Új hozzászólás Aktív témák
-
Raider79
csendes tag
Ez teljes mértékben így van.A 3d2001 már nem nérvadó.Valami félreértés történt,mert nem azt mondtam,és senki nem mondta hogy ha egy kari 256bit-en megy akkor dupla teljesítményű lesz,mert ahoz szügség lenne egy dupla sebességű magra is.Csupán arról van szó egy pl:x kari 128bit ennek a keresztmetszete 10gb/s,ugyan ilyen karin egy 256bites memo keresztmetszete 18-20gb/s.Nérvadóbb már a 3d2003,de ott sem azt kell nézni hogy 1000 vagy 1100 pont különbség az adott 2 kari közt.Akkor lenne látványos a dolog ha lenne egy olyan grafikai teszt vagy játék,ami kihasználja a 2 karit és kihasználja teljesen a 256bit adta keresztmetszetet.A kettő külömbsége igencsak hozná a duplát,és még abban sem vagyok biztos hogy nem e a háromszorosát.Mikor már a 128bit nem tud máshonnan táplálkozni,és elkezdi haszálni a rendszer memót,onnan az már halál.Értelmetlen szaggatást eredményez.Lelassúlhat 1-2fps-re,míg egy 256bit-es karin még csordulás határon van akkor lehet hogy szalad 25-30fps-el.Az ok hogy ezek speciális esetek vagy tesztek,de akkor is ennyi a külömbség közte.Egy olyan játéknál ami még a 128bit adta keresztmetszetet sem használja ki a külömbség max 5-10%.Ott érdekes ez mikor már a játszhatóság szintjére lassúl a 128bit,de a 256 még simán hozza a jatszhatósághoz szükséges fps-t.Azért is írtam a fentebbiekben,hogy egy 256bites kari túlélőbb a jövőre nézve.Az újabb és újabb játékok és grafikai motorok,egyre inkább keresztmetszet zabálók,és ez a jövőre nézve csak romlani fog.Lassan értem ezt 1-2év,már ez is kevés lesz.Nézd Ureal engine 3.0.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GAI: Poor Volta...
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE RTX 4070 Super Windforce OC 12GB
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX Csere Kisebbre
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest