- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz
Moleman #129877 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. Pont a héten próbáltam szakmai témában meghatározni ChatGPT-vel és Copilot-tal egy modell alapján egy képletet, de állandóan nyilvánvalóan hibás ötleteket kaptam, pedig látszólag értette mindegyik a helyzetet (bár ki tudja, legtöbbször az az érzésem, hogy engem ismételnek néhány szinonimát felcserélve...). Mikor rámutattam hogy pl. milyen veszteségekkel nem számolt, a Copilot azt mondta, hogy hát ez komplex, úgyhogy legyen mondjuk 10%. Na nem mondod b+, ha nem az lenne, nem kérdeztelek volna
ChatGPT sem teljesített jobban...
Szerintem amiben az AI jó, az a mögöttes nyelvi modell, tényleg emberszerű kommunikációra képes. Ez önmagában persze haszontalan, mert egy chatbotot kapnánk csak, de emiatt jó pl. fordításban, az egy kézzelfogható valami, tulajdonképpen egy szakma, amit ugyan nem vált ki, mert át kell nézni, de a munka nagyját egész jól letudja, vagy ha csak az értelmezés a cél, arra meg tökéletesen megfelel. Hasonlóan mondjuk vers vagy dalszöveg írásra jó, tartalmi összefoglalók készítésére talán még gyúrnia kéne kicsit (hogy tényleg a lényeget fogja meg) de azt nem látom túl nagy ugrásnak a mostani állapothoz képest. Programozásban sem rossz, de azt sem váltja ki, max az egyszerűbb feladatoknál. Ami parás, és kezd túl jó lenni benne, az a kép és videó generálás/szerkesztés, ebből rövid időn belül komoly gondok lehetnek (na nem a grafikusi/szinkronszínészi/színészi munka eltűnésére gondolok mint probléma, inkább jogi herce-hurcákra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Cosmic-Audio XXL 3 Ag
- iPhone 14 128GB midnight blue kártyafüggetlen 94% akkumulátor
- Lenovo Thinkpad T14s, 14" FHD IPS Érintőkijelző , I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, 27% áfás
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 5500, 15,6" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest