Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz r3dsnake #86290 üzenetére
Snittre (videóhoz) is jobb a HD (videóra optimalizált) II kitobi, vagy a 12-32
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hibavissza
veterán
válasz r3dsnake #86288 üzenetére
Ha ennyire számít 15-20 ezer forint, el kéne gondolkozni, hogy valóban ez a jó hobby számodra. A munkahelyen előfordul, hogy béna eszközzel kell dolgozni, de hogy még otthon a szabadidőmben is büntessem magam.....Nem mondom, ha lenne egy G3/GF2 amolyan játszós gépnek és arra. Porba, koszba, strandra. Az arányos, értelmes döntés. Azért egy G7-re illik valami normálisabb dolgot venni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz r3dsnake #86285 üzenetére
Én inkább 14-42 II (HD) verziót vennék, vagy 12-32-t apróról kor/állapot/szín függvényében 35-45 között vannak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz r3dsnake #86275 üzenetére
Ha tudsz vinni összehasonlításhoz valami normális kitobit és kiderül, hogy a vételre ajánlott jó, akkor megéri, de egyébként csak pénzkidobás. Konkrétan ront a képeken.
-
hibavissza
veterán
válasz r3dsnake #86275 üzenetére
Nem tudom. Ez pénztárca kérdése. Egy húszasnál nem is ér többet. 35-40-ért 12-32-t kapni. Én arra gyúrnék a helyedben.
(#86272) trigorin: Nehezítsem? Add el a 12-60-at és egészítsd ki. Vegyél egy Oly 12-40-et
Ha ár teljesítményt kérdezed, akkor egyértelműen Pana 25 1,7 a best buy. Csak hazai webshopból és ha nem penge az összes blendén vagy valahol decenteres akkor küld vissza.[ Szerkesztve ]
-
-
Balinov
titán
válasz r3dsnake #86269 üzenetére
Nekem mkii volt még g3al, itteni ajanlasok alapján azt vettem nem az elsőt. Penge kis Obi volt, szerettem, de egy idő után már hiányzott a 12mm kezdő
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MrChris
nagyúr
válasz r3dsnake #86244 üzenetére
Hobbistának szerintem elég tud lenni a beépített szenzorstabi+szoftstabi.
Ilyen a gx80 IS+kitobi lens stabi,
itt pedig rátettem még egy mercalit. A premieré talán még jobb. Nekem ez már elég stabil. Ügyelni kell a kameratartásra, lépésmódra... természetesen nem tudsz vele egy rakás dolgot, mint gimballal. Olcsó gimball meg olyan is, ezekből csak jót->drágát vennék.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz r3dsnake #86251 üzenetére
Én már csak a kényelmetlensége miatt sem vennék. Hobbiként a Gx80-nal + szoftveres stabival 90%-ban megoldom ami kell. Ha pénzt kérnék (adnának ) a videóimért akkor feltétlen vennék egyet.
A kérdezőnek G7-es váza volt. Abban nincs szenzor stabi. Ott már megéri elgondolkozni a vázcsere vs gimbal bolton. Egy jó gimbal más liga mint a szenzor (dual) stabi.(#86252) trigorin: nekem az Olympus 45-ös obi dobált random homályos képeket 5 méternél nagyobb tárgytávnál. Csinálni kell több különböző objektívvel objektívenként 40-50 képet az általam vázolt ideális feltételek közt. Így ki tudod szűrni hol a gubanc.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
válasz r3dsnake #86123 üzenetére
A portré miatt azt mondanám, hogy Oly 45mm vagy Pana 42.5mm, viszont ezek beltérben valószínűleg túl hosszúak lesznek, ha nem portréhoz akarod használni őket. Utóbbiban van stabilizátor, ami természetesen működik videózás közben is. Általános objektívnek inkább a 20 vagy 25mm-t szokták ajánlani. Utóbbinak gyorsabb az AF-a. Ezekben nincs stabilizátor, illetve az előzőek jobbak portréra. Kérdés, mennyit akarsz kiadni erre, zavar-e, ha nagy az obi, rossz fényviszonyok között akarod-e használni? Valamelyik jobbféle zoom is szóba jöhet, ha nem zavar az ár és a méret.
[ Szerkesztve ]
-
fefe9
tag
válasz r3dsnake #84272 üzenetére
Erre lehet még a tárgykörben érdeklődni, a manuális "szekta" szaktopikja , mindent tudunk mindenhez ajánlani
Én első körben egy Helios 44M-el kezdeném m42-n, rengeteg van belőle, jellegzetes képi világgal, és elég szeszélyes gyártási szórással. 5-7 ezernél többet szvsz. ne adj érte, kis türelemmel és alkuval simán kifogható ennyiért.
--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
Royo85
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest