Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #89 üzenetére
''SZÓVAL A SALVATION-FÉLE PROGIK HATÁSOSAN MŰKÖDNEK !''
A leírtak alapján inkább a rázásra és a többszöri próbálkozásra vezetném vissza a sikert.
(Honnan lehet egy teljes verziót ''szerezni''?)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #84 üzenetére
''Kössz akkor letöltöm újra. Hátha valami rosszul jött adat''
Akkor a kicsomagolásnál hibaüzi lett volna... -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #82 üzenetére
Kiírtam, bebootolt.
(Azt írja a progi, hogy a 541-ek közül is csak azokat javítja, amelyeknél a ''modell number'' 2B0-val kezdődik.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #80 üzenetére
''De tök üres cd-t kapok a végén. ''
A floppys vátozat is olyan, hogy nem látszik semmi Win alatt, de be tud bootolni róla a gép.
Szvsz a CD-jük is ugyanilyen. (De otthon kipróbálom.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #78 üzenetére
''Az a probléma, hogy miután felirtam tök üres a cd. Újraindítottam és akkor sem működött. ''
A Nero-n a ''CD kép felírás''-t kell választani. (Esetleg a beállításoknál engedélyezni, hogy ne csak a Nero saját .nrg formátumát támogassa.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #76 üzenetére
Bővebben: link
Önkicsomagoló exe, kiesik belőle egy iso, (ezt cd-re kell írni), és 2nyelvű kezelési, (az egyiket el kell olvasni).
Amikor a progival dolgozol, a rossz vinyón kívül ne legyen másik vinyó a gépben! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freddy TNT #69 üzenetére
''Na, szóval itt egy slim-es (541dx) döglött vincsi.''
Van valami gyári vinyóreparáló progi, aminek a ''free'' verziója csakis ezt a típust képes javítani.
Ha van kedved szórakozni vele, otthon megnézem a nevét és a linkjét. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #45 üzenetére
''a rohadt maxtora szándékosan tette be a hibát a vinyójiba, és szándékosan nem ad ki frimwarejavítót, mert a javítás jobban megéri neki, mint egy free kis update programocska.''
Gari idő alatt a Maxtor nem javít, hanem cserél, utána pedig egyáltalán nem foglalkozik a vinyóval.
És a neten külföldi fórumokon többen is írták, hogy kaptak javítóprogit a Maxtortól. -
mr_ricsi
veterán
Szóval: a neten külföldi fórumokon olvastam, hogy ha valakinél firmware hiba van, akkor a Maxtor küld új firmwaret és a beégetőprogit.
Szerintem akinek konkrétan van ilyen ''mitológiai'' problémája, az egy mail-lel próbálkozzon be a Maxtornál.
Egyébként pl. a Powermax mit szól a ''görög nevű'' vinyókhoz? Ír ki valamilyen hibakódot? -
mr_ricsi
veterán
A Maxtor mailben küld firmware-t és beégetőprogit.
Csak azt nem tudom, mivel lehet indokolni, ha kérek tőlük egyet a vinyómhoz. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #27 üzenetére
És mivel lehet ezeket a firmwareeket a vinyóba beégetni?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #22 üzenetére
''rossz szektoros pont ott, ahol a frimware tanyázik''
A firmware nem a lemezen van, hanem egy flash memóriában.
(A Maxtor hivatalosan azért nem adja ki a frissítés módját, nehogy a vírusírók kihasználják a technológiát. Bár, amennyire tudom: jumpert is kell dugdosni, hogy működjön az átírás.)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''a csapágy előfeszítése szűnik meg,és tengelyirányban ''lötyög'' a lemez''
Ilyenkor hallani, hogy klattyog a fejtartó, ahogy próbál a lemezfelületre rámászni, vagy ha azon van, akkor pedig a fej súrlódása hallható a lemezen.
''az általad említett proram nem szünteti meg a hibát csak feloldja azt a hibakódot ami miatt eérhetelen a lemez viszont azt pont a mechanikai hiba generálta.''
Ha a mechanikai hiba marad, akkor mi értelme van a feloldásnak: ugyanúgy nem tud a fej felmászni a lemezre, vagy ugyanúgy végigszántja a lemezt, és 1 perc alatt maradandóan alakváltozik-> esély sincs az adatmentésre.
''abban is javíthatatlan mechanikai hiba szerepelt''
Ha a topic indítójánál is ez lenne a gond, akkor hogyan sikerült neki lementeni az adatait? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Basmacskin #20 üzenetére
''A firmware és a feltöltőprogi innen beszerezhető: ''
Látom, Te jobb hatásfokkal keresel a neten, mint én.
Olyan progit nem tudsz, amivel a jó maxtornak lehet a firmware-ét lementeni? -
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''csapágyhiba, ezért segíthet a forgatás''
Egyrészt azt hallani lehet.
Másrészt a forgatás ha működik, akkor mindig működik. Miért kell a powermaxszal bohóckodni közben?
''HDD Firmware Repairer PRO is A newly released product Aiming at solution for firmware malfunction of Maxtor HDDs, which may manifest itself as follows: 1. HDD is not identified or identified by its factory alias (Maxtor N40P, Maxtor Romulus, Maxtor Athena, Maxtor Ares64, Maxtor Calypso, Maxtor Proxima, Maxtor Rigel...); 2. HDD starts the motor and then hangs.''
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
És ezt a módszert Te találtad ki, vagy láttad valahol a neten?
Én nem hiszek benne, mert ha Romulus és társaiként jelentkezik a vinyó, az firmware hibára utal.
Van egy cég, aki ~25$ körüli lóvéért árul olyan progit, ami az összes ilyen Maxtort javítja.
Viszont firmware hibánál mit számít, hogy fejjel lefele van a vinyó, vagy jobbról balra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest