Hirdetés

Aktív témák

• pakriksz

őstag

Hello!

A következő problémákkal küzködöm a géppel.
    2008-ban vettem egy Asus m3a alaplapot, egy athlon x2 4400+-al, és 2x1 gigányi CSX CL5-ös 800mhz-s DDR2-vel
    Majd mivel nem sokkal később durva mélyrepülésbe kezdtek a DDR2 ram árak, vettem még 2 ugyanilyan adatokkal és márkával rendelkező ram modult, csak 2 gigásakat.
    Azután nagyrészt stabil volt a gép, de néha akár !háromnegyed éves! szünetekkel néha néha kékhalálozott(de ha a szünet után rákezdett azért hetente 2-3 kékhalál megvolt aztán megint semmi hosszú ideig), mindig más hibakóddal/szétesett a kép és lefagyott/simán lefagyott, annyira ritkán és annyira a terheléstől függetlenül hogy nem sikerült semmihez sem kötni a dolgot.
    Nemrég processzort újítottam, beraktam egy Athlon II X4 645 (3,1ghz)-t. El sem tudtam indítani a wint mert 10-ből 9x bootnál random hibaüzenetekkel kékhalálozott, ha meg egyszer bebootolt néhány perc után kékhalál volt.
    Nemtudtam hogy mivan, szétkaptam a gépet, de összeszerelés után is ez volt, majd elkezdtem a memóriamodulokat próbálni. Minden kombináció megvolt, és a következő eredményt lett: tökmindegy melyik modul van bent, de ha mind a 4 bentvan, akkor kékhalál. Ha csak 3 akkor nem de ekkor nincs dual channel, úgyhogy csak a 2x2 gigát raktam be, így betonstabil hetek óta, de a 2x1 gigával is stabil volt, bár azt csak néhány óráig próbáltam, mert hát jobb a több ram.
    És hát ez a furcsaság. Mintha az új proci memóriavezérlője nem tudná elviselni hogy 2 féle kapacitású modul van benne és mind dualban... de a régi procinál miért volt a kékhalál olyan ritka? Ok hogy most 2x2 gigával jó, de azért jó lenne ha nem a szekrényben kéne porosodnia a másik 2 gigának. Van valakinek ötlete mi lehet ez?

Aktív témák