Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Kb. 2018 vége vagy '19 eleje óta 32GB van az asztali gépemben (akkoriban volt pénzem túltervezni, és gondoltam, hogy esetleg AutoCAD munkára is használva lesz - nem volt), de szerintem még ma is ellennék 16GB-al netezni/játszani (ami munka félét csinálok vele, azt igazából még a Samsung S9 telefonom Desktop eXperience módjával is lehetne, he vennék hozzá egy jó USB-C hub-ot).
Pont pár napja teszteltem, hogy mi történik, ha 12GB-ra limitálom a fizikai RAM-ot: [link]
A konklúzió az, hogy egy gyors PCI-E v4.0 4x TLC (SLC-cache, RAM buffer) NAND SSD-vel ilyenkor még gond nélkül rá lehet ereszteni a Blender benchmark-ot, ami azt mondja, hogy az ajánlott RAM minimum 12GB a futtatáshoz. (Legfrissebb Windows 11, letiltott memóriatömörítés/deduplikáció, mert ezeket lusta is lettem volna visszakapcsolni.)A 2018-as Ryzen 2500U-s notimban 2x4GB van, és még mindenre elég volt, amire használtam (pár hónapig AutoCAD-eztem is rajta, és nem a RAM volt kevés). Szintén Win11-es (itt nincs letiltva a memóriatömörítés/deduplikálás és le van dobva a tálcára, vagy be is van zárva a kevesebb nyitott füllel terhelt böngésző, ha mást csinálok).
Mondjuk tervben van, hogy ezen újratelepítem már az OS-t (azóta csak frissítve volt, hogy megvettem), és valóban gondolkozom rajta picit, hogy Win10 LTSB menjen rá, vagy Win11.
De nem is annyira a RAM miatt.
Az asztalin is csak a játékok és "miért ne?" alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Core I5-8600K
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest