Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mass Effect 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rossi
addikt
Azért volt egy feeling-je, amikor nagy nehezen felértél egy hegygerincre, és eléd tárult egy hatalmas völgy, aminek a túloldalán volt valami.
De aláírom, hogy a vége felé kezdett unalmassá válni a kocsikázás. Viszont Féroszon, Vermáron és Íloszon azért jól jött...
-
Brutális eb
addikt
válasz
Fortissimus
üzenetére
Én is a vissza a mako-t tábort erősíteném.

-
Szasinka
tag
SPOILER:
Ez az a lezuhant hajóroncs egy szikla peremen, ahol nincs senki csak te és EDI figyelmeztet, hogy légy észnél?
Mert ott nincs más dolgod csak átmászni a másik végébe a roncson. Egy út van itt is mint általában tehát nem nagyon lehet eltéveszteni ha elindultál irányba, a levegőben kell bűvészkedni (a vicc az, hogy nem tudsz leesni ha még akarsz se) a legvégén meg lesz egy hekkelés és kész. Video: hajó zuhan lefele a mélybe.
Ha nem az akkor nézd el nekem. -
Djopci
tag
Sziasztok!
Végleg elakadtam!!..

Zanethu - Az MSV Estevanica lezuhanásának helye
-ezen a pályán mit kell csinálni? Nem tudom merre menjek aztán egy idő után mikor már mászkáltam elkezdek lebegni és már nincs tovább....Ha valaki tud akkor segítsen! KÖSZI!
-
thomboy
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én a pénzt gyűjtöm, de azt szenvedélyesen...

Viccet félretéve, nekem is gyarapodik a nem-letöltős gyűjteményem, ha nem lesz helyem, nekem is ki kell majd találni valami okosat...

G Bedtime St: Ha Mo.-n vetted itteni üzletben akkor magyar, és valóban nincs semmilyen magyar szöveg a telepítőig.
-
G Bedtime St
tag
Most vettem meg a CE-t -s egy gramm magyar szöveg nincs a boritoján. Remélem azért feliratozott a játék..

-
Vistaboy
veterán
Ami tetszik, azt megveszem, és még megvannak a mai napig is. Pl. Megvan a World of Warcraft doboza és lemezei is, és a Burning Crusade is, de említhetném a Gears of War-t, vagy az Oblivion-t, ezek mind megvannak.

Meg egyéb más is, melyeket újság- és videó kártya mellékletként szereztem meg.
-
Peetig
csendes tag
Még mindig ámulok ezen a játékon, pedig most kezdem a harmadik végigjátszást! Még nigériai csalás is van benne: kaptam egy levelet, hogy utaljak át valami 20.000 kreditet és akkor biztos leszállítanak nekem prothean ereklyéket
.NAGY SPOILER
Sokat gondolkodtam a reaper-ek céljain. Ugye: Sovereign elmondja, hogy "each a nation", vagyis mindegyik egy állam, most pedig Harbinger kijelenti, hogy "salvation through destruction", vagyis minden faj megmenekül az elpusztításuk által.
Lehet, hogy nem önzésből csinálják? Végül is: minden Reaper az őt felépítő organikus egyedek genetikai és agyi tudatának összessége. A végén kiderülhet, hogy nem is gonoszak, hanem így mentik meg a biológiai fajokat valami még náluk is szörnyűbbtől, ami 50.000 évenként visszatér, és mindenki tovább él egy reaper részeként. El tudok képzelni egy ilyen fordulatot, Biowaréktől kitellik
. -
SzalaiG
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Gyakorlatilag?
-
WonderCSabo
félisten
-
-
DEV_NULL
őstag
Üdv!
Visszaolvastam elég sok hsz.-t..
Egy kérdésem van: a MAKO csak nekem hiányzik?
-
janos666
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nos, a Bioware-esek "humorát" ismerve, ha 5 újja van, akkor emberszabású.

A DAO-ban van egy ilyen poén, mikor megérkezik a földre Superman.
Szóval a kvariánok nem ember-kompatibilisek, mert csak 3 újjuk van. -> Ezt amúgy nem értem hogy lehet a technológiai zseniknek 3 ujja. Én már gépelésre használok 3-at a jobb, és egyet a bal kezemen, de ez 4+2-re ugrik, ha kell shift vagy hasonló, vagy hevesen gépelek. És nem vagyok se gépíró, se programozó. De én inkább adtam volna nekik 6 újat, mintsem 3-at.
SPOILER
(#564) Kidus - Igen, EDI mondja, csak ha kívül-belül, és viselkedésileg is átszabták őket, akkor miért maradt felismerhető a DNS-ük? Mi maradt meg belőle, ha semmi...?
Tehát ha kicserélnék egy ember DNS-ének a harmadát egy kígyóéra (hogy pikkejei, és hőérzékeny receptorai legyenek), egy másik harmadát egy kutyáéra (hogy mittudom én, idomítható legyen), és a maradék harmadba is beletúrnának itt-ott, akkor EDI megmondaná, hogy valamikor ember volt?
De jó, ez hülye érv volt. Nem ilyen egyszerű ez a génsebészet.(#568) zuchy - Szerintem nem a puszta önvédelem az életük értelme, hanem van azoknak valami jobb dolguk is, és ez csak a mellékterméke, vagy egyféle hobby, bár ki tudja.
-
janos666
nagyúr
SPOILER
Én részemről most abban maradok, hogy:- Geth: N számú tudat, mely M számú hardware-en létezhet, P számú programszál futtatása mellett, és P>=N>=M Tehát egy hardware-hez több tudat is tartozhat, és egy tudathoz több programszál társulhat (és társul is a gyakorlatban, mint Legion azt mondta nála épp ~1000 fut, ha jól rémlik, vagy 100, és a többieknél 10? na de mindegy is).
Az elkülöníthető egyéniségek eltérő véleményekkel rendelkezhetnek (attól függően, hogy milyen adatokat értékeltek ki a vélemény kialakításához), melyből kialakul egy közös vélemény (konszenzus, ahogy ő fogalmaz), amit aztán mindenki elfogad (vagy az eretnek már nem, de ott meg van piszkálva a dolog...). És ez a közösen elfogadott vélemény a Geth véleménye.
Mint egy idealizált demokrácia, ahol mindent megszavaznak. (Emberek is megtehetik, ha kis csoportban élnek, de ők gyorsabban szavaznak, így sokan is megtehetik, és tényleg minden apró kérdésben.)- Reaper: N számú tudat, M számú hardware, P számú programszál esetén P>=N=M Vagyis egy hardware-hez csak egy tudat tartozik, de persze ez az egy tudat több alprogramból épül fel, ahogy egy Geth tudat is. Illetve még az N=M sem kötelező, csak egyelőre ezt feltételezem, mert nekem ez tűnt valószínűbbnek, és így egyszerűbben is kezelhető a dolog.
Viszont itt minden egyes tudat azonos adatokból dolgozik, és azonos konzekvenciákat is von le belőlük minden kérdésben. Vagy valamilyen peer-to-peer formában osztják meg az információkat (és mindig folyamatos kapcsolatban áll egymással minden egység, páronként), vagy inkább van valahol egy központi adattár, amihez mindegyikük hozzáfér (írja és olvassa is, például olyan technológiával, mint ahogy Seperd is beszélget a cerberus vezérrel.)
Esetleg lehetne még tovább bonyolítani, hogy nem is kell mindig minden egységnek konzekvenciákat levonni minden kérdésben, mert ezeket is visszatöltik a közös adattárba (vagy megosztják), így ha felmerül egy kérdés, elég onnan kiolvasni a választ, mivel ugyan olyan megbízható az a konklúzió is, mint az lenne, amit ott helyben kalkulál a lekérhető adatokból - hacsak nem regisztrált azóta ő maga új adatokat, de akkor ő lesz az, aki most frissíti a közös konklúziót is, amiben utána megbízik a többi, hacsak nem épp akkor regisztrál új adatokat, amiket be kéne vonni a döntéshozásba, és így tovább...).
Ez pedig ha erőltetni akarok egy "földi" példát, akkor olyan mint egy autokrácia, csak épp dinamikusak a szerepek, ha úgy tetszik, mindenki király. Mivel mindenki egyforma rangú, és a szabályok betartása mellett tökéletesnek tekinthető, így a helyzettől függ, hogy ki "uralkodik". Aki a közösen elfogadott szabályrendszer szerint épp döntéshelyzetben van, az kialakítja a teljes társaság véleményét, amit mindenki elfogad (hisz egyazon tökéletes feldolgozási folyamattal ő is erre jutna). Majd ha legközelebb valaki ilyen döntéssel szembesül, miután már új információkra tettek szert, akkor ő fogja felülbírálni, és felülírni a közös véleményt, amit aztán ismét mindenki elfogad.
Ez is lehetne embereknél is, akár egy baráti társaságban is, csak épp az emberek esetében az egyének tökéletlenek, eltérő személyiségük miatt azonos ismeretekkel is eltérő konklúziókat szülnek, így esetleg csak erőltetve fogadják el a közös véleményt. De ha kezdettől fogva együtt nőnek fel, és végig mindig megbíznak egymásban, mindig mindegyikük ugyan azokat az információkat szerzi be, és emberek számára elérhetetlen módon egyformán tökéletesen működnek, akkor elvileg működhet. Így egy új reaper hozzáadása sem igazi gond, mert a Geth-eknél nem is értem a szaporodást. Miért indítanak új személyiségeket? Attól csak kevesebb CPU idő jut az egyes tudatoknak, ha többen állnak be, attól több felesleges. De itt ugye 1 tudat, 1 platform, nincs ilyen gond, sőt, javul az összteljesítmény...Fel sem tűnt, hogy helyettem is elé írod, hogy SPOILER, gondoltam ha címzem valakinek, az már egy intő jel, hogy nem csak a levegőbe beszélek, és hát nem tech-support fórum ez, lehet számítani spoiler-ekre.

-
zuchy
őstag
válasz
janos666
üzenetére
SPOILER
A protheanok-ból létrehozott Collector-munkások hasonlítanak az emberszabásúakra tehát a protheanokra.. Ellenben az a Collector vezető egyáltalán nem, de a munkásokban fel lelhető a vezető jellegzetességei.
Az ME1-ben a protheanos rész tényleg lenyűgöző volt. A sok sír, az egész atmoszféra. Na meg az is hozzátett, hogy lehetett az ottani VI-al beszélni és tisztázni pár dolgot.Mi van ha tényleg van a galaxisban egy ilyen létforma, mely ha észlel egy rá veszélyesen fejlett civilizációt, azt eltörli, mielőtt túl veszélyes lenne rájuk. Ha mi lennénk a helyükben, akkor mit tennénk? Persze lehetne békében is együtt élni, de azt nehéz lesz teljes egészében megvalósítani. Jaj de nagyon elkanyarodtam a témától.

-
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ujabb 2 ev mulva kiderul

Vagy nem.... -
WonderCSabo
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
A collectorok egyértelműen rovarok. Emberszabásúnak semmiképp sem mondhatók szvsz. Egyébként maga az emberszabású majom megkülönböztetője, hogy a hüvelykujja szembefordítható a többivel. Illetve: nincs farkuk, törzsük rövid és lefelé szélesedik, felső végtagjuk hosszabb, mint az alsó, tudnak két lábon járni, de általában négy lábon közlekednek.
-
WonderCSabo
félisten
SPOILER
Azon a bizonyos reaper hajün lévő programok összessége télleg önmagát hívta Nazarranak, önhálóan tevékenykedtek, természetesen összefogva a többi reaper platform programjaival. Sztem egyszerűség kedvéért egyszerűbb egy reaper platformon (hajón) lévő programot egy "reapernek" hívni.
A geth programok valóban nem ismerik az ego fogalmát, csakis kollektívan cselekednek. De egy geth platformon lévő programok összessége tud önállóan cselekedni. Legion maga tanulta meg ezt, és az vokális nyelv használatát is. (Bár erre tervezték a hardvert). És Legion valóban nem nevezte magát el, de a név metaforáját rögtön megértette.
janos666: sztem azért őket alakították át (mármint a protheánokat), mert ők voltak a legfejlettebb faj akkor.
-
janos666
nagyúr
SPOILER
Igen, ez alapján inkább emberszabásúak lennének. De nem látom értelmét, miért túrtak volna bele annyira a felépítésükbe. Tehát miért lett volna jó 99%-ban átírni a DNS-üket? Akkor találhattak volna olyan fajt, akinek kevésbé kell átírni, vagy építkezhettek volna a 0-ról. Illetve akkor honnan ismerjük fel őket, hogy a protiánokból készültek, ha már gyakorlatilag nem maradt egyezés? (Mert gondolom elsősorban a viselkedést módosították, és másodsorban a teherbírást fokozták, a külső meg lett, amilyen lett.) Szóval én arra voksolok, hogy külsőre hasonló a megjelenésük, esetleg véletlenek folytán tér el némileg az ábrázatuk, amivel nem foglalkoztak, mikor más szempontok szerint módosítottak bizonyos tulajdonságokat.
[ Módosította: Kidus ]
-
SzalaiG
addikt
Ha magasabb nehézségi szinten játszok akkor több TP-t kapok a megsemmisített ellenfelek után? Úgy a végéig magasabb szintet tudok elérni? Az első rész végén 38as szinten álltam, ti hol álltatok?
-
Kidus
őstag
válasz
janos666
üzenetére
SPOILER
"számos eltérő tudatok véleményeinek átlagértéke képezi a komplex egyéniséget, mint ha pl. 100 ember élne a hajó belsejében, akik gombnyomással megszavazták mi legyen, és a "szócső" ezt kommunikálta a környezetének, mert nekem Legion valami ilyesmiről beszélt."
Pedig szerintem valami ilyesmirol van szo, ahogy en ertelmeztem.
A kulonbseg, amit eszrevettem, hogy a reaper elnevezte magat, vagyis a programok osszessege adott a platformnak egy nevet.
Legion-t mikor kerdezed, mi a neve, annyit mond: "we are all geth", nem erti a dolgot.
Mikor EDI elnevezne, akkor valami olyasmit reagal, hogy akkor ez a platform itt elotted erre a nevre fog reagalni.Igazsag szerint nem vitatkozunk mi, csak probaljuk egyutt kibogozni

szerk: spoilert ird man ki a post elejere, mindig nekem kell

-
dunc
nagyúr
Na én is lenyomtam remek volt,1 halott+a legénység fele már halott volt míre odaértem.
-
zuchy
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én ezt találtam. Szerintem direkt megtartják a titokzatosságot.
-
WonderCSabo
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jajajaja, ez lehet a dolog feloldása. Legion erről beszélt a geth-ek kapcsán, hogy ő azért tud egyedül bóklászni, és beszélni, mert az a hardware, ami most ott áll, az több programszálat kezel, mint egy átlagos ilyen platform. És akkor ezt akarta ő kifejteni a reaper-ök kapcsán, hogy ott egy hardware-en még több programszál fut.
Vagy mégsem?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak ez most a kérdés, hogy a tábornok hasonlít-e jobban az eredetire, vagy a gyalogság. A látomás alapján a gyalogság. Youtube-on ezt találtam: Beacon vision
De a második részben is megismétlik ezt valahol, és ott mintha láttam volna ilyen külsejű protiánt, mint a gyalogos gyűjtő. Vagy átdolgozták most, hogy már eldöntötték hogy néznek ki, vagy én hallucináltam (ilyen villódzó random képek közt nem nehéz azt látni, amiről az hiszi, hogy látnia kell).
-
WonderCSabo
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Jah. A tábornok más tészta, ő egy magas rangú collector. Esetleg vki nem tud mutatni a proheanokról képet? Érdekelne a Mass Effect 1-ből.
A reaperek-ben télleg rengeteg program fut, jóval több még Legionnél is. Ezért (is) gondolták a reapereket a geth hereticek egy magasab fokú, fejletebb életformának, amivé kell válniuk.
-
janos666
nagyúr
SPOILER
Kezdem azt hinni, hogy lényegében talán (majdnem) ugyan azt mondjuk, és közben csak látszólag érvelünk egymás ellen.

a reaper-en belul futo programok osszessege
Ez így stimmel, én is ezt mondtam, hogy futhat több program a hardware-en, csak ne legyen skizofrén egy platform. Tehát ha odaáll eléd egy fizikailag egy egységnek számító hardware, akkor annak egy jól körülhatárolt tudata és akarata van, nem számos eltérő tudatok véleményeinek átlagértéke képezi a komplex egyéniséget, mint ha pl. 100 ember élne a hajó belsejében, akik gombnyomással megszavazták mi legyen, és a "szócső" ezt kommunikálta a környezetének, mert nekem Legion valami ilyesmiről beszélt. (mint ahogy ő is hivatkozik rá, hogy most nem ér rá dumálni, mert megbeszélik egymás közt a véleményüket -> na ilyen ne legyen egy reaper-ön belül, hogy gondolkozik, mert vitáznak/szavaznak a benne élő egyéniségek...) De akkor lehet, hogy félreértettem - ami egyáltalán nem lehetetlen, akár hála a csodálatos magyar fordításnak.
Volt is ott valami ellentmondás már önmagával kapcsolatban is e téren, hülye a fordítás, nekem meg szar a hallás utáni angolom, hogy őt is maradéktalanul megértsem.
[ Módosította: Kidus ]
-
vitaro
senior tag
Na megjött a CE, ki is próbáltam gyorsan. Hát... nem rossz, de nem is szippantott úgy magába, mint anno az első rész. Érzésem szerint túlságosan átment lövöldébe. Az invertory nagyon hiányzik és kicsit kevésnek találom a csapattársak képességeinek számát is. A fordítás meg valami rettenetes, de tudom, hogy erről nem a BioWare tehet. Nem tudja valaki, hogy angol feliratot honnan lehet szerezni hozzá?
-
Kidus
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére

-
janos666
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Pedig a látomásokban is valahogy így néznek ki, amit még az eredeti protiánok tettek ki a jeladóikba. Szerintem külsőre nagyon hasonlóak voltak, gondolom ugyan így voltak rovar szerű szárnyaik, és ilyesmi volt az arcformájuk is (széles, és sok szem). Bár ott van a tábornok is, aki négykézláb mászkál a konzol körül, eléggé eltérő.

(#545) PowerBuldog - Igen, csak a DVD leesik, megkarcolódik, vagy akár a tokban pihenve is oxidálódásnak indul a filmréteg, és nem kap rá többé. Nem valószínű, de a digitális példánnyal ilyen nem történik, a legrosszabb, ami itt befut, hogy jogutód nélkül megszűnik a letöltő rendszer, és nem tudod offline backupról beüzemelni.
-
janos666
nagyúr
Hát, nem tudom hogy vagytok vele, de én sokkal jobb kedvelem, ha összekarcolható DVD-k helyett csak virtuálisan birtokolok egy példányt, ami bármikor reprodukálható, és ellenőrizhető (steam). A füzetecskékhez amúgy se nagyon nyúlnék, és a dobozt sem tartanám szem előtt, csak porosodna a szekrény tetején. És mikor már nem lesz steam, vagy jogutódja, akkor már nemigen akarok majd játszani vele.

-
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Van roluk a codex-ben egy kep, ha jol emlekszem.
-
Kidus
őstag
válasz
janos666
üzenetére
SPOILER
Biztos nem a geth ertelmezes a hibas, hiszen azt mondta:
Sovereign-nek Nazara a neve, mivel a reaper-en belul futo programok osszessege igy nevezte magat.
Tehat ez alapjan egy reaper is onallo, kollektiv tudat, osszessegeben pedig fuggetlenek, de egyuttmukodoek, arra nem emlekszem, hogy kitert volna ra, mikent.
Harmadik reszben csak kiderulnek meg dolgok
En nem temetnem a tortenetet, nekem nagyon bejott ez is, szepen futtattak tovabb a szalat, ez inkabb mintha infora ment volna ki, es hidat csinalt volna a befejezo reszhez. -
tiv83us
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Sexy!

-
WonderCSabo
félisten
SPOILER
Jah, engem az is érdekel nagyon, hogy vajon a protheanok hogy néztek ki. Azzal a prothan VI-al jót dumáltam anno a Mass Effectben, nagyon érdekes volt. Ezek a szobrok talán protheanokat ábrázolnak, ezekhez képest a collectorok totál máshogy néztek ki. Na remélem majd kiderül a 3-ban.
-
janos666
nagyúr
"We are all a nation, independent, free of all weakness"
Erre mondtam, hogy minden hardware-en egy önálló-independent tudatnak kéne léteznie, és ennek is kollektíven-We are all a nation konzisztensnek-free of all weakness kéne lennie, nem hogy még hardware-enként is tudatok sokaságának, akik konszenzust keresnek, mint ahogy Legion is beszélt a gethekről. Ez már önmagán belüli határozatlanságnak, és gyengeségnek hangzik, ahogy a getheknél is az.
A We are all a nation-t úgy értelmeztem, hogy a reaper-ök egységesek, nem úgy, hogy minden reaper önmagában is is számos tudatok halmaz. Ez viszont, lehet, hogy az én hibám, és aki jobban érti az angol nyelvet, annak egyértelműbb a jelentés. - - Ez tipikusan olyan beszélgetés volt, ahol nem is figyeltem a magyar feliratot, csak ittam a szavait.
-> És ezt is hiányoltam most, itt nagyon kisstílű, és monoton dumákat lehetett csak hallani tőlük a hatalomról, és erőről, hogy "úgyis megölnek", valahogy kiveszett a magasztos költészet a szavaikból, mintha félnének, vagy ilyesmi... 
Bár igen, ez betudható annak is, hogy Legion a geth-ekből kiindulva próbálta megérteni a náluk fejlettebb lényt. Ő nyugodtan értelmezhette a maga tudása szerint különálló tudatoknak az egyszerű folyamatszálakat, amiket a hardware futtatott, mert már egy ilyen "thread" is sokkal komplexebb, mint egy komplett geth öntudat, és a geth-eknek nincs meg az a képességük, mint az embereknek, hogy valamiféle új burkolóhalmazt hozzanak létre a felfoghatatlanul bonyolult dolgok kategorizálására (mint a természetfeletti dolgok, és az istenek témája, hogy valami földhözragadt módon is elképzeljük a felfoghatatlannak titulált dolgot is, náluk nem nincs értelmezve a "végtelen", mert a hardware-ük nem tud vele számolni -> bár van matematikája a végteleneknek is -> jujj de szerettem ezt, hogy mi milyen gyorsan tart a végtelenbe, és mikor osztható-szorozható a végtelen, mikor nem, kicsit inkább éreztem magam teológia, mint matematika órán
) -
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
SPOILER
En rendesen sajnaltam szerencsetlen Collectorokat, nem eleg hogy Prothean-ok voltak regen, es babba lettek, meg a vegen meg is halnak mind.
Az egesz jatek kulcsmondata lehetne ez a "Releasing Control". -
Vistaboy
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Szép az a poszter, gratulálok.

Egyébként a CE-hez kapott képregény, a Mass Effect Redemption utolsó oldalán olvastam egy érdekes bejegyzést, miszerint a Mass Effect 2-höz is létezik Prima Guide!
Holnap megkérdezem a CD Galaxis-t, hogy lehet-e majd ezt náluk kapni, ha kiadják magyarul? Mert a Dragon Age-hez kapott 200 oldalas Guide tényleg szép volt. -
WonderCSabo
félisten
válasz
janos666
üzenetére
SPOILER
Részben egyetértek, de azért sztem ennek is jó hangulata volt, és a végső küldi is izgi volt. A cinematic jelenetek meg sztem jobbak voltak. A prothean dolgot viszont én is hiányoltam. A reaper 100 program dolgot sztem félreértetted. Legion azt mondja, hogy egy normális geth platformon ~100 geth (program fut), Legion hardverén pedig ~1100.
Egyébként utánaolvastam a Wikin és jól gondoltam. A kis collectort egy Reaper irányítja, őt hívják Harbingernek. Furcsa borzongás vesz erőt rajtam mindig, amikor azt mondja: Releasing control, és a kis collector szeme elhalványodik, majd jön a robbanás. Egyébként a kis collectort, Collector Generalnek nevezik.
Lehet, hogy számotokra nyilvánvaló volt, de gondoltam megosztom, mert sztem annyira nem az.Van egy olyan sejtésem, hogy az emberi reapert azért készítették, mert az képes lehet az önreprodukcióra, a rendes reaperek pedig nem. Az első felét EDI is feltételezi.
-
PowerBuldog
veterán
Ilyen szívást. Raknám fel a játékot, nézném a bónuszt, de egyiket sem bírom lejátszani.
Megnéztem egy másik DVD olvasóval, azzal ment rendesen. Holnap kell vennem egy újat.
-
Rossi
addikt
SPOLIER!
Mi van akkor, ha Jacknek mégsem adom meg a hozzáférést a Cerberus adataihoz, holott ezért cserébe jött a hajóra. Most valahol lecuccolt, és engem vár.
-
janos666
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na most készülj: Nekem 50 óra volt a végigjátszás.

Ennek két trükkje van: túlontúl sokat bányásztam, volt ~400˙000 egység felesleg minden fémből, és ~80k nulladik elemből a végén. Ha mésik karakterrel is tolom, egy dekát nem fogok bányászni, hanem odaadok magamnak cheat-el annyit, amennyi itt megmaradt, és bőven elég lesz.
A másik, hogy egyszer észrevettem, hogy ha nem nyomsz esc-t az alt-tab előtt, akkor megy tovább a játék, nem fagy meg. Pedig párszor ledobtam, ha pl. kimentem enni-inni, vagy beugrott hozzám valaki pár percre, olyankor nem volt kedvem kilépni, hogy aztán újra elindíthassam, hanem levágtam az asztalra, és kész. Szerintem ezt is beleszámolta.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kidus
őstag
válasz
janos666
üzenetére
SPOILER
Szerintem azert lett volna ember-reaper, mert nem volt ideat egy sem, a collectorokat iranyitva probaltak egyet csinalni, aki atjuttatja oket.
Utana mondja is, hogy "you failed, we'll find another way".
Legalabbis nekem ez jott le, mint cel.
Nazara valami ilyesmit mondott: "We are all a nation, independent, free of all weakness"
Nekem ebbol mar akkor is az jott le, hogy gepek, kollektiv tudattal. Legion csak ratett egyet ebben a reszben. Szerintem osszeteheto igy is.Aztan lehet, hogy en ertelmeztem rosszul.
Kicsit az en elkepzelesembe belezavar a vegen a reaper-had, mikor jonnek szembe
-
Drizzt
nagyúr
Tényleg, itt nincsen olyan online profil, mint a DA: O-ban volt? Egyelőre nem találkoztam vele.
-
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Normalon eloszor.
Mindenkivel mindent megbeszeltem amit lehetett, minden bolygora elmentem, a talalt kuldeteseket is megcsinaltam, mindent vegigscanneltem, meg ami letezik
Eagle: Hogy lettel te 31? Nekem 30-nal megallt mar ezer eve :/
-
Bzzz
senior tag
Szaisztok!
A segítségeteket kérném ,mikor elöszőr harcolok a begyűjtőkkel a végén Kaidan Alenkoval (valakinek lehet hogy mást dob fel lehet hogy azt a nőt nekem az az első részben meghalt) találkozok de nem tudtam meggyőzni hogy hozzám csatlakozzon. Az lenne a kérdésem hogy valahogyan meg lehet győzni vagy pedig majd egy következő küldetésnél még összefutok vele és meggyőzhetem.A másik kérdésem, hogy jártam az Dr. Otker nél és megvan a krogan, azt szerintetek érdmes kiolvasztani??
-
janos666
nagyúr
Én inkább azt sajnálom, hogy nagyságrendekkel kevésbé volt élvezetes az utolsó küldetés, és az egész játék is sokkal kevésbé ragadott magával, mint az első rész-
Számomra sokkal felemelőbb érzés volt végigjárni a kihalt protián világot, végighallgatni a hologrammot a múlt eseményeiről, amivel már egész jól kitisztult a kép, aztán eljutni a fellegvárba, és pontot tenni a jelen problémák végére. Seren megölése már kicsit lazább volt, mint az üldözése, de még az is sokkal átélhetőbb szerep, mint egy torzó-csontváz szemét szurkálni, aztán felrobbantani egy reaktort. (És persze sokkal nagyobb mérlegelést igényelt eldönteni az ismert világ politikai vezetésének sorsát, mint feldobni egy érmét, hogy meghagyjunk-e egy nyamvadt állomást, vagy ne.)Az első részben folyamatosan futott felfelé a hangulat, ahogy először csak egy árulót kerestünk, aztán elkezdték némi misztikummal fűszerezni a dolgot (látomások a jeladó után, amik egyre részletesebbé váltak, és értelmet nyertek), sorban bontakozott ki a dolog, és egyre mélyült a történet, és ezzel együtt ragadott egyre jobban magával engem is. Közben éreztem, ahogy jelképpé növi ki magát a karakterem, lépkedtem a ranglétrán, és éreztem, hogy van jelentősége a tetteimnek, stb.
Most a második részben feltámadok, aztán semmi dolgom, csak embereket toborzok, és elintézek egy űrbázist, amin valamit építenek. Ez kb olyan, hogy tömörítve belefért volna egy nagyobbacska DLC-be az első részhez. (Ha úgy tetszik, kiegészítő lemez is lehetett volna, csak ma a fizetős DLC a divat...)
Amit elértem az első részben, annak jó részét el is mosta az ár azzal együtt, hogy eltusoltak a témában amit csak lehetett. És nem is igazán lehetett visszanyerni a megbecsülést, próbáltam elutazni a fellegvárba a végén, hátha szólnak hozzám pár jó szót, de semmi. Szóval átmentünk arctalan, névtelen hősbe.
(Mondjuk ez még nem lenne akkora gáz, ha nem lett volna olyan erős a karakter popularitása az első rész során. De én nem vagyok az az epikus hős típus, ha valami jót teszek, azt valami viszonzás reményében teszem, még ha meg is elégszem pár köszönő szóval, és nyugtázom, hogy lógnak nekem egyel, ha én leszek szarban, talán ők húznak ki...)És jön még egy csalódás, hogy amivel továbbvitték a fő történeti szálat, az elég fura. Egy ember formájú reapert-t építenek? Ennek számomra szinte semmi értelme, hisz az első részben is úgy adták elő, hogy minden reaper egyformán néz ki, sőt, a második rész végén is ugyan azon egyforma hajók megszámlálhatatlan sokasága özönlött a világunk felé. Most meg letolnak egy ilyen dumát, hogy "minden leigázott faj elkészít egy új reapert a saját képére". (És ugye rengeteg egyed kell a kivitelezéshez, tehát nem 100-assával potyognak le a futószalagról minden bolygón...) Akkor ezek szerint 100-ból 98 esetben ilyen rovarrá érik a civilizáció, mikor learatják, vagy mi?

Jó ötlet az is, hogy ez a reaper-ök célja, hogy kísérleteznek. Hagyják az evolúciót kifutni egy pontig, és magukba olvasztják az eredményét, hogy ezzel fejlesszék tovább magukat. (És akkor mondjuk a szerencsés kísérleteket integrálják valami közös nagy műbe, a kevésbé jól sikerültek pedig ilyen utászok lesznek, mint solvren volt, aki efféle piti munkákkal bajlódik, mint a szerves lények agymosása, és a terep előkészítése az aratáshoz...) Csak ez most így nem teljesen illik bele abba a képbe, amit az első részben festeni kezdtek, és most sem radíroztak ki, csak mellé firkáltak pár ellentmondásos képet a papír szélén. (Ahol mellesleg a kamera állt ebben a részben.)
A legtöbb trilógiának a középső része a leggyengébb, de most kicsit csalódott vagyok, és félek is, hogy a 3. részben már nem tudják olyan mélységében felfuttatni a dolgot, amilyenhez az első részben lerakták az alapokat.
Azért sem repestem, amit Legion mesélt a reaper-ökről, hogy minden hajón ~100 személyiség teszi ki a kivetült tudatot. Ez jól áll a getheknek, akik még most vannak evolúciójuk kezdetén, de a reaper-ök esetében összetákolt vacakolásnak tűnik. Mikor az első részben beszélgettem solvren hologrammjával, én teljesen más következtetésekre jutottam a metafórikus mondatai kapcsán.
Sokkal egzaktabb, mélyen szofisztikáltabb, és magasabb rendű lényeknek hittem őket, nem egy nagy kazalnyi virtuális inteligenciát futtató robotplatform, mint a gethek állomási szerverei. Nálam 1 reaper hardware az egy konzisztens és koherens tudat, mely önmagában is szinte tökéletes, és emellett harmonikus kapcsolatban áll az összes többi reaper-el, és, ha úgy tetszik, kaptártudattá olvad össze a népük elméje, mikor együtt vannak. (nekem ilyesmi jött le a "mindannyian egy nemzetség vagyunk" -vagy hogy is szólt pontosan, mert még fordításonként is eltér- dumából, nem geth szerű számos tudat egy hardware-en, akik többségi alapon jutnak konszenzusra.
Ez a rész kicsit lealacsonyítja a reaper-öket. Az első részben olyan érzés volt beszélni sovrennel, hogy szinte térdre kéne ereszkedni előtte, és imádkozni hozzá, most meg csak egyszerű aratógépek, akik szerves lényekből tákolgatnak új reaper-öket, semmi magasztosabb, emberi ésszel felfoghatatlan cél, csak puszta szaporodás okán. Már-már nevetséges (na jó, azt elhiszem, hogy kézzelfoghatóbb, és realizáltabb, de földhözragadtabb is, és az első részben nem ezt ígérték).És akkor még nem beszéltem az sidequestek pofonjairól, hogy nem csak nem látjuk többé ruha nélkül, akivel összefekszünk (nem, nem erre akarok elélvezni mikor legközelebb igazi nővel vagyok, de ez nem kisgyermekeknek szóló játék, nem akarok cenzúrát, akkor inkább egyáltalán ne legyenek ilyen jelenetek), de Tali-nak még az arcát sem láthatjuk. Hát ennyit nem érdemel az ember, ha őt választja, hogy legalább bepislanthat a sisak alá? (Ez azért gáz, mert Seperd be is pislant mindenhova, csak mi, a játékos nem...)
És akkor ott van Liara is, aki most bele van szédülve az árnyékbrókerbe. Ott fityeg a fényképe a kabinomban, míg el nem ígérkezem másnak, ő meg ott veri a billentyűzetet az irodájában ahelyett, hogy felugrana a kabinomba, legalább mikor először dokkolunk az Illiumon. (De nem, majd a 2. részben von engem kérdőre, miért nem vártam meg, míg ő árnyakat üldöz
)Várom a véleményeket.

-
Eagle16
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én 31-es szintig jutottam, veterán nehézségen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Szép!

A WIn7 témát felraktam, tök jó.
Kidus: Hogy lett neked 40 óra? Ennyit bányásztál? Milyen szinten nyomtad?
Egyébként ti hányas szintig jutottatok? Én 28, normal nehézségen, mindent lenyomva, ahogy előbb írtam.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hirtelen azt hittem kaptál hozzá valami rohadt nagy könyvet.

-
ForRedGlory
félisten
-
PowerBuldog
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
-
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem elsore kb. 40-42 ora volt, minden bolygo felfedezve nalam is, mondjuk en szet is scannereztem meg probe-oztam magam

Par fejlesztes hianyzott, amihez talalni/venni kellett volna meg dolgokat, talan a vege utan ha meg raszanok egy orat, meglett volna a maradek is.
Ez egesz jo ido szerintem, en azt sajnalom, hogy a suicide mission nem volt hosszabb egy kicsit. -
WonderCSabo
félisten
Nah, totál végigvittem. Minden bolygó felfedezve, minden melléküldi megcsinálbs. Csapat és legénység is megmentve. DLC küldik is készek. 23:40 alatt. Azért lehetne hosszabb. (A végső küldi rengetegszer való újrajátszása, és emiatt a bolygók újrafelfedezése és azokon való küldik újra csinálása miatt valójában ~28 órát játszottam vele.)
-
JSaN
addikt
Engem is nagyon zavara magyaritas beli elteres, pedig az elso resz eleg korekt volt.
Erre a masodik reszt elcseszik azzal hogy a faj nevek es hasonlok veletlenul sem egyeznek. -
Vistaboy
veterán
Hát, én nem tudom, hogy kik fordították a játékot, de a BioWare (Vagy az EA) helyében én az összes magyar (És többi) fordítónak kötelezővé tettem volna az első rész végigjátszását, mégpedig a honosított verziót.

Hogy legalább az egyes kifejezések, melyeket az első részben is használtak, ugyanazok maradhassanak.

Legjobb példa: Reapers (ME1: Pusztítók, ME2: Kaszások).

-
jahrn
senior tag
SPOILER
Mindenkit meg lehet menteni, de ahhoz eleg feszes utemterv kell.
A Reaper IFF kuldi utan azonnal reaktivald Legiont es beszelj vele, vedd fel a kuldijet es csinald is meg. Kb ennyire van idod, mert utana egybol jonnek a collectorok es megmolesztaljak a legenyseget. Ha ezutan nem indulsz azonnal a megmentesukre, akkor kezdenek elfogyni..Kerdes: suicide mission alatt az eggyik video kozben lattam h megfekszik a csapat eggyik tagja (nem tudom ki volt, csak derektol lefele mutatta a mozdulatlan testet kb 1 sec-ig mikozben egy masikkal beszeltem a radion). A vegen azonban mindenki ott volt a Normandy-n. Ez most vajon scriptelt jelenet, bug, vagy vki tenyleg meghalt?
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem dettó ugyanez van. Én is kerestem a Player Profil-omat online, de nem találtam semmit. Pedig minden megvan. Mégsem tudom frissíteni. Kíváncsi vagyok, hogy az elért achievements-ek megjelennek-e majd később benne, mint anno a Drago Age-nél is.

Pedig itt van minden, és szépen le is jön, működik is, de valamiért nem jelzi vissza a profilomban az eddig elért eredményeket.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Nehogymá' még te legyél megsértve. Nem igazából értem, hogy mi is a gondod. Ha bármelyik online boltot megnézed, láthatod, hogy magyar felíratos. Ha használod a bal felső sarokban lévő keresőt, és beírod, hogy "magyar", láthatod a választ. Gondolom mielőt megvásárolsz valamit, körülnézel, hogy mennyibe kerül, így láthattad volna, hogy magyar.
Más kérdése, hogy más tippem van...feltételezem neked már megvan a játék egy bizonyos verziója. Nem akarok elítélni senkit, de én ezt olvastam a sorok között...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
Csak 3-4 hsz-et kellett volna feljebb olvasnod, illetve ha megnézted volna bmelyik játékbolt honlapján, ott is ki van írva.

-
animatrix11
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
köszönöm a "kedves" választ következőre végigolvasom az egész topicot
-
TazLeacher
nagyúr
Még valami: regisztráltam a játékot a Bioware Social Network-ön, de a "My Games"-ben nincs benne. Másnál mi a helyzet? A DLC-k szépen lejöttek, azzal nem volt gond. Mondjuk nagyon gáz szerintem, hogy a Blood Dragon Armor nem ad semmi bónuszt...kár volt.
-
Findzs
addikt
nekem kicsit "kapkodós" kicsit "darabos" a játék
SPOILER
az elején mikor megtámadják a hajót azon kicsit elhúztam a számat el volt nagyolva de nagyon
a híres neves Normandiát csak így levadásszák azok után, hogy milyen csatákban vett részt az első részben, pláne a végénna mindegy, majd meglátjuk hogy alakul később a játék mert még csak pár órát játszottam vele
eddig rosszabbnak tűnik mint az előző rész
úgy látszik a második részek nem jönnek be a játékfejlesztőknek lásd:MW2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mass Effect 2
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Mobil flották
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Beszámítás! Asus Zenbook 14 UX425EA 60Hz notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB fekete független
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)