is tetszett meg mert azt írják, hogy jó az összeszerelési minősége: "A kijelző egyszerű küllemével szépnek mondható, az összeszerelés minősége pazar, ..." [link]
A samsungokkal, LG-kel sincs bajom, először azokat is nézegettem, csak hamár monitort újítok szeretném ha sokáig jó lenne még, mind megbízhatóságban, mind pedig tudásban...és led monitorok terén a benq-k a legolcsóbbak, egy samut vagy lg-t sem találtam ami 45-50 körül lenne...+ az Eco is nagyon bejön, 24w fogyasztás azért nem rossz...Nem vagyok greenpeace-es, de amit meglehet tenni a környezet érdekében azt szeretném is megtenni.
Vagyis kiegészítem, nem teljesen igaz, hogy nem láttam olyan lg-t, ezt igen: [link]
Ennek nem tudom a fogyasztását, nem írták sehol...benq talán kicsit jobban is tetszik, de már nem tudom -
Mian
aktív tag
válasz
Mangerd #8461 üzenetére
Értem, köszi a hozzászólásokat, azt elfelejtettem írni, egyik legfontosabb dolgot
, hogy nekem is a fizikai méretek a határok, de viszont szeretnék full hd-t, egy számítógép asztalom van és lemértem, 60.7x42cm hely van csak a monitornak pontosan
, és egy 23 vagy 24"-os monitor már nem férne be
...a benq az elromlással hadilábon áll?
Mesélj, nekem még nem volt benq-m, ismerőseim között sincs senkinek, szóval kb semmit sem tudok a márkáról, talán annyit, hogy nem olyan régi és intenzíven fejlesztenek, és az acer-ből vált ki anno ha jól tudom... szívesen olvasnék tapasztalatokat a benqk-ról, ha van időtök és kedvetek, leírhatjátok.
Köszi, üdv.
-
Mian
aktív tag
jah és még valami, remélem majd holnap vagy valamikor válaszolsz rá még
Szóval full hd miért csak 23"-tól ajánlott? Azt olvastam már, hogy azért nem ajánlják mert túl kicsik 21,5"-on az ikonok meg úgy minden kisebb, de miért akkora nagy baj az, minőségromlást nem okoz nem? -
Mian
aktív tag
válasz
Mangerd #8449 üzenetére
értem, köszi, amúgy dunakeszin lakom, szóval pest az itt van egy ugrásra, extrém digitalnál is nézegettem amúgy ezt a monitort, ott drágább 5ezer ft-al, viszont be tudnék menni érte, mondjuk a pólusba, és futárkodni sem kell, és ott van pixel gari is meg sima is (3om év), úgyhogy ezen is gondolkodtam.... amúgy legelőször ezen a monitoron gondolkodtam: "LG W2261VP-PF", iponon néztem, és azért tetszett meg a benq mert iponon hajszálnyi külömbséggel mind a kettő ugyanannyiba kerül, de a benq viszont ledes, olvastam tesztet róla dícsérték is a színhűségét ([link])
BenQ-kat amúgy miért nem ajánlod?Szerk: 8450: TFT-n, pontosabban ezen játszom most: Fujitsu Siemens Scaleoview L17-3
-
Mian
aktív tag
válasz
RootRulez #8446 üzenetére
Titiu: Köszönöm szépen a segítséget!
RootRulez: Nem vagyok szakértő, hogy melyik a jobb erre arra, de annyit tudok, hogy a legtöbb játék támogatja mindkét felbontást, persze az újabbak, de általában amelyik a 16:10et támogatja az a 16:9et is... saját tapasztalat, megnéztem pár játékot ami itthon van, hogy milyen felbontások állíthatóak...age of III, stronghold 2, cossacks II: napoleonic Wars pl támogatják mind a kettőt....fifa 09 egyedül amiben csak 16:9-et találtam, meg van egy olyan felbontás benne ami 1280x768as, ezt nem is értem, mert ez kb a 16:9, és 16:10 között van....nem tudom adtak-e ki ilyen felbontással monitort
de szóval a támogatással általában nincs gond én legalábbis azt tapasztaltam.... hogy melyik felbontás jobb ennél annál a tevékenységnél azt nem tudom
Üdv.
Szerk: Látom már közben Mangerd írt egy profibb hsz.-t az ügyben.
...Amúgy én azt nem értem, hogy miért baj 1980x1020as monitor játékra, mindenki azt mondja, hogy több pixel nehezebb kihajtani a kártyának...nem kötözködni akarok...de miért kéne full hd-n használni, én pl 16:9es monitort szeretnék majd a jövőben, remélem kapok is
, és pl bőven megelégednék az 1280x720as felbontással is játékok közben ami ugyanúgy 16:9, illeszkedik a képhez, és nem terheli le a gépet annyira, és szerintem elég szép is....filmre meg ott lenne az 1920x1080....most pl egy 17"es monitoron játszogatom 1280x1024ben, lényegében az 1280x720 is ugyanaz lenne csak szélesebb képpel, és szerintem pl cod6-nak így is nagyon szép a képe.
-
Mian
aktív tag
Köszi, és amúgy ez a pixel garancia hogyan működik, visszaküldöm a monitort és ők állják a szállítás költségeit, vagy nekem kell állnom, vagy esetleg nekem kell bevinni valami központi szervizbe? Még nem vásároltam webshopból, úgyhogy ilyen téren elég tapasztalatlan vagyok.
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Milyen oldalt ajánlotok iponon kívül, ahonnan megbízhatóan lehet rendelni?
Kinéztem ezt a monitort: [link]
de iponon nincs rá 3napos pixel garancia. :SÜdv, Mian.
-
Mian
aktív tag
Hello!
Olyan monitort keresek, nem tudom hogy hívják, amire pl ilyen képernyős ceruzával lehet rajzolni és az adatokat, vagyis a képet egyből beviszi a gépbe, grafikai munkákhoz kellene, remélem tudtok nekem mondani.
Segítségeteket előre is köszönöm,
üdv,
Mian. -
Mian
aktív tag
Hello!
LG W2261VP-PF, ezzel a monitorral szemezgetek mert sokat tud és olcsóbb a konkurens gyártók termékeinél.
Annyi kérdésem lenne, hogy a kontrasztja az 50.000:1 vagy 20.000:1 mert mindenhol mást írnak...és még annyi, hogy szerintetek jó választás minőséget tekintve az LG, nincs vele gond?Előre is köszönöm a válaszotokat,
üdv. -
Mian
aktív tag
válasz
i are robot #6906 üzenetére
köszönöm a választ
-
Mian
aktív tag
Hi!
Olvasgattam ezt azt a monitorokról mostanában, és hogy tn panel igy meg ugy, de ha ne tn-t vegyen az ember akkor mit?
Gyártanak egyátalán mostanság nem tn panelos monitort?Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- eladó Dell U3224KBA 6k
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest