- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Otthoni időjárás-állomás
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyíl
tag
Hi,
These should help control the Right Click Menu :
The ShellExView utility displays the details of shell extensions installed on your computer, and allows you to easily disable and enable each shell extension.
http://www.nirsoft.net/utils/shexview.htmlManage the context-menu entries for files, folders, drives and Namespace objects
http://windowsxp.mvps.org/context_folders.htmShellMenuView is a small utility that display the list of static menu items that appeared in the context menu when you right-click a file/folder on Windows Explorer, and allows you to easily disable unwanted menu items.
http://www.nirsoft.net/utils/shell_menu_view.htmlHow To Edit Or Remove Items From The Right Click Menu.
http://www.winvistaclub.com/e11.html
Talán ez segítKöszönöm a segítséget, megpróbálom a leírtak alapján megcsinálni, látom nem könnyű módosítgatni nem tudom mitől tűnt el magától...
-
daimonion
senior tag
Üdv! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy eddig amikor csak pár fájlt vagy mappát szerettem volna megvizsgáltatni az MSE-vel akkor simán rá jobbklikkeltem és ott volt az MSE ikonja és megvizsgáltattam vele, de ez mostanra valamiért eltűnt. Hogyan tudnám újra visszatenni a jobbklikkes lehetőségek közé?
Hi,
These should help control the Right Click Menu :
The ShellExView utility displays the details of shell extensions installed on your computer, and allows you to easily disable and enable each shell extension.
http://www.nirsoft.net/utils/shexview.htmlManage the context-menu entries for files, folders, drives and Namespace objects
http://windowsxp.mvps.org/context_folders.htmShellMenuView is a small utility that display the list of static menu items that appeared in the context menu when you right-click a file/folder on Windows Explorer, and allows you to easily disable unwanted menu items.
http://www.nirsoft.net/utils/shell_menu_view.htmlHow To Edit Or Remove Items From The Right Click Menu.
http://www.winvistaclub.com/e11.html
Talán ez segít -
Nyíl
tag
Üdv! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy eddig amikor csak pár fájlt vagy mappát szerettem volna megvizsgáltatni az MSE-vel akkor simán rá jobbklikkeltem és ott volt az MSE ikonja és megvizsgáltattam vele, de ez mostanra valamiért eltűnt. Hogyan tudnám újra visszatenni a jobbklikkes lehetőségek közé?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
akaido
addikt
Üdv!
Nemrég csináltam egy tiszta telepítést. (Win 10 Anniversary Update)
ESET terméket használok, de megvárom a 10-es megjelenését addig is marad az alap Defender.
A kérdésem az lenne, belehet állítani registry mókolással a PUA/PUP elleni "kiegészítő" védelmet Win 10 (1607) alatt? -
GEPESZ66
veterán
Üdv!
ESET terméket használok, de megvárom a 10-es megjelenését addig is marad az alap Defender.
A kérdésem az lenne, belehet állítani registry mókolással a PUA/PUP elleni "kiegészítő" védelmet Win 10 (1607) alatt?Minek várod meg az ESS 10-et?
Rakd most fel a 9-et, csökkentett módban az eltávolítájával maradéktalanul eltávolítható. -
törölt tag
-
törölt tag
-
Greenebola
senior tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, belehet állítani registry mókolással a PUA/PUP elleni "kiegészítő" védelmet Win 10 (1607) alatt? -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
No lesz pár videó mivel az évfordulós Windows 10 speciális lehetőséget biztosít:
-
törölt tag
Kicsit bővebb videó:
Windows 10 Home Anniversary Update 32-bit BIOS ver: 1607 Build 14393.10 - YoutubeWindows Defender váltotta a KIS-t a régi vason.
Egyébként ennek okán azon a gépen az Edge lett az alapértelmezett böngésző is
Hiszen jobban védi, mint a többit. -
törölt tag
Kicsit bővebb videó:
Windows 10 Home Anniversary Update 32-bit BIOS ver: 1607 Build 14393.10 - YoutubeWindows Defender váltotta a KIS-t a régi vason.
-
törölt tag
-
daimonion
senior tag
Ja ide nem linkeltem be, benne van ebben a videómban:
-
törölt tag
-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
-
Misi 007
őstag
Microsoft Security Essentials 4.9.218.0
Bár már egy ideje elérhető volt Update-ről, most már tölthető a hivatalos honlapról is.
-
törölt tag
Microsoftról letölthető Vista/7 telepítős Security Essentials felmehet XP-re is?
Nem.
-
Bjørgersson
félisten
Microsoftról letölthető Vista/7 telepítős Security Essentials felmehet XP-re is?
-
törölt tag
Tegnap óta több mint 1 év aktív AOFP és WD használat után Kaspersky Internet Security-re, mivel az Agnitum megszüntette a Outpost termékvonal forgalmazását, és a Lifetime licencért kaptam kárpótlásul 2 darab 1 éves 3 gépes KIS licencet.
-
törölt tag
MSE-nél ez sajnos elég gyakori, de még a Windows 8.x-es WD-nél is többször megesett, hogy manuálisan kellett frissíteni. Windows 10-es WD-nél nem találkoztam a jelenséggel szerencsére.
-
(Bundás)
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
-
(Bundás)
addikt
Nálatok a program frissít rendesen? Legutolsó def friss 6-án volt, most csak erőlködik pár napja, de nem fejezi be a frissítést...
-
akaido
addikt
-
ƵøŁĭ
veterán
-
Joker88
őstag
Mondjuk ezt én sem vágom, mert ha tesztelni akarnák, azt nem ezen a rétegen tennék, hanem az Insidereknek tennék elérhetővé, és majd amikor megbízhatóan működik jönne a többi. Szerintem arról lehet szó, hogy benne hagyták a nem vállalati verzióban is a kódrészletet például hanyagságból, de majd vagy azt csinálják, hogy kiiktatják a regedites mókát, vagy pedig utólag megkapja mindenki. Viszont ha kiiktatják akkor például ez lesz az egyik különbség, a vállalati és az otthoni verzió között. Egyébként én nem állítottam be, mert:

a Malwarebytes Anti-Malware, nálam nyírja amit kell

-
törölt tag
Mondjuk ezt én sem vágom, mert ha tesztelni akarnák, azt nem ezen a rétegen tennék, hanem az Insidereknek tennék elérhetővé, és majd amikor megbízhatóan működik jönne a többi. Szerintem arról lehet szó, hogy benne hagyták a nem vállalati verzióban is a kódrészletet például hanyagságból, de majd vagy azt csinálják, hogy kiiktatják a regedites mókát, vagy pedig utólag megkapja mindenki. Viszont ha kiiktatják akkor például ez lesz az egyik különbség, a vállalati és az otthoni verzió között. Egyébként én nem állítottam be, mert:

a Malwarebytes Anti-Malware, nálam nyírja amit kell

-
daimonion
senior tag
most megint miért "szarakodik" a MS ? Miért nem teszi elérhetővé az összes usernek a dolgot ? Miért kell a regeditben piszkálódni a nem vállalati felhasználóknak ? Érthetetlen a dolog mert egyre jobb a Defender win10 alatt az Mse meg a többi platformon.t .

-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
Tudtommal nincs rá mód, de egyébként nekem naponta van, amikor magától is frissít egynél többször.
-
Joker88
őstag
hogyan lehet rávenni a Windows10 -ben található Defendert hogy automatikusan frissítsen, mondjuk 4-5 óránként ?
Mert ahogy nézem, most talán naponta egyszer frissít a Windows Update szolgáltatáson keresztül.. -
törölt tag
-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
Oké, de egyrészt ezt a Windows 8.1 vonalat is le fogják zárni, mint a 8.0-t szvsz.
Másrészt még nem kaptad meg a 4.9-es verziót, és van egy olyan tippem, hogy még hetekig így lesz.
-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
-
szeei00
csendes tag
-
törölt tag
-
szeei00
csendes tag
-
törölt tag
A 4.8-cal érkezett. Mióta mind a két PC-n Windows 10 van, így nem követem valós időben igazán az MSE verziótörténetet, így pl - most, hogy külön az MSE-nek nem néztem utána -, így azt pl nem tudom, hogy:
1. Egyáltalán megjelent e már belőle a 4.8
2. Tartalmaz e ilyen vagy egyéb jellegű lényeges eltérést a WD-hez viszonyítva -
patex1983
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
sziasztok
volna egy kis gondom a gyerek letöltött valami kínai progit a gépre és kikapcsolta a defenderemet és virusirtót a progit leszedtem de nem tudom visszakapcsolni a defendert mert azt írja, hogy a családbiztonságban kell engedélyezni a rendszergazdának de nem találom hogy hol és hogyan kell. aki tudja légyen olyan szíves írja le nekem hogy ezt hogyan kell csinálni. előre is köszi. újra telepíteni sem engedte a programot. windows 8.1 64bit rendszer van fent
Szia, előbb biztosra kellene menni, hogy biztosan nincs e fent fertőzött állomány.
Az elsődleges javaslat, az OS teljes újratelepítése, a másodlagos megbízható harmadik féltől származó programokkal való ellenőrzése a rendszernek, például: https://www.malwarebytes.org/.
Az első megoldás egyébként megoldja a Denfederes problémát is. Sőt mivel Windows 8.1-ről van szó, így akár már az ingyenesen letölthető és frissíthető Windows 10-re is át lehet térni.
-
sgteam
aktív tag
sziasztok
volna egy kis gondom a gyerek letöltött valami kínai progit a gépre és kikapcsolta a defenderemet és virusirtót a progit leszedtem de nem tudom visszakapcsolni a defendert mert azt írja, hogy a családbiztonságban kell engedélyezni a rendszergazdának de nem találom hogy hol és hogyan kell. aki tudja légyen olyan szíves írja le nekem hogy ezt hogyan kell csinálni. előre is köszi. újra telepíteni sem engedte a programot. windows 8.1 64bit rendszer van fent
-
törölt tag
-
GEPESZ66
veterán
WIN10-nél a Defender ikonja néha megjelenik a tálcán, máskor pedig nem.
Mi az oka?
Jó lenne, ha pl. egy pendrive-t csatlakoztatok, akkor felajánlaná az átvizsgálást. -
Dévacsen
senior tag
Windows 10-re Te sem váltasz még ?

No erre nagyon kíváncsi voltam, hogy új Windows, új Windows Defender verzió, sikerül e megoldani, hogy néha egyszerűen nem találja meg a friss verziót. Nos nem, de július 29-e óta most jött elő először:
Sem a program szerint, sem a Windows Update szerint nincs újabb definíciós állomány
A honlap szerint viszont:
Igen.
De váltottam,még aznap felraktam mikor megjelent ,pedig nem is voltam az insider programban,de le is szedtem,nálam semmilyen anomália nem jelentkezett a win10 el,de nem jön be valahogy és nincs is benne semmi olyan + amire szükségem volna és nincs benne 8.1-ben.A defender meg szépen teszi a dolgát,semmi gond nincs vele,Comodo fal-hips-auto sandbox társaságában jól el van.
Most nézem a képet,4.06 os után már nem volt frissítés nálam sem tegnap. -
törölt tag
Windows 10-re Te sem váltasz még ?

No erre nagyon kíváncsi voltam, hogy új Windows, új Windows Defender verzió, sikerül e megoldani, hogy néha egyszerűen nem találja meg a friss verziót. Nos nem, de július 29-e óta most jött elő először:
Sem a program szerint, sem a Windows Update szerint nincs újabb definíciós állomány
A honlap szerint viszont:
Igen.
-
Dévacsen
senior tag
Üdv.Win8.1 alatt is megjelent a tálcán az óra mellet a defender kis ikonja,nagy örömömre(hiányzik a régi zöld ikon)ma feltünően sok frissítés jött a defenderhez eddig,a megjelenések éjféltől szinte óránként jöttek,kb 4x.meg ma lefrissült 4.8 as verzióra.

-
Nyíl
tag
Van most az a lehetőség, hogy Windows 10 válthatsz ingyenesen Windows 7-ről. Abban már a Windows Defender van. Ezen esetleg még nem gondolkodtál?
Windows 7 Home Premiumról is váltottam a szüleim gépén:
Illetve Windows 8.1-ről is a saját gépemen:
Beépítve tartalmazza a védelmet, és nem kell külön telepíteni.
WIN7 -en fut minden, stabil, és már megszoktam, nem tudom, hogy megéri e váltani, a WIN10 meg még csak most jött ki, még nem láttam, hogy milyen, egyenlőre maradok a megszokott 7-nél...
-
törölt tag
Van most az a lehetőség, hogy Windows 10 válthatsz ingyenesen Windows 7-ről. Abban már a Windows Defender van. Ezen esetleg még nem gondolkodtál?
Windows 7 Home Premiumról is váltottam a szüleim gépén:
Illetve Windows 8.1-ről is a saját gépemen:
Beépítve tartalmazza a védelmet, és nem kell külön telepíteni.
-
Nyíl
tag
WIN7-em van, de fura módon úgy tűnik, hogy megjavult magától, most frissítettem és egyenlőre maradt a legfrissebb definíció, már nem csinálja azt ... nem tudom mi okozhatta ezt a problémát.
Köszönöm a válaszod, azt a karbantartást azért lefuttatom az MSE-n. -
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég telepítettem 2 frissítést amit a microsoft kiadott, azóta az MSE nem működik rendesen. Amikor rámegyek a frissítésre akkor normálisan mint mindig frissíti a vírusdefiníciókat hiba nélkül, és a frissítési előzményekbe is bekerül, de amikor újraindítom a gépet akkor nem az előzőleg frissített vírusverzió lesz rajta hanem egy régebbit ismer fel ... aztán simán frissíti megint de nem marad meg a legfrissebb vírusdef. adatbázis... vki tudna ebben segíteni?Szóval Windows Vistánál nem tudom már, hogy van e a lemezkarbantartóban ilyen menüpont, de Windows 7-nél igen.
Tehát 1. lépés:

A kép Windows 10-en készült
Windows 8.x-től kezdve az MSE neve Windows Defender. Mivel azt írtad, hogy MSE-d van ezért csak a Vista vagy a Windows 7 jön szóba mint támogatott OS. Windows 7-nél keresd a fentebbi sort, csak Microsoft Security Essentials néven. Előbb tedd rendbe vele.
Aztán ha továbbra is fennáll a jelenség, akkor: Updating your Microsoft antimalware and antispyware software innen töltsd le a teljes adatbázist és rendszergazdai fiók alól, a futtatás rendszergazdaként menüvel telepítsd.
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég telepítettem 2 frissítést amit a microsoft kiadott, azóta az MSE nem működik rendesen. Amikor rámegyek a frissítésre akkor normálisan mint mindig frissíti a vírusdefiníciókat hiba nélkül, és a frissítési előzményekbe is bekerül, de amikor újraindítom a gépet akkor nem az előzőleg frissített vírusverzió lesz rajta hanem egy régebbit ismer fel ... aztán simán frissíti megint de nem marad meg a legfrissebb vírusdef. adatbázis... vki tudna ebben segíteni?Windows Vista vagy Windows 7?
-
Nyíl
tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég telepítettem 2 frissítést amit a microsoft kiadott, azóta az MSE nem működik rendesen. Amikor rámegyek a frissítésre akkor normálisan mint mindig frissíti a vírusdefiníciókat hiba nélkül, és a frissítési előzményekbe is bekerül, de amikor újraindítom a gépet akkor nem az előzőleg frissített vírusverzió lesz rajta hanem egy régebbit ismer fel ... aztán simán frissíti megint de nem marad meg a legfrissebb vírusdef. adatbázis... vki tudna ebben segíteni? -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag

Aztán észbe kapott, rögtön indítás után volt, nem ismeretlen jelenség a korábbi Windowsokból .
-
törölt tag
-
ƵøŁĭ
veterán
-
törölt tag
-
ƵøŁĭ
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
Ma bekapcsoltam a gépet és nem lehet kikapcsolni a Defender-t .

-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Azzal van a legnagyobb összhangban, de OS terén is van eltérés:
Chrome felhasználóként sincs félni valód, mert a Chrome-nak is vannak olyan biztonsági funkció, amik az IE-ben is benne vannak, csak más néven.
Az IE-nek kiemelkedően jó a SmartScreen szűrője.
Ha csak a Chrome-ot a fordítás miatt használod, felvehet eszköztárra a https://translate.google.hu/ címet, ugyanúgy fordít

-
GEPESZ66
veterán
Elég, főleg ha kiegészíted egy MBAM Premiummal, és vagy egy jól bekonfigurált Extra biztonságos Win. Vista/7 tűzfal-lal, vagy egy ingyenes Comodo Firewall segítségével, esetleg egy élettartam licences Agnitum Outpost Firewall PRO-val. Azért mondom utóbbit esetlegesnek, mert ugye ez fizetős megoldás.
Viiszaolvastam egy kicsit.
Azt írtátok, hogy az IE böngészővel nyújt jobb védelmet. Én viszont a Chrome-t használom, mert tetszik a fordítási funkciója. -
törölt tag
Elég, főleg ha kiegészíted egy MBAM Premiummal, és vagy egy jól bekonfigurált Extra biztonságos Win. Vista/7 tűzfal-lal, vagy egy ingyenes Comodo Firewall segítségével, esetleg egy élettartam licences Agnitum Outpost Firewall PRO-val. Azért mondom utóbbit esetlegesnek, mert ugye ez fizetős megoldás.
-
GEPESZ66
veterán
Szoktam bankolni is a gépen (WIN 8.1).
Elég-e a Defender, vagy esetleg rakjam fel az ESS-t?
Eddig a McAfee-t használtam, de sokszor magas lemezhasználatot eredményezett. -
mexel
veterán
Az mitől lehet hogy ma a defender frissítés kér, engedem neki, lefut és újból kéri ugyanazt, ilyen körforgásban van. Elszúrtak valamit vagy a gépemnél lesz valami hiba?
-
Snoop-y
veterán
-
daimonion
senior tag
Nem szaroznak a MS nél.Nagyon akarják,hogy a win10 sikeres legyen.a video alapján ráfeküdtek szépen a windows defenderre.is..Igen ígéretesnek tünik és van pár ficsör ami csak a windows 10 ben lesz elérhető..Kérdés az,hogy a Cloud rendszer hogy is fog muzsikálni élesben.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
daimonion
senior tag
Ezen a linken tudsz feliratkozni: http://www.microsoft.com/security/portal/rss/updatesrss.aspx
Értesít, ha megjelenik egy új Def. Frissítés. Illetve láthatod, hogy annak mi a verziószáma, milyen kártevőket tartalmaz, azok neveit, illetve veszélyességi fokát is

-
törölt tag
Ezen a linken tudsz feliratkozni: http://www.microsoft.com/security/portal/rss/updatesrss.aspx
Értesít, ha megjelenik egy új Def. Frissítés. Illetve láthatod, hogy annak mi a verziószáma, milyen kártevőket tartalmaz, azok neveit, illetve veszélyességi fokát is

-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
daimonion
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Na megcsinálták
Ettől függetlenül, azért gáz az ilyen, mert egyfelől nem első alkalom már ez, hogy ilyesmi történik, másfelől pedig ilyenkor az ember félnapos def.állományokkal kénytelen védekezni. Mondjuk nekem az MBAM Premium ott van mellette, illetve az AOFP 
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Null Perces / Kártyafüggetlen / Gyári Gari 2027.02.19-ig Akku : 100%
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 3440 x 1440 100Hz!!! 90W PD 34" CURVED PHILIPS 346B - 1 év garancia!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)