Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro11
senior tag
Csak megemlíteném, hogy a Ternyóba 34ezer Ft a Fuji S5700. Nem annyira jó gép, de ennyiért azt gondolom nem rossz választás
-
Retro11
senior tag
ATYAÉG!!!!!!!!
Olympus E-410 Kit obival csak 99ezer!! Ez most nem reklám akar lenni hanem OMG!!!
Elgondolkodtam
P.S: Na én el is indultam érte
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Retro11
senior tag
válasz #35104512 #2221 üzenetére
Insomniac!
Szvsz nem éri meg az árát!Miért is érné meg?Jaaaa,mert ogy 10xzuuuuum me jongy böhöm TFT (3,0''l) meg hogy kicsi,könnyű meg sokat van a tv-ben?Nem ezek miatt semmi féle képpen nem éri meg.
De ha csak a képek alapján nézzük valahogy akkor se ér meg majd 100ezret.Zajos,nem színhű képek.Ezzel a géppel a Canon kategóriával lentebbi gépei is felveszik a versenyt.
A helyzet,hogy ez a gép a marketing szülötje.
P.S: Ajánlanám figyelmedbe a géppel készűlt képek megtekintését és más gépek képeivel való összehasonlítást!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz Motion_Blur #2151 üzenetére
Nincs ennek a kategóriának egy S5600-a?
De van.A neve S9500!! -
Retro11
senior tag
válasz sutykuru #2066 üzenetére
Természetesen elkell ha van itthon erre szakosodott üzlet..És itt a gond.Mert ha Canon gépet veszel akkor képbe jön a Camera Kft ami gáz.Ha mást akkor nem lesz gond!
Mit kell nézni?
-Az érzékelő tipusát.
-Objektívet
-Megapixel(Minel kevesebb annál jobb,hozzáteszem sajnos)
-És a képeket de azt nagyon!Mint irtam nézz sok képet mert nem elég az adat!!!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz sutykuru #2064 üzenetére
Szerintem nem éri meg kintről behozni,mert aztán ha gariztatni kell kicsit kinlódós(Arrol nem beszélve,hogy ezek a gépek 100ezer közelbe itthon is megkaphatóak..Pl: Fuji S9600 105ezer forint )
Nos akkor ha kompakt kell olvasd végig a teszteket amiket linkeltem,és válaszd azt amelyik elnyeri tetszésed!És a tesztek végén képek is vannak azokat is erősen ajánlott megnézni!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Retro11
senior tag
válasz sutykuru #2054 üzenetére
Sutykuru!
Huh a végén a keret meglepett!Mivel 200ezret is áldoznál én azt ajánlom neked gyüjts még és vegyél majd később dSLR gépet!(Olyan gépek amiken lehet az objektívet cserélni)!
Viszont ha türelmetlen vagy és még tanulnád a fotózást akkor inkább a következő Bridge gépeket tudom ajánlani!
Canon S3 IS[link]
Fujifilm S9600 (Nagyon megéri)[link]
Panasonic FZ30[link]
Esetleg Kodak P850[link]
Ezek mind kompaktok és tanulásra,természet fotózásra alkalmasok!De ha mégis dSLR-t szeretnél akkor ird meg aztán összehozunk valamit!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz Szten Márs #1865 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy ha mégis beveszik akkor nem 1hét alatt lesz kész a gép.Nekem annó a Fujimat (S9500 bár nem Camera kft) 2hónapig csinálták,pedig nem 1 feature volt hanem széria hiba...(Vezérlő tárcsa).
Érdemes meggondolni honnan vásárol az ember -
Retro11
senior tag
válasz Winner_hun #1860 üzenetére
Winner ezért irtam hogy nézzd meg más gépek képeit is.(Fuji,Canon)!
Igen a képek kicsit zajosak,viszont szerintem a szinek szépek.Fuji elég jó a zaj kérdésbe,magasabb ISO-n is kevesebb zaj.
Amit lentebb irtram.
Ennek a gépnek elég jó CCD-je van ami elméletileg biztosítaná a részletek mejelenítését(5mpixel ellett mginkább),és a jobb képminőséget(Sarkítottam,mert ebben szerepe van az optikának is).
Hát ennyi lenne,de azért nézzd csak meg a Fujikat is
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz Winner_hun #1858 üzenetére
Tessék Winner bácsi:[link]
Az oldalon a tesztet is elolvashatod,nagyon frankó kis teszt van az oldalon
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz Winner_hun #1856 üzenetére
Winner_Hun!
Az oly SP-320 az 1 elég jó kis gép.Tesztképeket néztél?Ami kicsit negatívum ugye az xd kari de mostanába szerencsére az xd karik ára is mérséklődött.
Ha elég képet néztél és összevetetted a Canon és Fuji gépek képeivel és akkor is ez a nyerő akkor nyugodtan vedd!
Én ajánlom amúgy.Miért?
Láttam sok képet!
A CCD hála égnek 1/1,8'' és ''csak'' 7megapixel.
Szép szinek
2centis makró
f2.8 (Ez jó)
Ja és makróba is elég szép képeket csinál!
[Szerkesztve] -
-
Retro11
senior tag
Andie!
Szvsz szerint bőven elég az S5600 neked,és nem ártana néhány dolognak utánna járni.
Képminőségben több: Attól hogy több a megapixel még nem lesz jobb,szebb képed!Sőtt...
Nagylátó: Az S5600nak 38mm a nagy látója (W) ami nem túl hízelgő de ez csak akkor lehet gond ha kis térben fotózol és azt szeretnéd hogy minden benne legyen a képben.(Sarkítottam)
Valóban arról van szó hogy1 38mm (Wide) sokkal messzebről tudja u.azt lefotózni mint példáúl 1 S9500 aminek a (W) 28mm.Tehát az S5600al bizony hátrébb kell sétálni,ha lehet.
Kezelhetőség: A Fujik nagyrészének jó menüje van az S5600ról is elmondható!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz Szten Márs #1728 üzenetére
Uhh bocs benéztem reggel!!
Egyébként látva az árát csak annyit lehet mondani UGORGYÁ RÁFELE !!! -
Retro11
senior tag
válasz Hacker75 #1726 üzenetére
Hacker75!
Ez a késrésed jelen pillanatban teljesen értelmtlen mert...
1. Mert nem irtad az árát..
2. Mert az a gép eleve árkategóriája egyik legjobbja..(Ezzel csak azt akartam irni hogy Igen egéri)
Kérhetnénk 1konkrét árat?És csak váz vagy van hozzá obi is?
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz laceeek #1499 üzenetére
Laceeek!
Nos jó lenne tudni a típust,de a válasz HATÁROZOTT nem!!!Azért mert a 6mpixel és a 7között nincs akkor különbség....Ha nem akar plakátott nyomtatni akkor nem kell..
Szvsz..
A képminőségröl nem tudok nyilatkozni mert nem tudom mekkora az érzékelő----mert nem irtad a gép típusát!!!
Üdv: Retro11 -
Retro11
senior tag
válasz Zoli bácsi #1354 üzenetére
Zoli Bácsi!
Egyértelműen a CanonA530ast nézegesd,vedd kézbe és válaszd mert elég szép képet csinál.Igaz az lcdje gyengébb mint a kisöccsé de nem zavaró.A zársebesség jóóó1/2000 és a 10mp sem rossz.AF nem szokott baj lenni Canonál!A mérete sem olyan nagy,amugy meg ha túl nagynak érzed az A460se nagy.Szerintem...
A képminősége ''kicsit'' jobb mint a panáé vagy a fujié.
[Szerkesztve] -
-
Retro11
senior tag
Arrol nem beszélve hogy ilyen kategóriáju gép mellet nem hiszem hogy 100k-s gépet rakna össze.Lehet zsir gépet üssze rakni 30bol is(Lásd én volt gépem 1.3Tua+512SDram stb 21ért szerkesztettem)!!!
És persze Analóg meg khm..Enyhén szolva drága mulatság,bár minőségröl ne beszéljünk mert ott meg ök vernek a digitekre fényéveket...De hát ez van a filmnek lassan olyan ára lesz mint az aranynak..
Ja és egy kis saját szöszenet:Majd azért kiváncsi leszek mikor Kodakék meg Fujiék bejelentik hogy ''Tessenek Digitális gépet venni mert mi bizony a film gyártását befejeztük''.Kiváncsi leszek.! -
Retro11
senior tag
Üdv!
Nos ha nem fognak állitgatni semmit,nem lesz aki felfedezze a gépet akkor rökéletes választás a Canon,viszont ha szeretnél egy igazán joo kis gépet akkor természetesen Fuji..
Nincs mit ragozni Canon vagy Fuji!!!
Ha nem tudsz dönteni néz a dpreview-en képeket és dönts!
Retro11
senior tag
Nem nem nem...Szerintem kevered a Canonal na azok aztán pöcsölnek amennyit csak lehet...A Panasonicrol ilyet én személyszerint nem hallottam,és nem is tartom valószinűnek,de elöfordulhat (Bár gondolom ha igaz is volt nem 30k-s gépről volt szó) szoval neked nem kell ettől tartanod szvsz...
-
Retro11
senior tag
Igen ennyi a különbség.ÉS az Ixus I5?Az nem tetszik,az is jó kis gép ebbena kategóriában..Amugy pedig ezek közt a gépe közt amiket itt tárgyalgatunk nem sok különbség van szóval amelyik elnyerte tetszésed azt fogod ugyis venni!
ÉS amugy ha megteheted vedd kézbe őket,teszteld őket,ha nincs akkor csak olvasgass és nézz képeket!
Igy lehet leginkább a gépeket hasonlítani egymáshoz!!!
Ja és a nikonokkal sincs semmi gond,csak kiváncsi voltam mit szólsz a canonhoz...
Retro11
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest