- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
Én kb. 1 éve váltottam Chrome-ról. Kb. 1 hét múlva visszamentem a Chrome-ra, mert nem működött rendesen a könyvjelzők szinkronizálása és a jelszavak elmentése.
Most megint áttértem az Edge-re, mert megtetszett az a feature, hogy az iOS-en megnyitott weboldalakat a PC-n tudom folytatni. Abban bíztam, hogy az Edge baromságait azóta kijavították, hiszen közben két nagy update is kijött. Hát nem nyert, úgyhogy úgy néz ki, hogy megint mehetek vissza Chrome-ra. -
Talala
senior tag
Sziasztok. Mitől lehet hogy 1-2 weboldalnál nem tölti ki az edge a jelszavakat csak a felhasználónevet? Próbáltam többször törölni majd újra menteni a bejelentkezést, de semmi.
-
törölt tag
Google nincs sajnos, sem kiegészítő. Csak Cortana jobb klikk keresés van, de az is csak úgy, ha átállítod a Windows régióját pl. amerikaira vagy britre.
Elég bosszantó két év után is ilyen alap dolog hiányzik. Főleg úgy IE11-ben szépen testre lehetett szabni a jobb klikkes keresést.
Kényszer megoldás egyelőre a kijelölt szót másolod, aztán címsorban jobb klikk beillesztés és keresés. -
poli27
veterán
hali
van lehetőség ennél, pl kijelölve a szöveget jobb gombbal kattintva utána keresés a weben, mert ezt nagyon hiányolom belőle.... van esetleg bővítés hozzá?
-
törölt tag
válasz
Mr. Elliot #938 üzenetére
Ez a „gyorsan letöltötte” úgy hangzik, mintha az olyan rettenetesen természetes lenne Windowson, hogy ha nincs böngésző vagy nem megy, akkor letöltök egy másikat és kész. De hogyan is töltene le másikat?
-
törölt tag
válasz
... és még a címsorból legördülő kereső is mindig rossz
-
törölt tag
válasz
"and we are going to NOT help make Google better"
-
Mr. Elliot
senior tag
-
Pierre75
senior tag
válasz
daimonion #934 üzenetére
Így néz ki csak 125% OS skálázás mellett (15" FHD laptop). Régi bug, főleg a 4K kijelzős laposok sírdogáltak felette, hogy a skálázással vannak gondjai az MS-nek. Disquus fórumok az április CU óta használhatatlan, fél éve nem sikerül ezt se javítani. Azért sajnálom, mert 2 évig örömmel használtam, gyorsabb volt a többinél öreg gépen is, de kezdem unni az újabbnál újabb hibáit.
-
daimonion
senior tag
válasz
Pierre75 #931 üzenetére
Az mibe nyilvánul meg,hogy "hibásan" jelenik meg ?
Nem leeht, hogy proci ,videokártya, vagy egyéb dolog is van benne?
Azért kérdezem, mert ÉN is nézem a you tube-ot és csak akkor volt hiba mikor reklámblokkolót használtam.Adguardot használok asztali verziót és beraktam a kivételek közé azóta Úgy látom Nálam jól müködik
Nekem a FOE játékkal vannak problémáim, de ot sajnos nayg valószínűséggel a flash beépülö a ludas mert az Edgen Chrome, IE FF-n is rosszul megyNekem a legutóbbi frissítésnél a jelszavak tüntek el szörén szálán, a kedvencek megmaradtak. De elég régóta mentem a dolgokat a jelszavakat Safe in Cloudba a kedvenceket rendszeresen exportálom
-
Pierre75
senior tag
Gondolt egyet az Edge és elfelejtette az összes kedvencet (tucatnál nem volt több). Az egyszem mentett jelszót vmiért megőrizte. Hogy a 125%-ra skálázott OS-ben az Edge YT alatt még mindig hibásan jelenik meg, már nem is említem. Verzióról verzióra egyre sz@rabb.
-
Dévacsen
senior tag
Van, amiben az Edge böngésző magasan a legjobb....[link]
-
törölt tag
Üdv.
Windows 10 Pro 1709 16291.0 a rendszer, Microsoft Edge 41.16291.0.0 a böngésző.
A gép egy laptop, Asus X54H és HDMI-n van rákötve egy Samsung 24" LED monitor.
Szitu.
A laptop kijelzőjén fut egy bármilyen app, Solitare, netezős Edge, ilyesmi. A külső monitoron fut egy Edge, rajta valami min 1 órás youtube videó, pl Mindentudás egyeteme, vagy hasonló max 480p videó.
Véletlenszerű időnként (de max 10 perc) ezt a videónézős ablakot lerakja a tálcára.Ez mitől van, és mit lehet tenni ellene?
Bónuszkérdés.
Telefonról (Samsung Galaxy S7, ott is Edge böngészővel) tudom folytatni a böngészést a laptopon, de fordítva hogyan is kell?
-
daimonion
senior tag
A jelszavas dologhoz nem tudok hozzászolni érdemben, mert Safe in cloudot használok és nem mentetem el egyik böngészővel sem a jelszavakat.A szinkronizációs problémával meg nem találkoztam még. Olyannal viszont igen, hogy egyszerűen eltünt a kapcsolatokból az MS fiókom és így a telefonról is a névjegyek. Az asztali gépemröl is és az MS telefonomról is.
-
csab2
veterán
válasz
daimonion #922 üzenetére
Természetesen ugyanazzal a MS fiókkal vagyok bejelentkezve mind a két gépen.
Az is zavar, hogy hiába van bekapcsolva a jelszavak elmentése, bizonyos oldalaknál nem működik, nem menti el a jelszót. Olyan oldalakon, ahol a Chrome simán elmenti. Ilyen pl. az icloud.com. Nem is ajánlja fel az elmentést.
-
csab2
veterán
Két gépen használok Win 10-et, mindkét gépen Edge-t. Mindkét gépen be van kapcsolva a szinkronizáció. Miért nem működik? Az egyik gépen kb. 1 hete beraktam egy oldalt a kedvencek sávba, a másik gépen azóta sem jelent meg.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az Edge-ben csak a Sötét és a Világos Téma közül tudok választani? Nincs olyan lehetőség, mint monjuk a Chrome-ban vagy a FF-ben, hogy le lehet tölteni másikat is?
-
törölt tag
Üdv!
Az tényleg előfordulhat, hogy a Windows 10 Edge-ben nem lehet fontkészletet módosítani? -
Jenne
őstag
válasz
junior11 #913 üzenetére
Szia!
Nálam is az Edge-ben, a Chrome-ban és a FF-ban is ugyan ez volt a helyzet.
Próbáld meg azt, hogy amikor a Belépésre kattintás után csak ez a lila reklám ablak jön be, akkor jobb klikk bele és erre feljön egy felugró ablak a legördülő menüvel az UBlock-tól. Ott válaszd az elem blokkolása.
Én ezt megtettem mind a három böngészőmnél és azóta bejön a bejelentkező ablak. -
junior11
veterán
A PH oldalán az Edge-ben a bejelentkezésre kattintva az IT Systém T-Mobile reklámja jön be az egész oldalon, a bejelentkezési lehetőségeket nem is mutatja
Adguard a reklámblokkoló... Nálatok mi a helyzet?
-
törölt tag
Most vettem észre, feladatkezelőben már egy csoportban az Edge folyamatai. És weboldal szerint azonosítható melyik mennyi CPU+RAM.
Remélem videókhoz autoplay tiltás és tab némítás is bekerül valamikor.
Ha egy oldalt kedvencekbe teszek, jópofa animációval dobja át a csillagot.
Az olvasó módot kár elcseszték AU után, nekem nagyon nem jön be ez a tabletes, kéthasábos nézet:
-
törölt tag
válasz
daimonion #910 üzenetére
Átlaguser szemével nézd, ő nem fog magától ilyet keresni Defender beállításokban és mivel a frissítés után FCU egy értelmes összefoglalót sem dob ki a változásokról, nem is tudja az átlag létezik a funkció. Mert a tálcán a My People vakítást fontosabb reklámozni és alapból bekapcsolni...
Amikor Vista és 7 idején az UAC volt az új biztonsági funkció, alapból be volt kapcsolva. És később a Smartscreen is alapból. A védett mappák most nem, ez a különbség!Említhetném az SMB1 témát is. Ha clean install FCU-t raksz fel akkor alapból kikapcsolva már biztonsági okokra hivatkozva, nagyon helyesen. (Wannacry ezt is kihasználta) Ha tiszta telepítés helyett csak frissít az átlag, ugyanúgy bekapcsolva marad.
Miért nem lehet build váltáskor feldobni egy ablakot: "SMB1 ezer éves funkciót kikapcsoltunk biztonság miatt, ha mégis kell itt tudod visszarakni saját felelősségre. Szintén biztonság miatt Protected Folders új funkciót pedig bekapcsoltunk az érdekedben."
Még szerencse Edge+Smartscreen+Defender naprakész Windows-zal és állandó külső backuppal, józan ésszel netezve önmagában is elég biztonságos. A ransomware hullámot inkább a régi nem frissített gépek szívták be.
Offban írtam, csak utoljára ennyit még hozzá akartam szólni a témához. Kanyarodjunk vissza az Edge-hez.
-
daimonion
senior tag
twofatcat
Érdekesség a Windows Defenderben az új Protected Folder funkció alapból kikapcsolva, még nem bízik benne a Microsoft? Átlaguser magától nem fogja megtalálni hol kell bekapcsolni és mire jó. Pedig nyáron az volt a reklám ez majd véd a ransomware hullámtól.
Nem bonyolultabb megtalálni, mint más víruskeresőknél.Pl Kaspersky, Eset vagy sorolhatnám.
Azt igen hatásos védelemnek mutatkozik.Igen jól be lehet szabályozni a védett Mappákat.Nicu71
ez a protected folder a Védett mappák? keresgéltem a beállitásokban,ez az egy ujdonság van,és valóban nincs bekapcsolva
Nagy a baj, vagy az olvasottság hiánya okozza, hogy csak ezt az egy ujdonságot vetted észre, de igen sokat reszeltek a motorháztető alatt és pár dolog igen látványosan meg is jelenik a defebderben
Pl Biztonsági rés elleni védelem ami gyakorlatilag az EMET progijuk integrációja, és az általad bekapcsolt Mappavédelem.is.De Pl ide került a smart screen védelem szabályozása is.
Vállalati ügyfeleknek meg plusz ott az ATP. -
törölt tag
Bugos sajnos a rendszer, egy csomó glitch, akadás, butaság. Az se állapot évente kétszer tiszta telepítéssel szórakozzon az ember. (most én csak frissítettem Windows Update-tel)
Kezdjük ott, ez már 4. Service Pack! Az XP és a Win7, de még a Vista is 1-2 Service Pack után stabil és normális volt a maga idejében. Win10 még évek után is ott tart alapvető dolgok bénák és nincs átgondolva a rendszer egésze mit is akarnak.
A csempéket még leszarnám, csak 2-3 élő van nálam kirakva. A Fluent Design jöjjön majd Redstone4-ben még jobban, mert az egyszínű ronda UWP appokkal kell valamit kezdeni ne legyen depis tőlük az ember. Csak hiába lesz szép a Mail app, ha szinkron bugok és hiányzó funkciók...
A My People a tálcán számomra elég feleslegesnek tűnik, főleg úgy csak email és Skype támogatja. Biztos nem fogják a Facebook Messengert, Vibert, Instagramot, Twittert integrálni mert azok a cégek azt akarják a saját appot használjuk. A Windows Phone 7-8 People Hub is így járt sajnos annak idején, pedig baromi kényelmes volt kitűzted XY kontaktot és egy helyen láttál minden infot.
Start menübe elég lenne kitűzni az embereket, most a tálcára is lehet eléggé overkill. Azért kipróbáltam, hát nem egy kis vacak 10x10 centis felugró ablakban fogok emaileket írni...Érdekesség a Windows Defenderben az új Protected Folder funkció alapból kikapcsolva, még nem bízik benne a Microsoft? Átlaguser magától nem fogja megtalálni hol kell bekapcsolni és mire jó. Pedig nyáron az volt a reklám ez majd véd a ransomware hullámtól.
Amiért kifejezetten anyázok most, egy fotókkal teli mappám ezeréve úgy van beállítva intézőben, hogy extra nagy ikonok és fájlnevek elrejtve. Szépen lehetett intézőben is a képeket böngészni letisztult módon. Erre ma vettem észre egyszerűen kivették a fájlnevek rejtése funkciót a jobb klikk nézet menüből. A Photos appban böngészni rémes még mindig.
-
nicu71
addikt
válasz
#86564352 #905 üzenetére
na ez nálam is igy van,kivéve a legördülőt,az nem hajlandó lenyílni .
ELképesztő gyatra munka ez így,remélem javitják.
azt már nem is emlitem hogy a win ujratelepitések során ahány módon próbáltam,annyiféleképpen viselkedett a rendszer/kb 5 ször huztam ujra ,a végén jött a tiszta install. Volt hogy a startmenüben csempék helyett nyilak voltak ,és egyedileg el kellett távolitani mindet ,majd odahuzni ujra -
törölt tag
válasz
#41133696 #902 üzenetére
Nálam mutatja, csak sokszor bugosan:
Címsorba kattintva legördül az öt leggyakoribb, eddig jó. Viszont amikor gépelni kezdek, akkor összevisszaság az egész. Pl. a "theverge.com" bent az előzményekben, kedvencekben is. Hiába írom ver... a google keresést ajánlja, ha úgy kezdem írni the... máris feldobja a webcímet. Ez így tök hülyeség! Csak a domain elején javasol. IE-ben működik rendesen mondani se kell, elkezdem írni "ver" és már ott is van alatta a weboldal, lefele gomb+enter és ott is vagyok. Az Edge összevissza, szar az egész és ahogy ugrándozik a keresési javaslatok és a kedvencek, előzmények közt folyton oda kell figyelni éppen mit akar. Elkezdem írni "in" akkor teljesen szerencsejáték hogy az index.hu vagy az instagram lesz az első javaslata. Bosszantó.
-
törölt tag
Köszi, tegnap én is emiatt húztam újra + azért, mert KIS volt fent korábban és hát mondom, újrahúzom a friss rendszert, mer többet WD-ről nem váltok
-
nicu71
addikt
válasz
#41133696 #902 üzenetére
dehogynem!!! Már az agyam eldobom miatta.Szinte CSAK emiatt telepitettem ujra a wint, /először csak alapra állitva a rendszert FCU után, ugyanolyan .AZtán tiszta telepités / eredmény : semmi .Javaslatok se és az egyik kedvenc funkcióm, a gyakran használt weboldalak se gördülnek le a cimsorra kattintáskor .
-
törölt tag
Az Edge-nél más nem tapasztalta, hogy a címsorba gépelés közben nem jelennek meg javaslatok?
-
törölt tag
Frissült rendben, nézegetem még csak.
Első blikkre jóval reszponzívabb az Edge, ezért jár a nyuszis pecsét. Korábban előfordult egy üres új tab megnyitáson akadt most azonnal nyitja és a címsor végre mindig fókuszál a kurzorral, gépelhetek azonnal. Szóval látszik dolgoztak a motorháztető alatt, csak ezeket 2 éve kellett volna. YT is egy fokkal jobb érezhetően! (Disqus maradt lassú, Facebookozni most nincs kedvem)
Végre új lapnál a címsor a helyén marad fent és nem harmada képernyővel lejjebb. Nem is értem erre miért 2 évig tartott rájönni. És végre lehet szerkeszteni könyvjelzők linkjét. F11 teljes képernyő. Ezekkel a kötelezőt hozták alaposan megkésve, ezért nem jár dicséret.
Gyakori volt eddig, hogy privát ablakot megnyitva a létező alá nyitotta meg. Most rendesen előtérbe hozza, úgy tűnik kijavították. Idő kell tesztelni. Eddig előfordult az is amikor privát ablakot bezárod, elszáll az egész Edge úgy ahogy van. Most úgy tűnik ez is ok.
Olvasó mód maradt a gagyi tavaszi, azt hiszem az Anniversary félére keresztet vetethetek már, pedig az jó volt. Miért nem opciós?
Kipróbáltam, hogy tálcára tűzni oldalakat. De ez sajnos nem olyan mint Chrome-ban így nem fogom használni. Ráadásul kitűzés után az ikonon jobb klikk menü nem jön elő, így eltávolítani se tudom: a próbaként kitűzött oldalak ikonja fixen a tálcára ragadt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest