Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz
Moleman #129877 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. Pont a héten próbáltam szakmai témában meghatározni ChatGPT-vel és Copilot-tal egy modell alapján egy képletet, de állandóan nyilvánvalóan hibás ötleteket kaptam, pedig látszólag értette mindegyik a helyzetet (bár ki tudja, legtöbbször az az érzésem, hogy engem ismételnek néhány szinonimát felcserélve...). Mikor rámutattam hogy pl. milyen veszteségekkel nem számolt, a Copilot azt mondta, hogy hát ez komplex, úgyhogy legyen mondjuk 10%. Na nem mondod b+, ha nem az lenne, nem kérdeztelek volna
ChatGPT sem teljesített jobban...
Szerintem amiben az AI jó, az a mögöttes nyelvi modell, tényleg emberszerű kommunikációra képes. Ez önmagában persze haszontalan, mert egy chatbotot kapnánk csak, de emiatt jó pl. fordításban, az egy kézzelfogható valami, tulajdonképpen egy szakma, amit ugyan nem vált ki, mert át kell nézni, de a munka nagyját egész jól letudja, vagy ha csak az értelmezés a cél, arra meg tökéletesen megfelel. Hasonlóan mondjuk vers vagy dalszöveg írásra jó, tartalmi összefoglalók készítésére talán még gyúrnia kéne kicsit (hogy tényleg a lényeget fogja meg) de azt nem látom túl nagy ugrásnak a mostani állapothoz képest. Programozásban sem rossz, de azt sem váltja ki, max az egyszerűbb feladatoknál. Ami parás, és kezd túl jó lenni benne, az a kép és videó generálás/szerkesztés, ebből rövid időn belül komoly gondok lehetnek (na nem a grafikusi/szinkronszínészi/színészi munka eltűnésére gondolok mint probléma, inkább jogi herce-hurcákra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Frissítsd PC-det most Akciós gamer alaplap!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS X570 Plus - Ryzen 7 5800X - ROG Strix RTX 3090 - 32GB DDR4 - 2TB m2 SSD - Noctua NH-D15S Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest