Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
#86564352 #1396 üzenetére
Figyelembe veve, milyen targyilagos a hsz-od elso resze, nem tudom, a masodik reszre, erre a kisse lekezelo hangnemre miert volt szukseg.
Volt egy kerdes, tokmindegy, milyen indittatasbol, arra targyilagos valaszt vartam, amit megkaptam, szoval ezt szerintem lehagyhattad volna.Koszontem az infokat.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1397 üzenetére
A szinkronizálás szar volt mindig is. Valamint más hibák és hiányosságok. (A kedvencek kezelése rémálom csak egyet mondjak.) Meglátjuk az új Edge-dzsel majd mit alkotnak Redmondban. Írták múltkor a bejelentéskor pontosan mikor érkezik az? Az őszi Windows builddel jöhetne már.
-
junior11
veterán
válasz
#86564352 #1394 üzenetére
A biztonság okés, de a szinkronizáció (legalábbis nálam, de külföldi fórumokat olvasva is akad bőven panasz) az pocsék továbbra is. Nemrég a Chrome-ból átimportáltam a kedvenceket a laptopon, de a jelszavak mai nap nem jöttek át, telefonon harmadszor is adtam neki esélyt kipróbálni, heteken át a kedvencek lista nem jelent meg. Az átimportált kedvencek az asztali gépen szintén nem jelentek meg, ezek bosszanto dolgok számomra. Ilyen a Chrome alatt sosem volt, pilanatok alatt minden elérhető a gépek között és a telefonon is.
Amúgy gyors, de néha még mindig többet gondolkodik, és a Facebook borzalmasan működik rajta, nem úgy, mint Chrome-on. -
törölt tag
A Groove vagy Xbox appot kigyomlálhatod powershellben valószínűleg semmi gondot nem okoz, viszont az Edge tényleg mélyen a rendszer része. Nem éri meg erővel piszkálni. Gpeditben előtöltést kiveheted és kész.
Megnéztem a feladatkezelőben a bezárt, felfüggesztett módban lévő Edge folyamat erőforrás emésztését:
Hatalmas erőforrás zabálás majdnem 6 mega tyűű, szaladok még memóriát venni
-
Yeffy
veterán
válasz
#86564352 #1392 üzenetére
Koszi az infot, atolvasom a cikket.
Nektek felesleges, nekem nem.
Mivel ez a foruma, gondolom tele fanokkal, tanulvan mas Ph! topikokbol, igy nem kezdek el senkit sem gyozkodni, nekem miert ertelmetlen, felesleges app, mint mondjuk a GrooveMusic, meg hasonlok (mondjuk nem is szoktam gyozkodni embereket, nem is ez a jo szo ra).
Foleg, amikor meg se nyitom honapokig, de betoltogeti nekem, es fut a hatterben, eroforrast emesztve.Az meg egyebkent eppen eleg idegesito, hogy a következő build frissítés úgyis alaphelyzetbe teszi.
Ne akarja mar a Win tolem jobban tudni, hogy en mit akarok, hogyan akarom bekonfiguralni, es hasznalni a kifizetett oprendszeremet.
Ez ugye altalanos Win10 agybaj, plane, hogy Pro licenszem van, ahol azert elvarnek magasabb szintu allithatosagot ebben is.
Mindegy, nem ohajtok sem flame-elni, sem offolni, akkor a lenyeg, h nem lehet kigyomlalni.Koszontem.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1390 üzenetére
Nem lepődtem meg.
Edge + Smartscreen + Defender évek óta biztonságos jó megoldás plusz még Ublock Origin vagy Adguard kiegészítővel.
(#1393) junior11: igen, biztos oka van nem adtak rá gyárilag uninstall opciót, UWP appok is használják az Edge motorját. Nem is értem az ilyen szintű gyomlálás igényeket, a nyereség/hibalehetőség arány nem éri meg több kárt okozhat mint hasznot.
-
törölt tag
A rendszer része, ha nem használod semmit nem csinál felfüggesztett módban háttérben van így eltávolítani sem kell. Az ilyen-olyan eltávolítás leírások amiket említettél követheted saját felelősségre ha bele akarsz barmolni a Windows-ba.
Talán a kevésbé barmolós hogy a rendszerrel való indulását elveszed regeditben vagy gpedittel. [link]
Ez is felesleges szerintem, mert minek és következő build frissítés úgyis alaphelyzetbe teszi. -
Yeffy
veterán
Sziasztok,
Tunda valaki segiteni nekem, hogy hogyan tudnam letorolni/kigyomlalni/eltavolitani a Win10-rol az Edge-?
Guglizok ezerrel, de vagy azt irjak, hogy nem lehet, mert annyira beepitett app, vagy, hogy bohockodjak PowerShell-el, amivel nem tudom eltavolitani, vagy nevezzem at a mappajat, vagy mi, ami szamomra nem tul elegans.Otlet, javaslat?
Koszonettel,
Yeffy -
junior11
veterán
-
törölt tag
Azt hiszem 1809 óta gyakran olyan késéssel dobja be a kedvencek oldalsávot és keveri a favikonokat is, hogy meguntam és a legfontosabbakat feldobtam a vízszintes kedvencek sávra. Az egész Windows 10-ben sok UI glitch van, félig meggyőződésem Redmondban nem használják a saját cuccaikat vagy tesznek rá magasról.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #1382 üzenetére
Érdekes eset. Kiegészítők letiltása talán? YT régi felületének visszaállítása?
Nem tudom mi okozhatja, nálam Win 1809 verzión megy az Edge és YouTube a régi és új felülettel egyaránt mellette a szokásos böngészéssel most is kb. 10 lap nyitva. Nálam is Defender véd, és Edge-ben is csak az Adguard kiegészítő a plusz nálam.
Még ilyen nesze semmi fogd meg jól sfc /scannow parancs jut eszembe, vagy ami jobb powershell:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
(#1383) Plag: akkor valami VGA driver gubanc a fő gyanúsítottam! Igaz, ha a többi böngészőben jó hardveres gyorsítással is akkor tényleg passz mitől lehet.
-
-
válasz
#86564352 #1381 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Már én is a 3rd Party víruskeresőre gondoltam, de nem. Leszedtem és csak a Defender van fent.
Megcsináltam amit linkeltél. A gond akkor jelentkezik most, ha a youtube.com oldalt azaz a YouTube-ot nyitom meg. Ahogy megnyitom a YouTube-ot, azonnal előjön a probléma és nem tudom a többi oldalt megnyitni. Ha nincs youtube megnyitva akárhány oldalt tudok böngészni. -
törölt tag
válasz
Szellem. #1380 üzenetére
Minden oldalnál csinálja? Valamilyen védelmi szoftver bekavar esetleg? Ha van ilyen, ideiglenesen állítsd le és nézd meg úgy hátha összeakad valami. Mivel a kattintásos alaphelyzetbe állítás nem segített, végső esetben powershell módszerrel is lehet próbálkozni.
-
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Amikor megnyitom az EDGE-t. és elkezdek több lapon böngészni, akkor a 3. lap után teker a böngésző és nem reagál semmire.
Már megcsináltam az előzmények törlését, már alaphelyzetbe is állítottam, de semmi. Ugyan az a jelenség. Minden más böngészőm működik, csak ez nem. Tudnátok segíteni? -
Jaj. Az, hogy mit ír, meg meg mit csinál 2 különböző dolog.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
#86564352 #1373 üzenetére
Számítógépen az Edge-ban importálva vannak a Chrome-ból a kedvencek, a feleslegeseket töröltem.
A fiókomba (Outlook) be vagyok jelentkezve.
Droidos mobilon szintén fut az Edge, be vagyok szintén jelentkezve a fiókba (Outlook).
Viszont mobilon az Edge-ben nem jelennek meg a kedvencek.
Mi lehet a gond? -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Gmail bővítmény van az Edge-hez?Olyan ami a böngésző sarkában jelzi,ha jön levél?
Vagy csak olyan van ami magába a Windows-ba települ az áruházból.Köszönöm.
-
GEPESZ66
veterán
A Chrome böngészőben a kedvencek mappába különítve vannak elrendezve.
Tudok-e onnan csak egy kedvencek mappát importálni? -
törölt tag
A Microsoft legfrissebb házi akku tesztje: [link]
Külön blog és videó reklám nem készült most mint korábban, hiába nyert az Edge a Chrome és a Firefox előtt. Valószínűleg azért amióta bejelentették váltanak Chromiumra, ezt a reklámot szőnyeg alá kell söpörni hiszen az előny elveszik amikor kukába dobják az Edge motort.
-
törölt tag
Ha két másodperc lenne új tab megnyitása nem használnám én se. Nem így van. Alap böngészőm, egy éve más nincs is fent pótnak sem.
A panaszkodás után érdemi információt is írhatnál. Naprakész Windows 1809 verziójú Edge-ről van szó? Reklámszűrő van? (Adguard vagy Ublock Origin) Gépházban Edge app reset volt?
A Facebook mindenhol trágya, ha sokat használod Chrome a megoldás, nekem a heti egyszer belépek egy percre használásra megfelel az Edge is. A Disqus kommentmező betöltése valóban lassabb Edge-nél. Az új YouTube felület is, ami a Google hibája, részben emiatt is vált a Microsoft Chromiumra. Ha cookie átállítással visszahozom a régi YT felületet ugyanolyan gyors Edge alatt is.
Videólejátszás minősége, gyorsasága és a scroll jobb Edge alatt. (és pár egyedi Edge funkció) Nekem a Chrome, Firefox és Vivaldi okoz több bosszúságot amikor kipróbálom azokat. (darabos scroll, videólejátszás se olyan sima)
"és hackerek,biztonsági szakemberek vmiért az ff-et tartják évek óta a legbiztonságosabbnak"
Ezt nehezen hiszem így forrás nélkül bemondásra, hiszen csak 2017-ben FF54-be került be a sandbox, és sajnos user errorral együtt a sok kiegészítő sebezhető pont. Az általam látott tesztek szerint a Google URL biztonsági szűrője és a Microsoft Smartscreen jobb védelem. (néhány teszt videó itt) Edge előnye még iróniával a népszerűtlenség, hiszen a rosszfiúk azt támadják jobban amit többen használnak. Ha a profi hackerekről van szó ott is a Pwn2Own versenyeken a Firefox, Safari még előbb elesik mint az Edge és Chrome.
-
nicu71
addikt
nagy tévedésben vagy.Nem tudom mi az oka hogy nálad nem nyilik rögtön az uj lap de nem az Edge hibája ,az biztos.Nálam hasít.És ha panaszkodnak is rá ,az nem a lassusága miatt van /beépülők kevés száma,Disqus,stb
Ezenkívül rengeteg szakember pedig pont az Edge-et tekinti a legbiztonságosabbnak.Nem a legjobbnak ,hangsúlyozom.Én is évek óta csakis ezt vagyok hajlandó használni,ha valami nem megy akkor másodlagosan a Chrome-t.Mindkettőnek vannak faszságai természetesen.
-
flash-
veterán
rendben, lehet erős volt,de annyira lassú, használhatatlan hogy nem találtam rá jobb szót..
eléggé felbosszantottff chrome ha új fület nyitok azonnal nyilik, ha új hozzászólást akarok azonnal írhatok, ha frissitem a fb oldalt azonnal betölt,stb,stb...
szóval mi más hibájuk lehetne? vagyis mivel gyors és azt teszi amit akarok így mondhatni tökéletesen müködnek
ráadásul úgytudom egyedül az ff jeleniti meg a fotókat színhelyesen legalábbis Ropi szakértő leírása alapján
és hackerek,biztonsági szakemberek vmiért az ff-et tartják évek óta a legbiztonságosabbnak.. -
TRob1
veterán
Most erre mit lehet mondani?
Alap böngészőm évek óta, mert többre tartom az összes többi szeméthalmaznál. Ennyi.Habár aki így kezdi, az választ sem érdemelne... Azt sem értem nálad meg a hozzád hasonlóknál h mit élvezték az alpári fikázásban. Én sem megyek a xar ios/iphone, ati/amd, linux, opera, ff, suzuki, nike, kotyogós kávéfőző, tamagocsi... stb. topikokba xarozni, mert minek?
Ui: opera és ff szamomra volt mindig is egy hulladék, Chrome-ot használtam évekig, de miota itt is vannak beépülők, vissza nem térnék rá. Sajnáltam is mikor jött a hír h kcsg gugli betett nekik...
-
törölt tag
Jelen.
Ami neked "szeméthalmaz", az más számára egy jól működő alkalmazás. Ne légy ilyen beszűkült gondolkodású. Elfogadom, hogy nem tetszik, hogy nem vált be, de amit írtál, mint jelzőt, az nem igaz.
Ha pedig ennyire nem tetszik, a piacon van jelen több böngésző. Én sem járok utálkozni, beszólni azon böngészők topikjaiba, amik nekem nem váltak be...
-
flash-
veterán
használja valaki ezt a szeméthalmazt?
ma próbáltam újból..
ha új lapfülre kattintok kb 2 másodperc mire megjelenik az új lapfül..
ha linket akarok másolni 3-4 másoperc mire az egér kattintás után előjön a lista hogy másolás st..
facebookon ha új kommentet akarok esetleg szerkeszteni az is 5 másodperc mire kattintás után csinál is valamit..
ez egy hulladék -
junior11
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Könyvjelzősávban miért csak csillagok jelenek meg? Beállítottam, hogy ikonok jelenjenek meg de semmi.
-
Predator2
addikt
válasz
daimonion #1356 üzenetére
Ezek megvannak. Csak hozzászoktam, hogy a Mozilla nem ennyire buta, használhatatlan. Elnézést.
-
daimonion
senior tag
válasz
Predator2 #1353 üzenetére
Sztem kezdjük azzal, hogy ne legyél predator, hanem próbálj ember maradni. Ha sikerül akkor megérted azt hogy a kollega mit is írt Neked. Ha az is nehézséget okoz hogy beállítsd Magadnak az Edge-t ahogy leírták akkor ne is használd.
Google.hu megnyitod majd a beállításokban alapértelmezett keresőnek állítod. Ezek után már a cím sorból és a jobb klikkes menüben is tudsz keresni a Google keresővel,. ha pedig új lapot nyitsz meg ott beállítod hogy ÜRES oldallal nyíljon meg és már el is tűnik a gyakran látogatott lapok oldala a Bing keresősávval. Ennyi
Nem kell többet tennend csak követni a kollega utasításait. -
törölt tag
válasz
Predator2 #1351 üzenetére
Azt a piros nyilast nem lehet cserélni. Nem is kell. Beállítod a Google-t alapnak a leírtak szerint és akkor címsorban azzal keresel. Miért fontos címsornál két centivel lejjebb akarsz keresni?
Ha jól értem a problémát, csak segíteni próbálok. Azt is lehet Home oldalra házikó gombra beállítod a google.hu-t.
Én így keresek: meglévő lapon F4 bill. aktív lesz a címsor, beírom amit akarok és ott vagyok. Új lapon akarok úgy Ctrl+T és írhatok egyből. A news feed kikapcsolva ne is lássam Trumpot
csak a nyolc gyakori oldal van. Házikó gombra bing.com jön be. (szeretem a napi képeket megnézni)
-
Predator2
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest