Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

válasz szaszlaci #4194 üzenetére

a kitobival ne hasonlíts sztem fényerős fix-eket, akkor sem, ha ez utóbbi 40-50 éves, a kitzoom az kitzoom, vagyis ezek általában nem is olyan pengék, a fényerejük is gyengébb, tehát gyengefényes helyzetekben a fényerős fixekkel szemben elvéreznek, kitzoom a háttered sem mossa olyan szépen, ha ez számít...
    én is ilyen régi obikkal kattogok, egy olcsó ebay-es vázzal jelenleg: [link]
    nekem nagyon tetszik a manuálozás, olyannyira, hogy veszek is alájuk egy nex-et focus peaking-el hamarosan, tehát én nem csak költséghatékonyság miatt szeretem a manuális üvegeket. Annyit azért megjegyeznék, hogy ha a régi üvegeket adapterezed új vázra, nem lesz autó fókuszod, tehát kézzel kell fókuszálnod...csak hogy nehogy nagyot csalódj a végén :)) ha ez nem zavar, sztem érdemes egy olcsó használt milc-et venni alájuk kezdésnek, aztán ha nem jön be a dolog, legalább nagyot nem buksz...én is ezt csináltam.
    a dslr-eket sztem felejtsd el, nem minden manuál megy fel rájuk, és a keresőből komponálás sem az igazi, szal olympus pen-ek, panasonic g, gf, gx sorozatban nézz szét, meg ott vannak a sony nex-ek, pl egy nex-3, nex-5 használtan tudtommal bagóért megy már, a szenzoruk nagyon ott van a szeren, és van bennük manuál fókusz segéd avagy peaking (élkiemelés)

Új hozzászólás Aktív témák