Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Schanyee

senior tag

válasz erzol #4469 üzenetére

Nekem ilyenem van, csak a tokina verzió, a series 2, ami mondjuk pont nem makró. A különböző szériák. Viszont ha jól rémlik azt mondják a legélesebbnek, meg a legkisebbnek. Én Panasonic G3-mon használtam, 3.5-ös rekeszen kicsit lágy, ezt leszámítva igen éles képet ad (azért nem fix objektív, hanem zoom, ezt figyelembe kell venni) és elég könnyű volt vele fókuszálni. Kicsit nehéz meg nagy, de fókuszálás miatt az obit úgyis mindig fogni kell, így ez használat közben nem zavart, max hordozáskor. A makró részre nem tudok mit mondani, mivel az enyém ezt pont nem tudja. Nem tudom melyik hibának hívják, talán kromatikus aberráció, amikor a háttérben az élek lilák, az nyitottabb rekeszen elég zavaró, teljesen nem is tudtam korrigálni. Ha érdekel mutathatok pár képet ami vele készült, de ha a makró része érdekel, akkor ez nem igazán nyerő. Az ára meg szintén nem, ha az 50 dollárt drágállod, én 18 000Ft-ért vettem, 16 alatt nem szívesen adnám, mert nagyon jó állapotban van. Meg mert élvezet volt használni, főleg amíg nem volt autófókuszos objektívem ezen a tartományon.

Új hozzászólás Aktív témák