Aktív témák
-
Zájec
veterán
akkor nem tudom mi legyen...
hajlandó lennék pénzt kidobni ( 26.5k) egy HX620-ért...
de csak azért hogy megfelelön bebiztositsam magamat a quad tuninghoz..de nemtudom hogy a HX 520-as nem-e szolgálna ki ugyanugy...
és az még ráadásul (21k) tehát még 6k-val olcsóbb is...modulárisat szertnék, hogy végre rend legyen és ne lógjanak a felesleges kábelek..
a TX 650 is nagyon szimpi... de a sok kábelfelesleg egy kicsit zavaró...
amilyen bolond lennék levágnám öket...1 vincsit és 1 DVD-t használok... semmi SATA hegyek..
-
Laraxior
titán
nah azért 19ért ez elég jó kis cucc...sőőőt..mondanám a legjobb ár/teljesítmény nemde? vagy van jobb?bim biztos nagyon csuklik,mindenki őt emlegeti ma
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
$¥$€
csendes tag
-
Zájec
veterán
a HX520-nál szét van darabolva 3 felé... de ez nem ugy van hogy ha nem használod föl a másik 2db 12v ágat , akkor
az a 1db 12v ágat erösiti ? . .."de mutass egy olyan quad-ot, ami megfektet egy 400W@12V-os tápot."
bim kollégának volt egy 485 enermax... ez a tapasztalata.... ami a léyeg,"nem kicsit javulgattak az eredményei"...
-
Laraxior
titán
-
Traxx
őstag
válasz B-L-A-C-K #13888 üzenetére
A 12V-ja annak is egyben van, tehát egyértelműen igen.
$¥$£: egyrészt választhattál volna egyszerűbb nicket is , másrészt meg egy negyediket: neked is a VX450. Vagy a Liberty.
Laraxior: jól emlékszel.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
"Skizz a mai 12v ágaknak a 18A a max szabvány manapság... "
Igen (vagyis majdnem, 20A folyhat max.)...viszont a Corsair ezt hagyta a fenébe, és nem bontotta szét a 12V-ot. És itt van a kutya elásva. Extrémen feszemelt tuningnál tényleg kevés lehet mondjuk a 18A 12V-on, de mutass egy olyan quad-ot, ami megfektet egy 400W@12V-os tápot...ami EGY ágon adja le ezt.
Ahogy leírtuk korábban is: nem a 450-500W-okkal volt a probléma mondjuk BS II+feszemelt quad kombó esetében, hanem a szétdrabolt 12V-okkal. És pont ez nincs meg a VX450-nél vagy a HX520-nál, ezért alkalmas kifejezetten quad tuningra.
Mod: gyorsan ahogy átfutottam a quad topic-ot, Macka panaszkodott, 460-as Zalmannal, az 16+18A @12V. 500-as BS II-re is láttam példát, az ugye 18+18. Ennek tükrében nem meglepő, hogy nem bírta a nagyon agresszív feszemelést.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Zájec
veterán
nyunyu::"Haaat, van aki erre recskazik 24/7-ben, masok nem feltetlenul..."... Drága bogaram , itt nem faszverésröl van szó hanem tuningról...
biztos a recskázásban jártasabb vagy, azért beszélsz igy...
De minket a tuning érdekel, és méghozzá az ilyen extrémebb tuningok , ahol Prime95 progit használunk a rendszer tesztelésére... azért mert téged nem érdekel,
vagy nem vagy jártas benne , attól még nem kell gúnyolodnod...(#13860) Traxx :: persze normál használatnál nem bukik ki a dolog...
ahhoz persze hogy elég a VX450 is... de ha komolyabb feszen akarsz
valami eredményt felmutatni, ahhoz kell egy erösebb táp...
ha egy kicsit olvasgatnál a quados topikban, kinek milyen tapasztalata van
a tápcsere elött és után, más véleményed lenne....
"Egyszerre játszani meg prime-olni " ilyenröl nem volt szó.
ne ragozd el a témát ..Skizz a mai 12v ágaknak a 18A a max szabvány manapság... annál
nem igen több...de nincs valami olyasmi hogy ha nem használod föl a 12v ágakból
csak 1-et akkor arra terhelödik..
nem 2v akarom nitrózni,, csak egy 1.5v Prime-ot akarok esetlegesen kiprobálni.... -
$¥$€
csendes tag
Sziasztok,
nemigen értek a kérdéshez ezért megkérdezem itt a 3 táp közül amit kinéztem melyiket találjátok a leg- megbizhatobbnak -megfelelőnek?
[I]HIPER 580WATT, ATX v2.2Chieftec GPS-550AB-A 550W ATX
ENERMAX LIBERTY (ELT400AWT) 400W[/I]
ami a gépbe van az 2ata 7200as wincsi, 1sata wincsi, 2sata dvdiro, 3*14es ventilátor, a házba nagyobbacska proci hütő, 9800gtx, meg egy jobb asus alaplap, ja meg tv kártya tehát mittudtok tanácsolni?
Tanácsaitokat előreis köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Laraxior #13877 üzenetére
Vegyél 520-ast oszt jóccak, legalább nemcsak teljesítményben lépsz előre, hanem modis is lesz És még a cimkéje is ugyanolyan szép sárga
-
Laraxior
titán
noh akkó 650W...végre..köszönöm szépen ennek örömére elmenek a postára és feldobom a Celeront
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
Jajj gyárekek, ne 5 évre vegyetek tápot, hanem csak 4-re!
Maya naptár szerint 2012-ben vége a világnak! -
-
Skizz
addikt
válasz Laraxior #13875 üzenetére
Kiborítassz... Nem kell tápot cserélned akkor sem, ha a "kis" VX-et veszed, vagy 5 évig.
Vagy gyerekek ez mostanság így megy, hogy minnél nagyobb a táp, annál nagyobb a riszpekt?
Kiss Ádám: ....mer' minnél nagyobb a gumicsizma, annál nagyobb a riszpekt....
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
jó hogy mindenki mást javasol...
450 kevés.. 550 megint nem jó... 750est nem ajánlják,mert cévété...ehhh
szóval akkor: 650 jó? 19ért nem pénz szerintem...nem számít hogy nem modu...
azok csak abban különböznek hogy levehető a kábel?[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Laraxior #13865 üzenetére
Jó még az 520-as Corsair is, és az moduláris Amikor meg felsoroltál, Seasonic belesek, és emiatt überhalkak...nem véletlenül ajánlgatjuk orrba-szájba mindenkinek
-
B-L-A-C-K
titán
Hát még nem tudom de valami ilyesmit:
-ASUS P5K3 / Gigabyte GA-P35-DS4 alaplap.
-Q6600/9300/9450-es proci.
-4GB ddr2 / 2gb ddr3.
-8800GTS/GTX/ULTRA/9800GTX
+24" TFTHát ezek közül még nem tudom pontosan miylen lesz, de ha a tápot is megveszem már ugy veszek hogy azt ne keljen cserélni már az elkövetkező 6-8 évben ezért is veszek 650-est...
[ Szerkesztve ]
-
alex89
senior tag
-
Laraxior
titán
űCorsair 750 sem jó...Akkor Corsairból egyedül a 450,620 és a 650 üzemképes? beszarok... sose lesz tápom
-
alex89
senior tag
üdv
Szerintetek ér még valamit egy régi 150W-s Acbel táp?
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Skizz
addikt
Nem a névleges teljesítményen van a hangsúly, hanem az ágankénti terhelhetőségen. Az ATX12V-nak megfelelően ugyebár a 12-es ágakat több felé osztották, így, egy teszem azt 500W-os tápnak hiába terhelhetőek le az ágai összesen mondjuk 40A-re, ha a proci/VGA kombó "csak" egy 15/18-asról ehet, a Quadot meg 2V-on szeretnéd kipróbálni nitro alatt...
-
Traxx
őstag
Egy négyhengerest középkat. vidkarival sztem egy VX450, szükség esetén (modularitás) HX520 simán elvisz. Mivel annak egyben van a 12V-ja, ezért nem tudom elképzelni, hogy a VX450 majd 400W-ja kevés legyen bármilyen kazánhoz, még prime alatt sem. Egyszerre játszani meg prime-olni meg csak a síkhülyék fognak szerintem
Meg az én tapasztalatom az, hogy nagyon kevesen vesznek vidkarit 60K fölött...procit se sokan 40-50-ért, jó a Q6600 már csak 40. Legalábbis mifelénk.
szumo: a Samuval pont eme garanciális mutatók szoktak nemszépen villogni
[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
Hi!
Azt vettem észre, h nagyon diskuráltok a tápok hangerejéről. Nos az lenne a kérdésem h mennyi különbség van db-ben és/vagy %-ban ezen tápok között: FPS BSII 400W, Corsair VX450, Enermax PRO/MODU 82+ ? A sorrendet eltaláltam gondolom h az FPS a "leghangosabb" közülük de mennyivel? -
szumo
senior tag
Azért, mert a hosszú évek tapasztalata, hogy mindíg az kell ami nincs, és a multkor is összehozott a sors egy géppel, amin a floppy legalább ment. De az egy hosszú történet.
Szóval azt szűrtem le, ha egyenlőre nem tuningolom, a gépet, és van 4 vinyóm, ami darabja olyan 25W körül ehet, akkor ~250W-ból meg tudom úszni a fogyasztást.
Hmm nem is olyan rossz a helyzetem, mint ahogy gondoltam.
Amúgy a samuval mi a baj? Nem figyeltem mostanság a garanciális mutatókat[ Szerkesztve ]
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Traxx
őstag
Apró kérdés: floppy minek? Szerintem elég egy pendrive oszt jóccak...Samsung vinya helyett is néznék másat...
Ez a proci már valószínűleg sokkal kevesebbet zabál, mint a Q6600. Támpontként a proci pH-tesztjét lesd meg, vagy lehet még jobb a 9600 GT tesztje, ebben volt 3870 is. Tehát nem kell erőmű táp, vad tuning esetén sem kell szerintem feltétlenül 650W
-
szumo
senior tag
válasz Kombat #13849 üzenetére
Ennek, örülök, mert akkor most meg tudok spórolni egy 20-ast, és majd később, mikor elkezdem tuningolni a gépet, akkor egy tx650-el megtámogatom.
Black: nincs gondunk a táppal, legalábbis nekem, csak egy hónapja sincs, hogy vettem egy FSP 400PNF-et, és akkor azt ideiglenesen fel tudnám használni.
Ugyanis ha nem veszek új DVD-t, HDD-t, Floppy-t, és lehagyom a Zalman CNPS9500 AT, és a Zalman VF1000 -at, akkor 180e HUF környékén megúszok egy overclock ready gépet, amelyre ha később rászánok még 43e-70e HUF-ot, akkor egy vad tuning gépet raktam össze.
Természetesen a többiek véleménye is érdekel, mert én hiába keresem, nincs meg az eszközök nagyrészére, hogy mit is fogyaszt. Pedig nem nagy kunszt a specifikációba beírni egy sort, hogy max fogyasztás.
-
Traxx
őstag
válasz B-L-A-C-K #13850 üzenetére
Azon kívül, hogy a gépek 99,9%-ához fölösleges ekkora táp, szerintem semmi
Milyet raksz amúgy össze?
Mod: én elgondolkoznék a HX520 vs 650 kérdésen
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
1 láma kérdés: Tápoknál mit jelent a modularis?
-
szumo
senior tag
Nos azt hiszem megállapodtam, hogy milyen gépet rakok össze, mert kezd a régi teljesen kimúlófélben lenni.
Igazság szerint már csak a tápot kell kiválasztani hozzá.
Amire szükségem van, egy megbízható táp, amire ha az életemet nem is, de a gépemet nyugodtan rábízhatom. Nincs szükségem szuperhalk tápra, mert a serverházakat nem arra találták ki amúgy sem.
Na szóval a következőket gondoltam összerakni:
MSI X48 C Platinum
Q9300
Corsair TWINX ddr2 800MHz cl4 4GB kit
Shapphire HD3870 512ddr4
Chieftek BA01BBB
Pioneer DVR-215 DBK
Floppy
Samsung 500GB 7200rpm 16MB SATA2 +a régiek 3 dbNos ehez a rendszerhez kellene valami.
Keresgéltem azért én is, a q9300 95W, alaplap ???vagy 50-70W szerintem, videókártyára 75W ot mond a gyártó, meg 450W+ egy másik sorban meg 550W+ ír.Várom tanácsaitokat.
-
Kombat
őstag
Lassan átnevezhetjük a topicot "Milyen Corsairt vegyek topic?"-nak!
Sok itt a Corsair fan!Skizz!: Én nem vagyok normális, mert nekem számít az a 2dB!
Egyébként meg megpróbálom a lehető legkevesebb ventit használni, hogy ne nyomják el a táp hangját!Már megrendeltem a PRO82+ 385-öt, ha végre megjön, majd írom a véleményemet!
Ja és 15960 Ft-ért veszem! Már megy le az ára egy picit!
-
Chalez
őstag
válasz Szten Márs #13842 üzenetére
Kicsit megnyugodtam. Ilyen sipoló infrahangszerűség jött ki belőle 2 napja, akkor már sejtettem, h. baj lesz. Ismerősöm mondta, hogy egy kondi öregedhetett el benne, mert azok szoktak "sípolni" Akkor még nem mondok le róla véglegesen, megpróbáljuk megjavítani, de a Corsair VX450 már az enyém lesz, esetleges gépfejlesztésnél lesz tartalék erőforrásom talán vele.
-
Chalez
őstag
PSU 520HX használtan, vagy VX450 újonnan? Szerintetek?
-
Traxx
őstag
válasz Hawk1979 #13829 üzenetére
Viszont boltban gyakorlatilag alig valahol
Meg a látványgaris bazárosokat nem igazán kedvelem, mondhat bárki bármit, hogy így meg úgy megbízható XY árus, akkor sem tekintem valódi beszerzési forrásnak. Maradok a bolt mellett."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Skizz
addikt
válasz Hawk1979 #13831 üzenetére
Amennyit ezekben a tápokban pörögnek a ventik, pont nem hallani őket.
Ha a 425-ös Enermaxnak 14-15k lenne az ára, akkor vehetné föl igazán a versenyt a Corsairral. Elég 50-60 hsz-t visszaolvasni, hogy az emberek mennyire szeretnek a tápokon spórolni. Na most akkor ezek után egy laikus ember, egy 450-es tápot venne, 14-ért, vagy egy 425-öset 17-18-ért, mikor mindkettőt agyonra dicsérik?Másrészről pedig, szerintem két ilyen halk tápot egy átlag hangú konfigban már nem lehet megkülböztetni. A vájtfülűek lehet, hogy az Enermaxon, vagy a VX-en hallanak némi berregést idle alatt, vagy picivel nagyobb szélzajt load (ami mellesleg a bordázat méretnék és elhelyezkedésének is betudható), de azért aki ilyen különbségeket észrevesz, az a nemnormális kategóriába tartozik, mert nem élvezi a gép nyújtotta powert, hanem azt méricskéli, hogy az egyik táp 0.86%-kal halkabb.
Na ennyi lettem volna. Jók a 82-esek, de még egyszer mondom: nem született etalon, hogy stilszerű legyek. Nem nyújtanak ezek a tápok a VX-nél annyival többet, hogy ennyivel magasabb legyen az áruk.Peace
-
Skizz
addikt
válasz Hawk1979 #13827 üzenetére
Aki a VX-nél csendesebb tápot szeretne, az a passzív tápok felé kacsingasson. Az a 2dB azt semmit sem ér, ha van a házban még 3-4-5-6 venti, meg pár winya. A hatásfoka pedig csak 1-2%-al jobb, továbbá egy Quad alá a Pro385 vs. VX450 csatából egyértelműen a Corsair jön ki nyertesen és még egy kicsivel olcsóbb is.
Jó tápok a 82-esek, ez nem is vitás, de azért nem kell annyira Isteníteni őket, ilyen árak mellett.Fúúj, Corsair fan, elkapni!
-
Traxx
őstag
válasz Hawk1979 #13827 üzenetére
Ez szép és jó, de hol fogod azt a 2 dBA-t meghallani?
Szvsz simán elnyomja a videókárnya, vagy a vinyó. Meg nem is lehet igazán kapni az Enermaxot...bár ez változhat
-
Hawk1979
őstag
Khmm,miért lenne drága az Enermax?
Enermax PRO82+ 385 bruttó 16400,ami csak picikét drágább a Corsait vx450nél,de 2dBA-val csendesebb nála..... -
Jacsó
csendes tag
Sziasztok!
Spire 420W tápegység SP-ATX-420WB ez milyen lehet?
Köszi!!
-
m4rc!
őstag
Ha sokalljátok az Enermax árát (ráadásul ahogy nézem nehezen beszerezhető jelenleg), akkor a VX450 az ajánlott.
We are analog players in a digital world
-
xXxPongi
aktív tag
hello!
szeretnék én is beújítani egy másik tápot.
Az eddig leírtak alapján őt néztem ki magamnak: CORSAIR VX PSU-450VX
A lényeg az lenne, hogy legyen csendes (és olcsó).
A konfigom: p5k, e6550, 8800gt, 2giga ram, 2hdd, 2-3 venti, laing pumpa, ... (tuning benne van a pakliban)
Külső mérés szerint 260-270watt a max fogyasztása a gépnek, ha 100%-on hajtom a cpu-t, vga-t, hdd dolgozik, stb.őt néztem még: CORSAIR HX PSU-520HX
de hivatalos oldal szerint elég hamar kezdhet emelkedni a zaj kibocsátása.vx450 14500Ft
hx520 20900FtElőre is thx!
Sajnálom, de olvashatatlan az aláírásom!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz lecterdoctor #13816 üzenetére
A cooler master honlapjról letölthető pdf formátumú product sheeten rajta van milyen hosszúak a kábelek. A pdf linkje: [link]
-
lecterdoctor
tag
Hello!
Nem tudja valaki hogy COOLERMASTER Real Power RS-520-ASAA-A1 520W Modular táp kábelei elég hosszúak e egy CM-690es házba?
-
m4rc!
őstag
válasz Chalez #13813 üzenetére
Én az Enermax új tápjait javasolnám a PR82+, illetve, ha modulárisat szeretnél, akkor MODU82+. Vmelyikből egy 425W-os bőven elég is lenne. A hatásfokuk nagyon jó, van amelyiknek 90%-ra is felmegy bizonyos terhelés mellett, emellett a ma kapható leghalkabb tápok!
We are analog players in a digital world
-
Chalez
őstag
Sziasztok. Asszem döglődik a Chifi 400W-os tápom. Amikor ki van kapcsolva a gép, ilyen fura sípolós infrahang szerűség jön ki belőle...
Az alábbi konfighoz milyen tápegység dukálna? Maradhatok Chieftecnél, csak lépjek eggyel feljebb? Vagy más?P5B Deluxe, E6300 @3360Mhz, 8800GT @rendesen, 2-3 vinyó, 1 optika stb...
-
Laraxior
titán
HX620,TX650,TX750...ezek közül akkor melyiket ajánlátok? Néztem a pH!-s tesztet de nem tudtam eldönteni.
e az uccsónál a 12V-on leadott 60A elég meggyőző*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Dyno
veterán
válasz gyáliSanyi #13804 üzenetére
Ha sokat használnád a számítógépet akorsem lenne vele problémád szerintem.
-
luciferk
senior tag
Szevasztok!
Erről a tápról mi a véleményetek>>>>[link]
vagy inkább legyen egy 520-as corsair? -
elfelejtette
veterán
válasz Hawk1979 #13792 üzenetére
Hy!
Meg a két ág együttes terhelhetösége is különbözik:
350PNF-25A
400PNF-29A
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Dare2Live
félisten
válasz nyunyu #13799 üzenetére
sztem egy 20+Ks táp a Magyar átlagnak a drága kateória, persze egyéni preferencia kérdése.
ahoz képest meg, hogy mennyi nyüg/baj van vele meg k*ra drága, egy ZENnél olcsobb 450VXnél talán egy darab hibás/problémás tapasztalat nincs a forumán.... Zennél be se fér a problémák áradata a topicjába.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest