- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Hali! Van egy CX400as Corsair-em. Kicsit már bővült a gépem 1-2 dologgal mióta megvettem. Necces ehhez a konfighoz vagy bőven elég még mindig?
X4 955
HD5830 (TDP 170W)
2x4GB DDR3
SSD
HDD 2db
tv tuner
ODDTuning nincs, nem is lesz. Ha jól kalkulálok még mindig bőven 400 alatt vagyok. Köszi!
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
Hali! Mi a véleményetek egy Corsair CX430-ról vagy FSP Hexa-ról? Melyik lenne jobb egy egyszerű dual-core gépbe, valami 5770-es kártyával? Csak valami értelmesebb tápot akarok, nem baj, hogy a Corsair nem seasonic beles...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! Egy integrált lapos, x6-os amd lap alá milyen tápot nyomnátok bele olyan 10k max körülig? Amiket néztem: FSP 400APN (GHN?), vagy Chieftec 450W
Semmi nagy fogyasztó nem lesz bent, csak egy erősebb X6-os, Hexa-t akartam, de sajna elfogyott most...
-
addikt
Hali! Nagyon szét van hajtva egy Corsair CX430 V1, egy ilyen konfiggal? Egyenlőre bírja, de csak pár napja használom ilyen felállásban.
1x FX-6300, 2x DDR3, 1x HDD, 1x SSD, 1x HD6950, 3x 12cm FAN
Bővebben látszik az adatlapomon ha szükséges.Ha kiszámolgatom a max TDP-ket kb 350-400 közé jön ki. Már ha nem rontottam el valamit.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Jól érzem, hogy még máig elég a CX430-as Corsair-em? Volt gépfejlesztés, de szerintem csak kisebb lett a fogyasztás. Alább a konfig:
ASUS GTX 750 Ti
i5-4670k@4.2GHz
Z97-Pro Gaming
2x4GB DDR3
1db SSD
1db HDD
2db 12cm ventiIlletve egy másik gépbe keresek bruttó ~10k-ig tápot. FSP 350-et néztem ki, de nincs rajta CPU 8-pin csati. Alternatíva van esetleg? Alább a konfig:
G4400
2x4GB DDR3L
integrált VGA
1db SSD
1db HDD
1db 12cm venti[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! Szeretném bővíteni a gépemet egy R9 380X 4GB videokártyával, aminek a TDP-je 190W.
Jelenleg egy Corsair CX430 hajtja a gépem évek óta tökéletesen. Rendszeresen karban tartva, tisztítva.
Vajon erre a lépésre még elegendő lehet egy i5-4670, H97 lap, 2x4GB DDR3, 1x NVMe SSD, 1x HDD csapathoz? Vagy illendő lenne már cserélni, nyugdíjazni?Köszi!
-
addikt
Sziasztok!
Osszeallt az uj gepem, ami az adatlapomon is lathato. A kerdesem, hogy a regi Hexa+ 500W elegendo meg boven ehhez? Gondolok igen... azaz remelem.
i5-8600K, 1070 Ti, 1x 3,5" HDD, 1x 2,5" HDD 1x nVME SSD, 1x ODD
Egy kis OC-t tervezek a procinal.
Koszi!
SP!T[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! VGA upgradelek Vega 64-re. A tápom továbbra is elég lesz ehhez? Szerintem igen, de jól gondolom? BitFenix Formula Gold 550W
ASUS ROG Strix Z370-F Gaming # Intel Core i5-8600K # Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4 3200MHz # # Samsung 960 EVO 256GB # Toshiba P300 1TB 3,5" 7.2k # Toshiba 1TB 2,5" 7.2k
-
addikt
válasz sirszevenap #118119 üzenetére
Szerintem ez egy kötekedős "elég" volt részéről inkább, mint egy "nem". Ha nekem elég Vega-val az 550W, akkor szerintem neked is elég 1080 Ti-al. De nem vagyok topik lakó, a szavamra ne bízd.
-
addikt
Sziasztok!
Vega 64-el nem oly reg irtam, hogy elegendo-e a BitFenix Formula 550W. Ugy tunik igen, bar egy kis proci OC necces lehet. Ha egyel feljebb lepnek mi lenne a kovetkezo lehetoseg?
Formula 650W? Seasonic S12II-620? Semmi sallang nem erdekel ha jo es olcsobb a tobbinel.
koszi
SPiTThere's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
válasz syberia #118668 üzenetére
Igazából csak nem szeretném maxon járatni. Illetve ahogy látom nem sokat kellene ráfizetnem ezekre a tápokra.
650W-os BitFenix-et pl már el tudok hozni 22k-ért. Enyém elmegy ha jól saccolom 17 körül. Ennyit megérhet a dolog.
Főleg, ha a Seasonic M12II 620W Alzában akciósan 23,5k és moduláris. Az igaz, hogy két rekeszes házam van, ahol a táp teljesen elbújuk a kábelekkel..Nem tudom melyikkel járnék jobban.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Annyit segítsetek még nekem, hogy mi a különbség a kettő közt?
EVGA SuperNOVA 750 G+
EVGA SuperNOVA 750 G3Illetve, hogy bármivel jobb-e a Seasonic Focus Plus sorozat azonos teljesítményjelöléssel? Döntsön az ár?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Végül berendeltem Alza-tól a SuperNova G3 650W tápot 31k-ért. Seasonic Focus Plus 650W 27,5k lett volna "okosban" ismerőstől újonnan, de több pozitívat olvastam a G3-ról. Remélem jól döntöttem és így már OC mellett is jó leszek. (i5-8600K / Vega 64)
Köszi a véleményeket!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bazi nagy off, de mekkora mákom volt a tápegység rendeléssel, amit ajánlottatok. Ráadásul tök vicces, mert lemondtam a 650W-os G3-at és berendeltem a 750W-es testvérét. Ma pedig ez fogadott az Alza.hu appban:
Szóval köszi!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! Egy EVGA SuperNova G3 750W tápot használok sok éve és teljesen jól teszi a dolgát. Kicsit designolni akartam a gépet és láttam hogy van ROG Thor 850W tápegység OLED kijelzővel. Tudom felesleges hülyeség, de jópofának találom. Minőségben hozza azt ami a G3? Egyáltalán a G3 egy máig megbízható darabnak titulált valami vagy az évek során esetleg kiderült hogy annyira mégsem? Thor táp ugyan ilyen megbízható lesz vajon?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz gejala #155398 üzenetére
Jó kérdés, 4 éve vettem. Miből deríthető ki hogy melyik verzió? SN alapján?
Előtted lévő kérdésre is a válasz: a gép amit hajt egy i9-10900K + 2x16GB DDR4 és RTX 3070. Szerintem jócskán felül mértem a tápot, így gondolom melegedés és túlterhelés talán nem éri.There's a device that I've been using called a whoop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest