Új hozzászólás Aktív témák
-
Vannak olyan rendszerek amik mar csak az elavultsaguk miatt is kb. orokre a szerverteremben maradnak. Az a kerdes, hogy valaki ilyen osregi vackokat akar majd uzemeltetni fillerekert, vagy nagy penzt szakitani a cloud mokaval. Mert ebben most vegtelen penz van, olyan ajanlatokat kapok, hogy sokszor meg en is nehezen hiszem el.
-
Piackepes MS papir mar csak felho temakorben lesz/van. Ahogy a piackepes tudas is mar csak ebben a temaban lesz. En felkeszulnek a helyedben, mert ertem en, hogy itthon meg ket millio evvel vannak elmaradva a bankok, de kulfoldon mar sok igen nagy bank megy a cloud fele.
-
válasz
Mariusxx #3698 üzenetére
Tapasztalat nelkul semmire nem valo a vizsga. Egyreszt nem fogod tudni megcsinalni sem, masreszt maximum az elso koros interjuig jutsz vele, ahol az elso szakmai ember kiszor. En tanfolyamert biztos nem adnek penzt, majd a munkahelyed fizeti, ha mar odaig jutottal. Tananyagok pedig interneten, minden elerheto amire szukseged van. De mivel ez egy hosszu folyamat, minimum 2 ev mire barmi hasznalhato tudas ragad rad, el kell menni dolgozni level1 support-ra es majd onnan tovabb, ahogy az onkepzes uteme engedi.
szerk. Egyebkent ez a CCNA, MCSA paros azert mar eleg retro, kb. 5-10 eve volt utoljara ertelme. En inkabb nezelodnek cloud iranyba es foleg devops. Mar ha nem valami oldschool allami sufniban akarsz majd melozni 10 ev mulva.
-
válasz
dancso78 #3685 üzenetére
Folyamatos figyeles lesz, nem nagyon lehet trukkozni. Szoval csak azert ne csinald otthonrol, mert majd okosba megoldod. Szerintem komolyabbak a szabalyok, mint egy sufni vizsgakozpontban ahol neha meg kamera se van.
By taking this exam, you acknowledge that the proctor will continuously monitor you by video and audio while you take your exam, and you acknowledge and consent to audio and video recording of your face, voice, the physical room where you are seated, and the location during exam delivery. You recognize that you have no right to privacy at your current location during exam delivery and that you waive any and all claims asserting a right to privacy.
-
válasz
szallasi007 #3676 üzenetére
Ez egy teljesen valos sav. Tobb ismerosom valtott mostanaban munkahelyet, es 850 felett kapott mindenki, nyilvan tudastol fuggoen.
-
válasz
szallasi007 #3668 üzenetére
Vallalkozokent nyugisan, foleg magyar sufni kkv vonalon? Na, errol meselhetnek, meg arrol is mennyire nincs ebben penz.
-
válasz
RunTimeError #3667 üzenetére
Foleg, ha most kezded, csak Azure/AWS. Higgyetek el, hogy nincs jovoje a szerver nyomkodasnak. Megnezed a pluralsight-on az osszes Azure kurzust, aztan trial account-tal nyomkodod.
-
válasz
szallasi007 #3664 üzenetére
1 milla bruttot kb. valoban barhol adnak egy jo Windows Server-s uzemeltetonek, ez nem extra fizu. Csak en nem latok benne jovot, ha nem akar az ember beragadni a KKV-ba.
-
válasz
RunTimeError #3662 üzenetére
Ha a ceg fizeti csinald meg, amugy en bottal sem piszkalnam mar a regi uzemeltetos vizsgakat.
-
válasz
Ra's al Ghul #3658 üzenetére
Attol fugg fejlesztesi terulet vagy uzemeltetes. Ha dev akkor AZ-203, amugy pedig az AZ-103 az elso lepes. A 900 annak valo aki azt se tudja mi fan terem a cloud.
-
Ingyen nem nagyon letezik ilyesmi, mert a kerdesek nem publikusak, amikor vizsgazni mesz alairod a titoktartast is, hogy nem osztod meg senkivel. Aztan ettol fuggetlenul mindig ellopjak a kerdeseket, de nyilvan nem aruljak utana ingyen. A vizsgaval egyutt lehet venni hivatalos felkeszito tesztet is, de szerintem megmutatjak a tanfolyamon is.
-
A role based vizsgak szerintem sokkal jobbak ebbol a szempontbol, mint a regiek. Elegge relevans napi tudas kell hozzajuk, persze nem a 10 felhasznalos kornyezetbol, hanem az enterprise felebol es onnan sem a betanitott munka, hanem az engineer szerepkor, mondjuk L3 szint alja. En csak a munkaidom kb. 5%-ban uzemeltetek, de reszt vettem a hybrid Exchange tervezes/implementacios projectunkben es eppen meglett a 200, 201.
ps. Azert a cluster-ek, trust-ok stb, az elegge napi rutin kell, hogy legyen normal esetben, csak ahogy fentebb is irtam, mindig enterprise kornyezetrol szolnak a vizsgak, nem a magyar kkv-rol.
-
Hagyd a fenebe a regieket szerintem, menj a role based cert iranyaba! Ez az on-prem bohockodas amugy is a mult, tobb lehetoseged lesz a felhos certekkel. Az MS-202 a 200-as es 201-es vizsga kivonata azoknak, akiknek mar van regi Exchange vizsgajuk. Ha azokbol felkeszulsz, az pont eleg. En a helyedben egyaltalan nem pazarolnak se penzt se energiat az MCSE-re, MCSA-ra...
-
Es ki tartotta? Mert mondjuk fejbol maximum egy embert tudok az itthoni MS-nel aki ert hozza. Legtobbszor inkabb hivnak valakit EU-bol, ha egyaltalan hoznak barmilyen ertelmes tanfolyamot.
ps. A troubleshooting tanfolyam max annak lehet jo aki sok eve uzemeltet SCCM-et, aki most tanulja, annak haszontalan.
-
Fura, mert ennek a vizsganak 25%-a elvileg develop for the cloud, bar az is igaz, hogy a 302-es vizsganak meg 50%-a a develop for the cloud.
Szoval lehet egyszerubb lett volna kulon mennem ezekre, mint az upgrade-re, de ha mar megvolt az 535, akkor inkabb ezt valasztottam. Szerencsere azert sikerult, mint tegnap kiderult.
-
válasz
szallasi007 #3614 üzenetére
-
válasz
szallasi007 #3612 üzenetére
Megmarad egy ideig aktivban, aztan valoszinuleg kesobb legacy-ba megy at a transcriptben. Ez meg nem is lenne baj, de ha megjonnek jovore az uj minositesek, akkor a regi vizsgakbol azokat nem tudod kirakni. Upgrade meg nincs Microsoft 365 vonalon, Azure temaban is csak Marcius vegeig. Utana az upgrade vizsgak is megszunnek.
En ebben az evben legalabb 10 vizsgat csinaltam meg, abbol legalabb 6 retired lett, szoval most megyek ujra...
-
válasz
szallasi007 #3610 üzenetére
Ez is megszunik, semmi ertelme kb.
-
Nem tudom hol olvastad, de nincs szo ilyesmirol. Ugyanolyanok a vizsgak mint regen, a tematikat valtoztatgatjak. Azure temaban mar jottek ki uj vizsgak, de Microsoft 365, device management, devops, az csak jovo ev elejen jon. Szerintem max a ket alap Azure vizsgara menj most, semmi masra, mert nem latom ertelmet megcsinalni ugy, hogy retired lesz egy het mulva.
-
válasz
szallasi007 #3595 üzenetére
Nekem megvan a 346 es 347 is. En most biztos nem foglalkoznek ezekkel, jovore jonnek az ujak es nem lesz upgrade path.
-
válasz
Ra's al Ghul #3592 üzenetére
Jelenleg igen, de Azure es Office 365 vonalon ez nem sokaig lesz igaz, mert teljesen mas plecsnik jonnek. Gyakorlatilag most teljesen felesleges barmilyen vizsgara menni ebben a ket temaban.
-
válasz
szallasi007 #3585 üzenetére
Regebben korrekt volt az exam ref, most olvasom a 70-533-hoz, meglatjuk mennyit er. Amugy en mostanaban azt csinalom, hogy nezek pluralsight, linkedin learning, safaribooks online videokat, aztan raadasnak a fontosabbnak tuno powershell parancsokat atnezem a docs-on, mert azokat folyton kerdezgetik. Mondjuk ezt en sem ertem mi a francnak csinaljak.
-
A vizsgara kimondottan az exam ref nevezetuek valok, amugy az unleashed nem szokott rossz lenni, illetve az introducing xy, ami ingyen is van. De egyre inkabb az a helyzet, hogy a Microsoft docs, technet blogok kivetelevel sehol nem fogsz naprakesz infot kapni. Ezek a vizsgak is tele vannak olyan uj dolgokkal amikrol szinte tuti nem szol egyik konyv sem.
-
válasz
TheProb #3579 üzenetére
Nem tudom milyen dumpokat neztek, de nagyon ritka, hogy azok alapjan el lehetne bukni barmelyiket is. Minimalis plusz tudas kell, ezert nem ernek a munkaltatok szemeben mar semmit ezek a papirok sajnos. Indiaban kulon intezmenyek vannak a dumpolasra es vizsgazasra, csak be kell fizetni X dollart es barmilyen vizsgad lesz par het alatt. Mondom ezt tobb mint 30 vizsga utan, nagy reszuk charter es tobb ev vizsgakozpontos melo utan.
A poen kedveert en is megcsinalgatom oket amugy, de mar bele se irom az eletrajzba se.
-
válasz
szallasi007 #3577 üzenetére
Az izekkel eleg nehez nem elsore megcsinalni barmilyen vizsgat. Szoval ebbol nem derul ki, hogy a konyv jo-e barmire.
-
Ket kulon vilag mar az on-prem es az Azure, kulon kell oket megtanulni. Jelenleg nem tudom elkepzelni, hogy cegen kivul ez igazan megtanulhato. Pluralsight videok kozott neha vannak hasznosak, de linkedin learning kozott is talaltam mar jot. Ott legalabb latod mit kattingatnak, nem csak olvasol rola.
-
A vizsgan semmit nem lehet hasznalni. A powershell-t ugy ertsd, hogy fejbol kell tudnod a parancsokat es a parametereket, nem scriptet kell irni. Mondjuk legalabb annyi segitseg van, hogy 4-5 kozul kell kivalasztani a jot. Szerintem mar kb. semmit nem lehet megcsinalni virtualis laborban, en mar reg nem veszodom vele.
-
válasz
szallasi007 #3528 üzenetére
Vannak beta vizsgak amik labor alapuak, de kb soha nem lesz ebbol semmi, evekkel ezelott sem jott ossze. A vizsgak amugy annyit valtoztak, hogy egyre tobb a sorbarendezos, kivalasztos feladat, powershell parameterezos, kep alapjan kitalalgatos. Legujabb kedvencem amikor egy get-cluster output alapjan tettek fel kerdeseket, ahol nem artott tudni, hogy mi a 8-as, 9-es cluster functional level.
-
Elso korben nezd at a Microsoft oldalon a tematikat, hogy milyen temakorokre kell szamitani. A 2016 unleashed kezdesnek nem rossz, de erdemes a Microsoft docs-on bujni a 2016 ujdonsagokat, mert elegge arra mennek ra. Most csinaltam meg az upgrade vizsgat amiben pont ez a harom van benne, hat annyi Powershell van, hogy a hajam kihullott. Illetve ami nagyon dominans az az ADFS, Web App Proxy, Nano Server es persze egy rakas halozatos tema, onnan se az egyszeruek. Ha ezeket nem nyomkodod napi szinten, akkor kegyetlen lesz a felkeszules.
-
válasz
szallasi007 #3504 üzenetére
Mindig vannak hulye kerdesek, de ezert eleg a 70% is.
ps. Amibol van premium dump az tuti jo lesz, amibol nincsen az meg tuti nem. Az MS eddig se engedte, de az orosz vizsgakozpontokbol csont nelkul elloptak a kerdeseket, ahogy most is.
-
válasz
TheProb #3502 üzenetére
Ezer eve azt csinaljak, hogy a free dump direkt kamu... A premium meg kb. holtbiztos. Azert lassuk be, a legtobben azert csinaljak a vizsgakat, mert jon majd az eloleptetes meg a jo allas, akkor egyertelmu, hogy megeri a penzt is, ha mar tanulni nem akarnak erte. Azt mondjuk nem ertem miert megy itt a hiszti ezen, rohogve megcsinalhatoak ezek a vizsgak dump nelkul is.
-
válasz
szallasi007 #3497 üzenetére
Pedig muszaj, ez a fizetes 10 eve is keves volt.
-
válasz
TheProb #3470 üzenetére
A kerdes, hogy kell a vizsga, mert csak kell, vagy a tudas kell. Ha az elso akkor dumpot megnezed aztan annyi. Ha a masodik, akkor kell epiteni kornyezetet es nyomkodni. Amugy kozel sem aprobetus dolgok vannak a vizsgaban, komolyabb kornyezetekben naponta talalkozol azokkal amiket kerdeznek nehany kiveteltol eltekintve.
-
Itthon meg lehet huzzak egy ideig, de nemzetkozi cegeknel gyorsan megszunik a lokalis infra, tobb szaz vasat dobtunk ki az utobbi 1-2 evben. 5 even belul egyetlen sem marad lokalisan, amazon es azure minden. Es ez egy nagy ceg. Microsoft durvan tolja ezt kulfoldon, dedikaltan mennek minden nagyobb ceghez, hogy vigyenek mindent felhobe. En erre nem probalnek mar karriert epiteni, inkabb devops irany akkor mar.
-
válasz
kraftxld #3457 üzenetére
Mar semmi celjuk nincs vele, mert mindenkit a felhobe akarnak tolni, ahol nem lesz szukseg ugyse adminokra, csak a nagy datacenterekben, meg par solution architect aki megmondja mire fizess elo Azure-ban. Ez az admin dolog 5-10 ev mulva megy a kukaba, erdemes mindenkinek gondolkodnia a jovojen. Aki meg most kezdene komolyabb admin karrierbe, az inkabb felejtse is el, nem ez a jovo.
-
Pontosítok, lesz belőle 2016-os, de ugye az retired lesz. Az újfatja MCSE amit tudsz szerezni, ahhoz meg mindenképpen csak egy vizsga kell az MCSA után, semmi több. Az egyetlen kérdés, hogy 2017-es évben még engedik-e, hogy a 2012-es MCSA-ból lehessen MCSE. Erről egyelőre nem mondtak semmit.
-
válasz
pappkarcsi #3378 üzenetére
Volt már sok vélemény itt róluk. Mint oktató, azt tudom mondani neked, hogy ennyi pénzből nem jön ki egy jó oktató és a rendes körülmények, még az önköltség is több annál, mint amit ők kérnek. A tapasztalat pedig az, hogy vizsgafelkészítést nyomnak, nem oktatást. Ezek alapján, van akinek megfelel, van akinek pedig nem.
-
válasz
#74220800 #3348 üzenetére
Azt ne várd, hogy tapasztalat nélkül engednek bármit is nyomkodni. Ezt is a legalsó szinten kell elkezdeni. Egyébként most elkezdeni alap Windows Server meg ilyesmi dolgokat, teljesen felesleges. Tuti, hogy Azure és egyéb cloud fronton kell pengének lenni a következő években.
ps. Azt elhiszem, hogy jól néznek ki a fizetések, csak nem kevés meló meg tanulás van mögötte. Ahogy mondtam, a te szintedről minimum 3 év mire egy sima üzemeltetői szintre eljutsz, rendszermérnök szerintem még 5 év múlva is neccesen.
-
válasz
#74220800 #3345 üzenetére
Dehogy, köze nincs hozzá. Level 1 az betanított munka.
ps. Csak, hogy értsd., én rendszermérnöki melót csinálok már elég régóta, de 12 évesen kezdtem az IT-t. 20 évesen MCSA szinten voltam és akkor még olyan messze voltam a rendszermérnöktől, mint Makó-Jeruzsálem. Level 1 szinten kb. pékek is ülhetnek és ülnek is Tata-nál meg stb. MCSA az onnan fényévekre van, az már komoly szerver üzemeltetés szint, ott meg klienst fogsz talán látni, vagy azt se rendesen. Szóval egy MCSA neked még nettó 3 év, ha keményen nyomod meló mellett.
-
-
válasz
Boba_fett #3314 üzenetére
MCSA kimondottam arra jó, hogy legyen papírod arról amit egyébként is csinálsz napi szinten. Szóval ha sose foglalkoztál szerver üzemeltetéssel, akkor semmi értelme, interjú első körében kibukik. Megtanulni pedig nem fogod egy 10 forintos pistike tanfolyamon, ott kimondottan a vizsga kérdéseire készítenek fel.
-
válasz
Aidan85 #3302 üzenetére
Hivatalosan csak a könyvek vannak, meg a VA. Amúgy ne gondold, hogy egy év munka után ezek a vizsgák kisujjból mennek, 10 év tapasztalattal is találsz olyan kérdést, amiről fogalmad nincsen, mert mondjuk az adott funkciót a te cégednél pont nem használják, másik 50ezer fős multinál meg igen. Viszont nem is kell elérni 1000 pontot, a 700 is elég.
-
válasz
#31816946 #3296 üzenetére
Elkezdeni? Azért ez a két dolog akkora falat magában is, sőt a System Center komponensei magában is, hogy nincsen a földön egyetlen ember sem aki ezekhez mind ért. Persze általánosan rálátni lehet ezekre együtt, de amúgy specifikusan kell csinálni. Várni tök felesleges következő verziókra, főleg, hogy Exchange 2016 már kint is van, System Center is mindjárt.
-
-
-
Mi most vettünk fel több security-s emberkét is és pont nem néztük a papírjaikat. Ezt a területet a legnehezebb talán elkezdeni, szerintem csak úgy lehet, ha mostani helyeden magadra húzol ilyesmi taskokat. Pl. tűzfalas témákat elsőre, aztán lehet menni tovább. De, hogy bármilyen cég felvegyen, mert van egy papírod tudás nélkül, azt kizártnak tartom. Max juniornak, de az meg viszalépés lesz pénzben és más szempontból is.
ps. Amúgy a munkáltató az alapján fog dönteni amit az interjún produkálsz. Hozzánk is jöttek az ethical hacker megmondóemberek, aztán két kérdésre nem tudtak kb. válaszolni.
-
Aki rendszermérnök szeretne lenni, annak tényleg szinte felesleges az egyetemen ücsörögni, mert sehol nem kap naprakész tudást, azon kívül, hogy van mondjuk hálózatok tantárgy meg értelmetlen operációs rendszerek és társai. Én a papír miatt elmentem vizsgázgatni, de órákra sose jártam be, mert az első pár előadás után kiderült, hogy felesleges. Az egyetemi évek alatt képeztem magam a saját elképzelésem alapján és bejött, azt a tudást használom most is, nem azt amit egyetemen erőltettek. Haverjaim szoftverfejlesztők lettek, nekik például érdemes volt a 3-5 év, mert egész használható tudást kaptak.
-
Dumpnak max akkor van értelme, ha a cég kitalálja, hogy holnapra mindenki vizsgázzon le mindenből, és amúgy megvan a tudásod, de nem akarsz kockáztatni. De ha abból kell "felkészülni", az már nagy baj. Pont mióta menő lett a dumpolás, azóta nem is nézi egy cég sem, hogy kinek milyen vizsgája van, teljesen elvesztette minden értékét. Én is csak bétákra megyek már, mert semmi értelme pénzt adnom az éles vizsgákért.
Sok olyan embert láttam már akik szerverre nem léptek még be életükben, de MCSA meg MCSE mert fizette a cég...
-
válasz
szunyog199 #3131 üzenetére
Elméleti, de ha braindump akkor nem mindegy?
Én nehezen nevezném felkészülésnek az examcollection-t.
-
válasz
#31816946 #3106 üzenetére
Nem dolgozik ilyenkor senki, hétfőn jó esetben már foglalkoznak veled... Ha a prometric nem tárolta a regisztrációdat úgy reggel a vizsgaközpont sem tudja letölteni, tehát hétfőn ebből nehezen lesz vizsga. Esetleg akkor, ha ők kézzel regisztrálnak délelőtt, de ehhez inkább hívd fel őket, levelezéssel semmire nem mész.
-
Teljesen hivatalos. Viszont ha jól rémlik a kupont nem kell rögtön lehívni ha megveszed a csomagot, szóval elméletileg lehetséges, hogy jövőre majd másik fajta kupont kapsz.
Azért nem tüntetik fel, mert a Prometric-et pont nem érdekli, hogy az MS mit csinál miután szerződést bont velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- EA Sports WRC '23
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Kés topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest