- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Dell asztali gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Secretive
aktív tag
Loha szaki!
Kikérem a véleményed!
Melyik lenne jobb?
Dell p1130 vagy belinea 108080 és MIÉRT (indoklást kérek)!
most mindkettőhöz elég baráti áron juthatnék,de meghallgatnálak a végleges választás előtt!
a sony F520 mennyivel jobb ,mint ez a kettő?mert az ára még mindig borsos!
köszi a választ! -
Secretive
aktív tag
a kisebb méretű sony fd trinitron típusú moncsikat ismerem és elég meggyőzőek,ha ezt hozza a 21''-ban is akkor nyilván nincs versenytársa,aztán nyilván az ár is számít,talán megér mínusz 80 ropit nekem is a kevesebb gari.épp ma találtam dell p1130-at,amit holnap meg is nézek...
de össze fogom vetni a samsung 1100df-el....a kíváncsiság kedvéért. -
Secretive
aktív tag
oksi,maradjunk...bár már elkezdtem keresgélni ezt a dell típust. a HP p1130-asa az ugyanaz?
a háttérfény többezer hercehurca?hát igen...és a zseblámpa fénye is elektromágneses sugárzás, de lényegében csak úgy mondjuk, hogy pici világító bigyó....az ultrahang meg nem csak több ''kilóherces'' frekvencia,hanem nekünk csak csend!
a fekete meg nem szín,hanem színhiány satöbbi....
tehát everything is relative.....a la einstein -
Secretive
aktív tag
hát most arról én nem tehetek,hogy nem lehet kapni csúcs crt-t csak gagyit.
megpróbálok felhajtani használtan egy p1130-ast (kik a társai) és összehasonlítani mondjuk a másik kettő újjal, hogy lássam is miről beszélsz,bár most kivételesen hiányoltam az indoklásod, a ''miért jobb'' tekintetében !.
eddig is örömmel és érdeklődéssel meghallgattam a véleményed (de ugye nem baj,ha másokat is meghallgatok?),de nyilván többet nyomna a latba,ha hoznál még pár embert,akik mind ugyanúgy látják, tapasztalják,ahoygan te is (meg én is)....picit szubjektíven.... -
Secretive
aktív tag
már apróztam mielőtt még ide is írtam volna, tényleg szíves elnézésed kérem, hogy ötlet, javaslat vagy vélemény kérés miatt volt képen itt kérdezősködni....mindenképpen megtiszteltetés számomra, hogy egyáltalán ''szóba'' álltál velem....
ugye azért mert te teljes bizonyossággal állítod, hogy a rácsmaszk élesebb mint az árnyékmaszk,azért én még láthatom élesebbnek ez utóbbit (és úgy látom nem csak én látom annak,mert néhány mostani cikkben is találtam hasonló véleményt,illetve gyártástechnológiai leírásokban is erre utaltak)
''A TFT-k azért nem villódznak, mert a háttérvilágításukat nem látjuk villódzónak, a többi dolog ezt nem befolyásolja''
nekem ez a mondatod sehogysem kerek.mi az hogy nem látjuk villodzónak a háttérfényt?persze,hisz az nem frissül,mert a beállított fényerő függvényében állandó.
én úgy érzem a tft villódzási kérdést megindokoltam,de látszólag bármennyire is intellektuális a tudásod, javaslom animációs tesztprogrammal ellenőrizd a 3ms/60Hz/75Hz vagy 20ms/60Hz/75Hz kérdést (én megtettem). -
-
Secretive
aktív tag
utánanéztem a 108080-as és a p1130-as modellnek is.mindegyik elég jó paraméterekkel rendelkezik,bár a belinea mintha ''jobb'' lenne.sajnos a képüket nem láthatom,de valószínű, hogy az újabb modellek közül szemezgetek majd.
két FST típust szemeltem ki
a belinea utódját a 108035-öt és a samsung 1100DF-et.
ezt a 2őt viszont biztos megnézem.(már csak a 2 tft-re kell a vevő)
úgy néz ki, hogy sajnos ezzel a lehetséges választással nem lesz több helyem az asztalon...sőt....pedig próbálkozok megbarátkozni a tft-vel,de nagyon zavaró az inhomogén háttérfény miatt egyenetlen színtábla, a kicsi éleslátószög és a natív felbontástól eltérő üzemben ''szar'' kép meg a csomó satöbbi.... -
Secretive
aktív tag
nem igazán a szakmai fórumot kívánom gyarapítani (ehhez itt vannak a szakik és okosok) , eladni és venni szeretnék, emiatt nem is akarom mélységében taglalni pro és kontra a monitorokat,de erre még reagálok....
azt hiszem igazad van, nem geometria, hanem konvergencia (a lyukak és rácsok pozicionálási különbsége miatt),de tudomásom és eddigi tapasztalatom szerint is ''általánosságban'' az árnyék(lyuk)maszkos CRT-k képe sokkal élesebb, míg az apertúrarácsos változat inkább jobb színeket és színhűséget produkál.(tehát elvileg máris nem csak a 2 csík a hátrány).
a képfrissítés tekintetében meg azt hiszem a mondandódban is benne van a kezdeti igényemből általad ''kiemelt'' jellemzőre a másodszori válaszom, azaz a képfrissítés nagysága értelemszerűen a CRT-re vonatkozik.
azért az általad javasolt ''semmi értelme 60Hz felett használni'' jelenséget úgy látszik a gyártók még nem fedezték fel,biztos csak emiatt létezik a magasabb frissítési érték.
Bár szerintem egy nagyon gyors mozgású jelenetnél (asszem ide pont illik az elmosódási jelenség vagy ahogy te mondtad utánhúzás) már a 60 Hz-es TFT-s képfrissítés nem igazán lehet ''optimális''. más kérdés, hogy a képpontok a kép teljes letapogatásáig be- illetve kikapcsolt állapotban maradnak, így még a 60 Hz-es képfrissítés esetén is villódzásmentes képet produkálnak (állóképnél vagy minimális változásnál),hisz a TFT képében csupán a képkockánként változó képpontok okoznak villogást, ez pedig egy stabil kép mellett fel sem tűnik - nem úgy mondjuk star wars-nál vagy valamilyen eszeveszett autóversenynél.de persze manapság már a 3ms-os válaszidejű folyadékkristálynál ez kevésbé lehet feltűnő.
[Szerkesztve] -
Secretive
aktív tag
jó....a geometriát talán nem kellett volna leírnom,de gondoltam,aki ismeri mindkettőt,az jól érti az igényeket, hogy ez inkább a CRT-kre vonatkozó igény (lásd lyukmaszk vs. apertúrarács avagy geometria vs. kontraszt stb.), a képfrissítésben meg azt hiszem nem feltétlenül a TFT van előnyben,hisz van olyan elérhető CRT (jobb 19'' és felette),aminek 1280x1024ben nem nagy kunszt 75Hz-et produkálni,mint amit pl a 913N tud,hogy az optimális felbontásról már ne is beszéljek(mint a sok közül az egyik nagy TFT hátrány).
Egyébként a tipikus geometrián és az egyéb fizikai jellemzőkön kívül (méret, fogyasztás) nem igazán tudom miben jobb a TFT!
szóval kérhetsz bármit,de elsődlegesen én kértem tanácsot, ezért a két tippet meg köszönöm. -
Secretive
aktív tag
A lehető legjobb geometriát, színhűséget, kontrasztot és legnagyobb képfrissítést keresem, azaz egy nagyon jó 19'' vagy nagyobb CRT vagy esetleg TFT monitort.már elég sok témát átnéztem,de nehéz az irányvonal kiválasztása.
Van 2db 0km-es Samsung 913N TFT-m, de a 11 éves (még mindig nagyon jó képű) 17''-os Targa monitorom mellett nehezen tudok megbarátkozni velük,tehát akár ennek a kettőnek a feláldozásával is,de 1 jót akarok.
adás-vétel-beszámítás is szóba jöhet.
építő jellegű ajánlatokat és ötleteket várok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged