Hirdetés
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Panasonic G9 teszt, harmadik felvonás.
Ezúttal az autófókuszra fókuszálva
, de korántsem kimerítő mértékben. Csak pár helyzetet és módot teszteltem le, és az AF részletes beállításaihoz sem nyúltam.Panasonic G9 - Autofocus (3,78 GB)
Minden infó bent van a fájlnevekben. Majd egyszer talán lesz idő tüzetesebben is végigmenni minden AF beállításon, de most egyelőre ennyit sikerült. Egyrészt mert nem akartam/tudtam túl sokat pöcsölni vele, másrészt kicsit le akartam tesztelni a nemrég beizzított Speedbooster-es Tamron 17-50-et is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tamron 17-50mm f/2.8 + Viltrox EF-M2 II + Panasonic G9 (12,5 GB)
Itt is minden további infó a fájlnevekben. Próbáltam több területen is végigmenni. Videók és fotók is vannak az almappákban, plusz majdnem minden fájlhoz mellékeltem összehasonlításként natív obikkal készült felvételeket is (ami ez esetben egy Lumix 12-32 és egy 25mm f/1.7 volt). Ez sem teljes értékű teszt, de talán érdekes, és esetleg segíthet másoknak is a döntésben.

Mindkét tesztben ~143 mbps-os, 8 bites, 2160p50 videók vannak, módosított "natural" képprofillal (-5, -5, -5, 0). A fotókból meg van 20 MP-es JPG és RAW is.
A videós profilokhoz kapcsolódó információ, amit fájlokkal ezúttal nem tudok alátámasztani, viszont van annyira fontos, hogy megjegyezzem (bár ez eddig is sok esetben egyértelmű volt): a legjobb képminőséghez az élességet és a zajszűrést ajánlott letekerni a minimumra. Premiere Pro 2020-ban facsargattam rendesen a videókat, és most is erre a következtetésre jutottam.
A kínzás közben figyeltem fel arra is, hogy még a sima, 8 bites videókat is rendesen meg lehet gyötörni, FHD és UHD esetén is. Gondolom nagyrészt a magas bitrátáknak és a nagyon jó gépen belüli feldolgozásnak köszönhetően. Sokat vissza lehet hozni felülről is, de még többet alulról. WB módosítást is egész jól tolerálják a fájlok, valamint a szinteket, és színeket is bátran lehet bizergálni (persze értelmes keretek között).
-
t72killer
titán
Tényleg szuper, teljesen éles a 40MP-s verzió is, miközben pl a DPR-s példa lágyabb. Utóbbiban annyi viszont látszik, hogy a zajnak is jót tesz az átlagolás

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- VR topik
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hyundai, Kia topik
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezúttal az autófókuszra fókuszálva
, de korántsem kimerítő mértékben. Csak pár helyzetet és módot teszteltem le, és az AF részletes beállításaihoz sem nyúltam.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)