Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
miche
csendes tag
válasz
róbert gida #48 üzenetére
Hát annyira nem értek a kábelekhez, egy olcsóbb fajta scart kábelt vettem és azzal van rákötve a lejátszó a tv-re. Sajnos a tv-m nagyon régi, semmi már csatlakozó nincs rajta.
A képarányokat hiába kapcsolgatom, semmi észrevehető változás nem történik.
-
Bomc
aktív tag
Van egy Panasonic DMR-ES15 típusú dvd felvevőm, eddig jól működött, csak tegnap akartam vele egy lemezt leformázni, aztán kiírta hogy Meghajtó hiba. Azóta csak a fej mozog ide-oda és nem pörgeti a lemezt
Egyik pillanatról a másikra meghalt. Mi lett vele? Lehet javítani vagy dobjam ki a szemétbe?
Ugyanezt csinálja ami a youtube-on van
http://www.youtube.com/watch?v=9H0hVWqlEOI
http://www.youtube.com/watch?v=OMb3cFsE12g
-
róbert gida
tag
-
róbert gida
tag
Próbálj ki egy másik Pen Drive-ot !Vagy nézd meg mennyi idő után kapcsolna ki a gép ha semmit nem dugsz bele csak úgy hagyod .Lehet nem is hiba csak valamiért a lejátszó nem veszi a Pen Drive-ot úgy mintha lemezt néznél vele.Ez csak ötlet .Esetleg beállításban "kikapcsolás 30 perc tétlenség után "?
-
papg79
tag
Sziasztok! Remélem, hogy jó helyre írok. Vettem egy Orion 3600-as usb-s mini dvd lejátszót és az vele gondom, hogy ha usb-ről nézek filmet 30 perc után mintha megnyomnám a kikapcsoló gombot, kikapcsol a lejátszó. Van valakinek ötlete, hogy mivel lehetne orvosolni ezt a problémát? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
miche
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Pioneer 310-es dvd lejátszóm és hozzá egy régi 4:3-as tv-m. Nagyon szépen mennek rajta a szinkronos filmek, de ha feliratos filmet nézek olyan a kép mintha duplán lenne alul és fölül a fekete sáv és ettől olyan összenyomott a kép. Van rá mód, hogy a feliratos filmeket is rendesen megjelenítse? Kipróbáltam a különböző képarányokat de semmi javulás nem történt.
-
generic
senior tag
Heló mindenkinek!
Az miért van, hogy a dvd lejátszóm nem játszik le olyan .avi filmeket melyek 1.2 GB-nál nagyobbak?
-
fer
őstag
Az nem táphiba, hanem motorhiba! Mivel a motor kezd zárlatos lenni (mérd meg az ellenállását 10 ohm felett kell lennie) ezért az áramfelvétele a többszörösére nő, és ezért halványodik a kijelző! Ajánlott mielőbb a motorcsere, mert a vezérlő ic is tönkremehet a megnőtt áramfelvétel miatt!
-
b05styp
tag
van egy samsung HT-Z210-es dvd lejátszóm ami egyben erősítő is. a baja az hogy nem játszik le DVD-t mostmár. szétszedtem és megnéztem 2 szallagkábel van:
1. vékony a lézer mozgatását segítő panelba csatlakozik
2. vastag az adatokat juttatja el a lézerből az alaplaphoz3. kábel a dvd lejátszóból a tálca mozgatását végzi.
nos, ha a kis kábelt kihúztam akkor mozgatta a tálcát, de ha bevan dugva akkor nem, de a tálca mozgatását végző kis fogaskerekek mozognak odavissza 1-1 mm-t köbö, nem mozgatják rendesen a lézert. de ha kikapcsolt állapotban a lézert elhúzom mondjuk 1cm-rel akkor ha bekapcsolom azonnal erősen visszahúzza a kis motor a helyére...
Na ilyenkor mivel lehet a gond? (gondolod a kis szalagra, de akk nem húzná vissza... vagy a motorra, de azis érdekes mert visszahúzza... ) .
esetleg szoftveres probléma? frissítettem a szoftver r50-ről r63ra amikor észrevettem hogy nem játszik le semmit,akkor működött egy fél óráig. -
simos
tag
Szevasz Henker2
Láttam hogy firmware-t keresel az 5000 HC-hoz.....sikerült már kerítened?
Szükségem lenne nekem is rá......
Szerinted mi lehet a probléma, ha nem ad hangot......úgyértem csak a beszédnek nincs hangja, filmhang az van. Ha kiválasztom az angol nyelvet, az is van.....csak magyar nincs.
Nem értem, mert semilyen beállításon nem változtattam......egyszercsak jelentkezett ez a probléma és kész !! Ja még valami : ha pendrive-ról játszom avi-t, ott van magyarhang, de például video ts-nél már semilyen (angol sem)Előre is Köszönöm a segítséged !!!!!!
-
Henker2
addikt
Üdv!
Orion dvd 5000 hc lejátszóhoz firmware-t tudtok valahol?
És hogy lehet ezt frissiteni? -
moha21
veterán
Nem javaslom a sűrített levegőt: [link] a cikk legalja. Mechainkát én műszerolajjal szoktam megkenni, a fejet meg tiszta szesszel ( nem benzin!!! ) és fültisztító. Ez nálam Pc cd/dvd-knél be szokott válni 70%-al. Legtöbb asztali dvd-n sajna már a tápon is gyárilag s*ar kondikat alkalmaznak nulla tápvédelem tranziensek elől és vezérlő IC megmakkan
az meg ugye többe kerül, mint egy új DVD lejátszó.. Nálam kb 40 db rossz van ennyit hoztak a faluból
tápot lehet menteni belőle meg a motort..nameg a drága RCA stb aljzatokat
-
Mometazon
csendes tag
üdV! nekem is hasonlo bajom van ezzel a lejátszoval, csak nekem ez azutan jött elő, hogy egy netröl nagy nehezen összeszedett firmware-t (nem hivatalosat) feltettem.
amugy elég kaka egy lejátszo, lassucska is, zoom funkcio abszolut használhatatlan.
ha esetleg találtál rá valami megoldást azota - én nem - akkor azt megköszöném ha megosztanád velemminden jot!
-
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Van egy Samsung DVD-S224-es asztalim, de már vagy 4 éve rossz. Valami iylesmi hibaüzit dob ki: Dab disc ... bla-la-bla.
Esetleg valami ötlet a témával kapcsolatban?
Előre is köszi a segítséget! -
Raharin
tag
A legújabb verziójú Millenium asztali DVD lejátszóm, mely megközelítőleg 2 hetes, az 1 gigabájtos terjedelemnél nagyobb divx és xvid filmeket csak egy ideig játssza le, utána továbbléptett a következő filmre. A filmekkel nincs probléma, mert számítógépen megnéztem a filmek utolsó fél óráját. Ez miért van és mit tudok ellene tenni?
-
Blasto
csendes tag
Érdekes hibája (?) van a most vásárolt Panasonoc S33-as asztali DVD-nek.
Ha olyan DVD-t teszek be, ami menüvel rendelkezik (tök mindegy, hogy gyári vagy irt), az egyes menüpontok között semmit nem tudok csinálni... Bármit nyomok (az OK-ot is ideértve) csak egy áthúzott piros karikát ir ki és semmi nem történik. (Kézikönyv szerint a kör jelentése: "Ez a funkció nem lehetséges ebben a környezetben") A nagy gond az, hogy el sem tudom indítani a DVD-t....
Ha olyan (írt) DVD-t teszek be, ahol nincs menü, hanem egyből a film indul, a pörgető és a fejezetválasztó gombok nem szuperálnak (ugyanaz a piros karika jelenik meg), de a lemezt rendben lejátssza.
DivX lejátszásnál tök jól muxik minden.
Ötlet ?
Firmware frissítésre gondoltam, de a Neten nem találok hozzá semmit !
Valakinek vmi tippje ? Merre találok hozzá firmwaret ?
-
cirkus
aktív tag
Van egy Sony DVD recorderem, és ha avikat, divxeket játszok le ami mellett ott van az felirat file is (.srt), akkor azt miért nem kezeli, azaz miért nincs felirat ?
Az olcsóbb dvd lejátszók több mindent képesek lejátszani, míg a drágább lejátszók igazából csak az eredeti DVD-ket szeretik ? -
Davcy
tag
Sziasztok, a következő lenne a problémám:
Adott egy Thomson 25DG16ET típusú TV. Egy korábbi Daewoo video rekorderrel jól működött. Most vettem egy Funai HDR D2835D típusú DVD recordert, Scarttal csatlakoztattam, és az történik, hogy ha a DVD játszót bekapcsolom, akkor ha a TV-t nem AV-re kapcsolom, hanem más csatornát akarok nézni, akkor a képernyőn hangban a TV-csatorna szerinti hang jön be, de a kép mindig arról a csatornáról jön, amin a DVD-játszó áll, de az is négyfelé vágva kúszik jobbról balra. Ha a DVD-rekordert, kikapcsolom, minden normális lesz.
Kérdés: jó ötlet-e venni egy Scart-RCA kábelt összekötni egy RCA-hüvely-Scart kábellel, s így csatlakoztatni a két készüléket, mert gyanúm szerint túl sok jelet kap a TV (amin csak Scart bemenet van), amivel nem tud mit kezdeni, a korábbi videorecorderrel ezt nem csinálta.
(A történethez hozzátartozik, hogy egy műholdvevő is be van csatlakoztatva és minden normális, ha RCA-val csatlakozik a DVD-játszóhoz, ha viszont Scarttal, akkor nem funkcionál az sem.)Előre is köszi,
-
z0d1AK
nagyúr
Lenne egy nagy problémám!
van egy Philips dvd lejátszóm. a nyáron vettem 14K-ért, újonnan.
Nem igazán volt vele semmi gond. az utóbbi időben egyre több filmnél van olyan gondom, hogy megáll a kép, és az idő is a lejátszón, és majd másodpercekkel később, vagy kár hosszú percekkel később folytatódik valamennyivel később a filmben.
van h csak 1x jön elő pár másodpercre a probléma, van h teljesen nézhetetlen a film miatta!
mi lehet ennek az oka?
garancia??? -
Alex91
félisten
válasz
runner 125 #17 üzenetére
Gondolom nem DL lemezekre irsz
. Ott van retegvaltas...
Nalam volt, hogy a gyari DVD-nel esett szet a kep. Aztan kivettem, megtorolgettem, vissza, es ment...
-
-
Alex91
félisten
válasz
runner 125 #14 üzenetére
Esetleg koszos a lemez...
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Az én problémám ugyan nem nagy,de mégis zavaró.
Mitől produkálja azt az asztali dvd lejátszó h néha-néha bekockásodik a kép DVD-R film közben? Általában mindig csak egy részlet,nem az egész kép. Nem minden esetben..
Köszi
Üdv.M -
rii
nagyúr
mit rontottm el dvd írásakor, ha a divx-es film egy percig jól megy, aztán beszaggat vagy 10mp ig majd megint jól megy percig?
van lemez amit jól játszik le
mindkettő dvd-r -es -
Ttybee
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben tapasztaltam a másfél éves LG asztali DVD lejátszómnál azt, h néha apró, pontnyi karcokat hagy a lemezeken itt ott, többnyire egy adott területen. A probléma azért zavaró, mivel szinte csak eredeti DVDket nézek rajta, és nem csípem, hogyha karc van a lemezeken. Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma oka és hogyan orvosolhatnám?
-
mr_knight
senior tag
up
-
mr_knight
senior tag
up
-
mr_knight
senior tag
nekem egy JVC van és van egy problémám. neha neha szokta azt csinálni hogy ha berakok neki egy AUDIO cd-t akkor megakad es ''ugyanazt a hangot ismeteli'' pll.:lalalalalala. miert csinalja ??????
-
Si_mon
csendes tag
Most nem tom mi van elkezdte olvasni a lemezeket ahogy próbálgatom a kb. 2-3 napos problémának mintha nyoma se lenne
Lehet olyan h. a benne lévő fejen lévő szennyeződés a próbákhatására eltünt
/most mindent hirtelen elkezdett jól olvasni/ -
Si_mon
csendes tag
A gari sajnos kilőve mivel lejárt, de a pc-s DVD ill. CD tisztító lemezek jók az ilyen lejátszóhoz is?
-
Szerintem vissza gar-ba. (De lehet hogy csak a fej koszos.)
-
Si_mon
csendes tag
Sziasztok !
A következő a probléma:
A lejátszó egy Schneider DVD857-s, a cdket mindig tökéletesen olvassa, semmi gond lehet az MP3,VCD,SVCD azonban a DVD-kel problémázik
egyszer nem olvas be még eredeti disc-et sem máskor viszont a 'biztonsági másolataim' is tökéletesen viszi, de játszani kell vele v. 10 percet, sokszor ha berakom a dvd-t azt mondja nincs benne semmimost meg viszi a filmet
Meg lehet ezt oldani valahogy???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest