- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
Aktív témák
-
pimmi
senior tag
Csak állítsd be amit TeeJay mondott. Csinálhatsz kétféle 1024x768-at.
Tételezzük fel, hogy a monitorod felbontása 1680x1050.
1. Az 1024x768-at a képernyő közepére teszi. Ekkor 1 képpont 1 képpontnak felel meg. Magyarul ez olyan mintha egy 1024x768-as natív felbontású TFT monitorod lenne. Ez adja a legjobb képminőséget. Hátránya, hogy kis méretű lesz a kép körbe fekete csíkkal. Ebben az esetben szerencsésebb a helyzet ha nem 20"-os hanem 22"-os wide monitorod van. Utóbbin kb. 12"-ban fogod látni a képet.
NVIDIA vezérlőpultban: a Ne állítsa be a méretarányt. választod.
2. Az 1024x768-at méretarányosan kinagyítja. Így a kép nem torzul és csak két oldalt lesz fekete csík alul-felül nem. Előnye a nagy méret torzulás nélkül. De mivel a 768 képpontot tartalmazó információt 1050 pixel jeleníti meg valamicskét romlik a képminőség de így is elég jó.
NVIDIA vezérlőpultban: a NVIDIA méretarány beállítás használata rögzített oldalaránnyal. választod---Ezt egy régebbi hozzászólásban találtam, szerintetek ilyen van az ati catalystben is ? Ha igen hol ?
-
pimmi
senior tag
válasz
redhat24 #2721 üzenetére
Konkrét boltot nem tudok, de érdemes nagy boltban venni ott 3 napon belül ha nincs baja is cserélik.
Én a saturnban vettem egy 19 widot, hazavittem, és kicsi volt,a 17" 4:3 után másnap vissza , mondtam hogy kicsi, erre ők , oké válasszak másikat.Rádobtam 4k-t és vettem egy 20 widot, ég és föld sokkal nagyobb, nagyon számít az 1 "-ol.
Az electroworldben is igy van.Egyébként én itt figyelem az akciókat, jó dolog érdemes megnézni néha, itt fogtam ki a 20 as widot bruttó 40k-ért, de csak 2 napig volt :[link]
-
pimmi
senior tag
Srácok a 20" tft-nél ha két internet ablakot egymáson mozgatok akkor a felső széle lemarad, mosodik ,de ha lassan mozog akkor is.
Mi nem birja a vga ? -
pimmi
senior tag
Azt mondja meg nekem valaki, hogy egy 20" widot ha 1440x900 ban használlok, akkor kissebb vagy nagyobb a betümérete mint egy 19"-os widnak ugyanezen a felbontáson.
Arra gondolok hogy a kissebb pixelméret miatt lehet hogy a 20" on kissebb ? -
pimmi
senior tag
A moncsimon a követhező szinbeállítások vannak, 6500k ,9300k ,egyéni,natív ,
eddig a 6500k-n használtam, de most áttettem a natíve nevü beállításra, itt a fehér sokkal fehérebb ,szerintetek ez milyen beállítás, minek felel meg ? -
pimmi
senior tag
Lenne egy láma kérdésem, a választ sejtem de erősítsetek meg.
Van két tft az egyik 20"wide a másik 19"wide, ha mindkettőt azonos felbontáson használlom, pl 1440x900 ban akkor a betüméret hogy alakul a két moncsin ?
Mivel a 20"-osnak kissebb a pixelmérete, ezért bizonytalan vagyok hogy tényleg nagyobbak lesznek azon a betük ? -
pimmi
senior tag
Erről valami infót tudtok, egyáltalán ez holvan mármint márka ?[link]
-
pimmi
senior tag
Szerintetek a láthatósági szög összefüghet a pixelmérette ?
Mert azt figyeltem meg hogy a kissebb pixelméretü moncsinál jobban kitünik ha fentröl nézem hogy a kép alja halványabb, ez konkrétan 20"-os. -
pimmi
senior tag
A tn panelek 262k szin megjelenitésére képesek alapból, a maradék "2 bit szinmélységet" frc-vel állítják elő (frame rate control) igy lesz 16,2 millio szines egy tft. bár ahogy olvastam, már van olyan is, ami 16,7 millio szint képes előállítani, de az továbbra is 6bit+frc.8 bites tn továbbra sincsen, csak olyan tn, ami papiron képes 16.7m szin előállitására. (de nem az)
jó cikk a témában: [link] -
pimmi
senior tag
Az egyik Tn a másik Tn+film panel, ez mit jelent ? Így bocsi.
-
pimmi
senior tag
válasz
RoyalFlush #2700 üzenetére
L20w-1
Én is ilyet vettem multhét végén a saturnban, ott akkor áfa mentes hévége volt 41k volt két napig.Nagyon király képe van, még 1440x900 ban is. -
pimmi
senior tag
válasz
RoyalFlush #2698 üzenetére
Hát, én megnéztem, elég átlagos a képe, szerintem egy kicsit többért, kap jobbat, vagy 20" ost.ha tesz hozzá egy 5k-t akkor az "electrovilágban" van most 20" fujitsu, ugyanezekkel a paraméterekkel kb + hangszóró,+ nagyobb felbontás, kissebb képponttal.
Mellesleg szerintem szebb a képe ,és ott 3 napon belül cseréllik ha egy pixel is hibás, ez tuti mert kérdeztem. -
pimmi
senior tag
Szasztok.
Az mitől van hogyha szemben ülök a moncsival, akkor a kép alján lévő karakterek, főleg a betüknél látszik, kicsit halványabbak mint a kép tetején levők,
Vagyis tudom miért, mert azokat felülröl nézem a kép tetején levőket meg egy kicsit alulrol.
A kérdésem az lenne hogy ez minden ilyen moncsinál igy van ?
A tft egy 20" wide fujitsu.
Köszönet. -
pimmi
senior tag
válasz
szarvasmici #2678 üzenetére
Most mi van ? Segíts.
-
pimmi
senior tag
válasz
szarvasmici #2675 üzenetére
"A könyvjelző eszköztáradat telepakolhatod egy csomó kütyüvel, mert jó sok el fog férni"
Ez hol is van ? Nem talállom. -
pimmi
senior tag
Na srácok, megvettem egy 20" Fujitsut, widot, a képe szép, de ha a felbontást leveszem 1440x900 ban még szépek a betűk de ha az alá megyek akkor mintha tompábbak, homályosak lennének, ez hiba vagy normális jelenség ? eddig egy 17" hp-m vol ott nem tapasztaltam ezt.
-
pimmi
senior tag
A kérdésem arra irányult hogy azt hallottam hogy a 20 as widon a kissebb pixelméret miatt nehezebben olvasható pl szöveg ugyanazon a felbontáson mint a 19 widon.
-
pimmi
senior tag
Kérek valakit,mondja meg főleg netezésre most akkor melyik jobb ? A 19" vagy a 20" wide ?
-
pimmi
senior tag
[link] Ma mégólcsobb itt.
-
pimmi
senior tag
Hétfőtől akciózza ezt az elctroworld 45k lesz az ára, most hozták az újságot, szerintetek ?
-
pimmi
senior tag
Egyébként az igaz hogyha nem natív felbontásban használsz egy moncsit akkor ha dvi-vel csatlakozik szebb a kép, főleg a szöveg mint a d-subnál ?
-
pimmi
senior tag
Mégvalami
Asusbol van 1680x1050 felbontású is ha azt akkor melyik felbontásút ?
ASUS VW198S
43.235Ft(36.029Ft)
Kosárba tesz darabot
ebből a termékből Specifikáció
KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 19"
FELBONTÁS: 1600x1200
KONTRASZTARÁNY: 3000:1
FÉNYERŐ: 300
VÁLASZIDŐ: 5ms
DVI CSATLAKOZÓ: Nem
FORGATHATÓ: Nem
SZÍN: Fekete
SZÍNEK SZÁMA: 16,7 millió
MULTIMÉDIA: Igen
Termék honlapja -
pimmi
senior tag
Légyszi segítsetek, a két moncsi közül melyiket válasszam ?
Főleg netre és munkára használnám.
Köszönöm.ASUS VW195S [link]
43.296Ft(36.081Ft)
Kosárba tesz darabot
FELBONTÁS: 1440x900
KONTRASZTARÁNY: 2000:1
SZÍN: Fekete
SZÍNEK SZÁMA: 16,7 millió
Termék honlapjaFUJITSU-SIEMENS L19W-2 [link]
43.930Ft(36.609Ft)
Kosárba tesz darabot
FELBONTÁS: 1440x900
KONTRASZTARÁNY: 800:1
SZÍN: Ezüst
SZÍNEK SZÁMA: 16,2 millió
Termék honlapja -
pimmi
senior tag
válasz
kapcs-ford #2596 üzenetére
(nekem ezért mondták hogy noname cuccot vegyek mert mindxar)
Ezt hogy érted, mert Én is vásárlás elött állok.
-
pimmi
senior tag
Srácok, nehogymár ezen vitázzatok, tényleg 1024X768-on használom, ezt is és az előző
Acer 17-es tft-émet is.
Az újat, bármelyik lessz is biztos nem fogom nativon használni már csak a szemem miatt is mert nagyobb betűk nem annyira fárasztóak,
Ha lenne az lg-ben hangszóró már megvettem volna , de nincs kedvem még egy pár hangszórót is az asztalomra zsúfolni.
Ezen kár vitázni. -
pimmi
senior tag
-
pimmi
senior tag
-
pimmi
senior tag
-
pimmi
senior tag
válasz
kapcs-ford #2552 üzenetére
Ezt Én is néztem már, Asus VW195D
A Budaörsi Mediamarktban voltam tegnap, van belölle egy hegy, 39k-ért, megéri?Vélemények??????????? -
pimmi
senior tag
Sziasztok, gyors válasz kéne. Erről mi a véleményetek? 42 bruttóért találtam :[ezt]
-
pimmi
senior tag
-
pimmi
senior tag
A 2470-es hozzászólásban említett moncsi ASUS TFT 19" WIDE WXGA+ VW192S engem is érdekelne, véleményeket szívesen vennék.
Aktív témák
Hirdetés
- Van még bőr a Realme 14 képén
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LH55QMCEBGCXEN) 140CM 4K SIGNALE MONITOR ! 2024 UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest