Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz I_Am #39 üzenetére

''Akkora particót amekkorát már a FAT32 enged az életben nem látsz egyben''

Csak éppen a M$ volt olyan kedves, hogy az oprendszereit lekorlátozta, és ezért százvalahány GB felett nem tudják kezelni a FAT32-t. (Intel chipsetes alaplapoknál az Intel Storage Driver telepítése segít, ill. van néhány RAID chip, amelynek a drivere szintén nem veszi figyelembe ezt a korlátot.)

Szerintem erre a korlátozásra azért volt szükség, hogy a felhasználókat sikeresebben terelhessék az NTFS irányába. (Én viszont eleve utálom, ha valamilyen irányba befolyásolni akarnak. Ha ezt érzem, akkor ''csakazértse''! :) )

[Szerkesztve]

• LordX

veterán

Abban egyet értünk, hogy a tömörítés ma már semmire nem jó. Egyrészt filmet nem tömörít értelmesen, csak szivatja magát a kitömörítéssel, másrészt a emesvörd dokumentum meg nem igazán foglal helyet.

Jogosultságellenőrzés: nem jogosultságellenőrzés a lényeg, hanem a titkosítás. Egy vállalatnál, ahol ipari titkok vannak, csak a hülye nem titkosít... Egy hekkernek legyen már dolga legyen szíves az után is, hogy átjött a tűzfalon/stb., és leszedte a doksit a gépről.. Annyi dolga legyen, hogy már ne érje meg elopni azt az infót..
    Otthon tényleg tökmindegy.. (Bár otthon a gépen anya bt-jének doksijai is vannak fent, és bizalmas információkat is kezel...)

• Rici

tag

Érdekes, én mindenhonnan úgy tudom, hogy az NTFS kevésbé töredezik.

Tömörítés: én csak elsoroltam, hogy mire lehet használni, nem köteleztem rá senkit, hogy használja. De attól még ott van, használható, a programok számára transzparens, és biztos sokan vannak, akik ki is használják. Többek közt én is az általam karbantartott szerverek régi logfájljaihoz...

Ezt nem értem: miért ne használhatnának vállalatoknál többen egy gépet? Sőt, még ha csak egy valaki használja, akkor is jól jöhet, hogy nem tud beletörölni a system32-be...

Titkosítás: én speciel az ftp progimnak azt a fájlát titkosítom, amiben a jelszavakat tárolja, de gyakorlatilag bármilyen bizalmas információt lehet vele titkosítani. Ennek is az a lényege, hogy amikor a progi megnyitja a fájlt, nem tudja, hogy az titkosítva van-e, vagy nem, mert a progik számára transzparens.

Fileokhoz tetszőlegesen társíthaó mellékinformációk: a víruskereső program, amit használok, minden fájlhoz elmenti, hogy megnézte-e már.

Kvóta: ugyanaz, mint a jogosultság, ha a rendszergazda el akarja kerülni, hogy 10 kbyte üres hely maradjon a c: meghajtón, akkor nem árt...

Egyelőre ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák