-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz tototos #10738 üzenetére
Megéri, jó minőségű. Ha netán elpukkanna egyszer, akkor a benne lévő védelmek megvédik a gép többi részét.
(#10740) Petzval: Szakmailag jól megalapoztad ezeket a kijelentéseidet. A további viták kb. értelmetlenek lesznek, de azért erre még muszáj reagálnom, mert az égbekiáltó blődségeket nem hagyom szó nélkül.
Amelyik tápban nincs védelem, arra csak rá van írva, hogy Power Supply, de valójában csak egy muskátlisláda, illetve ajtókitámasztónak is megfelel. Továbbá ha 3,3V, 5V és 12V-on 5% kilengése van, akkor már nem felel meg az ATX szabványnak, pedig az van rájuk írva. Ráadásul amikor egy ilyen gagyi táp pl 5V-on lead 9-et, akkor kezdhet búcsúzni a HDD-ktől a tulaj, mert lassan, de biztosan megöli őket a táp. És azért egy HDD-n elég fontos adatok lehetnek, hiába "csak" egy ~10k-s alkatrészről van szó. A rajta tárolt adatok megfizethetlenek lehetnek, pl családi fotók stb... De egy munkahelyen is komoly károkat okozhat, ha megsemmisülnek a dokumentumok, tervek fájljai. És ez még csak a HDD...
Egy tápra ami rá van írva, azt kötelező szinten le is kell adja. Ez is alapvető egy tápegységnél. Tehát ami rá van írva, azt teljesítenie kell. Teljesítmény, hatásfok, védelmek. Ha nem teljesíti, akkor NEM tápegység!(#10741): Nagy tévedés. A Chicony tápok jó minőségűek. Íme a 350-es kistesójáról egy terheléses vizsgálat: [link]
Továbbá a 430W-osról konkrét információnk van, hogy ha netán valamilyen okból meghibásodna, és elszállna, akkor dolgoznak benne a védelmek, és nem bántja a gép többi alkatrészét.(#10743) lama_lamm: Konkrétan melyik típus? Ha a régi, hibás szériás, Sirtec beles, akkor ne erőltess rá semmit, inkább cseréld. Ez kb. az egyetlen szériahibás Chieftec.
(#10744) telya: Neked is ajánlom figyelmedbe stol mester tesztjét: [link]
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10749 üzenetére
Attól még ott van a rizikó. Műszakilag kb. muskátlisláda.
(#10750): Nem folyamatosan, hanem hajlamos a kilengésre, és ha kileng, akkor nincs rá védelme. Egy jó minőségű nem leng ki így, különben közbeavatkozik a védelme.
(#10751) Drizzt: Szia!
Semmi probléma nem lesz. Igen, jól számoltál.
(#10752): Szériahibáról beszéltem, nem egy adott darabról.
(#10753) Paul119: Szia!
Felejtősek. Ezeket javaslom:
-XFX Core Edition 450W, 550W
-FSP Aurum 500W, 550W (az 550-es moduláris, és full japán kondis)
-Seasonic S12II 520W
-Be Quiet Straight Power E8-450W
-ADATA HM-550(#10754) lama_lamm: Gyenge a 12V-os ága, és konkrétan hibás darab is, tehát cserét javaslok. Nem próbálnék még egy közép-kategóriás VGA-t sem mellé rakni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz lama_lamm #10756 üzenetére
Előfordulhat, hogy galibát csinál. Ne kockáztass.
Igen, elég. Ha írsz egy konkrét keretet, akkor ajánlunk párat.(#10757) Petzval: Én el tudom képzelni, főleg azért, mert még nem láttam ilyen félrefúrt Chieftec-et. Konkrét típust tudsz mondani?
-
vzsryl
nagyúr
A proci nagyon kevés lesz alapórajelen 4 ilyen VGA-hoz.
Corsair TX950-et tudom javasolni, ami jóval olcsóbb (36k), de akkor tényleg ne legyen tuning.(#10763) vbenny: Szia!
Modularitásra, kábelharisnyára, fekete színre van igény? Vagy elég ha megbízható?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz vbenny #10768 üzenetére
Chieftec CTG-400-80P. Vagy ha hosszabb kábel kell, akkor CTG-500-80P.
Esetleg FSP HEXA 400-500W, de a kisebiknek csak 30cm-es kábelei vannak. Az 500W-osról nincs információnk, de valószínűleg hosszabb kábelekkel rendelkezik.(#10769) Petzval: Ez egy új, low-end kategóriás Chieftec széria. Egyelőre nincsenek infóink a megbízhatóságával kapcsolatban.
Nagyon fontos, hogy sosem márkákat ajánlunk, hanem konkrét típusokat. Mert az általában jó tápokat piacra dobó márkák is csúnyán mellé tudnak nyúlni. Mint pl a Cooler Master a GX szériával. Bár már azokban is kezdik lecserélni a belet Seventeam-ről Enhance-ra. Biztosan sok volt a negatív visszajelzés, ami nem tesz jót a presztízsüknek.(#10772) tototos: FSP HEXA 500W a legjobb ezek közül. Az Enermax-al egyik sincs egy szinten. Ezek a tápok nem versenyezhetnek az Enermax minőségével, főleg a régiekével nem.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tototos #10774 üzenetére
Minőségben egy kicsit jobb náluk, tehát megéri.
Egyébként azzal remélem tisztában vagy, hogy a procidat minél hamarabb cserélned kell, mert óriási CPU limited lesz ezzel a VGA-val.(#10775) vbenny: Konkrétan 200W elég lenne, de olyat nem igazán kapni. Ismerősömnek az Athlon II x4 640-esét egy HD5750-es társaságában a Chieftec CTG-400-80P pisszenés nélkül viszi. Még terhelés alatt sem hallani a táp hangját. A gyári AMD proci hűtő hangja simán elnyomja.
-
vzsryl
nagyúr
válasz coolpet #10780 üzenetére
Az új valóban hangosabb, de ez az élettartamára jó hatással van, mert nem melegszik fel annyira, mint az elődje.
Az XFX Core Edition nagyon halk. Vagy ha találsz megfelelő árban Seasonic S12II 520W-ot, akkor annak a hangjára sem lesz panaszod. Egyébként ebben a kategóriában a Be Quiet Straight Power E8-500W a leghalkabb, de az E7-550-es tesója is hangtalan.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz satee76 #10786 üzenetére
Szia!
Vagy apróknál nézz egy 3k-s Delta, FSP stb. tápot, vagy újonnan Chicony Hipro. Mindegy milyen típust nézel, bármelyik megfelel a konfigodnak.
Az M-tech max a gépedet süti meg. Lakástüzet esetleg úgy okozhat, ha valamilyen éghető dolog a közelében van, és arról tovább terjedhet.(#10787) Petzval: A 6pines csak a fekete kiadáson van. A gyártó oldalán azt találhattad meg. De az FSP-nek van vagy 3-4 hivatalos oldala. A fekete típust nem forgalmazzák kis hazánkban.
Persze, hogy megy. 2 éve rengeteg embernek ajánlottuk már, és eddig max. olyan negatív visszajelzések voltak, hogy kevés a csatlakozó. De mi szóltunk...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Jók az elképzeléseid. Az Enermax és a 300W-os FSP is elég lesz oda, ahova szánod.
(#10791) Petzval: Értem. Elnézést, figyelmetlenül olvastam. Az üzlet hibájáról nem tehet az FSP.
(#10792) rolando83: Szia!
Jó táp, de bőven elég lenne a jóval olcsóbb 500W-os tesója is.
(#10794) telya: Rendben van a táp, de gondolom nem mai darab.
-
vzsryl
nagyúr
válasz jegenye77 #10803 üzenetére
500W-ot biztosan. Túlterhelésnél nem tudom. 10-20%-ot még bírna valószínűleg, de nem ajánlott!
A 12V-os ágán 36A@408W-ot tud leadni, tehát ezt kell figyelembe venni. Ne nagyon tuningolj, főleg a VGA-kat ne, és GPU stressztesztet se nagyon futtass. Vagy ha ezek tervben vannak, akkor gondolkozhatsz cserén.(#10805) Razer6666: Szia!
RX, sokkal. De vigyázni kell vele, hogy melyiket fogja ki az ember. A RU végződésű az újabbik, 80+ Bronze hatásfokú, erős 12V-os ágú, CWT beles verzió. A RE végződésű jóval elavultabb, de még mindig jobb, mint a Lite...
A Lite-ben HEC bél van, ami kétes minőségű, inkább kerülendő.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Beretvás #10807 üzenetére
Igen, ez az.
De véletlenül összekevertem. A RU a régebbi, és a RE az újabb.
A típusára gondolok: "P/N: W0134RU" vagy "P/N: W0134RE"
Amit linkeltél, azon az újabbik van. A hatásfokát illetően is tévedtem, sima 80+-os. Most utána néztem. Az előbb csak emlékezetből írtam.Szerk.: 17k nem sok érte, de lehet van jobb vétel is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz coolpet #10809 üzenetére
A napokban gondolkoztam azon, hogy írok egy blog bejegyzést az ideális táp kiválasztásáról, és aztán azt linkelném be mindenkinek. Így megkönnyíteném a helyzetem, és nem kellene folyamatosan mindenkinek válaszolgatni az alapvető kérdésekre. Csak néha kellene 1-2 embernek, aki valamilyen bonyolultabb témakörről kérdez.
Viszont ez a táblázat még jobban megkönnyítené a dolgom, mert folyamatosan és rugalmasan lehetne frissíteni.
Én vállalom az adatok feltöltését. A továbbiakat beszéljük meg privátban.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Prison85 #10813 üzenetére
Szia!
Van a tápon egy 4pines EPS (CPU kiegészítő) csatlakozó. Ezt kell a 8-as aljzatba értelemszerűen bedugni.
De van egy komoly bökkenő. Alsó-tápos a ház. És a HEXA 30cm-es kábele nem biztos, hogy elér odáig, tehát hosszabbítóra lehet szükség.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Prison85 #10818 üzenetére
Power SW be van dugva? Alaplapi, illetve CPU csatlakozó tövig, kattanásig be van dugva?
Szerk.: Igaza van Petzval-nak, valóban rossz csatlakozó van bedugva a CPU-hoz. Azt a 4pinest az alaplapi 24pinesbe kell. Kell legyen egy másik 4pines is.
[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz sz_abika #10826 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P
Chieftec CTG-550-80P
FSP Aurum 500W
FSP Aurum 550W
ADATA HM-550
Seasonic S12II 520W
XFX Core Edition 550W
Be Quiet Straight Power E8-500W
Be Quiet Straight Power E8-550W
Thermaltake TR2 500W
Antec HCG-520WHirtelen ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #10830 üzenetére
Keret? Elvárások? (modularitás, szín, kábelhossz, kábelharisnya, hang stb...)
-
vzsryl
nagyúr
válasz Bogyó bá' #10832 üzenetére
Tippre mennyit mondanál?
A 400W-os kistestvéréjé 30cm.
Lehet kapni kábelhosszabbítókat. Ha a fővárosban laksz, akkor könnyedén szerezhetsz. Vidékre futárral viszik, és a postaköltség legalább annyi, mint egy ilyen hosszabbító ára. De valószínűleg vidéken is van olyan számtechbolt, ahol lehet kapni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Beretvás #10836 üzenetére
Szia!
Ha erős a 12V-os ága (300W vagy felette), akkor gond nélkül.
(#10834) MMIX: Köszönöm a linket! Nem tudom miért emlékeztem 30cm-re a HEXA-nál. Visszakerestem a topicban, és sehol sem írtak ennyit...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #10839 üzenetére
Ha HD5970-ből tervezel 2db-ot akkor Corsair TX850v2 a minimum. Ha sima 1GPU-s kártyákból tervezel 2db-ot, akkor Corsair TX650v2 is elég. De még jó vételek a következők:
-ADATA HM-650
-FSP Aurum 600-700W
-Thermaltake TR2 600-700W
-Seasonic S12II 620W
-XFX Core Edition 650Wmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #10841 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy 4db RV870-es GPU mellé már minimum 600W-ra szükség van 12V-on. De még ott van a CPU fogyasztása is, ráadásul tuningra is szükség van, a GPU-k megfelelő kihasználásához, így simán 700W fölé lehet menni csak 12V-on. Tehát a TX750 már kevésnek bizonyulhat, legalábbis hosszútávon nem tenne neki jót az ilyen mértékű terhelés.
Ezért TX850 a minimum.
Ha maradsz 2GPU-nál, pl: HD5970 után HD6990, vagy esetleg 2db 1GPU-s VGA-ra váltasz pl: 2db HD6970, illetve jövőre 2db vmilyen felső-kategóriás HD7000, akkor elegendő egy erős 12V-os ággal rendelkező 600W körüli táp is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A gyártóval beszéld meg email vagy telefon formájában. A gyártó vállalja rá az 5 év jótállást.
Pl. a Logitech-nél komoly presztízs ez. Náluk úgy megy, hogy rájuk telefonálsz. Megmondják, hogy kalapáccsal verd szét a terméket (tehát használhatatlan legyen), rakd mellé a számlát, fotózd le, küld el email-ben. Rá 2-3 napon belül küldik a zsír új terméket, sokszor jobbat, mint az előző volt. Ráadásul, ha már lejár a garanciaidő, akkor is adnak 50%-os kupont stb...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz satee76 #10866 üzenetére
Inkább a Chieftec a több csatlakozó miatt.
(#10869) Mania: A 350-es APN gyengébb 12V-on a GPS-400-AA101A-nál
(#10871) Isual: Tökéletes választás lenne a HX650. Remek táp, nagyon halk, Seasonic bél, jó hatásfok, sok csatlakozó, hosszú kábelek és nagyon erős.
(#10872) amol: M-tech(=Mercury) ipari hulladék, mielőbb cseréld. Az általad felsoroltak közül az alsó-kategóriában az FSP APN és a Be Quiet a best buy, de a drágább Thermaltake TR2 is nagyon jó választás.
(#10884) Petzval: Sokszor előfordul, hogy valamelyik táp (nem típus) összegabalyodik valamelyik alaplappal (nem típussal), és emiatt cicereg. Erről sem a táp, sem az alaplap nem tehet. Lutri a dolog. Bármikor belenyúlhat egy ilyenbe az ember. Nincs rá orvosság.
-
vzsryl
nagyúr
Ne hiszem, hogy a szőnyeg miatt különösebb probléma lehetne a szellőzéssel kapcsolatban. Ha alul van a táp, akkor úgyis sokkal kevesebb hő éri, mint felül, tehát már alapból előnnyel indul a dolog. Továbbá a 600T alatt van elég hely. Gondolom nem bundaszőnyegre kerülne, hogy teljesen betakarja a táp szellőzésére szolgáló lyukacsokat.
-
vzsryl
nagyúr
válasz parkasz #10901 üzenetére
Szia!
Semmiképp sem kézzel szabályozandó. Bízd inkább a tápra a vezérlést.
(#10904) csibe1: Nem lehet kapni megbízható Codegen-t. Anno elvileg létezett egy olyan 500W-os, amiben 300-as FSP bél volt. Az megbízható volt, de 500W-al nem lehetett leterhelni. Azon a szérián kívül nem készült más olyan Codegen, amikben megtalálhatóak a lényeges védelmek.
(#10905) $mith: Szia!
Mindegyik táp szabályozza a ventilátorát. Az APN is a nagyobb terheléstől jobban járatja, hogy ne melegedjen túl. A 370-es CM-be valószínűleg elegendő az 50cm.
(#10906) feco100: Szia!
Chicony Hipro 430W. Jó minőségű, védelmekkel ellátott táp.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz manoarc #10908 üzenetére
Szia!
FSP.
(#10909) feco100: Az APN még jobb is, de nagyon kevés rajta a csatlakozó és előfordulhat, hogy átalakítóznod kell.
(#10910) $mith: De, szabályoznia kellene. Ha mégsem, akkor gyári hibás.
(#10911) csibe1: Sejtettem, hogy ironizálsz, de smiley-k nélkül nem voltam benne biztos.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10914 üzenetére
Azt írtad, hogy ez ritka. Mégis olyan példát hoztál fel, ahol vállalta a garanciát a Sony. Sztem. ellenpéldára volt kíváncsi...
(#10915): "Az aktív PFC nem a ventillátort szabályozza azt ne felejtsük el."
Senki nem írt ilyet. Vagy Én vagyok a helikopter?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #10919 üzenetére
Nem csak leírás szerint. Tényleg van benne túláram védelem, de a többi lényeges is megtalálható benne.
(#10920) pana0017: Amennyit győzöl csatlakozóval. Ha semmi nem lenne rákövetve, csak ventilátor, akkor elbírna 150-200db-ot biztosan.
-
vzsryl
nagyúr
válasz pana0017 #10922 üzenetére
Attól függ miket kell még ellásson, tehát mennyi csatlakozóját foglalod le ventilátorok nélkül. Egyébként az alaplapra is lehet kötni párat. Úgy a lapon keresztül a táptól kapják szintén a kraftot.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz pana0017 #10924 üzenetére
3db molex csatlakozója van, szóval 3db-ot biztosan ráköthetsz direktbe a tápra.
Más: Elindítottuk coolpet kollégával a tápajánlós oldalt.
Íme: jotapok.atw.hu
Folyamatosan bővítjük a táblázatot. Csak a kis hazánkban hivatalosan forgalmazott tápokat soroljuk fel, és csak a jó minőségűeket.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A ventilátorokhoz szoktak adni molex->3pin fordítót.
(#10931): Mindegy, mindegyik jó. Nagy valószínűséggel menni fog kvázi-szinuszos szünetmentessel is.
(#10932) zodo: Köszönjük!
Modker-be már írtam, de egy blog bejegyzés is készülőben van. A szűrésre már Én is gondoltam, de ezekhez a dolgokhoz coolpet ért, szóval az Ő kezében van a döntés. Egyébként simán teljesítmény szerinti szűrésre gondoltam. 400W alatt, 400-500W, 500-600W, 600-800W, 800W felett.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Ugyanarra az 500W-os elektronikára épül, mint a kistestvére, szóval nem ajánlott.
(#10970) porpi007: Szia!
400W elég. Innen keresgélj, aztán ami tetszik, arra keress rá google-ban, hogy mennyiért árusítják.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz porpi007 #10983 üzenetére
Nyugodtan használhatsz átalakítókat, azért vannak. Én is használok, immár két éve, gond nélkül.
(#10993) mhn: Szia!
Inkább írj egy keretet, és ha csak néhány üzletből tudsz rendelni, akkor add meg az elérhetőségeiket, vagy az árlistájukat.
(#11011) Razer6666: Hali!
Gyenge CWT bél. Inkább CTG-t válassz.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz lacibacsi #11037 üzenetére
Szia!
A 20+4pin-en kívül kell lennie egy másik 4pin-esnek is, amit a CPU-hoz kell kötni. Különben nem fog elindulni a gép.
(#11045) Skeleton01: Szia!
Bőven. Tuning is mehet, persze nem extrémen.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz bishoplogan #11053 üzenetére
Milyen szerviz az ilyen? Pofám leszakad, komolyan mondom. GTX570-hez nem elég a 600W-os CWT beles táp. Elképesztő.
Úgy vernek át, hogy rosszul esik olvasnom, amit írtál.
Tegyük fel, igazuk van. Akkor sem azért, mert nem elég a 600W, hanem mert egy gyári hibás darabot fogtál ki. A GTX570 Furmark közben max. 298W-ot vesz fel, és játékok közben ~190W-ot. Íme: [link]
A GS600 pedig 576W-ot ad le 12V-on. Tehát még a CPU-t is húzhatnád mellette, akkor is kényelmesen elegendő lenne.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz bishoplogan #11059 üzenetére
Milyen tápra cserélték?
(#11060) szumo: Már jó ideje nem kapni, csak a 400W-osat, de az nem éri meg az árát. Akkor már inkább Seasonic X-400 Fanless.
-
vzsryl
nagyúr
Sajnos nem létezik ilyen tápegység. Legalábbis kis hazánkban nem fogsz ilyet találni. A modulárisok 20k környékén kezdődnek. 2éve az FSP Everest 400W-os volt 12k, de sajnos már rég nem gyártják/forgalmazzák.
(#11077) tvse1995: Ez egy remek kis táp, és bőven elég lenne a vázolt konfighoz. 3év garancia jár hozzá, de látom már észrevetted.
(#11080) FaTHI: Ha augusztus 20 előtt szeretnél tűzijátékot nézni, ráadásul a szobádban, akkor igen. Egyébként Chieftec CTG-600-80P a minimum.
(#11081) Diablo18: Kicsit kevesebb szmájlival, mert a vezetőség megszólja.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jmedve #11089 üzenetére
Szia!
Elég a mostani tápod is, de ha hangosnak találod, vagy kevesled a csatlakozókat, akkor van néhány jó alternatíva. A felsorolásban csak a CM GX-550 a kakukktojás, mert veszélyes, nem ajánlott tápegység. A többi jó, viszont túl erősek.
Ajánlom elolvasásra a cikkem: Az ideális tápegység kiválasztása
És megtekintésre a tápajánló táblázatot: [link]
400-500W körüli táp lenne a legoptimálisabb a gépedhez.(#11090) DjDanee87: Üdv!
Neked is ajánlom, hogy nézd meg a pár sorral feljebb írt linkeket. A táblázatban a halk és a nagyon csendes kategóriából keresgélj. (Nemsokára lesz hozzá szűrés is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest