Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz zolka78 #4193 üzenetére

Azt hiszem, erre egy kicsit terjengősebb választ érdemes adnom, hogy érthető legyen, mi van a kérdéseim mögött. – Úgyhogy csak türelmes embereknek!

Jelenleg egy Canon A590 IS kompaktom van, az egy méternél közelebbi dolgok fotózásával tulajdonképpen elégedett vagyok. Úgy értem, számomra technikailag nincs semmi fájó a képen. A távolabbi dolgokról viszont rossz eredményt produkál.

Első felindulásból vásároltam egy Fuji S6500-at, aminek szerencsére voltak egyéb hibái, így nyugodt lelkiismerettel visszaküldhettem. Ellenben nem voltam lenyűgözve a készült képektől (se). Nem mondom, sikerült azért szép, dinamikus, részletes eredményt is produkálni bizonyos esetekben, de ez nekem kevés. A nagyobb záridőn végzett ámokfutására, amit zajszűrésnek csúfol, nem is találok szavakat. Tíz éves telefonoknál láttam ilyet.

Na most a hasonló árú bridge gépekkel (Canon IS3, Pana Fz7, Sony DSC-H5, ..) készült képeket megnéztem, és az a véleményem róluk, hogy a jó részük pocsék kompaktos. Nem azt mondom, hogy ne lehetne jó képet velük, meg amúgy se a technikától lesz egy fotó értékes, de nekem ilyen nem kell, ez nem igazán előrelépés.
    Ezzel szemben bármelyik olcsóbb DSLR képéről azt mondom, hogy na igen, ez technikailag fénykép, jó ránézni.

Amit mutattál képet, az számomra technikailag (is) nagyon rendben van, nincs rajta semmi olyan, ami elvonja a figyelmem a kép tartalmáról.
    Az is lehet, hogy egy akármilyen KIT objektívvel is elégedett lennék, mert nem láttam még olyan DSLR képet, amiről ne rítt volna le, hogy nem kompakttal (=bridge) készítették.
    Egy Pancolar pl. mennyivel jobb, mint mondjuk egy stabilizálatlan EF-S II 18 – 55 kitobi?

Tükrös gépet szeretnék, nem MILC-et. Ahogy pedig megnéztem a jelenlegi Apró kínálatát, FullFrame szenzors gép nincs az árlista alján.
    Például van most egy Sony A-200 váz, 40 pénz. Mennyire érdemes azt az utat választani, hogy azzal lesz egy ekv. 75 mm-es nem épp univerzálisan használható látómező? Ilyen áron vannak egyéb gépek objektívvel, pl. most ment el egy Canon 300D, stabilizált EF-S II obival.

Röviden összefoglalva, nem tudom, hogy az ilyen régi objektíveket szeretném-e használni. Részben költséghatékonyítás miatt gondoltam, hogy így elég vázat venni, illetve azért a pénzmagért jobb vázat kaphatok, és mellé lesz egy jobb objektív (hiszen már most is megvan). Viszont nem célom objektívparkot berendezni! Úgy érzem, amivel kibékülnék, az egy ekv. 28 – 100 mm, de a 100 se életbevágó. Nagytelére pedig elvileg ott van a Sonnar, ha az tényleg az volna.

Új hozzászólás Aktív témák