Hirdetés
Aktív témák
-
-
az előzö 2 h.sz.-em nem azért irtam, mert sony videot javaslok mindenkinek. csak ugy beraktam, hogy legyen mit megcáfolni.
különben, ha videot vennék, valószinüleg mindezek után csakis Panasonic lenne.
meg régen a pana video távirányitok rengeteg tv-t is tudtak irányitani. most is igy van még ez?? -
zsoltee10
addikt
Betartják, mi? És persze minden alkatrészt Japánból visznek, mi? Nemcsak, hogy Lo.-ban rakják össze, hanem csomó alkatrészt is ott gyártanak, és nem olyan minőségben mint Japánban. Van egy eredeti japán Sony walkman-em, ami 8 éves, és a mai napig semmi baja, digit tuner, meg minden. A 6 éves video, ami Lo.-ból jött, csattog, kattog, néha zavaros a képe, meg minden. A Németországban gyártott thomson kifogástalanul működik, nem csattog, sokkal finomabb a mechanikája. A ygári japán vidók még jók voltak, bár már akkor is sok volt a műanyag. Általánosságban elmondható, hogy a Sony mechanikák hamar kopnak, sok a hiba, és nagyságrenddel gyengébb mint a Pana. Ez főleg a sok műanyag miatt természetesen. No meg nem kell elfelejteni, hogy a Matsushita a Panasonic márka tulajdonosa a világ legnagyobb mechanika gyártója. A JVC is tőlük veszi, meg még sokmindent. A Sony elvből nem vesz tőlük mechanikát, pedig jobban tenné...
Az új Kenwood cuccokban is sok esetben Pana mechanika van, illetve Pana licenc. -
idézet a sony weblapjáról:
''...
Fogalom magyarázat
vidoómagnók:
...
Mechanika
High Speed - hosszú élettartamú, nagyteljesítményű meghajtóegység, amely a legrövidebb csévélési és elérési idővel jellemezhető. Ez a szalagkímélő mechanika tökéletesen alkalmas a vágási műveletek kényelmes és pontos végrehajtására.
Smart Drive - ez a kivételesen tartós és csendes működésű mechanika ideális egysége a házi videomagnó berendezéseknek. A fejdob és a szalagpálya számára kialakított új, speciális öntvényből készült alaplemez egyenletes és pontos adatkiolvasást garantál. Ez a műszaki megoldás a korábbi modellekhez képest 10 mm-es szerkezeti magasságcsökkentést tett lehetővé.
Flash Rewind - ez az új fejlesztésű, nagysebességű mechanika a 180 perces kazettát mindössze 60 másodperc alatt csévéli vissza.
...'' -
zsoltee10
addikt
A Panára esküszöm én is. Nekem egyébként Thomson van már 4 éve, mert annó a Pana 75e körül lett volna, a Thomson meg csak 55e akcióban. :) Meg iszonyúan tetszik a Thomson elején lévő kivezérlésmérő. Akkor még nem ilyen gagyi videókat gyártott, a napokban nézegettem, és elég gáz a mostani kínálat. Egyébként Japánban fél éve teljesen beszüntették a videogyártást...
-
iguana
őstag
mivel sony tv-m van, ezért sony videot is vettem. biztos van jobb is, de nekem teljesen jó. 6 fej, hi-fi sztereo, 2003-as modell.
[L]http://www.sony.hu/index.php?loc=2|cat=41|t=36[/L] -
turho
addikt
Ehhez hozzátenném még, tekintve hogy 12 éve javítok hobbiszinten videomagnókat, hogy a philips készülékekben az a néhány alkalmazott fém alkatrész /ami nek készíthető el műanyagból, pl szalagvezetők, motorok stb/ is rohamosan kopik. Nem tudom milyen ötvözet, de kész röhej, hogy egy 5 éves videójukban már szemmel jól kivehető kopások vannak, ergo nem éri meg felújítani se. A C szalagpályás sorozatuk meg úgy volt lapát, ahogy csak lehet.
A Panasonic jó alternatíva, tartósabb mint az átlag, és különösen jól rögzít az alkalmazott képáramkörök minősége nagon jó. Ritkán döglik be, mondjuk akkor drágább is javítani mint az átlagot. -
rzoli
senior tag
A Philipseknek általában gyenge, gyakran műanyag a mechanikájuk nagyobbik része. Ez igen hamar elkopik, a javitás költségei pedig horribilisek. Ez sajnos saját tapasztalat, nekem is ilyen van. :((
-
hi
tag
Amugy Panasonic amit erdemes megvenni. Sony, Philips, meg nevesincs dzsunka markaktol ovakodni !
-
hi
tag
Nem olyan nagy kunszt azert az ! Az egyik haver neha filmezget ezt-azt, de ha van ra keres keves felarert ad DVD vagy video-cd-t. Az igaz, hogy egy video-cd-re nem fer fel az egesz lagzi, csak a lenyegesebb pillanatok, de akkor is !
Ha az anyag mar eleve DV-re van filmezve, es nem kell a vagassal, feliratozassal, effektekkel sokat bibelodni, a tobbi 1 nap alatt megvan. Ha az ember DVD-t gyart a lejatszashoz nem kell semmi speci codec, asztali DVD lejatszo lejatsz, PC-re meg DVD lejatszo progi kell... -
janati
őstag
Csak Panasonic videót szabad venni. Öntött-mechanika. A világ legjobb amatőr videóit gyártják. Én még nem láttam rosszat.
Apám az elsőt a hőskorban még Bécsből hozta, azóta is működik (helyben adtuk el). Az utána következő 3 videó is Pana volt, amiből kettő otthon dolgozik a mai napig. (4 fejes mono + 6 fejes hifi)
Az új modellek nagyon szépek. Visszatértek a régi design-hoz. A tartalmuk pedig biztos kifogástalan.
PANASONIC -
Keitaro
addikt
Még egy szavazat a Panára ezen a téren.
De jelzem nem tudom mi bajuk van egyeseknek a Sonykkal nekem volt egy és tökéletesen működött nagyon sokáig. Most is csak azért nem teszi, mert kis két fejes volt a lelkem, így megérett a cserére :) -
Pacák
senior tag
A digitális kamera még egyáltalán nem elterjedt a rokonságban, ezért sima vhs kazettát kaptunk a videósoktól is. Utólag rohangálhatnék, hogy dvd-re irassam a cumót, de a dvd lejátszó sem olyan elterjedt a családoknál, nálunk is csak a két PC van vele felszerelve, azt meg nem adom kölcsön egy dvd megnézéséhez. :)Amúgy is tönkrement a ősöreg funai videó, meg a fene se akarja kidobni mág a kazettákat, szóval szükség lenne egy jó kis lejátszóra. :) Ráadásul tv adást felvenni még mindig ez a legolcsóbb megoldás hardverügyileg, adathordozókba kérdésébe most nem menjünk bele. :) Inkább maradjunk az eredeti témánál. :)
-
Mazlee
aktív tag
Panasonic +1 voks
de igaz ami igaz. lassan le lehet szokni a videóról.
amugy valaki irta feljebb hogy kölcsönadásnál adod vele a dvd lejátszót is. nem. amikor a kölcsönkért videóval bedigized akkor csinálsz egy vhs verziót is amit kölcsönadhatsz... -
Pacák
senior tag
Vélemény esetleg a Samsungokról? Apósék vettek nemrég 6 fejes samsung videót és kíváncsi lennék lehet-e vele nyűg.. :DDD
-
gsc
csendes tag
Panasonic rulez...
-
McPie
tag
Ja, ''egyszerűbb''! :-) És minden ismerősnek/rokonnak veszel egyet, akinek kölcsönadnád a kazettát esetleg? :))
(Mifelénk divat az esküvői felvételek kölcsönadása, sógorom lagziján kérdeztem a digitális technikát (DV) alkalmazó hivatásos operatőrt, hogy mi lenne, ha CD-n adná oda a felvételt, nem VHS-en. Annyival több macerája lett volna vele (idő), hogy nem vállalta! :( Merthogy: X GByte adat / átkonvertálni valami codeccel... DVD-re írni szintén macerás, pláne, hogy a hardverhez adott codec-et is mellékelni kéne, amire nem mindig van lehetőség, anélkül meg lejátszhatatlan, stb.) -
neduddki
nagyúr
HI!
En videobol a panakra eskuszom! eddig meg nem sikerult melle nyulni bennuk!:-))) Amikor nezegettem oket mindig naluk kotok ki, esejjes meg a thomson szokott lenni! A sony-krol meg a90-evek elejen szoktam le, mikor a regi /maig kitunoen uzemelo / sd25 mellett voltak az asztalon masolasi celzattal.
udv
neduddki -
Obi-1
őstag
off
(aiwa rulez)
on -
salazol
őstag
TV-video szerelő havertól idézek: ''ezek már mind sz@rok''.
Ha ''márkásat'' veszel, talán egy icipicit jobb csak a kisnevűnél.
Persze mindez a normál árkategóriában igaz.
Tudok jó videót, de az 150e felett van, Mitsubishi a márkája, ipari felhasználásra készítik.
Magamnak egy SVHS sztereó JVC-t vettem amúlt évben. Eddig jó. Akciósan volt 60e. -
Pacák
senior tag
Up! :)
-
Pacák
senior tag
Úgy alakult, hogy videót kell vennünk, a régi helyett, ami begyűrte az esküvőnkről készült friss másolatot. :( Ki milyen típusra esküszik? Mit érdemes venni?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest