Hirdetés
Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv!
Sajnos sok helyen (felelőtlenül)hibás adatokat adnak meg, ezért érdemes a hivatalos LG specigfikációk között is nézelődni, mert ott valószínüsíthető, hogy helyes adatokat adnak meg!
Egyébként a csatlakoztatási lehetőségei: D-sub, DVI-D (dual link, HDCP-vel), HDMI
Nem TV tuneres, az biztos, és nem is értem, hogy miért írják oda az RGB csatlakoztatást, ami értelmezésem szerint D-sub lehet!
Egyébként az említett gyári specifikációk között ott vannak a méretei is a monitornak! -
old_artist
addikt
Üdv!
Játékokhoz és filmekhez is nagyon jó ez az LG W2220P - IPS paneles monitor - és nem csak grafikusoknak ajánlott, sőt ...!
Ár/érték/tudás színten is jobb, mint egy TN paneles - hadd ne soroljam az előnyeit -, már nem egyszer volt a kezeim között, és aki eddig ilyet vett, nem bánta meg!
Bátran megveheted, és kalibrálva egy igen jó színteret lehet kihozni belőle, ma is bekalibráltam egyet, és igen csak kiválóra vizsgázott!
Bár a fekete mélysége lehetne jobb is (ez csak vájtszeműeknek - 0,16cd/m2), de a kalibrálás utáni deltaE átlag 0,3, max. deltaE 0,6 lett!"... videó kimenet, bemenet mit takar, és az rbg?" - ha ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd ...
-
-
Mian
aktív tag
hmmm, ez a "BenQ G920WL" sem rossz kis monitor, eddig ilyen méretben nem gondolkodtam de nem rossz. Mondjuk ez a monitor már nem ennek a topicnak a témája.. na majd egyszer csak eldöntöm, és abbahagyom az irogatást, mindenesetre köszönöm az eddigi segítségeteket, sokat segítettetek.
-
Mangerd
aktív tag
A led, csak egy szép szó, igazából semmivel se jobb más TN-eseknél. (Egyenletesebb a bevilágítás és kicsivel kevesebbet fogyaszt, viszont még rosszabb a homogenitás)
A led világítás igazán csak parasztvakításra jó!Fogyasztásra láttam már más értéket is... De igazából az hogy 30 vagy 25 nem igazán számít.
Az ipon-ról pedig már többször leírtuk, hogy az egy bolt! És boltnak egész jó és korrekt, de attól még egy bolt és nem független teszt labor! Az ún. tesztjeik legfeljebb arra alkalmasak, hogy színes képeket nézhessük a kiszemelt termékről, illetve ismerkedjünk a doboz tartalmával. A szöveges részt ajánlott átugrani!
-
Mian
aktív tag
itt találtam rá amúgy az "E2250V"-re: [link]
[link]
<--- Ez sem rossz, bár ez már árban inkább 65-70 körül mozog szóval kiesik.
Bár nekem egy kicsit túl csicsás, de a válaszideje nem rossz..
Nagyon belemerültem a témába.
Már kicsit sok is....túl nagy a kínálat nehéz választani
Lenne egy amit lehet választani mint a szocializmusban, de az korrekt lenne, azt jó.szerk: 8469: Homogenitás?
-
Mangerd
aktív tag
nem az elromlással áll hadilábon (statisztikailag kb annyira romlandó belülről, mint bármi más, az anyag minőség és összeszerelés már más kérdés. De ha nyugton hagyod az asztalon, akkor állóhelyzetben nem fog szétesni
)
Sokkal inkább a megjavítással, Homáron is panaszkodtak a BenQ szervizre (bár ott mire nem?)
De ha a méretek nálad adottak, akkor a maradékból kell választanod. És ha már nem tetszik az LG/Samu vonal, akkor inkább válassz BenQ-t mint Fusi, Asus vagy Acer-t
Nos igen, január 7-én kiérdemelni az év ellenmondását nem kis teljesítmény
-
Titiu
csendes tag
Én egy benq e2220hd-t vettem januárban, és maximálisan elégedett vagyok, de az egy összetett döntés volt. Meg is kaptam Mangerdtől 2010 ellentmondása címet, az év legelején.
Hangszóró, usb, dvi/hdmi, 21,5", fullhd, dizájn, feleségJa, és kb. 5 percre lakom a budaörsi nagyker-telephely-szervízközpontjuktól, és régi tapasztalatom, hogy a garanciát megéri az elérhető legmagasabb szinten érvényesíteni.
-
Titiu
csendes tag
Akkor ismét belebeszélek. Fontos: abszolút laikus vagyok, nekem is Mangerd hozzászólásai segítettek a legtöbbet a választásnál.
A benq-t sokan talán azért nem ajánlják, mert:
nincs gyári pixel-garancia, de ha ad a kereskedő akkor OK;
nem adnak dvi/hdmi kábelt, ami többletköltség;
nem (sokkal) olcsóbb, mint más piacvezető márkák.
A 21,5-es full hd sokak szerint kicsi, szerintem egy átlagos íróasztalon, kb. egy méterre a szemtől a pont jó alsó határán van. Minőségromlást nem okoz, csak a szemed folyik ki, vagy a hátad törik ketté. Nekem nem fért volna el nagyobb, de full hd-t akartam, és ragaszkodtam a beépített hangszóróhoz, az usb csatlakozóhoz és a 45ezres árhatárhoz. Játszani meg csak diablo 2-vel szoktam
azt bármilyen nem túl régi gép viszi bármilyen felbontáson.
Szóval sokszor "extrém" egyéni igények árnyalhatják a képet. -
-
Mian
aktív tag
jah és még valami, remélem majd holnap vagy valamikor válaszolsz rá még
Szóval full hd miért csak 23"-tól ajánlott? Azt olvastam már, hogy azért nem ajánlják mert túl kicsik 21,5"-on az ikonok meg úgy minden kisebb, de miért akkora nagy baj az, minőségromlást nem okoz nem? -
Mangerd
aktív tag
Na várjál. Te milyen monitoron játszol most? CRT vagy TFT?
Azért kéne fullhd használni, mert TFT monitor csak maximális felbontáson ad szép képet. Ha 16:9-esre veszed le (ahogy te írtad) akkor csak azt éred el, hogy nem fog oldalra torzulni a kép, viszont lényegesen homályosabb lesz. Utána már húzhatsz fel grafot meg AA-t, szép képed nem lesz! Persze lehet, hogy nem fogod észrevenni és hozzászokik a szemed, de ha meglátod hogy kéne kinézzen egyből rájössz, hogy valami nem stimmel. (De az is lehet, hogy csak azt érzed, hogy fárasztó nézni a játékot, fárad a szemed, valami zavaró a képpel...)
Nem szép és nem egészséges alacsonyabb felbontás játszani. De persze ettől még nem tilos!
Én azt javaslom, hogy inkább max felbontáson rosszabb grafikával, mint kisebb felbontáson jó grafikával. Mert a kép talán egy picivel még szebb is lesz gyengébb grafikával, de a lényeg, hogy a szemnek mindenképpen kellemesebb!!!
1280x720 nem szélesebb 1280x1024-nél (hiszen mindkettő szélessége 1280 pixel) csak keskenyebb
-
Mangerd
aktív tag
Én a helyedben annyira nem erőltetném a BenQ-t...
Pixelgaranciára is az vonatkozik, ami más garanciára. Ha vissza kell küldeni, akkor az a te költségeden megy vissza (és jön újra hozzád a csere darab). Ez jelentheti azt, hogy becammogsz vele boltba, ahol vetted, majd hazaviszed a kicseréltet. De jelenheti azt is, hogy szólsz a boltnak, akik leszervezik neked a futárt (ugyanúgy, mint amikor kihozták) aminek a költségeit rád verik. Persze lehetnek olyan rendesek, hogy ők állják, és itt jön be a képbe az ipon! Nekik átlagon felüli a szállítási díj, viszont tartalmazza a "garanciafutár" szolgáltatást, vagyis garis probléma van jön-megy a futár, de nem verik rád a költségét. (bár úgy tudom, hogy ha nem volt jogos a jótállási követelésed, akkor ki kell fizetni, de pixelgarinál ilyen nem fordul elő)
Tehát ha pesti vagy, vagy meg tudod oldani a monitor felvitelét, akkor rendelj onnan, ahol szimpatikusak az árak és adnak pixelgarit a BenQ-ra (ha továbbra is ragaszkodsz hozzá)
Viszont ha vidéki vagy és macerás lenne önerőből felvinni cserére, akkor rendelj LG-t vagy Samsung-ot az ipon-tól!!!Nekem a nyáron garanciás problémám volt az alaplapommal és a Wox se kért el pénzt a futáros el- és visszaszállításért. Meg is lepődtem, mert én készültem, hogy majd fizetni kell
-
Titiu
csendes tag
pixelgarancia ügyintézésben nem vagyok járatos. melóhelyhez közel vannak, elballagtam hozzájuk, kipróbáltam és megvettem. amúgy esküdtek rá, hogy még nem láttak pixelhibás benq-t.
de vannak itt a fórumon hozzáértőbbek is, mintha pár hete valaki összefoglalta volna, milyen (igen jelentős) többletjogaid vannak, ha webshopból házhozszállítással vásárolsz.
és ne kerülje el a figyelmed, hogy a benq csak analóg kábelt ad. szóval ha neten rendelsz, érdemes rögtön kábelt is a kosárba tenni. -
i are robot
senior tag
Szerintem erre gondolhattok:
http://www.wacom.com/cintiq/Viszont kibebasz_tt k_rva drága cucc egy ilyen.
-
Mangerd
aktív tag
Azért drágább...
Gyakorlatilag semmire!
Mivel az nem más, mint egy DVI csatlakozó, amely a digitális kép mellett hangot is továbbít. Csakhogy a hangot senki sem max. 1 Wattos dobozhangú monitorhangszórón hallgatja!!!!
Előnye csupán annyi, hogy ha pl Xbox-ot vagy settopbox-ot, vagy HDMI-s DVD/BR lejátszót (vagy egyéb nem-PC-s cuccot) akarsz rákötni, akkor átalakító nélkül megteheted. Csakhogy egy DVI-HDMI átalakító (vagy különböző végű kábel) kb 2000-2500 forint, míg 2 ugyanolyan monitor közül a HDMI-s átlag 5ezerrel drágább. Vagyis jobban megéri kerülni a HDMI-t... -
Mangerd
aktív tag
1) a konkurens 2333SW-je csak 3 ezer forinttal drágább, de 1,5"-al nagyobb. Míg az ugyanakkora 2243SW csak 39 és fél!
2) az a kontraszt a dinamikus, akár 20 csillárd:1 is lehet, úgy se fogod sose használni, kifejezetten paraszt vakításra használható szám. (ismét linkelném a demonstráló videót ami bemutatja, hogy milyen jó is a dinamikus kontraszt! A minőségért elnézést kérek, de lényeg, a villogás így is jól látható)
Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- Politika
- Le Mans Ultimate
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Nintendo Switch
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest