- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz Stauffenberg #7645 üzenetére
Ez engem is zavar, nekem ezek a pici nagyobb tudású, jobb minőségű hobbigépek bejövősek nagyon.
De sajnos nem tudok mit tenni ellene. Ha ennyit kérnek a gépekért/objektívekért, vagy kifizetem vagy hoppon maradok.Ami a Sonyt illeti az A6700 miért nem jó?
Pont az volt a kritika az A6400-al szemben, hogy dejó hogy végre nem sötétül el, meg hogy a NASA rakétájára rajzolt fejen is leköveti a szemet úton a holdra menet, de hát nincs benne ibis...
Az A6700-ban meg benne van mindkettő.Egyébként azt is emlegetted, hogy régen használt géppel kezdhettek sokan. Most itt egy rakás nemzetközileg is elérhető használtbolt, ami garit is ad. Aki szeretne használtan is beleugorhat. Persze tudom pont kezdesből nem szeretnek sokan használtat venni. Mbp/Rebuy/Asgoodasnew/stb...
Nekem pl. egy DSLR is már vintage, - vagy retró, ahogy tettszik - mert már az alapokat is milcen tanultam.
Konrétan mikor egy-egy ismerősöm mutatja neki milye van, és azt sem értem hogy a fenébe tudnak ők annyi nyűggel a kézben fotózni. Pl. ezt a markolatizét se értettem soha, a kezdetektől kicsi gépeim voltak, mikor kezembeadnak valami nagy CaNikon izét(ha modernet is) legyen az egy 5D akármi vagy legutóbb egy 850D, azt se tudom hogy fogjam meg, hogy ne fájjon. (szószerint)Néha agyalok, hogy amolyan szándékosan szenvedni, akarom mondani "szórakozni" veszek egyet, megtudni mivel kellett szenvedni a milcek előtt.
Lehet hogy primitív vagyok, de nekem pl tettszik amit a Fuji AI címén behozott mint jpg beállítást, gondolok itt pl. a bőrsimításra.
Nem hasonlít a telefonos taknyoláshoz, ennek tettszik a végeredménye. Ha emiatt botnak gondolnál, azt is elfogadom.Ami a mobilokat illeti, gondolom az én fejemmel van a baki, mert bár az okostelefon mint olyan és a mobilos fotózás a középiskolás éveimben jelent meg, engem sosem vonzott.
Az eredményt mindig is valahogy csúnyának találtam. Itt a kezemben a Pixel 7, sokan odáig voltak a kamerájáért, de szerintem hányinger amit kiköp, hogy ez AI vagy valami más engem sose érdekelt (legalábbis amíg nem kapok gumiszobát a véleményemért)Egy időben kihívásként tekintettem arra hogy a haverokat meggyőzzem, és működött is, egy idő után a szombat estéken, játék lett a gép körbeadás. Nem is tudatosult bennük hogy már elő se veszik a telefont. De fokozatosan elhagyták, maguktól.
Amit viszont ki merek jelenteni, hogy szerintem nem gondolják a mai fiatalok hogy a mobilok képe olyan jó lenne. Egy ideje ilyen anime-cosplayer találkozokra járok, a cosplayereket szórakozásból kattingatni, az összes tini akivel beszéltem, mind azt mondja hogy a mobil olyan gyenge és hogy ezért nincsenek képeik. (pedig német gyerekek, értsd: a legújab iphone stb van a kezükben)
Ennek okán az összes 4-8 fős tinitársaságban/csoportban látok legalább egyet, akinél mindig van valami rendes gép.Szóval szerintem még van esély, hogy nem ölték ki az esztétikai érzéket/igényességet az emberekből. Márpedig az AI elterjedesének a rendes fotózásban csak ez szabhat határt, vagyis ha az embereknek nem tettszik annyira, mint az AI mentes képalkotás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...