- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Kindle
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #3624 üzenetére
A 20 kerdes fele eleve olyan volt hogy ha valaszoltal ra akkor nem lehetett visszamenni. Azure Plan meg group membership kapcsolatos volt. Peldaul van valamilyen group ami tagja a GRoup1 csoportnak es meg kell bizonyosodni rola, hogy a Group1 hozzafer valami apphoz. A valasz yes/no tehat adtak egy szituaciot. Tehat a fenti peldanal, azt irtak, hogy you assign the Azure USer role to Group1 es hogy ez akkor most jo vagy nem. Aztan ugyanez ismetlodott csak mas role/opcioval. Szinten ilyen kerdes volt az Azure planekkel kapcsolatban, tudni kell, hogy meyil plan mit tud (Basic, Shared stb...). A harmadik ebbol a csoportbol valami networkos volt. Van ket VM es nezned kell a network forgalmat.
A kovetkezo 10 (megjelelolheto, a vegen vissznezheto kerdesek) szinten akorul volt, hogy tudod-e a kulonbozo defaulr roleokat, planeket illetve volt a deployment slottal kapcsolatos kerdes is.
Aztan jott a lab, amit lattam belole az, 7 task es egymasra epulhetnek, de ugye itt allt meg mint a szog.szerk: szerintem ezt a vizsgat en kihagyom, visszakapom a penzem es megyek az AZ-300/301. AZ-101 amugy sem kell a munkamhoz, szep lett volna, de nem fogok izzadni rajta.
-
szallasi007
őstag
válasz
kraftxld #3530 üzenetére
Hát rohadtul nem találom de valamikor márciusban kellett jönnie Microsoft Learning a feladó tárgy meg valami change exam details vagy valami hasonló szöveggel de nincs meg - tuti nem álmodtam vagy akkor az van amit FLx ír és lehet demo vizsga lett volna
Vizsgázni voltam és utána jött nem sokkal. -
TheProb
veterán
válasz
kraftxld #3488 üzenetére
Hát én is kezdem azt hinni, hogy ez csak a szopatásra megy... Azóta már volt RAS-os, RADUS-os,stb. kérdés is...
Az meg megint más kérdés, hogy a válaszok fele szar. Lehet, hogy tényleg csak a prémium ér valamit, bár arra meg nem fogok kiadni 18rugót...
Annyi segítség van még, hogy www.briefmenow.org-on pl nagyjából jó válaszok vannak a kommentekben.
De ez így gáz...
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld #3486 üzenetére
Köszi, ezt ajánlottál kollégák is.
Mondjuk belenézegetve az első pár kérdésbe. Kicsit felszabott agyilag, hogy az első 6-8 kérdésből legalább 2 AD-s témájú volt, aminek semmi köze a 70-740-hez. Se a könyvben, se a MS-es vizsga tematikában nem is említik. Erre AD FS-es, meg FSMO migrálós kérdés jött velem szembe kapásból. Ez wtf?
-
válasz
kraftxld #3457 üzenetére
Mar semmi celjuk nincs vele, mert mindenkit a felhobe akarnak tolni, ahol nem lesz szukseg ugyse adminokra, csak a nagy datacenterekben, meg par solution architect aki megmondja mire fizess elo Azure-ban. Ez az admin dolog 5-10 ev mulva megy a kukaba, erdemes mindenkinek gondolkodnia a jovojen. Aki meg most kezdene komolyabb admin karrierbe, az inkabb felejtse is el, nem ez a jovo.
-
dkaro
őstag
válasz
kraftxld #3455 üzenetére
Köszi, én ezen az új MCSE-n nem igazán igazodok el.
MCSE: Cloud Platform and Infrastructure ez alatt pl nem látom a "hagyományos" Design and implementing vizsgákat csak 2012-höz, a többi meg mind Azure. Illetve MCSA után már elég 1 a sok közül hogy MCSE legyél?
Sokkal tisztább volt a 2012 path. -
_kovi_
aktív tag
válasz
kraftxld #3447 üzenetére
Windows szerveres témakörben szeretnék elmélyedni.
Jelenleg is ilyen területen dolgozom, de csak L1-es szinten(AD, DNS, DHCP, FS), viszont szeretnék továbblépni idővel más helyre ahol már teljesen szerver adminisztrátorként dolgoznék.
Nyilván a komolyabb rendszeradminisztrátori állásokhoz papír is kell. -
szallasi007
őstag
válasz
kraftxld #3434 üzenetére
Szuper, atom jól hangzik
70-341-től is összekakiltam magam, bár az elsőre meg lett.
Ezek az MS féle practice examok - megvettem a vizsgával együtt, meg egyenesen padlóra küldtek, 3szor megpróbáltam 3szor meg is buktam az practice test-eken.
Felmérgesítettek és gyorsan letoltam az online vizsgát otthon Mr. India meg leszkennelte az egész lakást gyakorlatilagMás:
Ja és aki vce-zik annak üzenem hogy a vizsgákon kb a fele megjelenik viszont a vce fájlok válaszait nem szabad bemagolni inkább érdemes utánaolvasni hogy az adott válasz miért az ami, mert egyébként ipari hülyeséget is simán fixre írják, meg CU és SP packok tudnak meglepetést okozni -
CsodaPOK
senior tag
válasz
kraftxld #3417 üzenetére
Pontosan.
Én még aug elején voltam egy álmos ?hétfő? reggel. IPAM-ot konfigurálj PS-ből, meg valami AD-s lekérdező PS parancsnál a végén 3-mas vagy 4-es paramétert adsz-e meg, hogy azt kérd le, amit a kérdésben írnak, meg ilyen idiótaságok.
Azt tudom, hogy mikor a comment period-ból kifutottam, akkor kb a kérdések felénél tartottam azok közül, amihez akartam írni, hogy Dear MS, go to hell -
nlb84
tag
válasz
kraftxld #3395 üzenetére
Sikeresen nem figyeltem, erre az MCSE:Server Infrastructure lejártra és inaktívba tették...
Most probálok utána olvasni, hogy akkor mi van? Kész nem tudom már aktívba tenni, buktam? Vagy letehetem a 70-980-at? Vagy újra kell csinálnom valamely vizsgákat....
Ha már ezeket tudja valaki, hogy most akkor ez, hogy működik akkor please, írja le, ne kelljen annyit keresgélnem -
Krix
őstag
válasz
kraftxld #3361 üzenetére
A Pearson Vue-s online szutyokhoz volt szerencsém pár hónapja. Az egyik kérdésnél a vizsga közben dobott egy szerver errort. Kipróbáltam 3 különböző gépről, 2 különböző internet kapcsolattal, de ugyanazt a hibát dobta és ugyanott. Több mint egy hónap levelezgetés meg anyázás után lezárták azzal, hogy valami internetes kapcsolódási hiba lehetett. Mivel más hiba nem érkezett be aznap így nem náluk volt a hiba és sajnos pénzt nem tudnak visszaadni. Az utolsó levelemben kedvesen sok sikert kívántam nekik a jövőben...
-
djgeg
őstag
válasz
kraftxld #3309 üzenetére
Az online vizsgára hogyan (hol) lehet jelentkezni?!
Vagy csak én nem találtam?(#3310) Yushchenko
Ismerős nemrégen könyvből készült fel amiben voltak tesztek is. Jó párszor átrágta aztán neki feküdt a vizsgának. (+online is vannak tesztek de arról nem tudok nyilatkozni) -
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #3307 üzenetére
Megvan az Office 365 MCSA, a másik vizsgánál befagyott egyszer a program, nem akart továbbmenni, sőt a számláló is leállít. Amikor szóltam az indiainak, előjött a chat ablak, és ez megoldotta. Másik alkalommal teljesen ki kellett lépni, és újraindították a vizsgát, de lehetett folytatti ott ahol megakadt.
-
vzozo
senior tag
válasz
kraftxld #3243 üzenetére
Pár tíz hosztos virtuális környezeteknél én is sok helyen láttam meztelen Hyper-V-t. Ahol viszont már százas-ezres számban állnak csak a virtualizációs szerverek, és kvázi privát felhőt üzemeltet az ügyfél, ott megvolt a VMM (a licensz amúgy is megvolt, mert ilyen esetekben a SCOM biztosan, SCCM / DPM néhol helyen már eleve telepített volt).
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #3171 üzenetére
igen, de nagyon meg van kötve a kezem, kérdeztem amit írtál, de van már erre belső audit, nem kell oda sem ember. Konkrétan megmondtak hogy üzemeltetni van kapacitás, többre nem.
Nagyon begyöpösödött itt a cég, nincs kitörési lehetőség. Emiatt akarok self-study nyúlni valamerre, ha kell kicsit kebesebbért is....
sec irány nagyon érdekel, 2 alap könyvön túl is tettem magam, magával ragadott.
-
vzozo
senior tag
válasz
kraftxld #3158 üzenetére
lehetnék a világ legjobb egyetemen végzett embere, de ha nem tudnék értelmesen kiállni egyedül az ügyfél elé, normálisan előadni azt amit csinálni fogok a projecten, üzleti lehetőségeknek megfelelő megoldásokat javasolni, értelmesen és napi szinten kommunikálni velük akkor nem lennék alkalmas a mostani munkámra.
Soft-skillek minden értelmes-értelmiségi munkához kellenek, és valóban nem az egyetemi alapképzés része ezek fejlesztése, oktatása.
Ellenben egy jó egyetemen van lehetőség ezek tanulására, gyakorlására, pl. választható tantárgyak vagy önkéntes diákmunka, szakkollégiumi tevékenység által.
Az pedig különösen vicces, hogy általában azok ócsárolják az egyetemi képzéseket, akik olyan helyen végeznek, amiről még csak nem is hallottam. Ez most nem rád vonatkozik, és amúgy is flame gyanús, de csak kijött belőlem.
Megjegyzés: nem vagyok fejlesztő, és vettem hasznát az egyetemi tárgyaknak a munkám során, nem is kevésszer. Az a legkevesebb, hogy a kávé- és ebédszünetekben be tudtam kapcsolódni számos olyan beszélgetésbe (ügyféllel, vagy akár kollégákkal is), amit egyszerűen nem is értettem volna, ha self-paced sajátítom el csakis a munkámhoz szükséges ismeretanyagot, és másra magamtól nem fókuszáltam volna. Ami fontosabb, hogy számos munkakörhöz konkrétan jól jött, létszükség volt azon ismeretanyag, amit nem ott és akkor kellett 2 nap alatt elsajátítanom, hanem magabiztosan mozogtam benne pl. több éves kutatás vagy szakirányú végzettség okán.
-
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #3088 üzenetére
Ezt szeretném megkaparintani, 410+411+412-->15% off.
Ha idén dec 31-ig megveszem akkor 1 éven belül le kell tennem a vizsgákat, vásárlás napjától számított 1 éven belül évül el (múltkor azt hiszem betettem már ide, akkor az egyik kolléga hívta fel rá a figyelmem, én is azt olvastam hirtelen hogy év végéig jó).
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
kraftxld #3063 üzenetére
Tényleg nem értettem
.
Ha ennyire megvannak verve az angollal, akkor ezzel az erővel lehetne kinai nyelven a vizsga, még is csak az a legnépesebb ország a világon. Ha kinn élnék én is angol nyelvterületen énsem aggodnék az angol tudásom miatt, így egy kicsit aggodom
.
Hát e kettő közül gondoltam valamelyiket:
MCSA: Microsoft Certified Solutions Associate (Windows Server 2008)
MCSA: Microsoft Certified Solutions Associate (Windows Server 2012) -
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #3026 üzenetére
Egyelőre 2010, de frissítési garancia van, úgyhogy akár 2013 is lehet. 2012-es szerver licenc nincs, 2008 R2-ből viszont van szabad.
Levelező szervert üzemeltettem már de az Exchange az még új lesz. Sőt még azt sem tudom biztosan, hogy Office 365 vs Exchange 2013 párharcból ki jönne ki győztesen, végig kell számolgatni, melyik mennyibe kerülne.
Valami könyv van esetleg, aminek nekieshetnék? MS Press könyvek már feltételeznek némi Exchange tapasztalatot... illetve továbbra is várnék tippet, melyik tanfolyamra és kihez érdemes menni.
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #2945 üzenetére
Azért ez annyira nem biztos, amikor olyan garázscégtől, mint mondjuk a Sony loptak el kártyaadatokat... A legtöbb banknál minimális díjért van webes fizetésre alkalmas kártya. Nem fizika, de tudod a számát, mindig utalsz rá annyi pénzt, amennyit tudod, hogy le fognak vonni és kész.
-
djgeg
őstag
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #2889 üzenetére
Szinten behuztam egy bukot. A vizsga 90%a konkretan powershellrol szolt, minden kerdes powershell, drag and dropnal huzogassal powershell parancsokat, lenyilo listakbol kalapaljal ossze powershellt. Nem is ertem mi a fasznak kene tudnom az osszes powershell parancs osszes parameteret, minek van akkor a Technet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- EA Sports WRC '23
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Napelem
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- További aktív témák...
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Okos Playstation 3 - Telepített PS3 játékokkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest