Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz pinnacle #74841 üzenetére

    Egyébként a feltört fiókból jön ilyen üzenet?

    Akár, így lehet terjeszteni bármit.

    Azt nem értem, ha ismerősök jelzik a fiók feltörést, akkor miért csak tíltják, miért nem állítják vissza?

    Idővel tiltják majd, ha elég sokan jelzik hogy kompromittálódott a fiók. Amúgy a "visszaállítást" hogy gondoltad? Felhívják telefonon a srácot, hogy adjon meg egy olyan email-t ami tényleg az övé vagy a barátoknak írnak, hogy ha egyszerre mindenki ugyanazt az email fiók címét küldi akkor arra küldenek új belépési adatokat?

    Pont ez a lényeg, hogy SEMMI ILYESMIVEL NEM FOGLALKOZIK A FACEBOOK. Maximum az említett "cég" vagy "híres, gazdag" (emberi lény)

    Ez a https://www.facebook.com/, facebook.com-ra eltérítés mi lehet, a gépén van valami? A kétlépcsős azonosítás megfelelő védelem vagy azt is ki tudják játszani?

    Az, hogy van WWW vagy nincs WWW a "facebook" előtt lényegtelen, a probléma máshol van.
    Az, hogy a kétlépcső azonosítás milyen feltételek között működött eddig annál a személynél azt nem lehet innen tudni, lehet a telefonja a PC-je stb. is korrumpálódott. Vagy valamilyen egyéb módon láttak rá a dolgaira.
    A "kétlépcsős azonosítás" nem a Szent Grál, annak is bizonyos körülmények együttállása kell, hogy működjön, ott is lehet valami rés a pajzson amivel kijátszható tipp pl. klónozott telefonszám? Passz.

    A megoldás:
    - kérjen még meg jóval több (5 ismerős kevés bazira) embert, hogy jelezze hogy a profil hamis, feltört stb.
    Tehát az ismerős a saját fiókjából rákattint a feltört fiókra és ott jobb oldalt van "3 pötty" rákattint és ott van "Támogatás kérése vagy jelentés" ott lehet eljutni arra a felületre, ahol a feltört stb. fiókról lehet jelezni.

    - amint tiltották - pár nap - csináljon egy új fiókot (addig ne)

    Van amúgy itt a PH-n is Facebook topik, a guruk ott csücsülnek nézz be oda, tedd fel ott is a kérdést hátha valaki ad jobb tanácsot: Facebook topik

    (Volt már cikk erről a problémáról főleg annak fájó akinek kvázi üzleti fiókja volt tehát magán ember de üzleteit bonyolította a platformon. Egy rádióbeszélgetésben olyan személy is nyilatkozott aki kapcsolatban áll a Facebook-kal de akármikor és ingyen ők sem zaklatják a Facebook kontaktjukat. )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák