Aktív témák
-
Balinov
titán
üdv Dane,
ha vágod az angolt,akkor tekintsd meg
http://www.dvd.box.sk/index.php?pid=dvdr_guid&prj=top&pol=16
Címe: DVD±R Guides
egy nagy valag segédprogramot megtalálsz itt pluszba.
Bali -
dane
senior tag
egy up
-
-
dane
senior tag
Az általam preferált programok film DVD9->DVD5 konverzióra:
Transzkóderek közül a CloneDVD2, de hasonló minőségben dolgozik az Instant Copy is, csak lassabb és több nyűgje van.
Újra enkódolásra a CCE vagy a Canopus Procoder, az utóbbi lényegesen lassabb, ha kb. azonos minőségre állítjuk be. Mindkettőt kezeli a DVD Rebuilder.
A CCE képes tömöriteni egész lemezt menüvel mindennel? Vagy csak magát a filmet? Mire valo a Rebuilder? -
isapeti
aktív tag
Persze cseppet sem vitatom a ''profi'' progik létjogosultságát. Ôszintén szólva én ennyire nem
ástam bele magam a témába...
[Szerkesztve] -
isapeti
aktív tag
Még az elején volt téma a ''mocorgós'' kép... nohát nekem az eredeti Mátrix dvd képe is mocorog
a monitoron, meg minden eredeti dvd. Nézzétek csak meg ti is.. Sztem a lejátszó, valamint a
DVD szabványfelbontás és a monitor felbontásának eltérése is ludas lehet ebben a témában.
Persze ettôl méga Shrink meg a többiek tömöríthetnek szarul, csak sztem ennek a mocorgós
jelenségnek inkább ez az oka. Különben személy szerint Mac-en tömörítek DVD2One-nal,
nagyon elégedett vagyok vele. -
erdoke
titán
-
fokukac
nagyúr
''létezik hozzá olyan grafikus vezérlő, ami meghívja a ripper programot, és a beállítások szerint kiheréli az extrákat és nem kellő dolgokat, majd meghívja a CCE-t a tömörítéshez''
Szia PPeter, elárulnád, hogy mi ennek a neve? mert én a DVD REbuildert használom, de az nem ilyen... a rippelés nem hiányzik, de az ''extrák kiherélése'' :) az igen.
Tehát a Rebuilderben nem találtam olyan beállíást, ami kiveszi az extrákat, esetleg a menüt is, csak olyan opció van, hogy x %-kal csökkentse az extrák minőségét. -
erdoke
titán
Véleményem szerint ma már abszolút filmfüggő a használandó metódus. Hosszú és mozgalmas filmeknél (főleg ha nagy tömegek mozognak verőfényes napsütésben) valóban nem adnak megfelelő minőséget a transzkóderek. Ilyenkor kis tapasztalattal már előre el tudja dönteni az ember, hogy 2-5 pass CCE lesz belőle. 1,5 órás filmnél (de egy főleg sötétben játszódó, mérsékelten akciódús filmnél akár 2,5 órásnál is) teljesen jó minőséget produkálnak a jobb transzkóderek. Természetesen ehhez az is kell, hogy az eredeti megfelelően nagy átlagos bitrátával legyen kódolva, de ezt is el lehet dönteni előre kis tapasztalattal.
Szubjektív véleményem az, hogy addig a bizonyos határig a jobb transzkóderek az eredetihez jobban hasonlító képet adnak, míg a CCE pl. mindig kicsit mos a képen, illetve vannak (pontosabban a 2,70 előtt voltak) apró gondjai a félhomályban játszódó jelenetek fényességével. Persze ez is eléggé filmfüggő.
Az a bizonyos határ erősen változó, ahogy fentebb is írtam, leginkább filmfüggő. Általában 65-70 % alá már nem érdemes transzkódert használni, de van olyan eset is, amikor már a 80 %-ra zsugorítást is CCE-re kell bízni.
Az általam preferált programok film DVD9->DVD5 konverzióra:
Transzkóderek közül a CloneDVD2, de hasonló minőségben dolgozik az Instant Copy is, csak lassabb és több nyűgje van.
Újra enkódolásra a CCE vagy a Canopus Procoder, az utóbbi lényegesen lassabb, ha kb. azonos minőségre állítjuk be. Mindkettőt kezeli a DVD Rebuilder.
A szubjektív minőségi ellenőrzést mindig monitoron végzem, tehát nem a TV felbontási hiányossága miatt látom olykor jónak a transzkódolt filmet. :P
[Szerkesztve] -
kocsonya
tag
Hi!
Én a DVD2One 1.5-ös verzióját használom és szerintem bőven elég a minőség, amit produkál. (100 Hz-es 72cm-es Sony TV-n nem látszik semmiféle különbség, 19''-es monitoron azért igen)
Sokmindent nem lehet beállítani neki, de ami fontos, azt igen. Ha valami nagyon frankó minőséget akarsz, akkor vegyél DL-es DVD-írót és másold 1:1 a lemezeket. De a sok minőségmániás, aki egy 51cm-es Beko TV-n nézi a DVD-t azt is leszólja, hogy szar minőség. -
Balinov
titán
Reagálva PPéter hsz-ére, teljes mértékben igazat tudok neki adni. divx-es időkben még voltak jó all-in-one packok (pl.gordianknot,simpledivx),de fórumokon olvasva mindenhol az jön vissza,hogy dvd-esetében nem vezetnek a legminőségibb eredményre a beteszemalemezt-open-convert-készaz image programok. Számos hitvita zajlik viszont arról,hogy a CCE vagy a Tmpegenc a jobb. Egyöntetű tapasztalat viszont,hogy minél több pass-os a kódolás,annál jobb a kész anyag minősége.
Balinov -
PPeter
addikt
Az egygombos, könnyen használható gyors röptömörítők/másolók egyike sem csinál jó minőséget, ezeket el kell felejteni. Majd itt jönnek az agyasok, hogy az InstantCopy meg a Shrink olyan jól megcsinálja, hogy látni se lehet a különbséget, de ez baromság, nem létezik olyan MPEG2 gyorstömörítő, ami 40 perc alatt normálisan bekódol egy 2 órás filmet. Aki nem veszi észre a különbséget, az vagy nem akarja észrevenni, csak hogy itt vitázhasson, vagy ha tényleg nem látja, akkor felesleges DVD-Videot néznie, akkor megteszi az agyontömörített SVCD/VCD szutyok is. Nem véletlenül dolgoznak a profi MPEG2 enkóderek 4-5 menettel, akár a film lejátszási idejének a többszörösét ráfordítva a kódolásra. A CCE (Cinema Craft Encoder) program az egyik legjobb PC-s szoftveres MPEG enkóder, létezik hozzá olyan grafikus vezérlő, ami meghívja a ripper programot, és a beállítások szerint kiheréli az extrákat és nem kellő dolgokat, majd meghívja a CCE-t a tömörítéshez, szerintem a DVD-s topikokban megtalálsz minden információt. A Shrink, InstantCopy, Recodr, CloneDVD meg tényleg csak akkor javallottak, ha nem vagy csak minimálisan szükséges a tömörítés, hidd el, megéri egy kis időt ráfordítani arra, hogy valóban normális végeredményt kapj.
-
pintyesz
senior tag
A 3.2es Shrinket próbáltad már?
Van benne némi újítás.
Pl. vannak különböző ''profilok'' benne a kívánt képminőséggel kapcsolatban.
Sőt még választani lehet a kiírásnál hogy másik DVDíró szoftverrel írd ki!
Tehát nem csak a Neroval lehet már.
Ja és az extákat is kikapcsolhatod,de ez benne volt a régiekben is! -
dane
senior tag
Hi!
Olyan progira lenne szükségem ami relativ jo minöségü 4gb-os filmet csinál 9gb-os lemezböl. Eddig a DVDShrink-et használtam ,de nem vagyok vele megelégedve, mert nem tetszik a minöség amit produkál. (pixeles kép, olyan mintha nem merev lenne a kép hanem mocorogna a monitoron....stb). Ezen kivül szeretném azt is elérni hogy egy filmet menüvel viszont extrák nélkül tudja tömöriteni 4.7-re.
Várom a tapasztalatokat és a véleményeket...fontos lenne.
THX
Aktív témák
Hirdetés
- HOPPÁ! SUPREME7 Túrkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged