Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
Nálatok jól működik a Defender? Itt már kezd tele lenni a hócipőm, egyes fájlokat képtelenség letölteni, beakad és kb. végtelen ciklusban hajtja a processzort újraindításig. Pl a gradle binárist csak akkor tudom letölteni, ha kikapcsolom a Defendert. Egyszer vártam 1(!) teljes ótahosszát, hogy méltóztasson elengedni a zárolt fájlt és dolgozhassak... újraindítás lett a vége.
Azt hiszem visszajelzést is írtam a MS-nek, de semmi nem változott.
Friss telepítéssel is ugyanúgy csinálja.Az utóbbi 1 évben az Intel processzorok sérülékenységeivel kb egy időben kezdett el egyre rosszabb lenni. Lehet nincs összefüggés, de nálam már használhatatlan. Programindításokat is legalább 2x-esre nyújtja ha megy.
-
törölt tag
Windows 10 version 1903 OS Build 18362.53 - Windows Defender 4.18.1904.1
Az új Windows 10 Defenderének újdonságai.
-
jobesz
tag
windows 8.1 esetén a defender tálcaikont tray hogy lehet bármivel előhozni, bármi programmal láthatóvá tenni? Jó lenne ha látszana hogy védett vagy sem-..
Van erre valami tool, lehetőség?
-
-
olasz61
tag
Az új 1903-as verzióban hogy lehet a védelmi előzményeket törölni és a karantént megnyitni.
-
Dumi86
senior tag
Tudja valaki hol lehet megnézni friss changelogot a Windows Defenderhez?
Jelen esetben erről lenne szó: 4.18.1903.4
Érdekelne miket javítanak és változtatnak. Lehet én vagyok vak és nem találtam googlen. -
junior11
veterán
válasz
junior11 #1188 üzenetére
Közben végigrágtam magam a group policy-ben a beállításokon, megnéztem mi mit jelent, sok hasznos funkció be van kapcsolva, nem is nyúltam hozzá (csak a mail és removable disc ellenőrzést kapcsoltam be), valamint a karanténban, hogy pár nap után automatikusan törölje, ami ott van.
Nos, ami a MAPS és MpEngine belllításait illeti (érdekes módon nekem a group policy nem magyarul, hanem angolul jelenik meg, így használnom kellett a google fordítót, de nagyjából értem, miről van szó), az alábbi módon állítottam be:
MAPS:
1. Configure the "block at first sight" feature - enabled
2. Join MS MAPS - Advanced MAPS (Win10 alatt a Basic maps már nem érhető, ezen beállítást automatikusan advanced-re emeli)
3. Configure local setting override for reporting to MS MAPS - Not configured (ezen beállításon hagyva ha jól értettem, a group policyben lévő beállítás elsőbbséget élvez)
4. Send file samples when further analysis is required - Send safe samples (always prompt-ra állítva ez nem aktiválódik)MpEngine:
1. Configure extended cloud check - enabled (specify the extended cloud check time in seconds - 50 - vagyis így max 60s)
2. Select cloud protection level - nos, ezt nem tudom, be kell kapcsolni, hogy a MAPS és az MpEngine rendesen működjön, ha igen - enabled - és azon belül a default protection-t nem engedi, csak a high protection level-t (ez esetben megnőhet a hamis riasztások száma). -
junior11
veterán
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #1184 üzenetére
Nem tudom, mert pro verzióm van azóta amióta ingyenesen lehetett váltani.De azt tudom, hogy alapértelmezésben igen sok dolog be van kapcsolva a Defenderben .
Vagyis pontosítok.Sok dolog nincs konfigurálva de az olyan mintha be lenne kapcsolva
egypár példa az érthetőség kedvéértValós idejű védelem Ha letiltja, vagy nem konfigurálja ezt a házirend-beállítást, a Windows Defender víruskereső megkérdezi a felhasználót, hogy intézkedjen-e az észlelt kártevőkkel szemben.
Viselkedésfigyelés bekapcsolása
Ha engedélyezi vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, a viselkedésfigyelés engedélyezve lesz.Összes letöltött fájl csatolmány vizsgálata
Ha bekapcsolja vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, az összes letöltött fájl és csatolmány ellenőrzése engedélyezve lesz.Szóval szerintem a Home verzióban is ugyanezen beállítások vannak és nem hiszem, hogy a defender gyengébb lenne.De nem tudom ilyen módon még nem kerestem rá a defenderre hogy a home az gyengébb lenne mint a proban
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #1183 üzenetére
Nincs O365 nekem. Tudom, hogy nem szükséges turkálni a gpedit-ben, de akkor is testreszabhatóbb, áttekinthetőbb lehetne a gui. Külföldi fórumokon, tesztekben állítólag alapértelmezett beállítások mellett gyengébben szerepel a WD a Home verzióban. Van, aki a házirendben állítgat be dolgokat, a jobb védelem érdekében - kérdés, mit érdemes - ezért kérdeztem a múltkor, s van, aki ilyen segédprogit használ hozzá.
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #1182 üzenetére
Minek turkálni a beállításokban ?
Alapesetben is tökéletes úgy ahogy van .Én sosem szoktam piszkálni, még ha újrahúzom esetleg akkor sem. Amit érdemes bekapcsolnod aZ a mappavédelem .Azt már elég jól megoldották a kivételek hozzáadásával.Azt ha van egy O365 előfizetésed akkro az Onedrive ról vissza is tudod állítani az esetleg megsérült fájlokat.De akkor még plusz kapsz egy csomó biztonsági cuccost pl az outlook.com levelezéshez is stb stb
Az MS biztonság akkor ér valamit ha az Ő szolgáltatásait használod.Akkor teljeskörű a védelem .O365 előfizetés akkor az Officeban levő védelmek élnek mellette ugye a MS Biztonság í vírusírtóval, a mappavédelemmel, a smart screennel és az Edge. Így lesz kerek az egész -
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #1179 üzenetére
A múltkor valaki a vírusirtó topikban írta, hogy Home verzióban az emaileket és csatolmányokat nem ellenőrzi, csak letöltés és megnyitás után, ilyen téren van valami infód?
- Ez a házirend-beállítás lehetővé teszi az összes letöltött fájl és csatolmány ellenőrzésének konfigurálását.
Ha bekapcsolja vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, az összes letöltött fájl és csatolmány ellenőrzése engedélyezve lesz.
- Ez a házirend-beállítás lehetővé teszi a fájl- és programtevékenység figyelésének konfigurálását.Ha bekapcsolja vagy nem konfigurálja ezt a beállítást, a fájl- és programtevékenység figyelése engedélyezve lesz.
Ha kikapcsolja a beállítást, a fájl- és programtevékenység figyelése le lesz tiltva.
szerintem ez a két beállítás bőven elegendő hiszen ha egy kártevő jön emailben csak akkor szoktak aktiválódni ha meg is nyitod Őket. Pl a comodo AV is így működik. Egyébként meg vannak olyan dolgok is a WD ben mint blokkolás első látásra pl.Ez a cloud vizsgálat MS megfelelője.
-
Dévacsen
senior tag
Hamarosan macOS-re is jön a Microsoft Defender..[link]
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #1178 üzenetére
Köszi, ami a böngészőket illeti, Edge Smart screen aktív és Chrome esetén is böngésző bővítményként + Malwarebytes mellé. Most már telefonon vagyok, de holnap megnézem az általad említetteket, bár úgy rémlik, hogy sok esetben "not categorized" vagy vmi hasonló van, ezen felül disabled és enabled lehetőség van. Vagyis akkor ezeket aktiváljam? Amúgy felhő alapú védelem eddig is aktív volt, nem? PUP védelmet korábban szintén be kellett kapcsolni, most is vagy már alapból tudja?
A múltkor valaki a vírusirtó topikban írta, hogy Home verzióban az emaileket és csatolmányokat nem ellenőrzi, csak letöltés és megnyitás után, ilyen téren van valami infód?Tudni már, mi újdonság várható a tavaszi frissítésben?
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #1177 üzenetére
MAPS, MP ENGINE ezeket konfiguráld ahogy le van írva. Ezzel a blokkolás első látásra és a felhőben való ellenörzést tudod konfigurálni bekapcsolni. A többit teszi magától.Plusz hahol tudsz MS Edge használata mert a smart screen szürő csak akkor műkszik hatékonyan.Vagy ha chrome a böngésződ windows defender browser protection kieg.
Más nem nagyon kell -
junior11
veterán
Sziasztok, sikerült aktiválni a Windows10 Home verziójában a házirendet, az alábbi módon , remélem, így is marad. Mit érdemes bekapcsolni, ill. változtatni a Windows Defender védelmén? PUP blokkolást tud már alapból vagy valami hasonló ötlet? Köszi.
-
törölt tag
Az offline scan egy külön környezetben indul el külön a normál Windows kerneltől, így tudja megvizsgálni a shellt, MBR-t. Ennek nem az a feladata az egész gépet vizsgálja azért végez hamar. [angol dokumentáció link]
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire él ez a topik, mert ahogy látom egy hónapja volt az utolsó hsz.
De hátha...jár erre valaki és olvassa.
A Windows Defender Offline vizsgálata elvileg és a tájékoztatója szerint, az újraindítást követően kábé 15 percet vesz igénybe. Nálam ez olyan 3-4 perc volt összesen. Ennyi idő alatt vajon hogyan tudja átvizsgálni a gépet?Ilyen jó lenne?
A NOD vagy a Kaspersky bő egy órát vizsgált mindig. -
Dévacsen
senior tag
A Microsoft pénzdíjas pályázatot hirdetett olyan technikák kifejlesztésére, amelyek még azelőtt blokkolják a vírust, hogy az kárt tehetne a megtámadott rendszerben.
A Microsoft a Kaggle-en új versenyt írt ki olyan mesterséges intelligencia (MI) alapú megoldások létrehozására, amelyek oly módon hatástalanítják a kártékony kódokat, hogy azok semmiféle kárt ne tudjanak tenni a védett rendszerekben.
A szoftveróriás olyan technikákat keres, amelyek még azelőtt blokkolnák a vírust, hogy az elérné a célját, és így elejét vennék bármifajta adatsérülésnek.A cég felhívásában utal a korábbi, 2015-ös Malware Challenge-re, amelynek során soha nem látott méretű vírus-adatkészletet bocsátott a versenyzők részére, hogy a vírusok detektálására szolgáló technikák nyílt forrású fejlesztését ösztönözze. Az adatkészlet 16,8 millió rendszerről összegyűjtött 9,4 gigabájtnyi adatra rúgott, és célja az volt, hogy felhasználásával a lehető legnagyobb pontosságot biztosító rendszert fejlesszék ki.
A Microsoft összesen 25000 dollárral díjazza a versenyzőket, az első helyezett ebből 12000 dollárt kap, a második 7000 dollárt.
A verseny 2019. március 13-ig tart, további részletek [link]
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
Egyébként ha úgy csinálom mint te akkor nálam sem jelenik meg a mappa,sőt ha egyenesen a biztonsági központból indítok egy ugyanilyen ellenőrzést,akkor sem, ettől függetlenül ha alul rákattintok a mappaválasztásra látszik hogy megvizsgálta őket. A dokumentumok és a képeknek látszik a tartalma,az alsó 3 nak nem,letöltések,videó,zene.Nem tudom hogy ez egy hiba e..de mondom megvizsgálja a tartalmát,még ha nem is látszik.
-
Dévacsen
senior tag
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nálam van egy Letöltések mappa és ebbe kerülnek a letöltött programok . Ha belépek ebbe a mappába és jobb klikk arra amit a Defenderrel szeretnék vizsgáltatni akkor kapok egy ilyen felugró ablakot. Majd bal klikk a Vizsgálat a Defenderrel-re. Eddig okés és rendben is lenne. De utána amikor bejön a Biztonsági központja és ott bejelölöm, hogy Egyéni vizsgálat majd a Vizsgálat most fülre kattintok, akkor után amikor a Letöltésekben ki kellene választanom melyik mappát vizsgáltassam, csak egyet talál összesen. Pedig van benne bőven. Letöltések mappát ilyenkor valamiért üresnek látja. Lehet, hogy Defendernél a jobb klikkes vizsgálatot nem jól indítom?
MBAM ugyan ezen lépéseknél/jobb klikkes vizsgálatnál mindent lát a Letöltések között. -
GEPESZ66
veterán
Nálam még a WIN 10 1803 fut.
A Defender nem jegyzi meg azokat az állományokat amit átvizsgált, hogy a következő vizsgálatkor már ne vizsgálja át? -
Joker88
őstag
A Windows Defender mellé mennyire éri meg feltelepíteni a Iobit-féle Malware Fighter 6 PRO -t / van hozzá egy éves teljes verziós kulcsom,szóval nem az ingyenest használnám.. /
Windows 10 64bit 1803-as verzió /egyenlőre/szerk1.: hogy megtaláljam később is.. : #iobit
-
Jenne
őstag
Sziasztok.
A Defenderben a Vírusok és veszélyforrások elleni védelem beállításai/Mappákhoz való hozzáférés szabályozásánál engedélyezzem? Alapból nem volt engedélyezve. Ez mellett még, ha engedélyezem, én beléphetek külön engedély nélkül is a mappáimba, nem kell külön valami rendszergazdai jogosultság vagy hasonlók?
Másik. ESET volt ezen a gépen, de most leszedtem, csak a Defender van védelemként meg a WIN 10 tűzfala. Viszont a Defender ikonja nem jelenik meg az értesítési területen, az Óra mellett. Hiába indítottam újra a gépet, 2x is, semmi javulás, ikon nincs ott. A Rejtett ikonok megjelenítése alatt sincs. Hogy tudnám előhozni a Defender ikonját?
Előre is köszi a segítségeket. -
Jenne
őstag
-
olasz61
tag
ConfigureDefender 2.0.0.0
[link] -
miki111
csendes tag
Sziasztok! A defender néhány napja szabálytalan időközönként megjelenik az alsó sarokban és kiírja, hogy veszélyforrásokat észlelt. Amikor megnyitom, akkor viszont azt jelzi, hogy nincs veszélyforrás. Tudtok javasolni valami megoldást, kicsit bosszantó kezd lenni. Köszönöm!
-
Akinek problémája van a Memória Integritás be és kikapcsolásával, annak itt a megoldás:
A lényeg, ha tudja az alaplap és a proci a virtualizálást, akkor bekapcsolható. A cikkben van két regiszty fájl, meg leírás. Be lehet kapcsolni manuálisan a Beállításszerkeztőben vagy a cikkben mellékelt reg fájlokkal is meg lehet oldani. A lényeg, hogy működik.
Annyi lesz majd, hogy ha megnézitek a reg szerkesztés után, akkor pirossal fogja kiírni, hogy a beállítást a rendszergazda kezeli. Ez nem hiba! -
jobesz
tag
Üdv!
windows 8.1 re szeretnék defender notification ikont jobbra le
, van erre valami trükk?
bástyás ikont hogy megy e, nem megy e a víruskereső...
Win 8.1 re mi a legfrissebb? 4.10 209 ?
Köszönöm a segítséget...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest