Új hozzászólás Aktív témák
-
Rici
tag
Érdekes, én mindenhonnan úgy tudom, hogy az NTFS kevésbé töredezik.
Tömörítés: én csak elsoroltam, hogy mire lehet használni, nem köteleztem rá senkit, hogy használja. De attól még ott van, használható, a programok számára transzparens, és biztos sokan vannak, akik ki is használják. Többek közt én is az általam karbantartott szerverek régi logfájljaihoz...
Ezt nem értem: miért ne használhatnának vállalatoknál többen egy gépet? Sőt, még ha csak egy valaki használja, akkor is jól jöhet, hogy nem tud beletörölni a system32-be...
Titkosítás: én speciel az ftp progimnak azt a fájlát titkosítom, amiben a jelszavakat tárolja, de gyakorlatilag bármilyen bizalmas információt lehet vele titkosítani. Ennek is az a lényege, hogy amikor a progi megnyitja a fájlt, nem tudja, hogy az titkosítva van-e, vagy nem, mert a progik számára transzparens.
Fileokhoz tetszőlegesen társíthaó mellékinformációk: a víruskereső program, amit használok, minden fájlhoz elmenti, hogy megnézte-e már.
Kvóta: ugyanaz, mint a jogosultság, ha a rendszergazda el akarja kerülni, hogy 10 kbyte üres hely maradjon a c: meghajtón, akkor nem árt...
Egyelőre ennyi. -
Rici
tag
Az NTFS sokkal megbízhatóbb, mint a FAT32. Van 100 FAT32 partíciód, abból elszáll 10, és nem visszanyerhető 5. Van 100 NTFS partíciód, abból elszáll 2 (És akkor még sokat mondtam). Érzed az arányokat?
Töredezettség: én eddig minden forrásból azt tudtam meg, hogy az NTFS kevésbé töredezett.
Tömörítés: ez egy lehetőség, pl. régi logfájlok esetén kimondottan hasznos a fájlrendszerszintű tömörítés. De akár többezer, csak végszükség esetén előkotrandó Word dokumentumra is jól alkalmazható.
Jogosultságellenőrzés: sztem ha többen is használnak egy gépet, akkor van létjogosultsága. (Sztem a családok többségénel ez a helyzet, a vállalati gépeknél meg szintén.)
Maximális partícióméret: nem tudom pontosan, de úgy emléxem, az NTFS-é nagyobb.
Amikre nem kérdeztél rá: titkosítás (NEM a jogosultságokra gondolok, ez olyan, hogyha elfelejted a jelszavad, az adataidnak is tuti vége), kvóta, fájlokhoz tetszőlegesen társítható mellékinformációk, és még biztos kihagytam vmit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest