- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poiro7
senior tag
Következő rendelésem Sincerity-trading -től, egy SanDisk Micro SD Extreme A2 256GB-os memória kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
-
-szabi-
addikt
Hi
Ezt érdekességképp mértem meg, használt kártyák eredményeire voltam kíváncsi.
Az eltelt idő okán a méréshez használt program verziója változott, ez nem tudom mennyiben van hatással az eredményre. A kártyaolvasó és a PC ugyanaz, a driverek frissítését win végzi.2016 májusában vettem egy SanDisk Ultra 64GB MicroSDXC kártyát.
Akkor mért sebesség R:44/W:19MB/s volt amivel akkor elégedetlen voltam.
Telefonban használtam, komoly terhelésnek nem volt kitéve.
Ma ezt mértem:
Az rögtön nyilvánvaló, hogy az akkori mérésnél az olvasási érték valamiért hibás.
Viszont az írás közel annyi, mint négy éve.2018 szeptemberében vettem egy sportkamerát amibe Samsung Micro SDXC 64GB EVO Plus kártya került. Akkor R:92/W:69MB/s sebességet mértem.
Ez sokkal jobban kapta a terhelést sokszor teleírtam, 4k felvételt rögzítettem 60Mb/s sebességen.
Ma ezt mértem:
Kettő év elteltével ezen eredmények alapján azt gondolom látszanak a fáradás jelei.
Még mindig jobb, mint 4 éves alig használt Sandisk, de elkezdett leépülni.Remélem nem bánjátok és elfér itt a topikban.
üdv
szabiChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
-szabi-
addikt
Hi
Samsung Micro SD 128GB EVO Plus
Lassabb, mint a tavaly rendelt Samsung Micro SDXC 128GB EVO Plus, ami sajnos már nem volt kapható.
Irgum-burgum mr. samsung.ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Orico, 256GB-os micro SD, 30$ alatt.
Ez jonak szamit?
Telefonba szeretnem tenni, fotozas, 1080/60fps videozasra. -
Vajga
tag
Üdv srácok! Nem tudom mennyire off téma, de vettem a wish-en egy hamis 500gb-os kártyát szállítással 1500Ft-ért. Filmet hurcolni vettem, teljesen alkalmas rá, HD 200Gb+ fért rá. A kártyaolvasója viszont nem ér semmit, néha 20Mb-al másol, néha 10. Tudnátok ajánlani egy olcsó, de gyors microSD olvasót, valami pici, pendrive formájú valamit? Bocs, ha nagyon laikus voltam.
-
válasz
-=RelakS=- #137 üzenetére
Emagnál megvettem köszi
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Ghostman78 #136 üzenetére
Akkor viszont a típusa ott van, itthon kell körülnézned, és megfizetni az extra pénzt. Nem tudom, hogy hol tudod elérni, de eDigital, Aqua tart Samsung kártyát.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
válasz
-=RelakS=- #135 üzenetére
köszi, de nekem "SOS" kell
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Ghostman78 #134 üzenetére
A linken lévő arctól veszem az ilyet már pár éve, eddig bevált.
-
válasz
-=RelakS=- #133 üzenetére
Köszi
EVO+ néztem én is.
Ebayen 10K, itthon 20K -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Ghostman78 #132 üzenetére
A helyzet az, hogy az UHS I memóriakártyák maximális sebessége 104MB/s.
Olvasásban gyakorlatilag mindegyik megközelíti ezt az értéket.
Ez a Samsung EVO Plus írásban is megközelíti.
Gondolom, ha az S10 szereti a 256GB-os kártyát, akkor csak nem lenne egy Samsung kártyával baja.
Sandisc-et nem tudom, mennyire komálná. Egyetlen előnye, hogy spéci Sandisc olvasóval 160MB/s-et is tud.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Melyik a leggyorsabb adatátvitelű 256GB kártya ami tuttira megy Samsung S10-el ?
30.000+ db fotó kezelésére kellene
Pontos típust megjelölést kérnék.
Köszi -
-=RelakS=-
veterán
válasz
SteadyMan #130 üzenetére
Persze, tudom, de ez kiköp egy számot a végén, hogy ennyivel írt átlagban. (minden új szerzeményt átnézetek vele)
Nekem olyan kellene, aminek az eredményéből pl grafikon készíthető. Gyanúgy ugyanis, hogy az 512GB-os MicroSD kártyáim melegszenek, és ettől az egyik nagyon belassít, a másik meg lekapcsol.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #124 üzenetére
A H2Testw progi végigírja a kártyát, (csak győzd kivárni, ha nagy a kapacitás) látni, ha van hibás rész.
-
Ciccuka
veterán
válasz
-=RelakS=- #126 üzenetére
Régebbi dizájn jobb volt szerintem.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
-szabi-
addikt
válasz
-=RelakS=- #126 üzenetére
Mikor nem a legfrissebb CDM-et használtam akkor meg az volt a baj.
ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
-szabi-
addikt
Hi
Megjöttek a memóriakártyák.
Sebességteszt:
Samsung Micro SDXC 128GB EVO PlusSandisk Micro SDXC 128 GB Ultra A1 U1
üdv
szabiChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
-=RelakS=-
veterán
Van valami olyan kártyaíró teszt, ahol nem egy számot köp ki, hogy ezt tudja, hanem pl végigírja a kártyát, és folyamatosan loggolja az írás sebességét?
Fura, hogy a kamerám írja a felvételt, aztán köp egy "Slow Card" hibaüzenetet, majd a következő szeletet megint kényelmesen felírja.
Arra gondolok, hogy esetleg túlmelegszik a kártya, de ezt ki kéne próbálni valahogy.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt magyarázom!
Világosan oda van írva, hogy:
1: ha nem a "kompatibilis eszközzel" használod, akkor 90MB/s-al kell beérned.
2: UHS-I sebessége 104MB/s, aminél többet tud a kártya
3: a 160MB/s-ot egy házon belüli technológiával (proprietary technology) érték el, ehhez kell a "kompatibilis eszköz"Tehát ha nem a hozzá való olvasót használod, akkor még Sandisk termékkel is be kell érned 90MB/s-al.
Én nem a 160MB/s eléréséről írtam hsz-t!
Akkor én kérek elnézést, mert egész eddig úgy értettem, hogy azon megy a duzzogás, hogy 160-at ír a doboz, de 95-nél többet nem lehet kifacsarni belőle.
Visszanézve, hogy ki mire válaszolt, nekem még mindig úgy tűnik, hogy az volt a téma, de akkor valahol valami félrement
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz
-=RelakS=- #120 üzenetére
* For 128GB-1TB: Up to 160MB/s read speeds, engineered with proprietary technology to reach speeds beyond UHS-I 104MB/s, requires compatible devices capable of reaching such speeds. Up to 90MB/s write speeds.
Én nem a 160MB/s eléréséről írtam hsz-t!
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Olvassatok már vissza, könyörgöm!
UHS-I-es kártyája van, ami maximum 104MB/s-et tudhat, mert ezt írja elő az UHS-I. Ha a 160MB/s kell, akkor a Sandisk hozzá való spéci kártyaolvasójára van szükség. Nem Lexar, nem Samsung, hanem Sandisk, abból sem mindegy, melyik!Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ciccuka
veterán
válasz
headhunter #118 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy másik kártyaolvasóban valószínűleg más eredmények születnek ugyanazzal a kártyával. Egy Lexar hasonló kategóriájú olvasó valószínűleg jobb kompatibilitással rendelkezik (utóbbi időben eléggé megdrágultak).
A beépített gyorsabb kártyaolvasók nagy előnye szerintem, hogy "közvetlen PCIe buszra csatlakoznak", nem pedig egy közbeiktatott USB 3.0/3.1 olvasóra.
-
-=RelakS=-
veterán
Aminél ahogy látom, a követelmény a minimum 10MB/s szekvenciális olvasási teljesítmény, és a 4000 műveletes véletlenszerű művelet.
A Lexar kártya pl V30-as, ami 30MB/s-et garantál szekvenciális olvasásnál.
Az Adata meg V10-es, ami 10MB/s-et garantál szekvenciális olvasásnálViszont amit te is, és én is belinkeltünk, az igen világosan leírja, hogy ez a Sandisk kártya az UHS-I szabványnak felel meg, ami 104MB/s szekvenciális olvasás esetén. Ha több kell, akkor vedd meg a Sandisk spéci olvasóját, ami tudja a spéci adatátvitelt.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
-
Poiro7
senior tag
válasz
-=RelakS=- #114 üzenetére
A2 nem egyedi szabvány a LEXAR kártyák is ilyenek.
-
-=RelakS=-
veterán
Pedig működik. Normál UHS-I olvasóban hozza a kb 100MB/s-et, a 160-at meg olyan olvasóban hozná, ami tudja ezt a saját, egyedi kommunikációt. Vegyél olyat, gyors lesz.
Az A2-es sebességet valószínűleg mobilban sem hozná, ha a mobil nem ismeri a Sandisc féle egyedi megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
A gond persze az, hogy jelenleg még a legdrágább és legújabb mobilok sem kezelik az A2-es kártyákat: a Snapdragon 845-ös lapka ugyanis nem támogatja az ilyeneket. Talán a 2019-es zászlóshajóknál ezzel már nem lesz gond.
-
Poiro7
senior tag
Mivel a Kingston MobileLite G4 tesztje egy Extreme Pro UHS-II 32GB Memory Card-al volt és hozta az értékeket, nem gondoltam, hogy ezt nem olvassa
De mint a teszt mutatja nem csak nekem nem működik hanem másnak más olvasójával sem.
De mint írják, ez a kártya :
A SanDisk frissítette az Extreme SD kártyáit egy új, magasabb olvasási sebességgel és A2 teljesítménnyel. Az új Extreme 160MB / s UHS-I microSD kártya maximum 160 MB / s olvasási sebességet kínál a SanDisk saját olvasójához. Ha más UHS-I kártyaolvasókban vagy még régebbi SanDisk olvasókban használják, teljesítménye alacsonyabb. Az A2-es teljesítmény azt jelenti, hogy a kártya legalább 4 000 véletlenszerű olvasást és 2 000 randrom írási műveletet tart másodpercenként, így ideális az okostelefonok, tabletták és mobil eszközök számára a kibővített tároláshoz. A kártya is V30 teljesítményt biztosít, hogy legalább 30 MB / s folyamatos írási sebességet biztosítson a 4K-os videofelvételhez.[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
válasz
-=RelakS=- #108 üzenetére
Up to 160MB/S read speeds, engineered with proprietary technology to reach speeds beyond UHS-I 104MB/s, require compatible devices capable of reaching such speeds. Up to 90MB/s write speeds. Based on internal testing; performance may be lower depending on host device, interface, usage conditions and other factors.
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt meg hogy? Egyeztet az olvasóval, és ha az említett típus, akkor engedi a nagyobb sebességet? Ha ennyire konkrét trükk van beépítve az azért már szemétség. Ha meg nem, akkor a többiek vajon mit hagynak ki?
Sandick oldalán ezt daláltam:
* Up to 170MB/s read speeds, engineered with proprietary technology to reach speeds beyond UHS-I 104MB/s, require compatible devices capable of reaching such speeds.Szóval UHS-I-el nem is lehetne sokkal gyorsabb mint amik kijöttek neked?
Látom, a sebesség mellett van két csillag. A csomag hátulján az mit ír?
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
Újabb kártyát teszteltem
Ezúttal is sinceritytrading -től, de most közvetlenül tőle a weboldalán rendeltem. Ahol is jelen pillanatban a SAVE5 kód 5%-os kedvezményt eredményez a végösszegből
SanDisk Micro SD Extreme A2 128GB
Nos ezen értékek messze alatta vannak az ígért 160/90 MB/s értéktől.
Ezért kerestem a neten és találtam egy tesztet mely rávilágít, hogy bizony a SanDisk Extreme bizony csak a saját kártyaolvasójával hozza az értékeket
Nekem a Kingston MobileLite G4 UHS-II van.[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
válasz
-=RelakS=- #102 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest