- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Medion notebook. jó nemjó? ki gyártja?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
válasz
lionhearted #25152 üzenetére
Másodpercenként 10 beacon van, amiben elég sok az infó.
Egyrészt Cisco is a 10-15%-ot mondja (= az egy rádiót érintő fogyasztás), másrész Kismet-tel meg tudod nézni magadnak az aktuálisan mért terhelést (= az adott csatornát és a saját ssid-det kiválasztva a zaj viszonylatában a kapacitást).
Értelemszerűen a közben futtatott speedtest / fast.com segít valós Mbps-re lefordítani.Példa:
Otthon összesen 91 ssid-t látok, ami 2.4 és 5 Ghz vegyesen, plusz Telekom-Hotspot, xy másodlagos vagy harmadlagosa, szóval legalább 30 lakás. 1-11ig mindenhol van sok ssid.2.4Ghz 20Mhz beállítás:
- ha 11-es csatornára állítom, akkor kb 45% utilization-t mutat
- ha 13-ra, akkor 16%-ot
Ha minden kliens támogatja, akkor itt a 13 egy jó menekülőút.5Ghz kicsit egyszerűbb, mert:
- a fényhez hasonlóan terjed, kevesebb szomszéd zavar
- ha nem ütközik a control channel, akkor stabilabb + könnyebben vissza tudnak skálázni a protokoll szabályai szerint (pl két 80Mhz-s 36 és 48 csatornákon szépen megvan egymás mellett)
Van 160 széles is és tipikusan 36on vannak így a 64 a logikus választás, még az 1 perces induláskori dfs várakozással is. -
mrots
tag
válasz
lionhearted #25152 üzenetére
Csak a moka kedveert, az egyik AP-n monitor modban sniffeltem a kereteket, hogy kijon-e a matek. 36 masodpercet sniffeltem, ezalatt osszesen 3431 keretet fogott a wireshark (forgalmat ez ido alatt a wiresharkot futtato geprol nem inditottam, de mas vegpontok uzemeltek a halozaton). Ebbol kifiltereztem azokat a beacon-okat, amelyek a sajat SSID-mat hirdettek - harom SSID van. Ez 1084 keret volt, ami 31%-nak felel meg.
Ez utan a tableten elinditottam egy filmet prime videon es hagytam menni a sniffert 46 masodpercig. Ez alatt 46817 keretet latott a sniffer. Ebbol szinten kifilterezve a harom sajat SSID-hez tartozo beacon frame-eket, 2035 darab keret volt, ami a teljes forgalom 4.3%-a.
Tessek, mindkettotok allitasa bizonyitva lett, harom SSID egyszerre tudja az osszes forgalom 31%-at es a 4.3%-at is generalni
Ha valaki komoly valaszt vart, akkor van neten szamtalan meres, nem kell magadnak, peldaul itt van egy lentebb. Plusz informacio amugy, hogy 6GHz-n mar lehet tobb SSID-t is hirdetni egyetlen beacon kereten belul, tehat a szamolgatas nagyreszt feleslegesse valik, mivel tobb SSID eseten sem no meg ennyire az overhead, mint a lenti tablazatbol latszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Konteó topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tőzsde és gazdaság
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB Space Black (független, iSTYLE vásárlás)
- Apple MacBook Pro 13 (2016, Touch Bar) ezüst, i5 / 8GB / 512GB SSD / 4x Thunderbolt 3
- iPhone 17 Pro Max 256GB kozmosznarancs apple.hu
- Alig használt Microhoo Personal Cooler eladó
- 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest