- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
dvd írási probléma van nálam. Az a gond, hogy a nero buffer ''csíkja'' de nem a szoftveres, hanem az író bufferje (az a kicsi ott alul) az folyamatosam ugrál 10 és 90 % között. Így a 8x írásnál nem 6.5, hanem 13 perc alatt végez, 12x nél megint csak ennyi idő alatt. Azt hallottam, hogy ez lehet kábelgond is, mi a véleményetek? Más okból kifolyólag cseréltem ide-kábeleket is most, tehát minőségi gond nem, csak sorrendgond lehet.
Pri. Master: Rendszer
Pri. Slave: Rack
Sec. Master: DVD-Író
Sec. Slave: Rack
Bármelyik rackről írok, mindig ezt csinálja. Tudtok valami megoldást?
Köszi:
Conrad -
Bp
tag
Rákerestem hitachi oldalán itten van:
Bővebben: link
Ergo vagy a molex,vagy a SATA tápdugo menjen bele.
Eggyütt NE! -
Rencsi
csendes tag
Vettem egy 250G-asHitachi Satas vinyot.
Van rajta SATA tap SATA es a hagyomanyos Molex csati helye.
Kerdes mindket tapot ra kell dugni a vinyora (Satapower+Molex)?
Ha nem akkor melyiket dugjam ra? -
Detonator
aktív tag
A legelső gépem 386-os volt, utána egyből a Cel. 2000 jött! Szóval néhány év kimaradt, a 386-osra nem igazán tudtam ráhangolódni. Egyébként még mindig megvan, egyre csak nő az értéke...
A régi gépeket (Cel.2000) hol lehet reális áron elpasszolni, vagy ezek a gépek már gyakorlatilag értéktelenek?
-
Detonator
aktív tag
A biztonság kedvéért küldök egy képet a masterre jumperolt vinyóról..
Elégedett vagy az Athlon XP-vel?
Én rendkívül meg vagyok elégedve az A64-emmel!
Előtte egy 2000 Celeronom volt ill. van, de egy lapon sem lehet említeni a kettőt.
Azt most a barátnőm használja, az office-t még elbírja...
[Szerkesztve] -
Bp
tag
válasz
Detonator #24 üzenetére
Ha be van dugva tutkon minden,akkor állitani nem kell semmit (márha nem babráltál vele) mert auton felismeri a vinyot a BIOS.
a többit meg ahogy feljebb leirtam,belépni ahova kell,megnézed oks minden kilép,sav&exitnél yes, restart lesz elindul,utána formázás darabolás
Hm SATA, na az nekem magas,van alaplapomon de nem érzem hogy kellene,jo nekem a sima IDE kábeles megoldás is.
Szal abban kuka vaok
Intel,? Nyem sima AMD XP2400+
UI: SATA vinyohoz nem kell nyulni,max ha utban van lejjebb rakni a házban, de ahogy láttam elfog férni felette az uj.
[Szerkesztve] -
Detonator
aktív tag
Köszönöm!
Minden világos!
A Biosban nem kell állítani semmit?
Mi a helyzet a SATA-s vinyóval (ami már bent van), ahhoz nem kell nyúlnom, ugye?
Ez úgy van, hogy egy SATA kábel egy vinyó masteren? Tehát a SATA-s kábelek egy vinyót bírnak és azokat mindet masterre kell állítani?
Egyébként Inteled van? -
Bp
tag
Na igen mire ügyeljen.
Már minden le let irva,max amit még rá kell dugni az a táp csatija,azt meg ugyis látni hogyan is megy bele a vinyoba.
Azért van az a két kis lekerekités,plussz ahogy a képet néztem a tápcsatija is jo (hasonlo az enyémhez,azt aztán nem lehet forditva betolni, még a VGA-mba se tudtam normálisan bedugni, hülyék sima lapos bemenetet tettek rá)
-
kamikaze boci
őstag
válasz
Freddy TNT #6 üzenetére
Ha az életben még nem szereltél akkor szerintem ne is kezdj neki.
Már megbocsáss, nem megbántani akarlak, de ez a világon létező leghülyébb hozzáállás. Egy normális tanács szerkezete:
-mire ügyeljen,
-milyen forrásokat olvasson át,
-te mit javasolsz.
Mindenki elkezdte valahol, egy IDE eszköz telepítése az egyszerűbb feladatok közé tartozik, éppen megfelel elsőre.
[Szerkesztve] -
Bp
tag
válasz
Detonator #20 üzenetére
Namármost.
Mivel ez egy külön ág, egyik vége igen, alaplapba kell dugni,másik vége a vinyoba (középsö üres), akkor a vinyo jumpere legyen MASTER-en.
Majd ha késöbb veszel ujabb vinyot ha kell,és rádugod a középsö megmaradt csatira azt kell SLAVE-re állitani.
Ennyi,de itt egy képecske rola sajn a te lapodnak leirásában ezt nem találtam meg (40-es szám ne zavarjon):
Itt láthato mi a master és mi a slave vinyo
A C nQ: cool & quiet,ha nincs terhelés alatt a proci ez a cucc visszavesz a proci sebbeségéböl ( legalábbis erre emléxem ilyenem nekem nuku sajn),és igy nem melegszik feleslegesen,de ha jön a terhelés pl: filmkodolás játék stbstb lekapcsol venti elindul és megy a hütés
Én nekem se megy kakaon a venti csak ha 41 fokot mutat a speedfan,szal az a 40 jonak tünik. -
Detonator
aktív tag
Köszönöm!
Tehát veszek egy 80 eres IDE kábelt, egyik végét bedugom a IM001760 -képen látható slotba, másikat a vinyóba, az egyik IM001762 -képen látható kábelt bedugom a vinyóba (gondolom mindegy melyik). Becsavarozom a vinyót, miután előzőleg már S-re állítottam és kész.
Az IDE kábel két végét nem tudom összekeverni? A vinyót a kábel végéhez dugjam, ugye?
A DVD-nél látható IDE kábel nem ér le a vinyóig.
Ha később még akarok vinyót tenni a gépbe, akkor még 1 db IDE-set tudok és azt is S-re állítsam?
Nem ide tartozik, de az gáz, hogy nem megy állandóan a proci venti? Időnként bekapcsol, majd leáll, a hűtőborda forró, az Everest pedig 40 C körül mér. C'n'Q be van kapcsolva!
[Szerkesztve] -
Bp
tag
válasz
Detonator #18 üzenetére
Megnéztem a képeket,igaz IDE kábelt pont nem látni teljesen,de látom 1 van bedugva (ami alaplaphoz kaptál).
Gondolom Master a DVD meghajto benne,és az a gyanum annak a kábelnek a középsö -slave- része nem ér el a vinyoig majd.
Igy venni kell akkor bele egy 80 eres IDE kábelt (nem kerül sokba),és mivel a fehér csati alaplapon igy szabad oda be lehet dugni, másik vége a vinyoba és ennyi.
De nincs kábeldzsungel, pont jo a lap és ami rajtavan szabad nincs kábelek összevissza elötte, venti sziv a tápbol,egy venti hátulrol,fatya.
És télleg frankon nagy a háziko -
Bp
tag
Ha sikerül bekötni frankon,akkor elindit,belépni BIOS-ba ( delete gombal vagy nemtom mivel kell nálad),utána belépni a '' standart CMOS features'' opcioba és ott meg kell jelenie a vinyonak.
Itt.
És ha minden okés, esc gombal kilépni fömenübe,ott klikk a ''save&exit setup'' szövegre ott is a yes-re.
És ujraindul a gép és mehet a formázás és többi nyalánkság -
Bp
tag
válasz
Detonator #15 üzenetére
Adat -IDE-kábel.
Most hogy van összekábelezve a géped?
Egy IDE kábelen a DVD meghajto,és ugyanazon a vinyo?
Ha nem akkor van szabad valamelyiken.
Mivel összevan rakva akkor az a jobb ha a bennelévö vinyonak a slave részére rakod ( IDE kábelnek 3 csatija van a két vége most foglalt egyik alaplap-másik vinyo, ami ''középen'' van az a slave)
Slave-re jumperolni a vinyot és kécc is
De alaplapnak leirásában képeken mutatják mi hol van
A fehér és a zöld szinü dugalj a IDE kábel helye (a fekete a floppyé)
Egyik IDE primary a másik secondary IDE hely (mind1 hova megy a vinyo).
Ezeken belül meg ( amit boot-oláskor is kiir) jön a primary master és primary slave,detto ezvan a secondary csatinál is.
Azt hogy hogyan kell rádugni ugyis észre veszed van egy kiállás a csatlakozásnál,ami nem engedi forditva betenni, az a kis kivágás a alaplapi dugasz részén, képen is láccik. -
Detonator
aktív tag
A particionálást és formázást álltalában az XP CD-jéről szoktam megcsinálni, ha utána mégis szükség van a változtatásra, akkor a Partition Magic 8-at használom.
Ahogy leírtad, inkább mégsem teszem be a vinyót, mert azt hittem egyszerűbb, a jump-erolást meg tudnám csinálni, de fogalmam nincs róla, hogy az adatkábelt hová kell dugni a lapon. Csak azt sajnálom, hogy így sosem tanulok meg gépet szerelni, pedig nagyon szeretnék! Meg így minden hülyeség miatt szaladhatok a szervízbe. -
Bp
tag
válasz
Detonator #12 üzenetére
Jobb azon kezdeni hja.
Bár nagyábol alaplapnak a könyvében irnak hogy kell bekötni a vinyokat.
IDE kábel,kék vége alaplap-szürke a slave-fekete a master.
Aztán a vinyon irja hova kell tenni a jumpert (kis fekete összekötö pöcök).
Utána megnézni a bennt lévö vinyoba hogy van bedugva a tápnak a kábele,bedug.
Utána ha minden tuti, elinditt BIOS-ban kukk, utána save& quit,menteni BIOS állását,és megvolna,de még formázás és particionálás jön.
De vinyo tetején van egy elég jo megoldás a formázás/particionálásra.
Van egy weboldal ráirva (elvileg kell lennie,enyémen volt azt használtam),ott van egy progi neve: discmanager.
Bővebben: link
Ezt használtam én is, elég jo progi,ha jol emléxem letölt- kicsomiz- elindit- kis floppy be- flopyra felmásolja a programot-- restart (floppy be) és ezzel indul majd a gép.
Remélem jol irtam,max kijavit valaki -
WillChi
őstag
- Nos, én is találkoztam már érdekes dolgokkal (pl.: két winchester nem hajlandó elindulni ugyanazon a vezérlőn, teljesen mindegy, hogy pri/sec, winchester nem hajlandó elindulni egy optikai meghajtóval egy vezérlőn), de ez nem jellemző, és ha ezekre visszagondolok, akkor nagyot tud az ilyenekkel is szívni, de ez nem jellemző. Amit leírtál, az szerintem a saját konfigjára pont nem valószínű, hogy igaz lenne (Gigabyte K8NS Ultra s939, Athlon 3000+ (Winchester), 2x512 MB (Hyundai), Asus V9999GT). Nem hinném, hogy egy K8-hoz gyártott lap ilyen hülye hibát produkáljon.
- Azt, hogy hogyan tudja kezelni a pri/sec vezérlőt, arra csak annyit tudok mondani, hogy azért vagyunk itt.
- Harmadszorra viszont elnézve a konfigot, ha valamit nem jól csinál (csak beleejt egy csavart véletlenül, és nem veszi észre), elég egy jól zsebbevágó mutatványhoz. Utólag én is csak azt javaslom, hogy vagy valami ezeréves gépen gyakorljon, vagy bízza szakemberre/haverra. -
Detonator
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Akkor marad a szervíz.Nem szeretik elvállalni az ilyen melókat, mert nekik ez túl kis nyereséggel jár. Volt már pár kérésem pl. mikor DVD olvasót vettem, hogy tegyék be;szerelés közben meg olyan fejet vágtak, mintha legalább egy hegyet kellene odébb tolniuk...arról nem is beszélve, hogy tiszta hülyének néznek.
A ház egyébként elég nagy, így is másfelszer akkora, mint az előző.
Tálán megpróbálom kezdetnek a PI-es gépemet kalapálni, abban úgy sem tudok nagy kárt tenni...
Sajnos nincs senki a környezetemben, aki ért a gépekhez. -
liksoft
nagyúr
Az első szerelésedet mindenképpen olyan ismerőssel együtt végezd, aki már többször is csinált ilyent. Nem a bizalom hiánya, csak túl nagy a kockázat.
Még egy tanács. Először gondold végig mit szeretnél, és ha teljesen biztos vagy benne hogyan kell megoldani, csak akkor kezdj bele. Sokkal nagyobb munkád és károd lesz a sietős megoldásokkal. -
liksoft
nagyúr
Bocsi! Találkoztam már olyan alaplappal, ahol a bios NEM kezelte a master CD slave winyó vagy csak slave winyó változatot. Csak a master winyó futott alatta. Igaz, összeintegrált irodába tervezett (oda tökéletes
) alaplap és nem mindennapi, de kezdő ilyentől nagy hátast tud dobni. És mint kezdő, hogyan tudja majd kezelni a primary és secondery vezérlőt?
-
Bp
tag
Dzsungel nekem is volt
Aztán vettem egy nagyobb házikot és megoldodott a kábeldzsunbuj.
De télleg jobb szakira bizni elöccör,hogy meg is lehessen nézni mit-hogy kellene rakni állitgatni,anno jo sok éve mikor netem még nem volt sikeresen összevissza állitgattam a vinyomat fdisc-ben
Aztán go-go szervizesbácsi -
WillChi
őstag
A winyó behelyezésére több lehetőséged is lehetne, de ha az elsődleges vezérlőre szeretnéd tenni, akkor valóban slave-re kell jumperelni. Ha a másodlagosra teszed, ott teheted master-re és slave-re is igény szerint. Sebesség szempontjából jobb, ha a 2 winchester két külön vezérlőn van.
-
Detonator
aktív tag
válasz
Freddy TNT #6 üzenetére
Valószínüleg igazad van...a vinyót viszonylag régen vettem, a bolt pedig az új lakóhelyemtől elég messze van, arról nem is beszélve, hogy nem túl segítőkészek, amikor szerelésről van szó...(valószínüleg azt mondják, hogy nem foglalkoznak ezzel)
Azért szerettem volna berakni a gépbe a vinyót, mert egy külső USB-házban volt, ami tönkrement, miközben éppen particionáltam, így elrontotta a vinyón a particiókat és elbuktam kb. 60 Gb elmentetlen adatot...
Mondjuk megérdemeltem, mert nem mentettem particionálás előtt, de sosem volt bajom a Partition Magic-kel.
A jumpereket már láttam a vinyó hátulján, gondolom slave-re kell állítani a második vinyót, ha az első a master.
Másnak is vezeték dzsungel van a gépében?
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Ha az életben még nem szereltél akkor szerintem ne is kezdj neki. Bár ma már nem lehet az IDE kábelt fordítva bedugni,sem a tápcsatlakozót.Azonban a jumpert is be kell lőni.Aztán a partícionálásról, formatálásról még szó sem esett
Szerintem inkább vidd be a boltba ahol a vincsit vetted és kérd meg őket vagy egy hozzáértő ismerőst, hogy mutassák meg hogy kell az ilyet. Egyáltalán nem bonyolult,csak könnyen kárt tehetsz a gépben,(és az adataidban)ha nem ismered az alapokat.
u.i:ne vedd sértésnek nem bántásból mondtam ezt,csak szem elött tartom, hogy az ismeret hiánya miadt valamit (akár véglegesen is) elronthatsz.
[Szerkesztve] -
Detonator
aktív tag
Egyszerű problémában szeretnék tanácsot kérni! Szeretnék a gépembe (lásd adataim) beletenni még plusszban egy 120-as ATA Seagate vinyót, de sehol nem találok alkalmas IDE kábelt; egy halom tápkábelnek tünő dolgot is látok. SOHA NEM SZERELTEM MÉG GÉPET, gondoltam ezzel az egyszerű dologgal kezdeném. Mit tegyek? Bármelyik tápkábelbe beköthetem a vinyót? Vegyek plussz IDE kábelt? Hová kössem a lapon, ha veszek? Bár a DVD írónál találtam egy szabad IDE kábelt, ott rettenetes vezeték dzsungel van, amit sehová nem tudok áttenni... Help...
-
gykarcsi
tag
Egyértelmű, ha megvan a plextor akkor azt kell haszálni. Eladni nem érdemes (nem fizetnék meg). Én egy ASUS dvd íróval írom a CD-ket, még semmi gond nem volt vele, a TEAC cd írómat odaadtam a fiamnak, ő nyüstöli. Ámbár egyre ritkábban írok cd-t (max. audio), többit mind dvd-re, árban jobban kijövök, kevesebb helyet is foglal. Tehát ha minden rendben van akkor szerintem maradhat a bekötés.
[Szerkesztve] -
Atiamd
csendes tag
Cd-t írni jobb CD íróval, különösen, mivel nekem a CD író elóbb megvolt, mint a DVD író és a legjobb márkájú írót nem adnám el szívesen, így a DVD íróval cska DVD-ket írók. CD írásra a DVD írók nem jók gyenge minőségben írnak CD-ket, jó példa a Plextor valamelyik régebbi DVD írója, ami r4ontotta sorban a CD-ket.
-
Atiamd
csendes tag
Ppéter, van egy Pio 107D DVD íróm, egy Plextor 52x-es CD íróm, egy Toshiba M1712 DVD olvasóm és egy WD 800BB vinyóm.
Nekem úhy vannak bekötve, hogy: Primary master: WD vinyó, Primary slave: Toshiba 1712, ezek 80 eres kábellel vannak összekötve.
Secondary master: Pio107D, Secondary slave: Plextor 52x-es író, 40 eres kábellel vannak összekötve.
Hogyan kellene ezeket helyesen összekötni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest