- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz
Moleman #129877 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. Pont a héten próbáltam szakmai témában meghatározni ChatGPT-vel és Copilot-tal egy modell alapján egy képletet, de állandóan nyilvánvalóan hibás ötleteket kaptam, pedig látszólag értette mindegyik a helyzetet (bár ki tudja, legtöbbször az az érzésem, hogy engem ismételnek néhány szinonimát felcserélve...). Mikor rámutattam hogy pl. milyen veszteségekkel nem számolt, a Copilot azt mondta, hogy hát ez komplex, úgyhogy legyen mondjuk 10%. Na nem mondod b+, ha nem az lenne, nem kérdeztelek volna
ChatGPT sem teljesített jobban...
Szerintem amiben az AI jó, az a mögöttes nyelvi modell, tényleg emberszerű kommunikációra képes. Ez önmagában persze haszontalan, mert egy chatbotot kapnánk csak, de emiatt jó pl. fordításban, az egy kézzelfogható valami, tulajdonképpen egy szakma, amit ugyan nem vált ki, mert át kell nézni, de a munka nagyját egész jól letudja, vagy ha csak az értelmezés a cél, arra meg tökéletesen megfelel. Hasonlóan mondjuk vers vagy dalszöveg írásra jó, tartalmi összefoglalók készítésére talán még gyúrnia kéne kicsit (hogy tényleg a lényeget fogja meg) de azt nem látom túl nagy ugrásnak a mostani állapothoz képest. Programozásban sem rossz, de azt sem váltja ki, max az egyszerűbb feladatoknál. Ami parás, és kezd túl jó lenni benne, az a kép és videó generálás/szerkesztés, ebből rövid időn belül komoly gondok lehetnek (na nem a grafikusi/szinkronszínészi/színészi munka eltűnésére gondolok mint probléma, inkább jogi herce-hurcákra).
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Z87-G45 GAMING, I5-4570, 16GB
- Nikon Z50 váz
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED Videokártya
- NORGB Black&White Intel 7600k - Z270 - 2x8 3200MHz - RX570 - 240/1000GB - 700W 80+ Gold PC eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest