Aktív témák
-
rdi
veterán
Fizikailag persze a több DVD szabvány szerint nincs nagy külömbség a felírás között.
DVD-nél az eredeti dvd tömörítéssel fel fért pont másfél órányi (?) filmtömörítés, a szabvány hangcsatornákkal.
Ezek egyébként a könyvekben le vannak írva.
Azt ugye tudod, hogy többrétegű lemezről van szó, mert csak így oldható meg (volt megoldható) a kapacitásnövekedés.
A CD-nél egyforma a fizikai felírás, vagyis a kapacitást a MB -ban mért mutatja. Szokták mondani, hogy egy 70 perces CD (WAV) 650 MB, de ugye tömörítéssel, több is ráfér nem ? (Mp3) -
up
senior tag
Úgy tudom, hogy a filmek képanyaga átlagosan 2000 és 6000 kbit/s között van valahol. Pontosat nehéz írni, mert ahogy írtad is, az egész MPEG2-vel tömörítve van, így a szükséges hely a film tulajdonságainak függvényében változik. Az 5.1 csatornás AC3 általában 384 kbit/sec, 48KHz, de lehet MPEG hangsáv is, vagy pl 2 csatornás AC3. Hogy hány hangsáv van, és azok hány csatornásak, az teljes egészében a kiadón múlik, ilyesmi szerintem nincs rögzítve a szabványban. A felbontás az adott térségben használt TV szabványhoz (PAL, NTSC) igazodik.
-
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest